Φίλε BK
για φτιαξεις το καλώδιο είναι πιο απλό από όσο φανταζεσαι με την προυπόθεση ότι έχεις το βύσμα που ταιριάζει με την υποδοχή trainer της τ/κ σου.
Κατα βαση πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες στην δνση
http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/default.asp όσον αφορά ρυθμίσεις να κατεβάσεις τον driver, και να κανεις τις συνδεσεις για το καλώδιο κλπ.
Η δική μου τηλεκατευθυνση εχει για trainer υποδοχή s-video το οποίο είναι συνηθιδμένο και πολύ απλό να το βρείς.
Στο παραπάνω site υπάρχει ένα tab που λέγεται cables. Εκεί θα βρείς σχεδόν όλα τα βύσματα που χρησιμοποιεί η καθε τ/κ και ποια pin ενωνονται με το απλό μονοφωνικό βύσμα 3.5mm.
Οπότε χρειάζεσαι :
ενα βύσμα για την υποδοχή trainer της τ/κ σου (αν είναι κατι συνηθηισμένο σαν το s-video η δουλεια είναι πιο εύκολη)
ενα βύσμα μονοφωνικό 3.5 mm δηλ με 1 μονωτικό μαυρο δακτύλιο όχι δύο όπως έχουν τα στερεο (αναφερομαι στι γνωστα βύσματα που έχουν τα ακουστικά για mp3 players, tv ,pc κλπ με την διαφορα ότι τα στερεο έχεουν 2 μονωτικούς μάυρους δακτυλίους.)
ενα πολύμετρο βοηθάει και ένα κολλητήρι
ακολουθώντας τις οδηγίες ενώνεις με ένα απλό καλώδιο 2 συγκεκριμένα pin του βύσματος trainer με τις 2 επαφές του μονοφωνικού βύσματος. πρόσεχε να ενωσεις τα σωστα pin ειδικα στα βύσματα που είναι κυκλικά μπορεί να μπερδευτείς και να ενώσεις λάθος pin.
Κατοπιν συνδεεις την τ/κ με στην καρτα ήχου του pc στο mic ¨η to line in και τρεχεις το fms αφού πρώτα έχεις αποσυμπιέσει στο φακελό του (Fms) το zip αρχείο που κατεβασες (τον Driver από το tab download)
Με την εκκίνηση του fmS τρεχει αμεσως και ο driver που εμφανίζεται ως εικονίδιο στο system tray (κατω δεξια στην οθόνη σου.
Από το εικονίδιο αυτό κανεις ρυθμίσεις δηλ. το είδος της τ/κ ppm, ccpm κλπ σε ποια υποδοχή της κάρτας ήχου έχεις συνδέσει την τ/κ το κανεις hide και συνεχίζεις με την ρύθμιση της τ/κ από το fms.
Aν εχεις φτασει μεχρι το σημείο να ρυθμίσεις την τ/κ για το fms και έχεις προβλήματα, στο site υπάρχει πολύ καλός troubleshooter. Αλλα και μείς εδω είμαστε
ΥΓ. Σε εξαιρετική περίπτωση και αν νομίζεις ότι βγαζεις ακρη με πλάκετες και λιγα ηλεκτρονικά, αν δεν βρίσκεις βύσμα για την υποδοχή trainer της τ/κ σου μπορείς να την ανοίξεις να δεις που καταλήγουν οι 2 συγκεκριμένες επαφες του βύσματος πάνω στην πλακέτα και να κολήσεις απευθείας εκει τα καλώδια.
Αλλα ΔΕΝ ΣΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ.Ένα βύσμα μονοφωνικό που θαβρείς σχεδόν παντού, σε καταστημα με ηλεκτρονικά εξαρτήματα δεν θα έχει πάνω από 0,3€
Γiα το βύσμα της τ/κ δεν ξερω εξαρταται τι χρειάζεσαι. Αλλα σίγουρα θα είναι φτηνό. Στην περίπτωσή μου ενα s-video καλώδιο βρίσκεις και στα Super market
Σχεδιο θα βρεις στο site που σου έδωσα στο tab cables.
Καλή επιτυχία