Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.795 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 23:17:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 23:17:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Demetre
    [Σήμερα στις 23:06]

[Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309795
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 63
    Συνολικά: 67
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: προβλημα στροφες καρμπυρατερ βενζινας dle 20  (Αναγνώστηκε 2878 φορές)
    aeras
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 09:44:47 »

καλημερα σε ολους..εχω το εξης προβλημα.εχω εναν κινητηρα βανζινης dle 20 και μου παρουσιαζει προβλημα στο ανοιγοκλειμα της πεταλουδας του καρμπυρατερ.η μηχανη να υπενθυμισω δεν εχει στρωθει ακομα πολυ(να εχει καψει στο εδαφος 3 ντεποζιτα μονο)και μερικεσ φορες που εχει πεταξει στον αερα.φοραω μια 16*6 master airscrew και φουλ στροφες μου δινει 9800 αφου του εχω δωσει 200 στροφες πιο κατω απο το μαξιμουμ της μηχανης.εχω ρυθμισει και το ρελαντι και τιν μικρη βελονα κai δουλευει αψογα παρολου που ειναι αστρωτη.βαζοντασ το στικ του πομπου στην μεση και εχοντας ρυθμισει στο περιπου στην μεση την πεταλουδα του καρμπυλατερ θα εππεπε λογικα να μου δινει τισ μισες στροφες απο το μαξιμουμ τησ μηχανης δηλαδη 4900 στροφες.δυστυχως αυτο μου βγαζει με στροφομετρο παντα γυρω στισ 8300 με 8700 περιπου και η πεταλουδα ειναι ακριβωσ στη μεση τησ διαδρομης.τισ 4900 στροφες εμενα μου τισ δινει ενα δυο κλικ λιγο πιο πανο απο το ρελαντι.εχοντας τερμα κλειστη την πεταλουδα που εχεισ ρελαντι με το που δινω ενα δυο κλικ το στικ του γκαζιου και η πεταλουδα του καρμπυρατερ ισαι ισα που ανοιγει ελαχιστα αναπτυσει στροφες 4900.ειναι αδιανοητο αυτο που γινεται.και δε  μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει.να εχει προβλημα το καρμπυρατερ και να μην αποκρινεται καλα:η μηχανη ειναι ολοκαινουρια.θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας...σας ευχαριστω πολυυυυ
    Καταγράφηκε
    Αμαλιαδα modelshop
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 09:56:13 »

ελενξε αν οι βελονες ειναι ρυθμισμενες στις εροστασιακες θεσεις βαση του μανιουαλ
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 10:13:24 »

@aeras

Προφανώς θα είσαι καινούργιος στις βενζινομηχανές.....

Ακόμη και να είσαι γωνιασμένος στις ντίζες του γκαζιού, ακολουθώντας τον κανόνα του ορθογωνίου παραλληλογράμμου με ATV 100/100 σε καμιά περίπτωση δεν θα έχεις αναλογική (linear) συμπεριφορά τύπου 0% - 50% - 100% για την κάτω - μεσαία - και πάνω θέση του stick, απλά γιατί ο αριθμός στροφών ΔΕΝ ακολουθεί γραμμικά το άνοιγμα της πεταλούδας.

Δηλαδή από το 20-25% άνοιγμα της πεταλούδας γκαζιού έχεις ήδη φτάσει (ακόμη και περάσει) το 50% του αριθμού των στροφών.   

Καταγράφηκε
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 11:49:09 »

...και ομως δεν καταλαβα το προβλημα . αν εχεις υπερστροφια και βαλεις μεγαλυτερο νουμερο προπελα (αυξανεις το φορτιο) δεν θα μειωθουν οι στροφες?
    Καταγράφηκε

Πρωτα  μπουσουλάμε... περπατάμε...τρεχουμε...και μετά πετάμε!!!
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 11:57:45 »

κλασιικο ''προβλημα'' στους διχρονους.... η μη γραμμικοτητα του κινητηρα..ισως με αλλη εξατμιση που θα ''απλωνει'' την ροπη να μην ειναι τοσο εντονο αυτο το προβλημα,η αλλη λυση ειναι να φτιαξεις την καμπυλη του γκαζιου απο την τ/κ σου.
    ολα αυτα αφου στρωθει πληρως ο κινητηρας
    Καταγράφηκε
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 12:00:17 »

καλημερα σε ολους..εχω το εξης προβλημα.εχω εναν κινητηρα βανζινης dle 20 και μου παρουσιαζει προβλημα στο ανοιγοκλειμα της πεταλουδας του καρμπυρατερ.η μηχανη να υπενθυμισω δεν εχει στρωθει ακομα πολυ(να εχει καψει στο εδαφος 3 ντεποζιτα μονο)και μερικεσ φορες που εχει πεταξει στον αερα.φοραω μια 16*6 master airscrew και φουλ στροφες μου δινει 9800 αφου του εχω δωσει 200 στροφες πιο κατω απο το μαξιμουμ της μηχανης.εχω ρυθμισει και το ρελαντι και τιν μικρη βελονα κai δουλευει αψογα παρολου που ειναι αστρωτη.βαζοντασ το στικ του πομπου στην μεση και εχοντας ρυθμισει στο περιπου στην μεση την πεταλουδα του καρμπυλατερ θα εππεπε λογικα να μου δινει τισ μισες στροφες απο το μαξιμουμ τησ μηχανης δηλαδη 4900 στροφες.δυστυχως αυτο μου βγαζει με στροφομετρο παντα γυρω στισ 8300 με 8700 περιπου και η πεταλουδα ειναι ακριβωσ στη μεση τησ διαδρομης.τισ 4900 στροφες εμενα μου τισ δινει ενα δυο κλικ λιγο πιο πανο απο το ρελαντι.εχοντας τερμα κλειστη την πεταλουδα που εχεισ ρελαντι με το που δινω ενα δυο κλικ το στικ του γκαζιου και η πεταλουδα του καρμπυρατερ ισαι ισα που ανοιγει ελαχιστα αναπτυσει στροφες 4900.ειναι αδιανοητο αυτο που γινεται.και δε  μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει.να εχει προβλημα το καρμπυρατερ και να μην αποκρινεται καλα:η μηχανη ειναι ολοκαινουρια.θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας...σας ευχαριστω πολυυυυ
    Ο κινητηρας σου δεν εχει καποιο προβλημα ...γενικα οι βενζινοκινητηρες απο οσους εχω δει κανενας δεν εχει γραμικοτητα στο γκαζι του ...εκει απαιτειται ρυθμιση της καμπυλης του γκαζιου ..για οσες Τ/Κ εχουν τετοια λειτουργια... οι κινητητρες δινουν αισθηση οτι εχουν ολα τα γκαζια απο ρελαντι μεχρι 60% του στικ.
    δεν εχω αποψη για ακριβα επωνημα μοτερ.. Undecided
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 12:36:11 »

1) Εφόσον έχεις Τ/Κ στην οποία μπορείς και κάνεις ρύθμιση στην curve του γκαζιού, το ρυθμίζεις από κει και φέρνεις τον ζητούμενο αριθμό στροφών στην αντίστοιχη θέση στικ που θέλεις.

2) Εφόσον δεν το κάνεις μέσω software της Τ/Κ, μπορείς να το κάνεις με off- set στις ντίζες δημιουργώντας ένα differential στην κίνηση από το stick προς τη πεταλούδα. Δηλαδή ενώ εσύ είσαι στην μέση, η πεταλούδα σου να είναι κάπου στο 30% ανοικτή.

3) Κάνεις και τα δύο παραπάνω, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα σου.

Τελική ρύθμιση στις βελόνες σου μετά από τα παραπάνω.

Η curve πρέπει να γίνει τεθλασμένη, πολλή ρηχή στο 50% (για να είναι ελάχιστα ανοιχτή η πεταλούδα) και μετά από εκεί και πέρα να ανεβαίνει  στο 100%.

Από άποψης σεταπ, είναι καλύτερα να κάνεις μηχανικό off-set και μετά το ηλεκτρονικό σεταπ, για να μην είναι τόσο ρηχή αρχικά και μέχρι το 50%.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: προβλημα στροφες καρμπυρατερ βενζινας dle 20
    Μεταπήδηση σε: