Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 01:17:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 01:17:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 54
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη υπερελαφρου αεροσκαφους  (Αναγνώστηκε 26336 φορές)
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Σάββατο, 5 Φεβ 2011, 00:42:34 »

Για τον Γεώργιο,και όλους τους ενδιαφερομενους.Διαφορετικοί νομοι υπάρχουν στην USA με Ευρώπη,και Ελλάδα για τα Ultralights.Ultralight στην USA = 254 Lb,63 milles/houre ταχύτητα,5 us γαλόνια gas,stol speed 28 mph,k.t.l.Αυτή η κατηγορια δεν απαιτεί diploma πιλότου,η" air-worthynes certification..Από εδώ και πέρα τα πράγματα αλλάζουν και ονομάζονται Light Sport/Experimental.Τώρα απαιτούνται,και diploma πιλότου ,και air... certificate.( κάποιος σου προανέφερε για στάδια ελεγχου,φωτός k.t.l.και olla αυτά για κατασκευές που έχουν αποδειχθεί ικανές πτήσεως από το κατάλληλο υπουργείο.Στην δικη σας περίπτωση τα πράγματα ,γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα,και "μακρυπροθεσμα"( 1-2 χρονια το λιγότερο,και με πολύ τύχη).Πρώτα πρέπει να κατατεθούν τα σχέδια με τις μελέτες,να επικυρωθούν, και μετά η κατασκευή.Ο νομος είναι πολύ αυστηρος ( και πολύ σωστά )όταν μιλάμε για επανδρωμένη πτήση.Από όσα "διβαζω" κάννης από την τάξη σου δεν γνωρίζει τις νομικές διαδικασίες σχετικά με τα Ultralights,και θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια -δυο ματιές πριν συνεχίσετε.Τώρα αν θέλετε να κατασκευάσετε άνανδρο τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο,τα πράγματα γίνονται ευκολότερα( πάλι χρειάζεται να μάθετε τον νομο σε σχετικά με βάρος ,ταχύτητες k.t.l.Σας συνιστώ να βρείτε σχέδια από αποδεδειγμένα ultralights και να αρχίσετε την κατασκευή σας.Υπάρχουν πολλές εταιρίες που δίνουν εκπτώσεις σε σχολεια για λόγους εκμαθήσεως,kai θα σας πουλήσουν ένα Kit  ultralight πολύ φθηνά.Το μονο δε που θα χρειάζεται, θα είναι μερικές σταδιακές φωτός από την κατασκευή για να πάρετε το air-worthynes certification.Τώρα για τα υλικά επιλογής,υπάρχουν πολλά ultralights από felizol.Προσωπικά έχω κατασκευάσει το ultralight WREN τέλη 1980/90. Ολόκληρο από μπλε felizol,kevlar Carbon fiber,ξύλο, και alumino. Ένα από τα πιο ΓΕΡΑ ultralights της εποχής ,με 32' άνοιγμα φτερού.Είμαι πιλότος από τότε και ακόμα τα ultralights είναι εν a από τα καλύτερα μου hobby. Έχω κατασκευάσει 3 ultralights,ένα από composites(felizol...),εάν από ξύλο,και ένα από alumino,και ένα Powered Parashute. Τώρα δε βρίσκομαι στην 'ανακατασκευή' του #4 ultralight ( Kolb Firestar II ),και έχω λίγη πείρα στο θέμα.Όσο για τον κινητήρα Rotax 503:θα έχετε και ικανότητα "αεροβατικων"( Rotax 447 40hp is all you need,για ένα άτομο η" αν "τηλεκ".ανάλογο βάρος,για ζύγισμα.Αυτά δεν τα γράφω για να σας αποθαρρύνω αλλα για να σας διευθύνω προς την σωστή κατεύθυνση .Jim USA
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Σάββατο, 5 Φεβ 2011, 13:33:54 »

θα μπορουσε να ειναι και τηλεκατευθυνομενο
    Καταγράφηκε
    modeller2
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Σάββατο, 5 Φεβ 2011, 14:57:19 »

Ενας τεραστιος φελιζολενιος τηλεμαχος με δυο 45κιλα σερβο τον κανεις τηλεκατευθυνομενο
    Και εκτος των αλλων το ποιο ασφαλες αεροπλανο στον κοσμο δεν εχει πεσει κανενα παρ'οτι
    στην Αμερικη υπαρχει μεγαλος αριθμος sky pup που πετανε.
    Καταγράφηκε

Εγω πεταω τα δικα μου ανεμοπτερα........https://www.facebook.com/pages/Sparti-F5J-glider/170739626465835

SPARROW320REF SPARROWIII TANGOXL 3,40 EAGLET230 EAGLET 250REF TANGOXV 3,4
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #33 στις: Σάββατο, 5 Φεβ 2011, 19:11:28 »

Πράγματι το sky pup είναι επιτυχημένο σχέδιο, εκτός από τον τρόπο που μπαίνει ο πιλότος στην θέση του.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    modeller2
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Σάββατο, 5 Φεβ 2011, 21:39:19 »

Θειε Γιαννη οχι μονο αυτο αλλα και το μεγεθος του πιλοτου πρεπει να ειναι
    κατηγορια μηγας εγω δεν χωραω με τιποτα 
    Καταγράφηκε

Εγω πεταω τα δικα μου ανεμοπτερα........https://www.facebook.com/pages/Sparti-F5J-glider/170739626465835

evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #35 στις: Σάββατο, 5 Φεβ 2011, 23:13:21 »

Θειε Γιαννη οχι μονο αυτο αλλα και το μεγεθος του πιλοτου πρεπει να ειναι
    κατηγορια μηγας εγω δεν χωραω με τιποτα  

Για να το λέει κάτι θα ξέρει.  Wink

Γεια σου Βασίλη!  beer

* pup-1 (Small).jpg (38.7 KB, 640x430 - εμφανίστηκε 1207 φορές.)

* pup-2 (Small).JPG (13.8 KB, 240x480 - εμφανίστηκε 1195 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 6 Φεβ 2011, 06:43:54 από evan » Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #36 στις: Κυριακή, 6 Φεβ 2011, 03:03:30 »

παιδια εδω θελουμε τα αεροπλανα να τα βλεπουμε να πετανε και οχι να τα πεταμε,παντα σχεδιασμενα υπο κλιμακα.....αλλο το ενα αλλο το αλλο.....ειναι εντελως διαφορετικα πραγματα,μπραβο για την προσπαθεια αλλα.............παντως αλλο να σχεδιαζεις ενα αεροπλανο(υπαιρελαφρο) για να μαθεις μεσα απο την κατασκευη του καποια τεχνικα θεματα και αλλο να το κατασκευαζεις για να πεταξει,η εφθηνη και το αποτελεσμα της κατασκευης ειναι εντελως διαφορετικα,νομιζω πρεπει να ξεκαθαρισεις απο την αρχη τι απο τα δυο θα κανεις,αν αποφασισεις το δευτερο ενοειτε θα πρεπει να ξερεις ειδη απο τεχνικα θεματα της κατασκευης
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #37 στις: Κυριακή, 6 Φεβ 2011, 08:54:30 »

@ Demetre (Δημήτρη) εξ Αμερικής... έχεις φτιάξει 3 υπερελαφρά και πάς για 4ο και λές... "Κάτι ξέρω και γώ απο δαύτα"... ??   laugh
    Δημήτρη, να μπαίνεις και να μας γράφεις τις εμπειρίες σου. Διάβάζω κάθε σου Πόστ πάντα με υπομονή και αφοσίωση. Η συμμετοχή σου εδώ είναι... Το Κάτι Άλλο!

@ vchris... Ανέβασες μιά απ'τις μεγαλύτερες αγάπες μας φίλε... Όχι άλλα Mach και ταχύτητες, ή αλλιώς πετάμε για τη χαρά της πτήσης... www.machnone.com

@ mitsos55... Ξέρεις... έτσι με μεγάλωσαν ο πατέρας, η μάνα μου και η γιαγιά μου... "Μή παιδάκι μου, θα χτυπήσεις..." Ο πατέρας μου ακόμα ούτε να ακούσει δέ θέλει ότι μ'αρέσει να πετάω και για να πετάξω αναγκάζομαι να φύγω μακριά, ακόμη και στην Ευρώπη για να μήν μάθει τίποτα... Μακριά απ'την ευχή του!
     Δημήτρη μου, φίλε μου, άν όλοι οι πατεράδες της τότε Γερμανίας και Ανατολικής Ευρώπης κάναν έτσι, τώρα δέν θα υπήρχε αεροπλοοία... Έτσι απλά. Δάση είχαν και κορδέλες για να κόβουν ξύλα και τα κατάφεραν... Τί κόλλες βάζαν ακόμη δέν έχω μάθει, αλλά ήταν ικανοί να τα καρφώνουν μόνο απο την τόση αγάπη που είχανε για πτήση...

Κάποτε διάβαζα σε ένα περιοδικό για έναν σε αναπηρική καρεκλίτσα που πήγε και πέταξε με διθέσιο παραπέντε σε κάποια λέσχη... και τον ρωτά ο δημοσιογράφος... δέν φοβηθήκατε, πώς την πήρατε την απόφαση?
    Απ.: Φίλε μου, διψούσα εδώ και πάρα πολύ καιρό και σήμερα βρήκα την δροσερή πηγή. Είναι δυνατόν να μήν σκύψω να πιώ νερό ?

Προσωπική γνώμη για τον Γιώργη και την παρέα του, να σκύψουν και να πιούν νερό για να ξεδιψάσουν, αλλά φυσικά να προσέχουν το πάτημά τους για να μήν πέσουν μέσα σε καμιά στέρνα και βραχούν όπως λένε και οι παλαιότεροι, με ασφάλεια πάντα και σταθερό,συγκροτημένο μυαλό...

Ευάγγελε, αυτό το Pup είναι στην Κωπαίδα στο υπόστεγο του Κου Παπαδόπουλου? Θα πετάξει/πέταξε ποτέ? Καλά ρέ παιδιά, πώς γίνεται χωρίς συνεχόμενο Spar να μήν έχει και αντιρίδες? Αυτό με τρελαίνει στο SkyPup κάθε φορά που το κοιτάω...

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Κυριακή, 6 Φεβ 2011, 12:41:50 »

το aeromodelling.gr σε αυτο το ποστ εχει αλλαξει επιπεδο,εχει ξεφυγει!!!   Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up (με την καλη εννοια).
    Μακαρι να βλεπαμε και αλλες προσπαθεις για κατασκευη υπερελαφρων,οπως πιστευω οτι οι περισοτεροι εδω μεσα θα ηθελαν να ειχαν και ενα υπερελαφρο
    Καταγράφηκε
    modeller2
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Κυριακή, 6 Φεβ 2011, 20:24:41 »

Καλά ρέ παιδιά, πώς γίνεται χωρίς συνεχόμενο Spar να μήν έχει και αντιρίδες? Αυτό με τρελαίνει στο SkyPup κάθε φορά που το κοιτάω...

DM

Αποστολε ειναι ενας απο τους ποιο εξυπνους τροπους να συνδεσεις φτερα χωρις συνεχομενο σπαρ και χωρις αντιριδες
    με δυο σημεια συνδεσεις ενα στην επανω και ενα στην κατω μερια της αεροτομης που λογο του παχους της αντεχει
    της δυναμεις της πτησης.
    Καταγράφηκε

evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #40 στις: Δευτέρα, 7 Φεβ 2011, 18:02:55 »

....
    Ευάγγελε, αυτό το Pup είναι στην Κωπαίδα στο υπόστεγο του Κου Παπαδόπουλου? Θα πετάξει/πέταξε ποτέ? ...

Όχι, άλλο είναι και βρίσκεται κάπου στην Πελοπόννησο.

Αυτό στη Κωπαΐδα έχει πετάξει πριν από χρόνια. Στις φωτογραφίες φαίνεται το μοτέρ και ο πίνακας οργάνων του.

* DSCN5278 (Small).JPG (60.96 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 999 φορές.)

* DSCN5291 (Small).JPG (62.83 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 997 φορές.)
    Καταγράφηκε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 7 Φεβ 2011, 21:29:42 »

Γεια και χαρα,

Επειτα απο σκεψη... αποφασισαμε να κανουμε οτι περναει απο το χερι μας για να καταφερει να πεταξει. Επανδρομενο. η εκδοχη του τηλεχηριστιριου αποριπτετε διοτι, το κοστος ειναι υπερβολικο(για να εχεις ασφαλεια οτι δεν πρωκειτε να συμβει κατι σε καποιον η κατι , ας μην ξεχναμε οτι τα ηλεκτρονικα ειναι ηλεκτρονικα, εννοω οτι μια βλαβη και μενει ανεξελεγτο).
    Επισης το αεροπλανο θα το πιστοποιησει η Υ.Π.Α. με οτι συνεπαγεται αυτο, αρα αν δεν ειναι σε θεση να πεταξει δεν θα πεταξει ουτε θα φερει σε κινδυνο ανθρωπους και υλικα... ηδη ξεκινησαμε καποιες κινησεις ωστε να ερθει η σχολη σε συνενοηση με την Υ.Π.Α. οποτε αναμενουμε τις εξελιξεις

Στη χειτοτερη των περιπτωσεων θα εχουμε ενα ωραιοτατο στατικο εκθεμα που θα χαιρομαστε να βλεπουμε ολοι μας  

Θα ηθελα να πω και παλι ευχαριστω-ευχαριστουμε για την θερμη ανταποκριση στην προσπαθεια μας αυτη...
    Καταγράφηκε

GG 707
    garbidakis giwrgos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 7 Φεβ 2011, 21:41:41 »

Σαν πρωτος  στοχος μας ειναι το αεροπλανο να πεταξει.ηρθαμε σε επαφη με καποιους ανθρωπους απο την Υ.Π.Α και ενημεροθηκαμε ποιες ενεργειες  θα πρεπει να κανουμε ωστε να  πιστοποιηθει.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #43 στις: Τρίτη, 8 Φεβ 2011, 20:41:38 »

Καλησπέρα παιδιά, Γιώργο Γαρβιδάκη Καλώς ήρθες στα... μέρη μας... 

Ο Αερομοντελισμός συνδέεται άμεσα με τα υπερελαφρά αεροσκάφη. Ανοίξτε το δρόμο των Experimentals πιστοποιήσεων, να φτιάξουμε ένα site όπου θα λέγονται όλα απλά και με τη σειρά για να ακολουθήσουν κι άλλοι το "ρεύμα" των υπερλεφρών, πειραματικών, πιστοποιημένων απ'την ΥΠΑ κατασκευών...

Βασίλη, το καταλαβαίνω ναί ότι με στήριξη στο άνω και κάτω σημείο της χονδρής αεροτομής επιτυγχάνεται στήριξη και αντοχή του φτερού, απλά αργώ μάλλον να συνειδητοποιήσω Πόσο Άντρας πρέπει πραγματικά να είσαι για να το εμπιστευθείς... 

Evan, το Πελοποννήσιο Pup έχει τελειώσει/πετάξει? Έχουμε νέα?

DM (που μαθαίνει να Εμπιστεύεται τα Υλικά)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #44 στις: Παρασκευή, 11 Φεβ 2011, 12:15:23 »

...
     Evan, το Πελοποννήσιο Pup έχει τελειώσει/πετάξει? Έχουμε νέα?
     ...

Απ'ότι γνωρίζω δεν υπαρχει καμμία πρόοδος.

Αλλά, ας αφήσουμε το θέμα να συνεχιστεί με την παρουσίαση του Γιώργου Γεράκη.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Κατασκευη υπερελαφρου αεροσκαφους
    Μεταπήδηση σε: