Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 09:18:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 09:18:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αναβάθμιση απο DX7  (Αναγνώστηκε 12266 φορές)
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 13:33:56 »

Η απαξίωση ενός συστήματος δεν οδηγεί στην επικοδομικτική συζήτηση και αυτό έκανες λέγοντας "Ασε που είναι DSM2" δηλ η πανάκεια.

Παραμετροποίηση των menus εχει μονο η 11Χ, η 12άρα τότε ειναι άχρηστη ...
    Τα δεδομένα στα high end συστηματα ειναι η ελευθερη επιλογή διακοπτών, μνημες κλπ.
    Οσον αφορά τα περι Τηλεμετρίας, που αναφέρεις, υποχρεωτικά οδηγούμαστε σε Spektrum DX8 στην παρούσα φάση της αγοράς.
    Εμένα προσωπικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο γιατι δεν πετάω UAV αλλά ούτε και FPV.

Οσον αφορά τα εκατομύρια που πετάνε με DSM2 τι σημαίνει αυτό ?
    Τα υπόλοιπα εκατομύρια που πετάνε με τα άλλα συστήματα ειναι ανόητοι ?

Tα χαμένα μοντέλα ... βλέπε AR-7000.
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #31 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 14:01:33 »

Δεν απολογούμαι και αν σου δημιουργήθηκε τέτοια εντύπωση τότε προφανώς κάτι δεν είπα καλά γιατί όπως φαίνεται δεν έγινε κατανοητό, αλλά πάντως δεν απολογούμαι. Για την τ/μ δεν φτάνει μόνο το module (το hardware δηλ) πρέπει να να την υποστηρίζει και το λογικό κομμάτι (software). Τώρα αν θα βγεί module της Spektrum με τ/μ και η Futaba βγάλει και αναβάθμιση στο software για να υποστηρίζει την τηλεμετρία του module δεν το ξέρω.

Είπα "....Αν όχι τότε χτύπα μιά 11άρα....."
    Δηλ ανέφερα δύο ενδεχόμενα:
    α. Θέλεις κάτι τώρα: πάρε 11άρα.
    β. Σε ενδιαφέρει η τ/μ?? Περίμενε και πάρε την νέα JR με πάνω από 8 κανάλια (γιατί ως γνωστόν 8άρα DSM2 υπάρχει).

Αν έχεις υπομονή και σε ενδιαφέρει η τ/μ θα βγεί JR με τ/μ. Αν όχι τότε χτύπα μιά 11άρα, εφ'όσον στο επιτρέπει το budget σου. Τεχνικοοικονομικά είναι εκπληκτική. Μόνο ότι μπορείς να κάνεις assign ότι διακόπτη θες σε ότι λειτουργία θες και να φτιάχνεις δικά σου μενού με τις λειτουργίες που σε ενδιαφέρουν για το συγκεκριμένο μοντέλο και να μην χάνεσαι στα menu κατά την γνώμη μου φτάνει. Άσε που είναι DSM2.

Ε δεν λεει να περιμενει για να παρει την νεα τηλεκατ. που πρωτα πρεπει να δοκιμαστει και μετα να βγει..
    Τοτε θα παρει futaba 12αρα που θα βγει μοdule και νε οsoftware οπου θα εχει τηλεμετρια..!

δεν καταλαβαινω γιατι απολογησαι... Ολοι εδω μεσα λεμε ελευθερα την γνωμη μας.. ΜΙα χαρα τα λες φιλε μου και καταλαβα πολυ καλα τι λες απλα ειπα και εγω για να ξερειε οτι αν παρει futaba θα βγει module  me neo sofwarte και θα υποστηριζει τηλεμετρια.. Δεν χρειαζεται μετα απο καιρο να παρει νεα για να εχει τηλεμετρια..!
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #32 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 14:22:35 »

Δεν απολογούμαι και αν σου δημιουργήθηκε τέτοια εντύπωση τότε προφανώς κάτι δεν είπα καλά γιατί όπως φαίνεται δεν έγινε κατανοητό, αλλά πάντως δεν απολογούμαι. Για την τ/μ δεν φτάνει μόνο το module (το hardware δηλ) πρέπει να να την υποστηρίζει και το λογικό κομμάτι (software). Τώρα αν θα βγεί module της Spektrum με τ/μ και η Futaba βγάλει και αναβάθμιση στο software για να υποστηρίζει την τηλεμετρία του module δεν το ξέρω.

Οχι οχι δεν καταλαβες βγαινει module Futaba με νεο software απο Futaba  που θα το βαζουμε μεσω  Sd Card και θα εχουμε τηλεμετρια..! Δν ειπα μονο module ειπα και software..>! (Τα μισα διαβαζετε??? )
    Καταγράφηκε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #33 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 14:35:59 »

Όχι, πάντα διαβάζω (τουλάχιστο προσπαθώ) ολόκληρα το post αλλά δεν κατάλαβα ότι το module θα ήταν Futaba. Είχα στο μυαλό μου module Spektrum γιατί ο gc9n λέει ότι έχει 15 δέκτες DSM. Μετά την διευκρίνησή σου είναι ξεκάθαρο.

Οχι οχι δεν καταλαβες βγαινει module Futaba με νεο software απο Futaba  που θα το βαζουμε μεσω  Sd Card και θα εχουμε τηλεμετρια..! Δν ειπα μονο module ειπα και software..>! (Τα μισα διαβαζετε??? )
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #34 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 14:41:55 »

Ξαναλέω ότι κατά την άποψή μου (την οποία μπορώ να υποστηρίξω τεχνικά) το DSM2 είναι ένα εξαιρετικό πρωτόκολο με πλεονεκτήματα απέναντι στον ανταγωνισμό. Δεν χρησιμοποίησα την λέξη πανάκεια. Τα συμπεράσματα που αναφέρονται στο post σου είναι δικά σου και πάντως δεν έχω γράψει τέτοια πράγματα. Είναι η άποψή μου και δεν απαξιώνει κανένα σύστημα. Αν μπορούσε η άποψη μου να έχει τέτοια επιρροή ώστε να απαξιώνει συστήματα με απήχηση σε εκατομύρια ανθρώπους τότε υπάρχει θέμα....και πρέπει να το κοιτάξω...

Δεν είπα ότι η 12άρα είναι άχρηστη. Και πάλι αυτή την "απόλυτη" (κατά τρόπο) λέξη ("άχρηστη") όπως και την προηγούμενη ("πανάκεια") την χρησιμοποίησες εσύ, όχι εγώ. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι "άχρηστη" αλλά ένα τέτοιο θέμα όπως η επιλογή νέας τ/κ για αναβάθμιση παλιάς, είναι από την φύση του τεχνικοοικονομικό. Αυτό που εννοούσα λοιπόν ήταν ότι η οικονομικότερη 11άρα διαθέτει οτι μπορεί να θέλει κάποιος από μία τέτοια τ/κ και βέβαια άν κάποιος επιλέξει την 12άρα αυτό που ουσιαστικά θα κάνει είναι να πάρει άλλο ένα κανάλι αλλά πληρώνοντας ασύμετρο - μη αναλογικό - τίμημα για το ένα παραπάνω κανάλι, ενώ το software είναι ουσιαστικά το ίδιο ή πιό σωστά των ίδιων δυνατοτήτων.

Και πάλι όσον αφορά στην τηλεμετρία ανέφερα την άποψή μου. Υποστηρίζω ότι να έχει ένδειξη της κατάστασης της μπαταρίας του δέκτη, πχ, αφορά σε θέματα ασφαλείας πτήσεων και κατά την άποψή μου ότι έχει να κάνει με θέματα ασφάλειας πρέπει το κοιτάμε δυό φορές και να είναι επιβεβλημένο.

Είπα εγώ ότι όσοι δεν πετούν με DSM2 είναι ανόητοι??? Τι να πώ? Προσωπικά προσπαθώ όταν διαβάζω ένα κείμενο να το ερμηνεύσω προσπαθώντας να βρώ τι θέλει να πεί αυτός που το έγραψε και όχι ότι φαντάζομαι και ότι νομίζω γιατί έτσι οδηγούμαι σε λάθος συμπεράσματα.

"Tα χαμένα μοντέλα ... βλέπε AR-7000." Δηλ τι να δώ?? Μπορείς να γίνεις πιό σαφής??
    Επίσης να επαναλάβω ότι πιστεύω πως θα ήταν παραπάνω από ωφέλιμο "...για όλους να μοιραστείς με κάθε λεπτομέρεια τις εμπειρίες σου σχετικά με την απώλεια μοντέλων που πέταγαν με DSM2 (αν προσέθετες δε και τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στις συναφείς απώλειες μοντέλων και του φίλου σου θα ήταν ακόμα πιό πλήρης η αναφορά σου), ώστε να δούμε και εμείς οι υπόλοιποι τι πήγε λάθος και να το αποφύγουμε. "

Η απαξίωση ενός συστήματος δεν οδηγεί στην επικοδομικτική συζήτηση και αυτό έκανες λέγοντας "Ασε που είναι DSM2" δηλ η πανάκεια.

Παραμετροποίηση των menus εχει μονο η 11Χ, η 12άρα τότε ειναι άχρηστη ...
    Τα δεδομένα στα high end συστηματα ειναι η ελευθερη επιλογή διακοπτών, μνημες κλπ.
    Οσον αφορά τα περι Τηλεμετρίας, που αναφέρεις, υποχρεωτικά οδηγούμαστε σε Spektrum DX8 στην παρούσα φάση της αγοράς.
    Εμένα προσωπικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο γιατι δεν πετάω UAV αλλά ούτε και FPV.

Οσον αφορά τα εκατομύρια που πετάνε με DSM2 τι σημαίνει αυτό ?
    Τα υπόλοιπα εκατομύρια που πετάνε με τα άλλα συστήματα ειναι ανόητοι ?

Tα χαμένα μοντέλα ... βλέπε AR-7000.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 30 Ιαν 2011, 14:10:18 από gravitywins » Καταγράφηκε

nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #35 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 19:03:58 »

Ασχολούμαι  με τετρακοπτερα ,fpv , av, & σε λίγο με τεχνολογια με βαρομετρα gps κλπ οπότε,ΝΑΙ θέλω τηλεμετρια θέλω 11 + κανάλια ,, που ακούστηκε ότι η jr θα βγάλει τηλεμετρια ,που ακούστηκε ότι η futaba θα βγάλει module για τηλ.; Θα ήθελα να δίνετε και τις πηγές σας
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 19:09:26 »

Ασχολούμαι  με τετρακοπτερα ,fpv , av, & σε λίγο με τεχνολογια με βαρομετρα gps κλπ οπότε,ΝΑΙ θέλω τηλεμετρια θέλω 11 + κανάλια ,, που ακούστηκε ότι η jr θα βγάλει τηλεμετρια ,που ακούστηκε ότι η futaba θα βγάλει module για τηλ.; Θα ήθελα να δίνετε και τις πηγές σας

Απο το απογευμα προσπαθω να το βρω αλλα δεν το βρισκω...! SadSad μολις το ξανα βρω θα ποσταρω...!! το ειχα δει κανενα μηνα πριν!!
    Καταγράφηκε
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #37 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 19:17:40 »

Ok.  Περιμένω,
    Χωρίς να θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα με τον ar7000 και την dx7 boost με 1watt amplifier εkana 4 χιλιόμετρα fpv και σηκωνε παραπανω επισησ στο rcgroups μελοσ εκανε 12xiliometra βλεπε fpv skywalker rcgroups κανένα πρόβλημα ποτέ και ούτε καν συζηταω για προβλήματα χαμένου μοντέλου με dsm2

Ξεκίνησα το post γιατί θέλω νέα τηλκ με περισσότερα κανάλια μελοντικα επίσης να είμαι καλυμενος με ότι βγει τεχνολογικά ,τηλεμετρια είναι συν. Και φυσικά δεν θέλω να πετάξω τους δεκτές μου.
    Καταγράφηκε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #38 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 19:53:30 »

H JR έχει ήδη τηλεμετρία (JR XG7 - google is your friend). Το θέμα είναι ότι απ'ότι φαίνεται χωρίς να υπάρχουν ανακοινώσεις για το θέμα, έχει επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο υλοποίησης της εκπομπής που το ονομάζει DMSS - Dual Modulation Spectrum System. Είναι προφανές ότι εγκαταλείπει το DSMJ και ενώ για το DSM2 δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.

Ok.  Περιμένω,
    Χωρίς να θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα με τον ar7000 και την dx7 boost με 1watt amplifier εkana 4 χιλιόμετρα fpv και σηκωνε παραπανω επισησ στο rcgroups μελοσ εκανε 12xiliometra βλεπε fpv skywalker rcgroups κανένα πρόβλημα ποτέ και ούτε καν συζηταω για προβλήματα χαμένου μοντέλου με dsm2

Ξεκίνησα το post γιατί θέλω νέα τηλκ με περισσότερα κανάλια μελοντικα επίσης να είμαι καλυμενος με ότι βγει τεχνολογικά ,τηλεμετρια είναι συν. Και φυσικά δεν θέλω να πετάξω τους δεκτές μου.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 20:07:39 »

H JR έχει ήδη τηλεμετρία (JR XG7 - google is your friend). Το θέμα είναι ότι απ'ότι φαίνεται χωρίς να υπάρχουν ανακοινώσεις για το θέμα, έχει επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο υλοποίησης της εκπομπής που το ονομάζει DMSS - Dual Modulation Spectrum System. Είναι προφανές ότι εγκαταλείπει το DSMJ και ενώ για το DSM2 δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.

Ok.  Περιμένω,

Και η της Futaba h 8Fg  εχει ειδη τηλεμετρια απλα δεν υπαρχουν οι δεκτες.. Δλδ υποστηριζει αμφιδρομη επικοινωνια...!

Το θεμα ειναι οτι για τις 12αρες ισως χρεαιστει να τις στειλουμε για να γιενι σωστα το upgrade... ειδωμεν...!
    Καταγράφηκε
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Κυριακή, 30 Ιαν 2011, 11:15:51 »

Η jr 11x αν την πάρω από αμερική δεν θα είναι module based?
    Καταγράφηκε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #41 στις: Κυριακή, 30 Ιαν 2011, 14:09:17 »

Απ' όσο ξέρω απ' όπου και αν την πάρεις με module είναι.
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #42 στις: Κυριακή, 30 Ιαν 2011, 15:35:41 »

Απο το απογευμα προσπαθω να το βρω αλλα δεν το βρισκω...! SadSad μολις το ξανα βρω θα ποσταρω...!! το ειχα δει κανενα μηνα πριν!!

Στο skype το είδες Παύλε, γι'αυτο δεν το βρίσκεις Wink Preview από Νυρεμβέργη 2011, για περισσότερα αναμονή  μέχρι 3 Φεβρουαρίου

Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα υλοποιηθεί, πάντως αν πρόκειται ο πομπός να είναι ενσωματωμένος στον δέκτη (πιθανότατα) προσωπικά δεν θα ασχοληθώ...
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 31 Ιαν 2011, 13:44:38 »

ναι με module είναι απλά υπάρχουν 2 ειδών JR 11X

Η JR 11x ZERO ME DSMJ
    ΚΑΙ Η
    JR 11x 2.4 DMS2

Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Δευτέρα, 31 Ιαν 2011, 13:46:12 »

ναι με module είναι απλά υπάρχουν 2 ειδών JR 11X

Η JR 11x ZERO ME DSMJ
    ΚΑΙ Η
    JR 11x 2.4 DMS2

DSMj ειναι απο Ιαπωνια...! Δλδ δεκτες θα μπορεις να περνεις μονο απο εκει... (δεν λεει)

Καλυτερα DsM2!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Αναβάθμιση απο DX7
    Μεταπήδηση σε: