Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.759 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 09:09:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 09:09:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

[Χθες στις 17:10]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309759
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 770
    Συνολικά: 773
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 35     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: TREX 600 ελεύθερη συζήτηση..!  (Αναγνώστηκε 108065 φορές)
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Πέμπτη, 8 Μαρ 2007, 23:39:52 »

Απάντησα εδω νωρίτερα https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=2159.msg18796;topicseen#new.

Σύνολο 5 ντεποζιτα + 3 στρωσιμο δεν ανέβηκε
    Καταγράφηκε

guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #136 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 15:07:16 »

Το πιστευω! Mrkaza εσυ ξεκινησες επισης προσφατα σωστά; Αν ναι, ποσες πτησεις εκανες  hovering και αν μπορεσες να το πας βολτα και ποσο ψηλά;

Αναρωτιέμαι, γιατί όλοι ρωτούν το ίδιο; εννοώ "Πόσο ψηλά το πήγες;" Ένας άλλος ρωτούσε από εδώ μέσα, αν μπορεί να φτάσει μια πενταόροφη πολυκατοικία (αν ενθυμούμαι καλά τους ορόφους).
    Το "ψηλά" είναι σχετικά εύκολο. (μετά το Hover).
    Πως διάολο το φέρνεις πίσω είναι το θέμα! Πως το γυρίζεις; Πως το προσγειώνεις; Μμ;
    Προσωπικά Ηλία, έχω "φάει" μπόλικες ωρίτσες για hover (tail & nose in). Τη μεγαλύτερη δυσκολία την αντιμετωπίζω στο να το κατεβάσω ίσια στα πόδια του για την ώρα και όχι να ανεβάσω το throte και να το πάω στα 10-20 μέτρα. Θα τα βρεις σύντομα μπροστά σου αυτά. Το μυστήριο δε, με το Real flight, είναι ότι εκεί κάνεις ό,τι θέλεις. Στην πραγματικότητα όμως; Τολμάς; Σάμπως έχει "Reset" και "play again"?
    Στο sim κάνω hover ανάποδα πλέον (δεν είναι σπουδαίο, αλλά για εμένα που ένα μήνα ασχολούμαι είναι πρόοδος), ωστόσο μόλις πιάνω το T-rex τρέμω. Μένω στα hover που προανέφερα και αυτά με οδοντογλυφίδες στα μάτια και κολλύριο για να υγραίνονται. Αν τα ανοιγοκλείσω, χάθηκα.
    Μη σε φοβίσω άλλο.

Πάρε και μια φωτογραφία του Lama μου, μιας και το συζητούσαμε. Σήμερα το μεταμόρφωσα!
    Θα σου στείλω σύντομα και ένα video για να γελάσεις.

* Lama2.jpg (109.89 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 320 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #137 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 15:11:15 »

Ωραιο εγινε!!!

Ποσα εσκασες παλι..; 
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #138 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 15:28:04 »

Πραγματι και εγω στο aerofly κανω παπαδες ενω στην πραγματικοτιτα το σήκωσα ψιλα εκανα και μια σβουρα και το προσγείωνα  εκει που ειχα πει και κόντευα να τρελαθώ απο την χαρά μου , λες και εκανα ξερω εγω τα τρελα ακροβατικα που να κανω τπτ παραπάνω  .

Γιαννη εχεις δικιο οσο ποιο χαμηλα τοσο ποιο δύσκολο ειναι  εγω ειχα την τυχη απο λαθος να ανεβεί και μετα κατάφερα και το κρατισα οταν το κατέβασα  ειπα δεν ξαναπεταω χαμηλα Cheesy

Αν και το T-rex στο aerofly δεν μπορω να το κρατισω  idiot2 με το raptor ομως στην πραγματικοτιτα το κραταγα ευκολα Cheesy .

Για το θεμα δυσκολία:

Είμαι πλέων σίγουρος το οτι ειναι real αρα αν σπασει ... αντε φτιαχτο πλήρωνε ειναι  αυτο που το κανει τοσο δύσκολο σε σχέση με το sim ο φόβος .

Παράδειγμα για το ποσο ο φοβος κάνει τα πάντα δύσκολα.

Πριν κάποια χρονιά τράκαρα με το μηχανάκι Οδηγούσα 3 χρονιά οπότε ήξερα πως να σταματήσω κτλ κτλ μάλιστα στο σημείο που τράκαρα εκανα και δοκιμές "ποσα μετρα  θέλω να σταματήσω με χ km/h " Στην πράξη όμως όταν δεν ήμουν εγω και ένας ίδιος δρόμος,  αλλά εγώ και ενα van μπροστά μου ο φόβος με εκανε να μην μπορέσω  να σταματήσω μέσα στα 20 μετρά που είχα μεχρι το van και ας το είχα κάνει στα 15 ήμουν τρομαγμένος αν δεν το σταμάταγα  κάτι στραβό θα συνέβαινε, ακριβώς οπως με το heli αν πέσει θα σπάσει δεν έχει reset.

Ενω αν  ηταν τσάμπα και δεν ήθελε χρόνω να το φτιάξεις σε 10 ντεπόζιτα 8α κάναμε παπάδες,  ακριβώς για αυτό πετάει τόσο καλά ο 4τραχρονος http://www.amach.org/forum/index.php?topic=406.0  δεν εχει αίσθηση οτι αυτό το παιχνίδι κοστίζει οσο ενα μηχανάκι δεν φοβατε απλα πετάει σα να ειναι sim αν σπασει ο μπαμπας θα κανει reset Tongue

Να γιατι δεν έβγαζες ακρη νόμιζα οτι το video ειχε δημοσιευτεί εδω οχι στο amach  smiley6600

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 16:37:23 από mrkaza » Καταγράφηκε

G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #139 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 15:34:34 »

αληθεια , Τ_REX  ο aerofl;y μου δεν εχει!!!
    που μπορω να βρω εξτρα μοντελα Huh
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #140 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 15:46:26 »

Αγαπητέ mrkaza σε βρίσκω λίγο ασύντακτο και ψιλοδυσκολεύομαι να καταννοήσω όλα όσα αναφέρεις. (Δεν είναι η μανία που έχω στην Ελληνικήν. Πραγματικά σε διάβασα δυό φορές μα...).

Καταλαβαίνω όμως οτι συμφωνούμε ως προς τα "ύψη". Είναι ευκολότερα τα πράγματα εκεί και -ας πούμε- σε μια "στραβή" προλαβαίνεις να διορθώσεις. (Σπάει όμως και περισσότερο αν πέσει απο εκεί, δεδομένου ότι εμείς οι αρχάριοι συνηθίζουμε στην πρώτη δυσκολία να κατεβάζουμε το throte, ενώ μάλλον θέλει το αρκιβώς αντίθετο).

Επανέρχομαι. Έλεγα πως συμφωνούμε ως προς τα ύψη, διαφωνούμε όμως ώς προς τα βάθη! Και αυτό γιατί; Γιατί εγώ δεν έχω μπαμπά που να κάνει "reset" σε ένα "ασχημο βάθος".  Το κάνω μονάχος, οπότε...
    Εν πάση περιπτώσει, όντως, ειδικά τα μικρά ηλεκτρικά όπως τα t-rex μας, είναι ασταθέστατα λόγω βάρους. Έχω πετάξει 5-6 φορές και επειδή όλες τις ημέρες αυτές είχε αεράκι, τρόμαζα να το ισιώνω. Αν δεν είχα το training kit θα το είχα σπάσει και τις 6 φορές!

Θεωρώ ότι ο Ηλίας έχει φοβηθεί αρκετά με όσα γράφουμε από τις εμπειρίες μας και δεν είναι σωστό. Άλλωστε το 600άρι του
    -λογικά- θα είναι κατα πολύ σταθερότερο των δικών μας.
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #141 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 15:52:01 »

Ωραιο εγινε!!!

Ποσα εσκασες παλι..; 

Το Lama ε; Καλούλικο είναι. Η μπούμα της μάνας του ήταν γελοία. Όσοι το έχουν ξέρουν ότι σπάει για αστείο.
    Τούτη κόστισε 25 εβρά από τον Καλφάκη. Τουλάχιστον είναι άθραυστη. Υπάρχει πολύ φθηνότερη έξω, αλλά ποιός πληρώνει μεταφορικά;
    Άσε που συμφέρει να πάρει κανείς καινούριο Lama με 99εβρά. Τέλος Πάντων.
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #142 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 16:18:45 »

Ειμαι δυσλεκτικός και τα κανω μαντάρα  στα γραπτά αλα θα προσπαθήσω να το διορθώσω .

Ωστόσο εγω πεταω raptor real life t-rex στο SIM και μου φενετε  ευκολο το raptor real life .

Επίσης  ουτε εγω εχω πατέρα να κανει reset  εξου και το παράπονο .

Το Κουνούπι http://www.rc-sim.de/dl_engine/files/T-REX450X.zip
    Καταγράφηκε

guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #143 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 19:37:58 »

Ειμαι δυσλεκτικός και τα κανω μαντάρα  στα γραπτά αλα θα προσπαθήσω να το διορθώσω .

Κάποτε, όταν είχα χρόνο και όρεξη, μέσα από τη δουλειά μου, έκανα μαθήματα σε δυσλεκτικά παιδιά.
    Δεν το σοβαρεύω. Πάντως δεν έχεις ειδικό πρόβλημα. Τουλάχιστον δε φαίνεται κάτι τέτοιο.
    Αν σε ενδιαφέρει πάντως, μπορείς απλώς να χρησιμοποιείς στίξεις συχνότερα. Ένα κόμμα π.χ. σε κάθε νόημα, ανεξάρτητα αν περιλαμβάνονται πολλά στην ίδια πρόταση. Κάπου εκεί μπερδεύτηκα εγώ. Ενώνονται όλα μαζί και γίνεται ένα λεκτικό συνοθύλευμα. Θυμίζει γραμμική Α.

Ωστόσο κατανοείς ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλλω.
    Αν τα κατάφερα, σου ζητώ να με συγχωρέσεις    Huh   (και ας μη γνώριζα).

Με συγχώρεσες; Αν ναι, συνεχίζω. 

Πράγματι -προφανώς έχεις δίκιο-, ο raptor (τουλάχιστον στο real flight) δεν έχει καμιά σχέση με το t-rex σε real flight αλλά και live. Είναι διαπιστωμένο οτι αρχάριος ευκολότερα μαθαίνει σε ένα θερμικό και όχι σε ένα ηλεκτρικό. Τα είχαμε ξανασυζητήσει. Είναι όμως πολλές οι ευκολίες που μας προσφέρει το ηλεκτρικό και έτσι αναγκαζόμεθα να μείνουμε εκεί. Τουλάχιστον για την ώρα.

Είδα το αρχείο που έστειλες. Το "κουνούπι" είναι συμπαθές. Νομίζω όμως ότι όταν πετάει ο raptor, είναι ομορφότερος. Μμ;
    Θα ήθελα να τον δω εν πτήσει. Το θέμα είναι οι χρόνοι. Ανύπρακτοι. Κάτι σαν τους Άγιους Βασίληδες να πούμε. 
    Καταγράφηκε
    dimitris axi
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #144 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 21:41:54 »

Καλησπερα παιδια. Εχω 2 τ-ρεχ 600. φοβερο ελικοπτερο.  το πεταω με 6σ 1π 5000μαμπ μπαταρια. διαρκεια πτησεις 10 λεπτα ανετα. ομως του εχω βαλει τζετι κοντρολ 66αμπερ bec. δεν του εβαλα το ρεγκιουλειτορ που δινει το εργοστασιο γιατι δινει 3αμπερ που ειναι λιγα. Τραβαει σε φουλ γκαζι περιπου 60αμπερ και το στροφειο γυρναει περιπου στις 2050 στροφες.
    η μπαταρια κανει 220ευρο και ειναι 6σ 1π 5000μαμπερ 12-15σε ( 60-75αμπερ )
    260 κανει η 15-20σε ( 75-100αμπερ ).
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #145 στις: Σάββατο, 10 Μαρ 2007, 14:08:53 »

Ωραιο θαναι το τρεξ να πεταξει, τωρα εχω μπλεξει με την κεφαλή και τα mm των ball links! Αλλα λεει το manual αλλα με αυτα δε μου βγαινει καθολου αρνητικο pitch στο μηδεν.

Τρεχα γυρευε, αλλα που θα παει θα το φτιαξουμε!!!

Και ισως πεταξουμε!!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #146 στις: Κυριακή, 11 Μαρ 2007, 13:18:58 »

Τελικά τι έγινε Ηλία; Δεν είδα να βοηθήθηκες πολύ από το forum για τις απορίες σου στην τοποθέτηση των servo.

Βρήκες άκρη;

Σήμερα χαλάει ο κόσμος στην Αθήνα. Μας χάλασε σχέδια ο καιρός  worry
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #147 στις: Κυριακή, 11 Μαρ 2007, 13:20:59 »

Σήμερα χαλάει ο κόσμος στην Αθήνα. Μας χάλασε σχέδια ο καιρός  worry

Εγώ πάλι χαίρομαι που ο καιρός ειναι ...  devil καθώς δουλεύω και ετσι και αλιος δεν θα μπορουσα να πεταξω  buck2
    Καταγράφηκε

guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #148 στις: Κυριακή, 11 Μαρ 2007, 13:28:14 »

Ωραίος είσαι εσύ ωρέ!

Εμείς δηλαδή που εργαζόμεθα όλη την εβδομάδα και αναμένουμε την αναθεματισμένη Κυριακή, να μη χαρούμε λίγο;
    Ρε μπας και έκανες τίποτις βουντού;
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #149 στις: Κυριακή, 11 Μαρ 2007, 15:21:08 »

Μοναχοφαης!

Γιαννη ειδες το mail?

Ειδα την ταινια σου εχθες το βραδυ και μου ρθε οιστρος και μενα!

Αριστες εντυπωσεις !!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 35     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: TREX 600 ελεύθερη συζήτηση..!
    Μεταπήδηση σε: