Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.375 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 18:19:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 18:19:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 14:21]

[Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309375
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 935
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 632
    Συνολικά: 634
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ξεκολανε τα αυτοκολητα  (Αναγνώστηκε 1565 φορές)
    petrosz1
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 3 Φεβ 2011, 01:08:03 »

καλησπερα παιδια εχω το calmato το εκπαιδευτικο.το προβλημα μου ειναι οτι μετα απο καθε πτηση θα εχει ξεκολισει το αυτοκολητο σε διαφορετικο σημειο,οπου πεφτει λαδι απο την εξατμιση.ειναι φυσιολογικο αυτο,τι μπορει να γινει; μπορω να το ξεκολησω ολο και να βαλω κατι αλλο; ευχαριστω πολυ.
    Καταγράφηκε
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 3 Φεβ 2011, 07:02:59 »

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχα και εγώ σε δυο calmato sport που έχουν περάσει από τα χέρια μου (το ένα πετάει ακόμα). Η ποιότητα του film επικάλυψης σε αυτά τα αεροπλάνα είναι πολύ κακή. Τα δικά μου, θυμάμαι, είχαν και τα δυο πρόβλημα μέσα από το κουτί τους. Φουσκάλες σε διάφορα σημεία τις οποίες έσπασα με καρφίτσα και τις σιδέρωσα, πριν τα αεροπλάνα πετάξουν, αλλά και πάλι τίποτα. Αυτό που έχω τώρα είναι γεμάτο με κρυσταλιζέ ταινία που συγκρατεί το film σε διάφορα σημεία που ξεκολλάει. Δυστυχώς από την kyosho έχει μείνει μάλλον το όνομα στην ποιότητα κατασκευής. Κατά τα άλλα τα αεροπλάνα αυτά είναι μεγάλοι δάσκαλοι και έχουν διδάξει μεγάλο αριθμό αερομοντελιστών να πετάει.
    Το θέμα της επικάλυψης με νέο φιλμ δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση, καθώς το ξύλο θα έχει ποτιστεί σίγουρα με λάδια και καύσιμα και θα είναι δύσκολο να το κάνεις. Σίγουρα θα χρειαστεί και τρίψιμο σχεδόν όλο το αεροπλάνο καθώς θα μείνουν σε αρκετά σημεία κολλημένα φιλμ που θα δυσχεράνουν την επίστρωση του καινούργιου. Το είχα σκεφτεί και εγώ, αλλά τελικά δεν ξέρω αν αξίζει να το κάνεις σε ένα εκπαιδευτικό αεροπλάνο που σύμφωνα με τον νόμο της εξέλιξης, πολύ γρήγορα θα αλλάξεις σε κάτι πιο γρήγορο και εξιδεικευμένο...
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    thana-psi
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 3 Φεβ 2011, 07:48:52 »

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχα και εγώ σε δυο calmato sport που έχουν περάσει από τα χέρια μου (το ένα πετάει ακόμα). Η ποιότητα του film επικάλυψης σε αυτά τα αεροπλάνα είναι πολύ κακή. Τα δικά μου, θυμάμαι, είχαν και τα δυο πρόβλημα μέσα από το κουτί τους. Φουσκάλες σε διάφορα σημεία τις οποίες έσπασα με καρφίτσα και τις σιδέρωσα, πριν τα αεροπλάνα πετάξουν, αλλά και πάλι τίποτα. Αυτό που έχω τώρα είναι γεμάτο με κρυσταλιζέ ταινία που συγκρατεί το film σε διάφορα σημεία που ξεκολλάει. Δυστυχώς από την kyosho έχει μείνει μάλλον το όνομα στην ποιότητα κατασκευής. Κατά τα άλλα τα αεροπλάνα αυτά είναι μεγάλοι δάσκαλοι και έχουν διδάξει μεγάλο αριθμό αερομοντελιστών να πετάει.
    Το θέμα της επικάλυψης με νέο φιλμ δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση, καθώς το ξύλο θα έχει ποτιστεί σίγουρα με λάδια και καύσιμα και θα είναι δύσκολο να το κάνεις. Σίγουρα θα χρειαστεί και τρίψιμο σχεδόν όλο το αεροπλάνο καθώς θα μείνουν σε αρκετά σημεία κολλημένα φιλμ που θα δυσχεράνουν την επίστρωση του καινούργιου. Το είχα σκεφτεί και εγώ, αλλά τελικά δεν ξέρω αν αξίζει να το κάνεις σε ένα εκπαιδευτικό αεροπλάνο που σύμφωνα με τον νόμο της εξέλιξης, πολύ γρήγορα θα αλλάξεις σε κάτι πιο γρήγορο και εξιδεικευμένο...

+10000000 Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 3 Φεβ 2011, 08:27:06 »

Το ότι ξεκολλάνε τα φιλμ επικάλυψης από τα φθηνά μοντέλα Ασιατικής προέλευσης είναι λυπηρό, αλλά δεν είναι κάτι νέο.

Θα σας διηγηθώ όμως μία άλλη περίπτωση για να βγάλετε νέα συμπεράσματα.

Είχα ένα ηλεκτροκίνητο ακροβατικό μοντέλο με άνοιγμα περίπου 1 μέτρο. Ηταν ARF από φόαμ, προέλευσης Ευρωπαϊκής χώρας. Ενα χρόνο μετά την αγορά του, εν πτήσει, άνοιξε το stabilizer, και αποσπάστηκε το επάνω κομμάτι. Μετά την προσγείωση, διαπίστωσα ότι η κόλλα σε όλες τις ενώσεις (άτρακτο, φτερά, πηδάλια, ουρά) είχε ξεραθεί και είχε γίνει σκόνη. Ολες οι ενώσεις είχαν ξεκολλήσει.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: ξεκολανε τα αυτοκολητα
    Μεταπήδηση σε: