Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.378 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 13:38:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 13:38:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 06:05]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:42]

[Χθες στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309378
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 559
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 415
    Συνολικά: 419
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ξεκίνημα με ηλεκτρικό μοτοανεμόπτερο  (Αναγνώστηκε 9139 φορές)
    George Tokalatsidis
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 26 Απρ 2007, 02:45:50 »

Τελίκά διάλεξα το multiplex Cularis το οποίο ειναι πολύ καλό στην κατασκευή του αν και ELAPOR. Εχω αρχίσει την κατασκευή του και εχω κολήσει σε ένα σημείο πως θα βάλω τα σέρβο πάνω στον δέκτη. Το κάθε φτερό έχει aileron και flaps τα οποία ερχονται δυο καλώδια από το ένα φτερό και δύο από το άλλο. Πρέπει όλα να μπουν ανεξάρτητα πάνω στα κανάλια του δέκτη.?? Η μπαίνει κάποιο Υ?? Αν μπει πάλι Υ δεν κάνουν τις ίδιες κινήσεις πχ για τα φλαπς αλλά ανάποδες. Αν μπει το Υ στα aileron δεν θα έχω το baterfly crow δηλαδή δεν θα μπορούν να λειτουργούν και ως flaperon. Εγω πιστέυω ότι πρεπει να μπουν ολα ανεξάρτητα τα σερβο πάνω στον δέκτη αλλά δεν έχω καταλάβει πως. Εχω πομπό hitec optic 6 και δέκτη 8 κάναλο.
    1 δεξί aileron , 2 elevator, 3 speed controler, 4rudder, 5flap ή αριστερό αιλερον? , 6φλαπς? αλλα πως καθότι είναι 2 καλώδια για μία θέση? το manual δεν γράφει τίποτα γιαυτή την περίπτωση.
    Κανείς που να αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα??
    Καταγράφηκε

Αεροπλάνο αξία: 258 ευρώ.
    Μηχανή αξία: 300 ευρώ.
    Τηλεκατεύθυνση αξία: 350 ευρώ.
    Παρελκόμενα αξία: 70 ευρώ.
    Το να φτιάξεις μόνος σου το δικό σου μικρό αεροπλάνο και να το πετάξεις στα ουράνια αξία: Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η

George Tokalatsidis
    http://www.aerolesxi.gr
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 26 Απρ 2007, 07:21:37 »

Καλορίζικο.
    Η γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις δύο κανάλια για τα aileron. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα για διαφορική κίνηση (differential). 
    Για τα flaps χρησιμοποιείς ένα κανάλι με Υ. Δεν ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά συνήθως μπορείς να τοποθετήσεις τα σέρβο έτσι ώστε να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μάλλον,  θα χρειαστείς servo reverser που αντιστρέφει την κίνηση του ενός σέρβο. (http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0001P?&I=LXAFN1#tech)
    Με τον τρόπο αυτό τα 6 κανάλια που διαθέτεις είναι αρκετά.
    Ελπίζω να βοήθησα.

Φιλικά,

Ε. 
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 26 Απρ 2007, 08:25:00 »

kalimera

tha sou protina na fitaxis mia mixi efoson exis flaps ke eleron polou tin leme "thermal"
    se on katastasi 2-3 xiliosto ola ta (eleveitor-flaps) kato
    boitha apistefta otan imaste mesa se themiko!!!!!
    alazi ousiastika tin aerotomi ke tin kani pio thermal.
    ke pros ta pano 1-2 xiliosta legete "speed"
    ke to boitha na trexi

sto crow oso megaliteri kinisi ton flap pros ta kato kai ton eleron ligo epano gia na sou mini kinisi kata tin energoppioisi tou, kai dow eleveitor toso oso otan on
    na exi mia mikri ormi-gonia to anemoptero pros ta kato

kales ptisis

george skargiotis

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 26 Απρ 2007, 21:35:55 από SKARGIOTIS » Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

(Νεραιδοκυνηγός )
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 26 Απρ 2007, 08:43:05 »

Γιωργο (Gtog)  τα elerons ξεχωριστά . τα flaps σε Y . αν γυρίσεις το ένα σερβο θα κινούνται και τα δυο προς την ίδια κατεύθυνση..
    βεβαια με το Y εχει μειονεκτήματα οπως οτι η ρύθμισή του κάθε σερβο ξεχωριστά γίνεται μονο μηχανικά.

Υπάρχουν βεβαια και μιξεις όπου πιθανόν να σου λύσουν τα χέρια.

ρώτα τον Σεραφειμ  . κάτι ξέρει
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    George Tokalatsidis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 29 Απρ 2007, 22:55:58 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας τελικά εκοψα τον θάλαμο που μπαίνει το ένα σερβο καθότι ειναι elapor και το γύρισα ανάποδα το servo οπότε είναι οκ. Ειναι ετοιμο σχεδόν το εχω τελιώσει και εκεί που είπα ολα πάνε ρολόι μου βγήκε άλλη πατάτα και κόλημα. Sad Sad Sad idiot2 idiot2
    Το μοτερ που πήρα είναι ενα aero nuts αυτό http://www.aero-nuts.com/product_info.php?cPath=30_84&products_id=328
    μου ήρθε με βάση οπως φαίνεται στην εικόνα. Το θέμα ειναι οτι πρεπει να χρησιμοποιηθεί η πλευρά του μοτερ που είναι ο αξονας έξω αλλά οι βίδες που υπάρχουν δεν βιδώνει καμία πανω στις τρύπες του μοτερ ώστε να στηριχτεί είτε στην βάση του είτε στην βαση την πλαστική που εχει το ανεμόπτερο. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν οι τρύπες από την πλευρά του άξονα ούτε πάσσα για να μπούν έστω άλλες βίδες απο το εμπόριο. Κουφό? Δεν μπορω να καταλάβω πως θα μπει αυτο το τερατάκι γιατί αντιστοιχεί σε κινητήρα 40,2 δίχρονο μέσα στο ανεμόπτερο πως θα το προσαρμόσω δηλάδη. Παντως η βαση που εχει ο σταυρός οι τρύπες του τεριάζουν ακριβώς ως προς την θέση πανω στην μπροστά θέση του μοτερ εκει που βγαίνει ο αξονας. idiot2
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις μόνος σου το δικό σου μικρό αεροπλάνο και να το πετάξεις στα ουράνια αξία: Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η

George Tokalatsidis
    George Tokalatsidis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 26 Μαΐ 2007, 20:00:37 »

Λοιπόν σήμερα πέταξε για πρώτη φορά το cularis.
    Εντυπώσεις
    Το ζύγισα κανονικά με την μπαταρία λιπο να μπαίνει στο ύψος των φτερών μια χαρά οριζόντιο εντελώς.
    Στην πτήση τώρα
    από την πρώτη στιγμή που ανοιξε το μοτέρ (ενα γαιδούρι με δύναμη 40αρη κινητήρα) φάνηκε ότι η προπέλα 12Χ8 θα το ανεβάσει καλά. Οντως το ανεμόπτερο έφυγε με τρομερή άνοδο αφού αναγκάστηκα να κόψω ισχύ για να μην ανεβαίνει άλλο. Μετά το τριμάρισμα ολα καλά μόνο που κρατούσα αρκετά down και δεν είχα αλλο τριμ στο down αφου το δωσα ολο και ακομα ανεβαινε αν δουλευε το μοτερ πχ στην μεση.  Κλείνοντας τελείως το μοτέρ το ανεμόπτερο κρατούσε αρκετά πάνω αφού ειχε παντού θερμικά λόγω του καιρού. Σε κάποια φάση μαλιστα το ρούφηξε χαρακτηριστικά ενα απο αυτά. Αλλα το εβγαλα αμέσως. Πετούσα για πάνω από μισή ώρα χωρίς μοτέρ. Οταν χρειάστηκε ειχα αρκετή δύναμη φυσικά αφού δούλεψε το μοτέρ μόνο στην αρχή.
    Το ανεμόπτερο συμπεριφέρεται πολύ καλά αλλά θέλει συνεχώς διορθώσεις για να μην ανεβεί ψηλά με λιγο down. Ισως θα αλλάξω το elevator από την ντίζα αλλά ίσως φέρω και την μπαταρία λίγο ποιο μπροστα να το κάνω λίγο να κρεμάει προς τα εμπρός. Οι ποιο εμπειροι τι λένε?
    Πάντως όπως και να εχει εχω στα χέρια μου και φλαπς ωστε να ελεγξω το ανεμόπτερο. Καμία στιγμή δεν με προβλημάτισε η πτήση του που ειναι πολύ καλή.
    Καταγράφηκε

George Tokalatsidis
    Skyfox
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 30 Ιουλ 2007, 18:27:11 »

Geia σου Γιώργη

Πόσο σου κόστισε το ΟΛΟ με ανεμόπτερο και εξοπλισμό?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Ξεκίνημα με ηλεκτρικό μοτοανεμόπτερο
    Μεταπήδηση σε: