|
kiparisi
|
 |
« στις: Δευτέρα, 19 Φεβ 2007, 19:22:06 » |
|
καλισπερα. μπορει καποιοσ να μου δωσει μια εναλλακτικη λήση για το τσεσνα 182¨? ειναι περιπου 600 γραμμάρια και απο τη μάνα του φοραει ενα απλο 400αρι. μπορει καποιοσ να μου δώσει μια εναλακτικη λυση σε απλο η και βρασλεσ μοτερ ? μπαταρια εχω νι-μη στα 1000 μαχ 8,1ν . μπορω να εχω ενα αλλο μοτερ αλλα να μην αλλαξω μπαταρειεσ..
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΟΛΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
|
|
|
|
Lemon!
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 19 Φεβ 2007, 19:32:47 » |
|
brusless+esc+lipo... δεν υπαρχει τπτ καλυτερο! Δοκιμασμενο!!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιώργος Λεμονής
|
|
|
|
kiparisi
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 19 Φεβ 2007, 19:39:44 » |
|
ΤΙ μπρασλεσσ προτινεισ? λιπο τι εννοεισ ? και ποσα ν ? το εσκ τι εναι ? αν μπορεισ βοιθισε.. ευχαριστω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Lemon!
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 19 Φεβ 2007, 19:49:54 » |
|
Πηγενε στο καταστημα οπου προμηθευτηκες το μοντελο. εκει θα σε βοηθησουν. Ενας συνδιασμος brusless + speed controler (esc) sta 18-20amps ειναι καλος. Θα χρειαστεις και μια μπαταρια τυπου li-po 11,1v-1200mAH ας πουμε ολο το συνολο μαζι με τον ειδικο φορτιστη θα σου κοστισει περιπου 110~120 ευρω... 40~50 ευρω για το μοτερ+esc 30~40 ευρω για την μπαταρια 30~50 ευρω για τον φορτιστη...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιώργος Λεμονής
|
|
|
|
kiparisi
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 19 Φεβ 2007, 19:55:40 » |
|
απο εδο που ιμε ειναι πολι χλομο να παω στο καταστιμα. τα πάντα γινονται απο τον ιπολογιστη . απο βρασλεσσ πιο μοτερ προτινεισ? τι τιπο? χαρακτιριστικα.... μπαταρειεσ γιατι δε μπορο να χρισιμοποιισω τισ ιδιεσ???
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
DeltaMan
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 19 Φεβ 2007, 20:12:54 » |
|
Καλησπέρα Kiparisi . Συναρμολογώ μοτεράκια Τριφασικά Χωρίς κάρβουνα (Brushless) και μπορώ να σε Υποστηρίξω πλήρως . Επειδή δέν θέλω να φανεί σάν Διαφήμιση , στείλε μου προσωπικό μήνυμα για τις λεπτομέρειες ...  Φιλικά , DM
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
|
|
|
|
Lemon!
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 19 Φεβ 2007, 20:29:16 » |
|
Απο που εισαι? Η μπαταρία τυπου lipo μπορει να δωσει πολυ περισσοτερο ρευμα οπου ενα μοτερ τυπου brusless καταναλωνει περισσοτερο απο ενα κοινο μοτερακι brushed σαν το 400. Και σου δίνει και τον τριπλασιο η και περισσοτερο χρονο πτησης απο μια κοινη μπαταρια ni-mh.
οι μπαταριες lipo ειναι ενα ολοκληρο κεφαλαιο και δε μπορω να σου εξηγησω λεπτομερως τις διαφορές...
Ενα ψαξιμο εδω στο forum θα σε βοηθησει πολυ,στο θεμα lipo αλλα και στα brusless
πολυτιμη βοηθεια θα βρεις και στη σελιδα του jkon που φιλοξενειτε εδω στην αρχικη σελιδα του aeromodelling.
Μπορω να ρωτησω γιατι θελεις να αλλαξεις το 400άρι? εχεις καποιο προβλημα? Απ'οτι ξερω το skyline πεταει πολυ καλα με το μαμισιο μοτερ.
Σου ειπα οτι ενας καλος συνδιασμος brusless+esc στα 20A ειναι επαρκεστατος για το cessna Η μαρκα του μοτερ δε παιζει ιδιαίτερο ρολο στη παρουσα φαση.
Ας πουμε ενα outrunner μοτερ με τα παρακάτω στοιχεια ειναι καλό και οικονομικο! (25ευρω)
MODEL: GWBLM002 (gws) Voltage:11.1 KV:1050 WEIGHT:39g - oz: 1.38 CURRENT (A) :0.5 (no load) SPEED (rpm): 11650 (no load) SHAFT (mm):3mm APPEARANCE: 22mm
Θα χρειαστεις και το αναλογο speed controler (18-20A) Δεν ξερω ομως αν θα χρειαστεις κ καποια βαση στηριξης για το brusless! (εγω εκανα πατεντα στο δικο μου)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιώργος Λεμονής
|
|
|
|
kiparisi
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 20 Φεβ 2007, 08:54:55 » |
|
απο τη μονεμβασια ιμε . εχει πολεσ πτωσεισ κσι δε τα παει πολυ καλα . δε λεω τραβαει καλα αλλα εχει στραβωσει ο αξωνασ και γενικα δς τα παει και πολυ καλα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Lemon!
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 20 Φεβ 2007, 20:03:04 » |
|
 Σου άφησα προσωπικο e-mail, το είδες?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιώργος Λεμονής
|
|
|
|
Κώστας Κωστόπουλος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 21 Φεβ 2007, 00:58:34 » |
|
Ενα 400 μοτέρ μόνο του είναι κάτω από 10€. Αν βρίσκεσαι σε στάδιο που μαθαίινεις είναι η καλύτερη λύση. Επίσης μια γερή πτώση θα σου κοστίσει λιγότερο.
Απ' ότι κατάλαβα δεν σ' ενδιαφέρει αύξηση της επίδοσης αλλά μια σωστή λειτουργία μοτέρ με προσιτό κόστος.
Αν έχω καταλάβει σωστά, είναι καλύτερα νά αφήσεις την αγορά brushless, ESC και LiPo γι αργότερα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon; Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
|
|
|
|
kiparisi
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 21 Φεβ 2007, 08:37:38 » |
|
κ κοστοπουλε και φιλε μου λεμον καλημερα . ναι η αλιθεια ειναι οτι ακομα δε ενδειφερομε για επιδοσεισ τουλαχιστον οχι γι αυτο το μοντελο. με ενδειαφερει η δειαρκει πτησησ και η εκμαθιση λεμον πιρα τοο μυνημα αλλα ο χρονοσ ειναι εξερετικα περιορισμενοσ . περιμενω και εγω μια φορα τι βδομαδα να το πεταξω και αν δε φυσαει. το βραδυ που εχω χρονο δε εχω φωσ να το βλεπω. απο πτωσεισ δε εχω προβληβα , εχω θερμοκολλα οποτε και καταλαβενεται. δελτα μαν μη το περνεισ σα διαφιμηση . για καποιουσ μπορει να ειναι λυτρωση . ειδικα αν εισαι στο σταδιο τησ εκμαθησησ και οταν περνεισ το καταστημα για κατι αναλογο οπωσ εγω ακουσ την στανταρ εκφραση " ναι φιλε το ξερω και αλλοι που πιραν το μοντελο αυτο του ριξαν αλλα ...... ευρω για να το ξαναφτιαξουν . " αυτοσ ειναι και ενασ βασικοσ λογοσ που μιλω και στο φορουμ .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kiparisi
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 21 Φεβ 2007, 08:44:47 » |
|
μια ερωτηση . αν εβαζα απλο μοτερ αλλα μεγαλυτερο , αν υπαρχει , θα εκανα κατι? μπαταρειεσ εχω 2 απο 8,1 ν στα 1000 μαχ ,
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mrkaza
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 21 Φεβ 2007, 10:21:15 » |
|
Πιστεύω οτι θα βάραινες και σε συνδυασμό με το μικρότερο βαθμό απόδοσης που έχει ένα απλό μοτέρ δεν θα κέρδιζες κάτι εκτος απο τι σαφέστατα μειωμένη αυτονομια με ισως ελαχιστα παραπανω υσχι
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
vtr
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 11 Δεκ 2007, 18:29:25 » |
|
Λοιπόν παιδιά αυτή τήν φορά σοβαρά. Η μηχανή από τόν τιτάνα τάκλασε. Σήμερα στό Σ.Ε.Φ επιβαιβαιώθηκε και από κάποιον έμπειρο εκεί, πού είχε τήν καλή διάθεση και ασχολήθηκε λίγο. Βεβαίως δέν σκέφτομαι νά προβώ σέ επισκευή. Θέλω τήν συμβουλή σας σέ καινούργια αγορά. Παίζω μεταξύ OS καί τήν καινούργια ΤΤ red line, http://www.helikraft.com/Thunder+Tiger/Engines/Thunder+Tiger/%2A9606/RedLine+PRO+53H+%289606%29.htm. Ποιά ή προτασή σας. Επί ευκαιρίας μήπως ξέρετε πώς βγαίνει τό χιτώνιο από τό κυρίως σώμα τού μοτέρ;
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Δεκ 2007, 18:39:37 από vtr »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|