Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.795 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 01:46:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 01:46:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Demetre
    [Χθες στις 23:06]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309795
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 96
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 83
    Συνολικά: 83
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Magnum 52 2stroke aero και εξατμιση  (Αναγνώστηκε 3457 φορές)
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Nikos

« στις: Τετάρτη, 2 Μαρ 2011, 20:10:54 »

Καλησπερα εχω τον παραπανω κινητηρα και θα ηθελα αν καποιος ξερει να μου πει το εξης: Μεσα στην εξατμιση του υπάρχει ενα διαφραγμα που μου ειπαν να αφαιρεσω για να 'εχει περισσοτερη' δυναμη ο κινητήρας και να τον ακούμε και καλυτερα και καλά......
    Εκεινο που ηθελα να ρωτήσω ειναι αν οντως αυτο ισχύει η αν εχει επιπτωση στις χαμηλες στροφες γιατι αφου το εβγαλα αυτο μαλλον εχω μειωσει και το back pressure των καυσαεριων........ Επισης αφου ετσι ελευθερωθηκε η εξατμιση λογικα μειωθηκε και η πιεση του καυσαεριου προς το tank.....επισης μηπως χαλαει ετσι και η μεταβαση απο ρελαντι στο φουλ?
    Ρωταω γιατι εχω παρατηρησει κατι ιστοριουλες να μου κανει στο transition και στο ρελαντι.....
    Ξερω απο τα αυτοκινητα και τους τετραχρονους κινητηρες που φορανε οτι ελευθερωνοντας τις εξατμισεις (πολλοι βελτιωτες) κερδιζουν στις υψηλες στροφες αλλα εχω δει με τα ματια μου να μειωνεται η ροπη στις χαμηλες......τωρα για 2 stroke και μονοκυλινδρο αν μπορει κανεις να βοηθησει......... Wink
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 2 Μαρ 2011, 20:30:49 »

εχω την εντυπωση οτι ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες.
    αποψη μου ειναι οτι δεν πειραζουμε τιποτα!
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 01:27:52 »

Αν θελεις να "βγαλεις "απο το μοτερ καθε ιχνος δυναμης τοτε δεν βαζεις τον buffler..αν θελεις οσο γινετε γραμμικοτερη λειτουργια τωτε το αφηνεις εκει ....
    Προσωπικα στο συγκεκριμενο μοτερ δεν ειχα ποτε το διαφραγμα και ρυθμιζα το καπμπυρατερ οσο καλυτερα γινοτανε ωστε να εχω καλες χαμηλομεσαιες οπου ειναι και το προβλημα ...Δεν ειμαι συγουρος οτι και με το διαφραγμα στον 52 θα εχεις σωστες μεσαιες (λειτουργια μοτερ στις ενδιαμεσες τιμες γκαζιου)παρολα αυτα αναλογα με τι θελεις μπορεις να δοκιμασεις...
    Ο κινητηρας μου δουλεψε αψογα για χρηση σε 3D μοντελο μονο με ενα πιπακι μεταβαλομενου διαφραγματος απο justengines
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 07:41:08 »

Αν θελεις να "βγαλεις "απο το μοτερ καθε ιχνος δυναμης τοτε δεν βαζεις τον buffler..αν θελεις οσο γινετε γραμμικοτερη λειτουργια τωτε το αφηνεις εκει ....
    Προσωπικα στο συγκεκριμενο μοτερ δεν ειχα ποτε το διαφραγμα και ρυθμιζα το καπμπυρατερ οσο καλυτερα γινοτανε ωστε να εχω καλες χαμηλομεσαιες οπου ειναι και το προβλημα ...Δεν ειμαι συγουρος οτι και με το διαφραγμα στον 52 θα εχεις σωστες μεσαιες (λειτουργια μοτερ στις ενδιαμεσες τιμες γκαζιου)παρολα αυτα αναλογα με τι θελεις μπορεις να δοκιμασεις...
    Ο κινητηρας μου δουλεψε αψογα για χρηση σε 3D μοντελο μονο με ενα πιπακι μεταβαλομενου διαφραγματος απο justengines
    Αυτο μαλλον ειναι για το καρμπυρατερ υποθετω?
    Αν εχεις το link πραγματικα με βοηθας.......
    Ευχαριστω πολυ............
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 08:53:02 »

Να αφήσεις το διάφραγμα στη θέση του.

Αν δεν χρειαζότανε δεν θα το έβαζε ο κατασκευαστής, ή θα έδινε οδηγίες πότε να το αφαιρέσεις.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 12:36:14 »

Νομιζω οτι μπορω να εχω αποψη για ενα κινητηρα που εχω ....και δεν δουλευε μονο ρελαντι η τερμα ...ειπα οτι ολα εξαρτωνται απο τη χρηση ... Wink
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 18:57:55 »

Thumbs up Μαλλον θα το αφησω και εγω στη θεση του αφου ειναι πανω σε trainer ετσι κι αλλιως και δεν θελω και τρελη δυναμη......
    Καταγράφηκε
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 19:59:05 »

Αν ειναι ετσι αστο οπως ειναι  Winkπαντος το συγκεκριμενο μοτερακι εχει φτυσει αιμα στα χερια μου με διαφορες προπελες και εξατμισεις...θελει λιγο υπομονη στο στρωσημο (αργει λιγακι) ...μετα ειναι σκυλι Thumbs up
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 20:04:05 »

Αν ειναι ετσι αστο οπως ειναι  Winkπαντος το συγκεκριμενο μοτερακι εχει φτυσει αιμα στα χερια μου με διαφορες προπελες και εξατμισεις...θελει λιγο υπομονη στο στρωσημο (αργει λιγακι) ...μετα ειναι σκυλι Thumbs up
    Ok θα βαλω πισω το buffler και θα δουμε πως θα παει......φοραω ελικα 11χ6 και μου τη γυρναει αν δε κανω λαθος γυρω στις 11500 σαλ εσυ τι προτεινεις απο εμπειρια?
    Αυτο που προανεφερες το pipe ειναι εκεινο που ειναι μια εξατμιση με ελατηριο στο buffler η κατι αλλο?
    Εγω το πεταω με μισο γκαζι....αντε να δουμε πως θα στρωθει  ετσι....
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 21:44:46 »

Αφού είναι πάνω σε trainer (40άρι;) είναι και άστρωτος, τι τις θες τι επιδόσεις;
    Θες μόνο ομαλή λειτουργία. Και αν το μοντέλο είναι 40άρι πετάει καλά ακόμη και με κάτι πιο
    αδύναμο, όπως 40LA ας πούμε. Ο 52άρης είναι υπεραρκετός.

Τώρα σχετικά με το διάφραγμα, νομίζω πως δε χρειάζεται να βγει, αλλά... μετά το στρώσιμο θα μπορούσες να πειραματιστείς.
    Καταγράφηκε

extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 3 Μαρ 2011, 21:54:02 »

Γιαυτο ειπα και εγω δε θελω επιδοσεις......απο εμπειρια ποσα γαλονια η ωρες θελει περιπου για να στρωθει?
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 4 Μαρ 2011, 11:21:28 »

Εγώ έχω τον συγκεκριμένο κινητήρα σε pylon (Nemesis 52), με 10x7 APC δίνει 14,500 στροφές με την μαμίσια εξάτμιση αλλά χωρίς το διάφραγμα

Δεν έχω μετρήσει με το διάφραγμα, αλλά ούτε έχω πρόβλημα σε ρελαντι και μετάβαση. Εκεί που είχα πρόβλημα αρχικά ήταν ότι είχε διαρροή αέρα, οπότε αντικατέστησα τις χάρτινες φλάτζες με φλατζόκολλα και έβαλα ένα κομάτι σωληνάκι καυσίμου στην βελόνα και όλα ΟΚ

Στρώθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Magnum με 3/4 γαλονιού. Επειδή είναι καθαρόαιμος ABC ιδιαίτερη σημασία έχει να στρωθεί σε τέρμα γκάζι με χρήση καστορέλαιου στο κάυσιμο και οι θερμοκρασία κεφαλής να είναι 110 - 130 βαθμοί. Αν στρωθεί σε χαμηλές στροφές με χαμηλή θερμοκρασία θα γίνει ζημιά.
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 4 Μαρ 2011, 11:47:24 »

Εγώ έχω τον συγκεκριμένο κινητήρα σε pylon (Nemesis 52), με 10x7 APC δίνει 14,500 στροφές με την μαμίσια εξάτμιση αλλά χωρίς το διάφραγμα

Δεν έχω μετρήσει με το διάφραγμα, αλλά ούτε έχω πρόβλημα σε ρελαντι και μετάβαση. Εκεί που είχα πρόβλημα αρχικά ήταν ότι είχε διαρροή αέρα, οπότε αντικατέστησα τις χάρτινες φλάτζες με φλατζόκολλα και έβαλα ένα κομάτι σωληνάκι καυσίμου στην βελόνα και όλα ΟΚ

Στρώθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Magnum με 3/4 γαλονιού. Επειδή είναι καθαρόαιμος ABC ιδιαίτερη σημασία έχει να στρωθεί σε τέρμα γκάζι με χρήση καστορέλαιου στο κάυσιμο και οι θερμοκρασία κεφαλής να είναι 110 - 130 βαθμοί. Αν στρωθεί σε χαμηλές στροφές με χαμηλή θερμοκρασία θα γίνει ζημιά.

αυτο που λες περι στρωσιματος αντικρουει αυτα που ξεραμε για το στρωσιμο..
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 4 Μαρ 2011, 14:09:49 »

Είναι άλλο το στρώσιμο για κάθε κατηγορία κινητήρα (ABC - ringed)
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Magnum 52 2stroke aero και εξατμιση
    Μεταπήδηση σε: