Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:11:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:11:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Σύνδεση τηλεκατεύθυνσης με την υποδοχή ήχου στο PC για Flight Sim  (Αναγνώστηκε 6133 φορές)
    BK
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 30 Ιαν 2007, 20:04:22 »

το ξερω οτι ολες οι τ/κ συνδεονται με pc αλλα πηγα στο καταστημα οπου το αγορασα για να παρο καλοδιο αλλα αυτο μου ειπαν οτι δεν υπαρχει! ειναι δινατον?HuhHuh

Υ.Γ. οταν μπορεσο θα βαλο μια φοτο τησ τ/λ.

Καταγράφηκε
    Elpa
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 30 Ιαν 2007, 20:22:28 »

Ακριβώς για υτό το λόγο εγω τό και είναι πολύ ευκολο- παίζει με το Line in ή to mic του υπολογιστή
    κατεβαζεις και το σχετικό driver και όσον αφορά το fms τουλάχιστον παίζει μια χαρά.
    Όλα αυτα μαζί εδώ :

http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/default.asp

και για ρυθμίσεις fms εδ΄ω:

http://www.tti-us.com/sim/FMSop.html#op-map

αν ψαχτείς λίγο παραπάνω με τη general version του προγραμματος smartpropoplus μπορείς να χρησιμοποιείς την τ/κ σχεδόν με οποιοδήποτε sim Σε διαφορετική περίπτωση πολύ απλά με την εκδοση fms παίζει πολύ καλα με αυτόν τον sim.
    Καταγράφηκε

καλές πτήσεις και καλύτερες προσγειώσεις
    Elpa
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 30 Ιαν 2007, 20:23:53 »

οποιος βιαζεται γραφει οτι ναναι

εννοω ότι το φτιαξα το καλώδιο μόνος μου

κατα τα λοιπά ότι σου περιγραφω
    Καταγράφηκε

geomel
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 31 Ιαν 2007, 00:02:22 »

ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ FORUM ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ (ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ)ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑς (ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ) ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΟΝΕΥ ΒΕΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ(SABRE).ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ.ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΩ.
    Καταγράφηκε
    BK
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 1 Φεβ 2007, 20:22:44 »

Elpa μιπος μπορεις να μου δοσεις λιγεσ περρισοτερες πλιροφοριες για το καλοδιο?Huhidiot2 idiot2
    πος το εφτιαξεις?Huh??
    ποσο σου κοστισε?Huh
    τι υλικά χριαστικες?Huh
    εχεισ καποιο σχεδιο?Huh Huh
    μπορεις να βοηθεισις να το φτιαξω???(αν μπορεσο)
    Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε
    Elpa
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 2 Φεβ 2007, 10:29:17 »

Φίλε BK

για φτιαξεις το καλώδιο  είναι πιο απλό από όσο φανταζεσαι με την προυπόθεση ότι έχεις το βύσμα που ταιριάζει με την υποδοχή trainer της τ/κ σου.
    Κατα βαση πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες στην δνση http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/default.asp όσον αφορά ρυθμίσεις να κατεβάσεις τον driver, και να κανεις τις συνδεσεις για το καλώδιο κλπ.

Η δική μου τηλεκατευθυνση εχει  για trainer υποδοχή s-video το οποίο είναι συνηθιδμένο και πολύ απλό να το βρείς.
    Στο παραπάνω site υπάρχει ένα tab που λέγεται cables. Εκεί θα βρείς σχεδόν όλα τα βύσματα που χρησιμοποιεί η καθε τ/κ και ποια pin ενωνονται με το απλό μονοφωνικό βύσμα 3.5mm.

Οπότε χρειάζεσαι :

ενα βύσμα για την υποδοχή trainer της τ/κ σου (αν είναι κατι συνηθηισμένο σαν το s-video  η δουλεια είναι πιο εύκολη)

ενα βύσμα μονοφωνικό 3.5 mm δηλ με 1 μονωτικό μαυρο δακτύλιο όχι δύο όπως έχουν τα στερεο (αναφερομαι στι γνωστα βύσματα που έχουν τα ακουστικά  για mp3 players, tv ,pc κλπ με την διαφορα ότι τα στερεο έχεουν 2 μονωτικούς μάυρους δακτυλίους.)

ενα πολύμετρο βοηθάει και ένα κολλητήρι

ακολουθώντας τις οδηγίες ενώνεις με ένα απλό καλώδιο  2 συγκεκριμένα pin του βύσματος trainer  με τις 2 επαφές του μονοφωνικού βύσματος. πρόσεχε να ενωσεις τα σωστα pin ειδικα στα βύσματα που είναι κυκλικά μπορεί να μπερδευτείς και να ενώσεις λάθος pin.

Κατοπιν συνδεεις την τ/κ με στην καρτα ήχου του pc στο mic ¨η to line in και τρεχεις το fms αφού πρώτα έχεις αποσυμπιέσει στο φακελό του (Fms) το zip αρχείο που κατεβασες (τον Driver  από το tab download)
    Με την εκκίνηση του fmS τρεχει αμεσως και ο driver που εμφανίζεται ως εικονίδιο στο system tray (κατω δεξια στην οθόνη σου.
    Από το εικονίδιο αυτό κανεις ρυθμίσεις δηλ. το είδος της τ/κ ppm, ccpm κλπ σε ποια υποδοχή της κάρτας ήχου έχεις συνδέσει την τ/κ το κανεις hide και συνεχίζεις με την ρύθμιση της τ/κ από το fms.

Aν εχεις φτασει μεχρι το σημείο να ρυθμίσεις την τ/κ για το fms και έχεις προβλήματα, στο site υπάρχει πολύ καλός troubleshooter. Αλλα και μείς εδω είμαστε

ΥΓ. Σε εξαιρετική περίπτωση και αν νομίζεις ότι βγαζεις ακρη με πλάκετες και λιγα ηλεκτρονικά, αν δεν βρίσκεις βύσμα για την υποδοχή trainer της τ/κ  σου μπορείς να την ανοίξεις να δεις που καταλήγουν οι 2 συγκεκριμένες επαφες του βύσματος πάνω στην πλακέτα και να κολήσεις απευθείας εκει τα καλώδια.
    Αλλα ΔΕΝ ΣΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ.

Ένα βύσμα μονοφωνικό που θαβρείς σχεδόν παντού, σε καταστημα με ηλεκτρονικά εξαρτήματα δεν θα έχει πάνω από 0,3€

Γiα το βύσμα της τ/κ δεν ξερω εξαρταται τι χρειάζεσαι. Αλλα σίγουρα θα είναι φτηνό. Στην περίπτωσή μου  ενα s-video καλώδιο βρίσκεις και στα Super market

Σχεδιο θα βρεις στο site που σου έδωσα στο tab cables.

Καλή επιτυχία
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 2 Φεβ 2007, 11:02:11 »

Πολύ καλό Elpa  Thumbs up

Μάλλον θα πρέπει να διαχωριστεί και να γίνει νέο topic στις τ/κ για να υπάρχει για όσους ψάχνουν.  Θα το φτιάξω κι εγώ πολύ σύντομα, μια και το καινούριο laptop δεν έχει πλέον παράλληλη θύρα για να συνδέσω το καλώδιο που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα με την Futaba 6xas.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Elpa
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 2 Φεβ 2007, 12:08:54 »

Ναι μαλλον θα είναι καλύτερα να γίνει νεο Topic αλλα δεν ξέρω αν χρειάζεται η επέμβαση του administrator για να γίνει η μετακίνηση.

Όπως και να χει για όσο μπορώ να βοηθήσω στην διαθεσή σας..

elpa
    Καταγράφηκε

fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 2 Φεβ 2007, 15:22:13 »

Το δοκίμασα και εγώ και λειτουργεί πολύ καλά. Δούλεψε σε μία FF9 και σε μία Walkera. Πολύ απλό και εύκολο και γλυτώνεις καμιά 40ευρώ, ή τον μπελά των PIC........
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 2 Φεβ 2007, 15:28:43 »

Φώτη για την FF9 βρήκες βύσμα τετράγωνο που να ταιριάζει;  Και αν ναι, που;

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 2 Φεβ 2007, 15:37:42 »

Βρηκα εγω Cheesy
    Καταγράφηκε

fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 2 Φεβ 2007, 15:42:51 »

Πρέπει να έχει στο tag models. Αλλά επειδή εγώ βιάζομαι  Tongue μέχρι να αγοράσω ένα, έφτιαξα ένα μόνος μου..... Σε λίγο θα κάνω upload τις φωτογραφίες..........
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 2 Φεβ 2007, 15:46:57 »

Και οι φωτογραφίες...... Βασικά πήρα pin από ένα παλιό βίσμα, και τα σταθεροποίησα με σιλικόνη. Βέβαια πιστεύω ότι το σωστό βίσμα θα είναι και........ σωστό! Γι' αυτό και από βδομάδα θα αγοράσω ένα.

* Image137.jpg (10.03 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 425 φορές.)

* Image138.jpg (15.7 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 428 φορές.)
    Καταγράφηκε
    geomel
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 7 Φεβ 2007, 10:31:43 »

ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΙΑΚΗ ΘΥΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟΥΣ DRIVERS KAI ΤΟ FMS ME ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ  ΕLPA ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ FMS ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ppjoy,ΑΛΛΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ.ΔΗΛ ΠΡΩΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ FMSΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΩ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ppjoy.ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ FMS ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ppjoy ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.ΙΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ Τ/Κ.ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ Ε/Π ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ WALKERA H4 ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
     ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
    Καταγράφηκε
    Elpa
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 7 Φεβ 2007, 13:55:45 »

@ geomel

το smartpropoplus δουλευει αποκλειστικά με καποια είσοδο ήχου του υπολογιστή. Με καλώδιο για σειριακή θύρα δεν εχω σχοληθεί (γιατί δεν εχω κιολας) και δεν ξέρω. Αλλα αν το πήρες έτοιμο τότε δε μπορεί να μην συνοδευεται με καποιο CD ή δισκέτα με drivers.
    Το smartpropoplus εφοσον το αποσυμπιέσεις και το αντιγραψεις στον ίδιο φακελο που είναι και το FMS τοτε ξεκινάει μονο του μολις εκκινήσει και το FMS.
    Το ppjoy δεν ξεκιναει μόνο του. ΤΟ ξεκινάς εσυ βγαζει εικονίδιο κατω δεξια στην οθόνη και με κλικ στο εικονίδιο αυτό ανοίγει μενου με πολλές ρυθμίσεις και απο κει ρυθμίζεις και την τ/κ. Υπόψη ότι το ppjοy είναι ένα interface ωστε ο υπολογιστής να μπορεί να καταλαβαίνει καποια συσκευή παλαιάς τεχνολογίας (αν έχεις κανα joystic δεκαετίας 90) και να λειτουργεί με αυτή κανονικά. Θέλει όμως ρυθμίσεις που δύσκολα θα μπορεσει να σε βοηθήσει καποιος. πας με την κλασσική μεθοδο trial & error.

elpa
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Λογισμικό και εξομοιωτές πτήσεων (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Σύνδεση τηλεκατεύθυνσης με την υποδοχή ήχου στο PC για Flight Sim
    Μεταπήδηση σε: