Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.907 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:43:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:43:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Σήμερα στις 12:27]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309907
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 68
    Συνολικά: 70
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προβλήματα με Spectrum  (Αναγνώστηκε 15089 φορές)
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Nikos

« στις: Δευτέρα, 21 Φεβ 2011, 19:04:19 »

Καλησπέρα ,
    ξέρει κανεις η έχει ακουσει αν η Spectrum εχει θέματα ξεκλειδώματος του δέκτη απο την τ/κ γιατι μεσα σε ενα μήνα ειναι το τριτο ατυχημα που βλέπω με Spectrum. Τα δυο πρώτα με Dx7 εχθες ενα με Dx8.
    Αν γνωριζει κανείς ας πει μια γνώμη........
    Καταγράφηκε
    glider sp
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 21 Φεβ 2011, 19:12:19 »

φιλεμου πολλα τα προβληματα εγω πεταω σεφ και ολοι σιγα σιγα τις διωχνουν ειχα και εγω την dx7  και σε ενα απογευμα εχασα 3 μοντελα και βεβαια μετα απο αυτο την πουλησα
    Καταγράφηκε
    chrislar
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 21 Φεβ 2011, 19:27:27 »

Ναι αλλά τι φταίει τελικά; Η τ/κ ή οι δέκτες;
    Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 21 Φεβ 2011, 19:30:49 »

Οι δυο απ τις τρεις περιπτωσεις που ειδα, εμαθα οτι ειχαν στη μια τον 7000 νομιζω δεκτη και στην αλλη τον 6 κάναλο.....Μαλιστα στην περιπτωση τοu Dx8 το satellite του δεκτη ηταν έξω απ το αεροπλάνο......
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 21 Φεβ 2011, 19:33:23 »

Μάλλον το DSM2 .....  Cheesy

Ο ΑR-7000 έχει πολλά προβλήματα ... έχει ανάλογα thread παντού !

Εχω χασει και εγώ μοντέλο το ίδιο και άλλοι φίλοι !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    sakis art
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 21 Φεβ 2011, 20:07:46 »

Πρέπει όταν ανοίγεις πομπό-δέκτη να είσαι μακριά από μεταλλικά αντικείμενα,αυτοκίνητο,εργαλεία κτλ διότι κάποιες φορές αναβοσβήνει ο δέκτης(πρέπει να είναι σταθερό το λαμπάκι) και παρόλο που δουλεύουν προσωρινά τα servo ενδέχεται κάποια στιγμή να χάσει σήμα διότι δεν έχει κλειδώσει σ'αυτήν την περίπτωση πομπός-δέκτης.Έχω την dx6i με δέκτη ar6200 2,5 χρόνια και δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα καθώς και άλλα δυο παιδιά που γνωρίζω από το μοντελοδρόμιο. Thumbs up

Μπορείς να τους στείλεις κάποιo email έχουν καλή υποστήριξη.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 22 Φεβ 2011, 14:52:19 από sakis art » Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 21 Φεβ 2011, 20:16:59 »

Πρέπει όταν ανοίγεις πομπό-δέκτη να είσαι μακρυά από μεταλλικά αντικείμενα,αυτοκίνητο,εργαλεία κτλ διότι κάποιες φορές αναβοσβήνει ο δέκτης(πρέπει να είναι σταθερό το λαμπάκι) και παρόλο που δουλεύουν προσωρινά τα servo ενδέχεται κάποια στιγμή να χάσει σήμα διότι δεν έχει κλειδώσει σ'αυτήν την περίπτωση πομπός-δέκτης.Έχω την dx6i με δέκτη ar6200 2,5 χρόνια και δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα καθώς και άλλα δυο παιδιά που γνωρίζω από το μοντελοδρόμιο. Thumbs up

Μπορείς να τους στείλεις κάποιo email έχουν καλή υποστήριξη.

ΘΑ σου πουνε να στειλεις πισω δεκτη και τηλεκ και checkarisma..
    ΓΕνικα με τους Ar7000 εχουμε δει και εδω στην Λαμια δυο πτωσεις  και μαλιστα και οι δυο δν ηταν σιγουρα χασιμο αλλα ουτε παρεμβολη ηταν κλειδωμα...!
    Καταγράφηκε
    glider sp
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 21 Φεβ 2011, 21:40:06 »

με συγχωριτε ρε παιδια αμα ειναι να ανοιγης το συστιμα και να ταζης λαμπαδες στους αγιους να μην συμβη τιποτα τοτε παιρνης jr η futaba και ξενοιαζης
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 22 Φεβ 2011, 02:17:47 »

δεν ειπε κανεις οτι η Spektrum δεν ειναι καλη.. Ετσι και αλλιως θυγατρικης της JR εινια... Bασικα αν θυμαμαι αυτη εταιρια δημιουργήθηκε για να μην δυςφημιστεί η Jr σε περιπτωση αποτυχίας του συστήματος... ( δεν ξερω αν ειναι αληθινο αλλα ετσι ειχα ακουσει )

Η spektrum ειναι μια χαρα απλα τωρα τελευταια εχουν αναφερθει καποια θέματα με τον Ar7000 δεκτη...! Και μαλιστα το πρόβλημα εχει εφμανιστεί περισσότερες φορες με Jr9303 και ΑR7000  δεκτη παρά με DX7 και ΑR7000 δεκτη

Να προσθέσω και κάτι αλλο... Ο συγκεκριμένος δέκτης εινια απο τους πιο εμπορικούς...! οποτε λογικο ειναι η αστοχία να φένεται μεγαλύτερη..! Επίσης δεν δινουμε και μεγαλη σημασία χρησιμοποιούμε δέκτες μεταχειρισμένους οπου δνε ξέρουμε ποσες πτώσεις εχουν και τι πτώσεις...!
    Καταγράφηκε
    chrislar
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 22 Φεβ 2011, 07:36:11 »

Και γω πιστεύω ότι οPant έχει δίκιο.Κάποιος που έχει προβληματικό δέκτη θα τον πουλήσει πιθανόν σε κάποιον άλλο αντί να τον καταστρέψει ή να τον στείλει για έλεγχο
    οπότε το πρόβλημα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά....Κοιτάξτε πόσοι μεταχειρισμένοι δέκτες πουλιούνται..
    Χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι αυτός είναι κανόνας!!!Σίγουρα κάποιοι τους δίνουν για άλλο λόγο.
    Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 22 Φεβ 2011, 09:07:44 »

1. Η spektrum ειναι ίδια με την JR όσο ίδιο ειναι το Fiat με την Ferrari. (Ναι πέρνουν την ίδια βενζίνη)
    2. Οι 7000R είχαν προβληματα, εχω χασει αεροπλάνο από δαυτον!!!
    3. Οταν εχει κάποιος μια πτώση από χειριστικό λάθος, τί κάνει τον δεκτη?
    Τον βάζει στο επόμενο αεροπλάνο!!!! ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ. Οπως την "ακούν" τα σέρβο, τα μοτερ κλπ, έτσι την "ακούν" και οι δέκτες από τις πτώσεις. Ακόμα και εαν δείχνουν ότι ειναι μια χαρά. Με λίγα λόγια δέκτη από πτώση μόνο σε φοαμάκι!!! Μην τους πουλάτε νομίζοντας ότι ειναι ΟΚ. Δεν ειναι.
    4. Η εμπειρία που έχω αποκτήσει όσο καιρό πετάω, μου έχει λέει ότι κατα 99% κλειδώματα και παρεμβολές οφείλονται σε 3ους παράγοντες και όχι σε δεκτες και πομπούς. Μα ενα καλωδιακι ειναι κομένο, μα η μπαταρία δεν ειναι καλή κλπ κλπ.

Προχτες ειχα "παρεμβολές" σε 9αρη δεκτη με 4 δορυφόρους!!!!! Ευτυχώς διαπιστώθηκε το πρόβλημα στο εδαφος.
    Τι ειχε γίνει??? Το καλωδιο της ηλεκτρονικής ειχε κοπεί. Με 4 πτήσεις!!!!! Και ανοίγοντας για να το φτιάξω, διαπίστωσα και αλλο ενα καλωδιο "τριμένο".
    Αν εχανα λοιπόν το σκάφος, ποιος θα εφτεγε? Η T/K?
    Το χόμπυ μας ειναι από τα ωραιότερα που υπάρχουν, και προσφέρει αφάνταστη διασκέδαση! Αλλα μην ξεχνάμε ότι εχουμε τον έλεγχο μιας πτητικής μηχανής στα χέρια μας. Μιας μηχανής που όσο μικρή ή μεγάλη ειναι, μπορέι να προκαλέσει ζημια, σε ανθρώπους ή αντικείμενα.
    Με λίγα λογια ΠΡΟΣΟΧΗ και ΕΛΕΓΧΟ στα ηλεκτρονικά πσε ΤΑΚΤΑ διαστήματα
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    chrislar
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 22 Φεβ 2011, 09:10:04 »

1. Η spektrum ειναι ίδια με την JR όσο ίδιο ειναι το Fiat με την Ferrari. (Ναι πέρνουν την ίδια βενζίνη)
    2. Οι 7000R είχαν προβληματα, εχω χασει αεροπλάνο από δαυτον!!!
    3. Οταν εχει κάποιος μια πτώση από χειριστικό λάθος, τί κάνει τον δεκτη?
    Τον βάζει στο επόμενο αεροπλάνο!!!! ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ. Οπως την "ακούν" τα σέρβο, τα μοτερ κλπ, έτσι την "ακούν" και οι δέκτες από τις πτώσεις. Ακόμα και εαν δείχνουν ότι ειναι μια χαρά. Με λίγα λόγια δέκτη από πτώση μόνο σε φοαμάκι!!! Μην τους πουλάτε νομίζοντας ότι ειναι ΟΚ. Δεν ειναι.
    4. Η εμπειρία που έχω αποκτήσει όσο καιρό πετάω, μου έχει λέει ότι κατα 99% κλειδώματα και παρεμβολές οφείλονται σε 3ους παράγοντες και όχι σε δεκτες και πομπούς. Μα ενα καλωδιακι ειναι κομένο, μα η μπαταρία δεν ειναι καλή κλπ κλπ.

Προχτες ειχα "παρεμβολές" σε 9αρη δεκτη με 4 δορυφόρους!!!!! Ευτυχώς διαπιστώθηκε το πρόβλημα στο εδαφος.
    Τι ειχε γίνει??? Το καλωδιο της ηλεκτρονικής ειχε κοπεί. Με 4 πτήσεις!!!!! Και ανοίγοντας για να το φτιάξω, διαπίστωσα και αλλο ενα καλωδιο "τριμένο".
    Αν εχανα λοιπόν το σκάφος, ποιος θα εφτεγε? Η T/K?
    Το χόμπυ μας ειναι από τα ωραιότερα που υπάρχουν, και προσφέρει αφάνταστη διασκέδαση! Αλλα μην ξεχνάμε ότι εχουμε τον έλεγχο μιας πτητικής μηχανής στα χέρια μας. Μιας μηχανής που όσο μικρή ή μεγάλη ειναι, μπορέι να προκαλέσει ζημια, σε ανθρώπους ή αντικείμενα.
    Με λίγα λογια ΠΡΟΣΟΧΗ και ΕΛΕΓΧΟ στα ηλεκτρονικά πσε ΤΑΚΤΑ διαστήματα

+1000000000000000000
    Καταγράφηκε
    ΤΡΟΥΜΠΑΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 22 Φεβ 2011, 13:24:15 »

Τελευταία στην αερολέσχη Σερρών, υπάρχει γκρίνια για τους jr και τους spectrum πομπούς. Όλο για παρεμβολές γκρινιάζουν,πιο συγκεκριμένα δύο συναθλητές. Εγώ παρόλα αυτά τα τελευταία 2 χρόνια που πετάω με dx6i, δεν είχα  κανένα πρόβλημα με δέκτες ar 6200 πολυχτηπημένο, 6100e και orange.
    Καταγράφηκε
    gharar
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 22 Φεβ 2011, 15:10:51 »

μια προσθετη ασφαλεια στους spektrum ειναι το πυκνωτακι στον δεκτη.
    Προφυλασει τον δεκτη απο πτωση τασης, ειδικα στα ηλεκτρικα μοντελα με ESC μονο, δηλ χωρις BEC ξεχωριστο και δεν επιτρεπει στον δεκτη να κανει restart στην περιπτωση που πεσει στιγμιαια η ταση. Σε αντιθετη περιπτωση το μοντελο χανεται μια που το restart (νομιζω) θελει γυρω στα 20 δευτερολεπτα.
    Εγω εχω DX6i με δεκτη τον 6100 και πυκνωτακι της spektrum (8€) και μεχρι τωρα κανενα προβλημα.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 22 Φεβ 2011, 15:13:08 »

μια προσθετη ασφαλεια στους spektrum ειναι το πυκνωτακι στον δεκτη.
    Προφυλασει τον δεκτη απο πτωση τασης, ειδικα στα ηλεκτρικα μοντελα με ESC μονο, δηλ χωρις BEC ξεχωριστο και δεν επιτρεπει στον δεκτη να κανει restart στην περιπτωση που πεσει στιγμιαια η ταση. Σε αντιθετη περιπτωση το μοντελο χανεται μια που το restart (νομιζω) θελει γυρω στα 20 δευτερολεπτα.
    Εγω εχω DX6i με δεκτη τον 6100 και πυκνωτακι της spektrum (8€) και μεχρι τωρα κανενα προβλημα.

Εχει ακουστει οτι αυτο ειναι ενας μυθος και οτι δεν κανει κατι το πυκνωτακι..! δεν ξερω ομως αν ισχυει..!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Προβλήματα με Spectrum
    Μεταπήδηση σε: