Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.712 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 11:43:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 11:43:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:18]

από carapis
    [Χθες στις 22:41]

[Χθες στις 18:50]

[Δευτέρα, 13 Ιουλ 2026, 01:45:23]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309712
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 162
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 76
    Συνολικά: 78
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: XIRAFI kit  (Αναγνώστηκε 13088 φορές)
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 22:26:12 »

Καλοπέταχτο φίλε μου  Thumbs up

170γρ έρμα είναι πάαααρα πολλά για μοντέλο ενός κιλού...
    Αν κατάφερνες να τα γλυτώσεις με μετατοπίσεις εξαρτημάτων θα κέρδιζες πολλά στην πτήση.
    Καταγράφηκε

AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

Ποτέ μην ανταλλάσσεις την τύχη με την ικανότητα

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 22:36:16 »

καλές βγήκαν τελικά οι ταινίες pvc!!!!!!!!!
    .....................ξέχασα να σας πω ότι το καφέ χρώμα που βλέπετε στα elleron δεν είναι ταινία αλλα καπλαμάς ξύλο σάντουιτς με felizol!!!!!!! γιασου απόστολε με τις κατασκευές σου!!!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 22:42:28 »

Ξυράφι το Xyrafi !!!!

ΜΠΡΑΒΟ ρε παιδια ... γουστάρω slopies !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 22:45:16 »

Αν κατάφερνες να τα γλυτώσεις με μετατοπίσεις εξαρτημάτων θα κέρδιζες πολλά στην πτήση.
    ..............αγαπητέ φιλε και πάλι σύμφωνα με τις προδιαγραφές έχω και ακόμα περιθώριο και για extra βάρος ας μην ξεχνάμε ότι το μοντέλο έχει κατασκευαστή αποκλειστικά για πλαγια με 3 μποφόρ το ελάχιστο
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 22:52:21 »

..............αγαπητέ φιλε και πάλι σύμφωνα με τις προδιαγραφές έχω και ακόμα περιθώριο και για extra βάρος ας μην ξεχνάμε ότι το μοντέλο έχει κατασκευαστή αποκλειστικά για πλαγια με 3 μποφόρ το ελάχιστο

οκ τότε, με το καλό στον άερα  Wink
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 17 Μαρ 2011, 12:58:54 »

Καλημέρα σας Κύριοι και απο μένα.

Α ρέ Ξυραφάρα, πολύ μ'αρέσει αυτό το μοντέλο. Φχαριστιέμαι να το φτιάχνω... Θυμάμαι όταν είχα φτιάξει το πρώτο, το πήρα στη μασχάλη και έτρεξα στους φιλαράκους μου τον Μάκη και τον Τόλη για να τους το δείξω... Είναι το κόκκινο-κίτρινο που βλέπετε σε αυτή τη σελίδα και είναι κατά πολύ αντίγραφο του τότε πασίγνωστου στους πλαγίστες 60ιντσου "JW60" του πρωταθλητή Joe Wurts...
    http://www.greekwings.gr/HTML/KATASKEYES/Xirafi/Xirafi1.htm

Θέλησα, μετά απο αρκετό καιρό όπως βλέπετε αφού είχα χάσει το πρώτο δικό μου στη ΣΤΑΜΠ, να φτιάξω μιά βελτιωμένη κατά την άποψή μου έκδοση με αρκετή ενίσχυση, σκληρά πηδάλια και άλλη γεωμετρία ελαφρώς αλλαγμένη. Το ατρακτίδιο είναι και αυτό μιά μεγάλη αεροτομή, με πλάγιο όμως επίσης κόψιμο για αεροδυναμικό σχήμα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να ενημερώσω ότι Δέν ξέρω σε τί μορφή θα "βγεί" το Κίτ ακόμη... Μίλησα με τον Κώστα που είμαστε φιλαράκια και του ζήτησα να το πάρει απ'τα χέρια μου γιατί δέν είχε μέλλον το καημένο με τόσες δουλειές, να το δοκιμάσει και να δούμε τις αλλαγές άν υπάρξουν και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν. Οπότε, είναι σε... πειραματικό στάδιο!

Στο "δικό" του πρώτο Νέο Ξυράφι, επένδυσα τα χείλη εκφυγής με καπλαμά και εποξική και έβαλα Διπλά δοκάρια ξύλινα πάνω και κάτω. Το μοντέλο δέν είναι να σπάει στη μέση γιατί θέλουμε μέγιστη δύναμη και ακαμψία στο κέντρο. Προορίζεται για το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης σε Δυναμική πτήση (Dynamic Soaring, DS), οπότε καταλαβαίνετε ότι πρέπει να είναι γερό... Τόσο γερό, που να παίρνει Έξτρα βάρος σχεδόν μισό κιλό για... Τρελό πτερυγικό φόρτο και τρελές ταχύτητες... Αργότερα τα ξύλινα δοκαράκια ίσως αντικατασταθούν με εποξικά αλλά θέλω πρώτα να το δοκιμάσουν τα παιδιά στην Αθήνα για να αποφανθούμε...

Για τα servo, καλό είναι να έχουμε Λεπτού προφίλ (πάχους) ειδικά για φτερά ανεμοπτέρων μιάς και επέλεξα αρκετά λεπτή αεροτομή, και φυσικά με μεταλλικά γρανάζια και την μεγαλύτερη ροπή-δύναμη σε Κιλά που μπορεί να βρεί κάποιος... Αν είναι χαμηλά θα μπορούν να μπούν και μπροστά απ'το δοκάρι και να ζυγίσει με λιγότερο βάρος, πράγμα βέβαια που διευκολύνει μόνο άν θέλει κάποιος να πετάει με απαλό αέρα...

Κώστα, στο ManToMan θα σε αποκλείσω άν έρθεις με αυτό το εργαλείο, χαχαχαχα....  laugh

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 17 Μαρ 2011, 23:17:59 »

Κώστα, βάλε σε παρακαλώ ακόμη 50 γραμμάρια Εμπρός για μιά ασφαλή πρώτη πτήση...
    Το Κέντρο Βάρους το έβγαλα με ένα πολύ αξιόπιστο Software αλλά καλύτερα να είμαστε σίγουροι και άς τριμάρεις λίγο παραπάνω Up στην παρθενική... Αν δείς ότι είναι πολύ μπροστόβαρο, αφαίρεσε σιγά-σιγά... Wink
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 18 Μαρ 2011, 09:44:01 »

Κώστα, βάλε σε παρακαλώ ακόμη 50 γραμμάρια Εμπρός για μιά ασφαλή πρώτη πτήση...
    Το Κέντρο Βάρους το έβγαλα με ένα πολύ αξιόπιστο Software αλλά καλύτερα να είμαστε σίγουροι και άς τριμάρεις λίγο παραπάνω Up στην παρθενική... Αν δείς ότι είναι πολύ μπροστόβαρο, αφαίρεσε σιγά-σιγά... Wink
    ...............απόστολε είδη το έχω κάνει και είμαι και "τριμαρισμενος" up....γνωρίζω από τις πολλές πτέρυγες που έχω πετάξει ότι το βάρος και το up είναι η μαγική συνταγή για τις πρώτες πτήσης!!!! δυστυχώς τα φτερά(πτέρυγες) δεν έχουν τα στάνταρ τον αεροπλάνων.....αλλα αυτό τις κάνει μοναδικές και ανεπανάληπτο παιχνίδι με σχεδόν μηδενικό κόστος αγοράς!!! και αυτό το λέω όχι για σένα που είσαι κατασκεβαστης !!! αλλα δυστυχώς στης μέρες που περνάμε όλοι μας πρέπει να έχουμε μια διέξοδο στην ρουτίνα και από τα τόσα προβλήματα που μας έχουν πλακωση!!!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 18 Μαρ 2011, 11:57:07 »

Καλημέρα Κύριοι, Καλημέρα Κώστα.

Εύγε λοιπόν, ξέρεις τί κάνεις...  Wink
    Οι πτέρυγες γενικά είναι ένα παρεξηγημένο αεροπλάνο, που ενώ πολλοί την "πολεμούν", δέν βλέπουν γύρω τους πως τα περισσότερα Σύγχρονα μαχητικά και μή, βασίζονται στην τεχνοτροπία του Tailless (χωρίς ουρά) α/φους...  Wink
    Εδώ είμαστε 'μείς να αλλάξουμε την παρεξήγηση αυτή... Ανθρώπων έργα είναι όλα...  Thumbs up

Το μόνο που θέλει "σουλούπωμα" στο Νέο Ξυράφι, είναι το ακροπτερύγιο. Πρέπει να σκεφτούμε τί θα κάνουμε εκεί... Ή στρογγύλεμα καλό, ή κάθετοι μικροί σταθεροποιητές Παράλληλoι στη ρίζα του φτερού.

DM
    Καταγράφηκε

AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 18 Μαρ 2011, 18:03:21 »

.....λοιπόν η ημερα έφτασε!!! και ναι..... το ξυράφι μόλις πέταξε σήμερα..οι εντυπώσεις μου? άπαιχτο φοβερό και εντελώς διαφορετικό από ότι έχω πετάξει μέχρι σήμερα. κρύβει πολύ ενέργεια μέσα του. του αρέσουν οι κλειστές στροφές τα απότομα περάσματα τα διπλα και τριπλά loop και ρολ....και μονο αυτό το μουγκρητό το οποιο βγάζει την ώρα που περνάει από μπροστά σου φτάνει....η έκπληξη όμως είναι ότι αν... και σε καμια περίπτωση δεν είναι thermal του αρέσουν και τα υποδέχεται-αξιοποιεί παρα πολύ ευχάριστα και ευκολα! ας μην ξεχνάμε ότι πτήση δεν είναι μονο στην κόψη του γκρεμού αλλα και καμια 100αρια μετρα πιο μέσα!!! ΥΓ1. ας με συχωρέσετε για την ποιότητα λήψης video αλλα....δυο χερια έχω!!! ΥΓ2.ο καιρός ήταν σπασμένο τριάρι μποφόρ με καλές ριπές μην σας ξεγελάει ο ήχος του αέρα στο video (από κινητό είναι).....
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 18 Μαρ 2011, 19:11:32 »

ενα πολυ μεγαλο ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΠΠΡΡΡΡΡΡΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΒΒΒΒΒΒΒΒΒΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 18 Μαρ 2011, 19:24:50 »

Γειά σου βρέ Κωστή Αρχηγέέέέέέέ....  Cheesy
    Πολύ γρήγορος είσαι φιλαράκο, αλήθεια... Στήσιμο και πτήση σε χρόνο ρεκόρ παρόλες τις δουλειές σου!!

Δέν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη βιντεοαπόλαυση στο απογευματινό καφεδάκι και Διάλλειμα απο την Κατασκευή της Αύρας του Μιχάλη...  Wink
    Καλά έ, όταν είδα το πρώτο πέρασμα, κατάλαβα περί τίνος πρόκειται... Σίγουρα τώρα ξέρω ότι το έβγαλα λίγο πιό γρήγορο απ'την 1η έκδοση...  laugh

Πώ ρέ μου έρχεται να βάλω τα κλάματα... που δέν είμαι μαζί σας να απολαμβάνω αυτή την τρέλα του βουνού... Μόνο άν τη ζήσεις αυτή την τρέλα καταλαβαίνεις πώς θα αισθανόταν ο Κώστας εν ώρα πτήσης...

Ηλιά, σε Ευχαριστούμε φίλε._
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 18 Μαρ 2011, 20:01:59 »

Πραγματικά ωραίο, συγχαρητήρια  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 18 Μαρ 2011, 20:13:12 »

Φοβερό μοντελάκι!!
    Μπράβο Αποστόλη, καινοτομείς για μια ακόμα φορά.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 18 Μαρ 2011, 20:13:19 »

Γειά σου βρέ Κωστή Αρχηγέέέέέέέ....  Cheesy
    Πολύ γρήγορος είσαι φιλαράκο, αλήθεια... Στήσιμο και πτήση σε χρόνο ρεκόρ παρόλες τις δουλειές σου!!

Δέν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη βιντεοαπόλαυση στο απογευματινό καφεδάκι και Διάλλειμα απο την Κατασκευή της Αύρας του Μιχάλη...  Wink
    Καλά έ, όταν είδα το πρώτο πέρασμα, κατάλαβα περί τίνος πρόκειται... Σίγουρα τώρα ξέρω ότι το έβγαλα λίγο πιό γρήγορο απ'την 1η έκδοση...  laugh

Πώ ρέ μου έρχεται να βάλω τα κλάματα... που δέν είμαι μαζί σας να απολαμβάνω αυτή την τρέλα του βουνού... Μόνο άν τη ζήσεις αυτή την τρέλα καταλαβαίνεις πώς θα αισθανόταν ο Κώστας εν ώρα πτήσης...

Ηλιά, σε Ευχαριστούμε φίλε._
    ...................................αν και μόλις μιλήσαμε στο τηλ δεν θα μπορούσα να μην απαντήσω στο μήνυμα σου!!!! πραγαματικά σε ευχάριστω για αυτό το τέλειο μοντέλο που ξανά κατασκεύασες μετά από καιρό ελπίζω όταν σου επιτρέψουν η υποχρέωσις σου να δούμε στην σελίδα σου ΞΥΡΑΦΙΑ kit για πούλημα!!!! όπως σου είπα μην αλλάξεις τίποτα στην κατασκευή το εργαλείο φυσάει!!!! ελπίζω κάποια μέρα να δούμε στο βουνό ξυράφια τόσα πολλά που να κρύβουνε τον ήλιο.....ΑΠΟΣΤΟΛΕ...συνέχισε με το ίδιο πάθος....!!!!! τα ξαναλέμε από κοντά σε κάποιο βουνό!!!!!!!!
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: XIRAFI kit
    Μεταπήδηση σε: