Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.695 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:14:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:14:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 13:59]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309695
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 153
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 148
    Συνολικά: 151
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: sebart katana 120  (Αναγνώστηκε 17616 φορές)
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 26 Απρ 2011, 18:55:09 »

λοιπον αγαπητοι συμφορουμιστες, μετα απο την τιμωρια που μου εδωσε ο θεος, αφου πηγα για πτηση Μεγαλη Παρασκευη, το yak 54 qq, μετατραπηκε σε ενα πακετο οδοντογλυφιδες, καθως μετα απο ενα blender εφυγε απο την θεση της η μπαταρια του δεκτη με τα γνωστα αποτελεσματα...
    το μοντελο ηταν αυτο των 73 ιντσων και πετουσε με μια OS200FS...
    τωρα, ειμαι αναμεσα σε δυο μοντελα..ενα το SBACH PEAKMODELS ή PILOT-RC , και το αλλο ειναι το SEBART KATANA 120..
    εχουν σωθει ολα τα ηλεκτρονικα και η μηχανη και μαλιστα ειναι σε κατασταση σουπερ, οποτε θα μπουν στο επομενο απο τα ανωτερω...
    θελω τις γνωμες σας για τα πτητικα χαρακτηριστικα τους...ενα καποιος εχει καποιο απο τα δυο θα παρακαλουσα να με ενημερωσει....φυσικα δεκτες ολες οι γνωμες...
    για πεστε λοιπον ρε παιδια...

υπ οψιν οτι με ενδιαφερουν τα 3d χαρακτηριστικα τους...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 26 Απρ 2011, 19:59:26 »

Τολη καλησπερα ....λοιπον οπως ξερεις εχω το katana 120 ...και εχω δει απο κοντα και το sbach.
    Σαν 3D μοντελα το katana ειναι πολυ μακρυα ... Thumbs up
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 26 Απρ 2011, 22:37:03 »

φιλε ΤOLIS δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα η μηχανη σου ειναι λιγο δυσκολο να μην εχει παθει το παραμικρο,πρωτα πρωτα αλαξε τα ρουλεμαν πρωτου την  βαλεις στο μοντελο γιατι ειναι σιγουρο οτι εχουν παθει ζημια...τα αλλα θα τα ελενξεις στην πτηση,,,δεν γινεται αλλιως,εκτως και αν δεν ειρθε καθολου σε επαφη με το αδαφος,επεσε με το ραντερ δηλαδη...........
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 27 Απρ 2011, 14:39:42 »

φιλε μητσο...
    η μηχανη εχει ανοιχτει ολοκληρη, και εχει γινει επιμελης επιθεωρηση σε ολα τα τμηματα, ακομη και στις βαλβιδες, αλλα και στις εδρες τους..
    ρουλεμαν, αξονας, κεφαλη, πιστονι, ελατηριο, χιτωνιο, εκκεντροφορος, ωστηρια, κοκορακια, ολα ειναι σε εξαιρετικη κατασταση..στον δε παγκο, η μηχανη πηρε μπρος για πλακα και λειτουργει οπως πρεπει... Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 29 Απρ 2011, 12:40:57 »

τελικα ο κυβος εριφθη...εχθες εφθασε το sebart katana 120 yellow-black....
    ειναι το πρωτο μου arf αυτης της εταιριας, και μπορω να πω οτι εχω "μεινει", απο την ποιοτητα κατασκευης, την επικαλυψη που ειναι αψογη και γενικοτερα την προεργασια που εχει το μοντελλο...εχει κομμενο ακομη και το μονοκοτ στα σημεια που χρειαζεται..επισης υπαρχουν ηδη ετοιμες οι τρυπες για τις βιδες των σερβο..
    για να μην αναφερθω στο βαρος, που ειναι απιστευτο, και τα πηδαλια που θυμιζουν περισσοτερο "κουπια"..
    τα παντα ειναι οπως θα λεγαμε στα αγγλικα "a perfect fit"...
    το μονο μειον ισως, που θα ηθελα να αντικατασταθει, ειναι οι μεντεσεδες των πηδαλιων, που μου φαινονται "λιγοι"..
    φυσικα θα εγκατασταθει ο 200αρης της ΟS, και ελπιζοντας οτι το βαρος του rtf δεν θα ξεπερασει τα 4700, το μοντελλο θα ειναι πυραυλος... Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    για να δουμε...
    δεν θα ποσταρω φωτο κλπ, πλην ομως θα σας κρατω ενημερους με την προοδο της κατασκευης και τυχον αστοχιες που θα προκυψουν...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 29 Απρ 2011, 12:45:37 »

Δεν θέλω παραπάνω τολη...έτοιμος ειμαι
    Καταγράφηκε

Πρωτα  μπουσουλάμε... περπατάμε...τρεχουμε...και μετά πετάμε!!!
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 29 Απρ 2011, 12:48:14 »

Δεν θέλω παραπάνω τολη...έτοιμος ειμαι
    Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
    go for it..... Thumbs up Thumbs up Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 29 Απρ 2011, 15:28:40 »

Φίλε Τόλη καλορίζικο το καινούργιο απόκτημα και καλές πτήσεις. Αφού η μηχανή έχει περάσει "κτέο" από εσένα που ξέρω πόσο "ψείρας" είσαι σε τέτοια ζητήματα, είμαι σίγουρος ότι θα δουλεύει όπως πρέπει. Περιμένουμε βίντεο και φωτογραφίες οποσδήποτε Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 29 Απρ 2011, 17:28:23 »

δεν θα ποσταρω φωτο κλπ, πλην ομως θα σας κρατω ενημερους με την προοδο της κατασκευης και τυχον αστοχιες που θα προκυψουν...

υποσχομαι δεν θα το ματιασω ...αν λειπει κατι απο εδω μεσα ειναι πραγματικες παρουσιασεις κατασκευης -στησηματος και πτησης μοντελων ,απο
    παπαροφιλοσοφιες κοντρες και ασχετες ιστοριες εχουμε ενα σωρο review δεν εχουμε.. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 29 Απρ 2011, 18:17:12 »

Kαλοριζικο φιλε Τολη και καλοπεταχτο....Καταπληκτικο μοντελο...Βεβαια μπορω να πω οτι εχω πιο πολυ συμπαθεια στο su-29 αλλα και το katana ειναι απιστευτο.....Αναμενουμε για photo.....Χρηστος!!!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 10:40:16 »

καλημερα σας και καλη πρωτομογια σε ολους...
    λοιπον...η κατασκευη και το στησιμο του μοντελου εχει τελειωσει...δεν θα αναφερθω στα καλα που εχω συνταντησει κατα την προοδο της κατασκευης, αλλα στις αστοχιες που εντοπισα, που ομολογουμενως δεν περιμενα να συναντησω...
    αρχιζοντας απο τα φτερα, το ενα "φιλετο" του φτερου λογω κακης κοπης ή σχεδιασης, εχει διαφορα αποστασης απο το aileron, σε σχεση με το αλλο φτερο, που το καθιστα ασχημο τουλαχιστον εμφανισιακα..
    συνεχιζοντας με τα balllinks των ντιζων, που ενω βιδωνουν πολυ σφιχτα και γερα στις ντιζες , οι μπιλιες τους εχουν τζογους...
    συνεχεια με τα stabs των elevators τα οποια δεν ειναι κολλητα στην ατρακτο, αλλα στηριζονται σε μια καρμποσωληνα και κατοπιν βιδωνονται στην ατρακτο , ενω η σωληνα εχει τζογο μεσα στον οδηγο της, ανω του επιτρεπτου κατα την αποψη μου..αυτο εχει σαν αποτελεσμα τα stabs να μην ευθυγραμιζονται απολυτα με τα φτερα, με διαφορα κλισης περιπου στην μιση εως μια μοιρα....το cowl ενω ειναι πολυ καλοφτιαγμενο , ειναι πολυ στενο με αποτελεσμα να χρειαζεται πολυ γυαλοχαρταρισμα στις γωνιες αλλα και στις ενωσεις του καλουπιου.....απο τι κιτ ελειπαν βιδες, ενω περισσευαν οι ροδελες.. Grin Grin Grin
    τα σκελη ειναι αλουμινιου βαμμενα με ηλεκτροστατικη βαφη , πολυ ομορφα αλλα χαρακτηριστικα βαρια..οι ροδες και τα παπουτσακια μονταρονται με εναν τροπο που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα και δεν τον θεωρω αξιοπιστο..δεν ειναι βιδωτες στον αξονα, αλλα σφιγγουν με κολλαρα , ενω η ντιζα του ουριαιου τροχου με την πρωτη προσπαθεια να λυγισει στις 90 μοιρες απλα...εσπασε..δεν υπαρχουν ανοιγματα ή οδηγοι στην ατρακτο, για να περασει η ντιζα του pull-pull του ruder, οποτε χρειαζονται πολλες μετρησεις προκειμενου να μην σχιστει το μονοκοτ σε λαθος σημειο αλλα και να μην τριβεται η ντιζα μεσα στην ατρακτο στους νομεις, ενω το manual δειχνει ενα τυχαιο και τελικα λαθος σημειο.. σημειωτεον οτι για να παρεις τις κινησεις που συνιστα το manual, χρειαζονται τεραστια servo arms..
    και τελος, ειναι πλεον γενικος κανονας, πως οι κινεζοι κατασκευαστες, κανουν τρομερη οικονομια στην .....κολλα...
    θα ποσταρω αργοτερα φωτο για να δειτε την διαφορα των ailerons και αργοτερα αφου πεταξει θα υπαρχει και αναφορα επιδοσεων...
    αυτα προς το παρον..
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 11:08:51 »

Με γεια και καλοπέταχτο Τόλη!

Πες τα πες τα, γιατί οι περισσότεροι έχουμε την τάση όταν παίρνουμε κάτι καινούριο και ακριβό,
    στα σχόλια μας να κάνουμε τα στραβά μάτια στις ατέλειες. Και 450€ έτσι;
    Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 11:44:57 »

καλοπεταχτο Τολη!!! Cheesy
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 12:26:01 »

μου εβαλες ιδεες ομως... worry worry worry
    εχω ενα sebart 30e στο κουτι που περιμενει ηλεκτρονικα και πρεπει να το τσεκαρω.
    μηπως να αρχισω σιγα-σιγα την συναρμολογιση? Tongue
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 12:50:35 »

ναι φιλε σταματη...ξεκινα χαλαρα για να εχεις αποψη... Grin Grin Grin
    ξεχασα να αναφερω οτι δυο απο τα τεσσερα τυφλα παξιμαδια που κρατουν την βαση του κινητηρα, κατα το σφηξιμο τους κλωτσησαν τα πασα...αμεση αντικατασταση...
    σε καμμια περιπτωση δεν θελω να βγαλω το μοντελλο αχρηστο..αλλωστε αυτα που περιγραφω τα συναντουμε σε ολα τα arf ..
    απλα τα θεωρω τουλαχιστον ατυχη αστοχια, για μια φιρμα που οριζεται ως η ferrari των αεροπλανων και δεν περιμενα να τα συναντησω..
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Γιγαντιαία, υπό κλίμακα και με βενζίνη (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: sebart katana 120
    Μεταπήδηση σε: