Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.790 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 00:57:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 00:57:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Χθες στις 19:34]

[Χθες στις 15:43]

από Markhelis
    [Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:54:11]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309790
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 113
    Συνολικά: 116
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FALCON 3D Βοήθεια  (Αναγνώστηκε 7152 φορές)
    stlonnet
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 4 Μαρ 2007, 20:50:30 »

Αγαπητοί

μετά από αρκετές προσπάθειες και αφού νόμιζα ότι είχα μάθει ένα 47G πήρα ένα Falcon3D και ακόμα τριμάρω...
    Άλλαξα  blades μίο φορά αλλά ακόμα τίποτα...Επειδή έσπασα τον άξονα που δίνει κίνηση στο πίσω στροφείο έβγαλα το boom πέρασα καινούργιο αλλά κάτι δεν κάθισε σωστά... Όταν ξεκινώ κάνει ένα μικρό γκαπ αλλά μετά ηρεμεί...

Το σηκώνω  5 εκ. και αρχίζει να γυρίζει δεξιόστροφα ... Μόλις πάρει ακρετές στροφές το κεντρικό στροφείο μάλλον πρέπει να πέφτουν οι στροφές του πίσω ή δεν γυρνά σωστἀ. Έβγαλα το σημείο που πιάνει η ντίζα στο μέσον περίπου του boom προσπάθησα να το βάλω με τέτοιο τρόπο ώστε να εκτελούνται ελεὐθερα όλες οι κινήσεις στο πίσω στροφείο και πρός τις δύο κατευθύνσεις  ( προς  τα μέσα και προς τα έξω )...αφού προσπάθησα πάλι τα ίδια...

Παρατηρώ και μία ταλάντωση να παίζει αριστερά δεξιά μόλι αρχίσει να παίρνει στροφές και βλέπω και το tail fin να ψιλοτρέμει Ψιλότρέμει όντως...

Η Τ/Κ έχει στα αριστερά ( από τα δεξιά είναι για 3D)  ένq διακόπτη δύο θέσεων και γράφει 5Ch. To μόνο που βλέπω είναι ότι όταν τον μετακινώ αλλάζει η θέση ηρεμίας του πίσω στροφείου....

Προσπαθω να το σηκὠσω με το training kit  αλλά τίποτα.....

Τέλος υπαρχει κάποιος χώρος όπου πηγαίνουν παλαιότεροι έμπειροι και με διάθεση να εξηγήσουν μερικά πράγματα στην πράξη εκτός απο το forum;Και αν ναι που και πότε ;

Ευχαριστώ θερμά εξ αρχής για την όποια βοήθεια ...
    Καταγράφηκε
    Βασιλης Κωτουλας
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 18 Μαρ 2007, 01:05:22 »

Αγαπητε φιλε

Πριν απο δυο μηνες πηρα το λαμα. Καταφερα να χαραξω ολα τα επιπλα του σπιτιου!!!! αλλα τελικα  καταφερα και το πεταξα αφου δεν εφταιγε το ελικοπτερο. οπως πιστευα, αλλα τα χερια  μου.
      Στη συνεχεια ηθελα ενα ελικοπτερο και για εξωτερικες πτησεις και καλως ή κακως διαλεξα το FALCON . Κι εδω τα ιδια. Παλι πιστευα πως το ε/π ηταν προβληματικο.  Οι πτησεις μου διαρκουσαν απο λιγα δεκατα  του δευτερολεπτου εως μερικα δευτερολεπτα.   Παρουσιαστηκαν αναλογα προβληματα και σε μενα. Το προβλημα της ουρας , στη δικη μου περιπτωση ,ειχε ως συνεχεια το καψιμο του σερβο της ουρας. Οταν το αλλαξα ολα στεθεροποιηθηκαν.     Επισης δεν ειχα προσεξει οτι οι κυριοι ελικες ειχαν χασει την ευθυγραμμιση τους,ασε που για ενα διαστημα τους ειχα  βαλει αναποδα!!!!!
      Τελος επειδη βαρεθηκα να παω να παρω τους ελικες της μανας του, πηρα απο εναν γειτονα, ενα ζευγαρι που ειναι 1 ή 2 εκατοστα μικροτεροι .Ε αυτο ηταν. Το ε/π μεταμορφωθηκε. Στο χοβερινγκ τα καταφερνω πια αρκετα καλα. Επιτελους το προσγειωνω  μονο οταν οι μπαταριες του δωσουν ¨σημα¨οτι πρεπει να το κατεβασω.

Αυτα κι εχομαι να εχεις ηδη αναλογη συνεχεια
    Καταγράφηκε
    stlonnet
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 21:14:43 »

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την απορρέουσα συμβουλή των μικρότερων πτερύγων( blades ) ...
    Τελικώς το πρόβλημα ήταν στην εσφαλμένη τοποθέτηση και του άξονα αλλά και των ρουλμάν εντός του ουραίου !!!.
    Το είχα πάει στο κατάστημα που το αγόρασα και το επισκεύασαν εκεί γιατί είχα απογοητευτεί...
    Το μόνο που μου έκανε για πρώτη φορά σήμερα δεν αναγνώρισε το σέρβο της ουράς...
    Έβγαλα την μπαταρία και την ξανάβαλα και όλα εντάξει....

Σήμερα μόνον έκανα λίγη εξάσκηση αλλά θέλω πολλές ώρες & μπαταρίες ακόμα...
    Για να μην μιλήσω για αιώρηση...

Με την ευκαιρία να ρωτήσω μήπως ξέρεις κάποιο χώρο που μαζεύονται για πτήσεις ελικοπτέρων:
    Εγώ λόγω του ότι είμαι σχετικά κοντά πάω στο parking του ΟΑΚΑ
    αλλά είναι γεμάτο νταλίκα και αρχάριους οδηγούς...

Ευχαριστώ και πάλι

Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 23:30:52 »

Τέλος υπαρχει κάποιος χώρος όπου πηγαίνουν παλαιότεροι έμπειροι και με διάθεση να εξηγήσουν μερικά πράγματα στην πράξη εκτός απο το forum;Και αν ναι που και πότε ;

Ελα ντε!!! , αυτο αναρωτιεμαι και εγω τοσο καιρο . Γιατι οι επιστημονες που γραφουν αμετρητα ποστ , δεν κανουν τον κοπο να εμφανιστουν και να βοηθησουν στην πραξη . Καποιο λακο εχει η φαβα  Undecided
    Μονο ο Χρηστος Γιατρακος σαν σωστος αερομοντελιστης βοηθαει τους νεους ασχετα εαν ειναι πελατες του η οχι , αλλα και αυτος μαγαζι εχει ο ανθρωπος δεν μπορει να τρεχει συνεχεια εξω .

Με την ευκαιρία να ρωτήσω μήπως ξέρεις κάποιο χώρο που μαζεύονται για πτήσεις ελικοπτέρων:

Αλλο προβλημα και αυτο παλι  Sad Μα καλα δεν θα βρεθει καποιος εκει στην Αθηνα να μαζεψει του ελικοπτεραδες  smiley6600
    Billias μηπως εχει ερθει η ωρα να κανεις κατι  Thumbs up Ειμαι μακρια αλλα θα βοηθησω και εγω  Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 23:53:08 από mastoras » Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 23:56:32 »

Γιατι οι επιστημονες που γραφουν αμετρητα ποστ , δεν κανουν τον κοπο να εμφανιστουν και να βοηθησουν στην πραξη . Καποιο λακο εχει η φαβα
    Εσύ mastora που ψάχνεις τον λάκο, πότε αλήθεια πας στο μοντελοδρόμιο? Τρία χρόνια τώρα πετάω εκεί, πως και δεν σε είδα?
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 20 Μαρ 2007, 00:13:18 »

Γεια σου zero_IQ βασικα αναφερομαι για στους φιλους μας στην Αθηνα . Kiss

Εμεις στην Θεσσαλονικη δεν εχουμε τετοιο προβλημα . Thumbs up

Οσο για το εαν δεν με βλεπεις στο μοντελοδρομιο ειναι οτι δεν ερχεσαι ποτε , διοτι απο το 2005 που βρισκομαι συνεχεια εκει, ηρθες μονο μια φορα και μαλιστα νυχτα . Sad

Τελος παντων μην φορτωνεσαι με εμενα διοτι για αλλους χτυπαει η καμπανα !!!!!
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 20 Μαρ 2007, 00:28:24 »

Άντε να βρεθούμε και με το φως της μέρας (τώρα που μεγαλώνει η μέρα λέω). Πήγα και σήμερα το απόγευμα και πέταξα μέχρι που με έπιασε η νύχτα πάλι…
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 20 Μαρ 2007, 00:42:52 »

Thumbs up
    Καταγράφηκε

stlonnet
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2007, 13:49:23 »

Tελικώς ακόμα δεν κατάλαβα απου πετάει ο κόσμος....
    Μάλλον λόγω της ιπτάμενης κατασκευής που διαλέξαμε είμαστε όλοι ... μετέωροι από το ένα μέρος στο άλλο.....

Να περιμένω κάποιο σημείο συναντήσεως σε κάποιο χώρο ή δεν υπάρχει ελπίς.....

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    stlonnet
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2007, 13:56:44 »

Αγαπητέ mastoras εδώ είμαστε υψηλού επιπέδου ....δεν μπορούμε τώρα να καταδεχθούμε να ασχολούμαστε με τους "χθεσινούς" ... όποιος μπορεί μόνος του έχει καλώς,  αλλοιώς ....

Απλά παράπονο εκφράζω μην παρεξηγηθώ  ....

μιάς και το θέμα ξέφυγε απο εκεί που το ξεκίνησα...

Ας το μαζέψουμε λίγο στο αρχικό για το συγκεκριμένο μοντελλάκι
    αν θέλετε να με βοηθήσετε λιγάκι

Ευχαριστώ και πάλι
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2007, 15:59:04 »

Η Αθηνα θελει απαραιτητα εναν συλλογο ,μια λεσχη, κατι τελος παντων για τα ελικοπτερα .

Αυτο αργα η γρηγορα θα γινει . Για αυτο μην χανεται χρονο . Μεσα απο το φορουμ οργανωθητε και ξεκινηστε κατι . Ο αερομοντελισμος δεν ειναι μοναχικο hobby θελει παρεα θελει κουβεντα και ανταλλαγες αποψεων .

Πετατε σκορπια ενας εδω ενας  εκει , μια δυο ωρες και μετα σπιτι γιατι βαριεστε. Εμεις εδω πανω παμε απο το πρωι και δεν φευγουμε εαν δεν νυχτωσει .

Μπορει να εχει ξεφυγει το θεμα αλλα αυτο ειναι το πιο βασικο .

Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2007, 17:51:48 »

Tελικώς ακόμα δεν κατάλαβα απου πετάει ο κόσμος....
    Μάλλον λόγω της ιπτάμενης κατασκευής που διαλέξαμε είμαστε όλοι ... μετέωροι από το ένα μέρος στο άλλο.....

Να περιμένω κάποιο σημείο συναντήσεως σε κάποιο χώρο ή δεν υπάρχει ελπίς.....

Ευχαριστώ

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=2103.msg18274#msg18274
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    stlonnet
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2007, 20:14:39 »

Ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικό link ...

Να υποθέσω ότι είναι και για ελικόπτερα, γιατί άν δεν με απατά η μνήμη μου τα περισσότερα είναι "αεροπλανικά", στο δε 90 πρώτη και τελευταία φορά που πήγα ( μέσα Φεβρουαρίου ) ο πιλότος που ήταν στο χώρο ελαφρών αεροσκαφών όταν τον ρώτησα μου είπε επί λέξη

" ... τους διώξαμε από εδώ διότι δεν καταλάβαιναν και παραλίγο να προκληθεί ατύχημα. Μην ακούς τι λένε , ξέρω κάποιος από το Μαρούσι σας στέλνει εδώ, αυτοί είχαν γραφτεί σαν μέλη στην αερολέσχη μας στις αρχές αλλά ήθελαν να πετάνε μοντέλλα στον ψώρο που πετάμε τα πραγματικά !!!"  Ήταν όντως έτσι κάποιος από το Μαρούσι ...

Τα μάζεψα , και έφυγα ούτε κάν τόλμησα να βγάλω το μοντελλάκι μου ....
    έκτοτε μοναχός στον κοντινό μου χώρο σταθμεύσεως του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε μοντελλιστές αυτοκινήτων, και επίδοξους νέους οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και λεωφορείων, να αναρωτιέμαι για διάφορα σχετικά με τα ελικόπτερα...

Καλά που υπάρχουν κάτι τύποι σαν τον απίθανο Τoshiyasu Morita  με τον οδηγό του για τα ηλεκτρικά ελικόπτερα, το τύπωσα  το διαβάζω και προσπαθώ, αλλά αν δεν υπάρχει κάποιος δίπλα να σου αποκωδικοποιεί κάποια πράγματα τότε αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να μείνω στα διάφορα simulators παρά να τρέχω σαν την άδικη κατάρα εδώ και εκεί...

Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2007, 20:23:07 »

Τι να σου πω....περίεργα πράματα. Πάντως εκτός από το 90 τα υπόλοιπα είναι σίγουρα μοντελοδρόμια.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    stlonnet
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2007, 20:59:13 »

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο από τα προαναφερθέντα όπου μπορεί κάποιος που θα το επισκεφθεί, να βρεί ανθρώπους  εξοικοιωμένους με τα ελικόπτερα ;
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: FALCON 3D Βοήθεια
    Μεταπήδηση σε: