Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 11:55:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 11:55:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 38
    Συνολικά: 41
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αναβάθμιση απο DX7  (Αναγνώστηκε 12277 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 18:17:08 »

όσο βλέπω τους δορυφόρους και τα δορυφοράκια .... φτιάχνομαι !!!

Πώς ξεγελάστηκα και φορτώθηκα .... τεσπα.

Διαβάζοντας τα διάφορα φόρα όλοι μιλάνε για 2 πράγματα.
    1. την παλστικούρα της 11Χ και
    2. Οτι δεν έχει δοκιμασθεί ακόμα σαν τις άλλες.

Φίλε μου μόλις "χουφτώσεις" την 12Ζ ή την 14ΜΖ μετά δεν θα τις αλλάζεις με τίποτε.

Ο Pant απο τον κόσμο της JR-Spektrum προέρχεται αλλά Futaba κατέληξε. Να ρώτα τον Wink

Ξέρω καμμια δεκαριά που το έκαναν αυτό, ονόματα να μην λέμε. Μόλις ψαχθείς παραπάνω απο τα "καθημερινά" σε Futaba 12άρα και πάνω θα οδηγηθείς.

Για ξανασκέψου το.

Καλα σιγουρα οπως τα λεει ειναι...
    Εχω πεταξει μερικες πτησεις σε Dx6 , Dx7 , 9303 , Hitec Aurora , Futabe 12Fg , 12Z , 14Mz , jr11x  Και κατεληξα σε 12FG με ονειρο την 12Ζ
    Eπισης σε ολες αυτες εχω σεταρει και μοντελα..
    Απλα η 12Z  ειναι πανακριβη...!!! αν τα εχεις χτυπατην...!

Ενω η 11αρα ειναι οτι καλυτερο ως προς την Αποδοση-τιμη..
    ΕΠισης οπως σου ειπα σε ολους αρεσε εδω εκτος απο ενα δυο...!

Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 18:42:22 »

Ενα άλλο πραγματάκι που θα πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθος των χεριών - δαχτύλων σου.

Παντού αναφέρεται ότι για την 11Χ χρειάζονται "μακρυά" δάχτυλα για να την κρατάς - ελέγχεις τα στίκ της.

Ένα άλλο πράγμα που εγω προσωπικά θεωρώ σημαντικό είναι το τι έχεις .... απο δέκτες.

Αυτο που λές για τα 100 Ευρώ του module ειναι σχετικό .... κάνει λιγότερο απο ένα 9άρη JR δέκτη.
    Εγω ασχολούμενος τόσο καιρό και έχοντας "χουφτώσει" και τις τρείς εταιρίες και για να γίνομαι πιο κατανοητός
    JR10X, JR 3810, Spektrum DX7, JR DSX9, Futaba FF7, 8UAP, 9WC2, 9CAP,12Z και 14MZ κατέληξα να πετάω καθημερινές με την 8UAP  (ναι αυτήν του 1995) λόγω βάρους μιας και ειναι πανάλαφρη και για τις Κυριακές (με την καλή) 14ΜΖ 

Για τα indoor παίζω με την 8UAP και Spektrum module TM8, διάφορα δεκτάκια όπως 6100, 6110e και κλώνους Οrange.

http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1310

Γενικότερα όμως χρησιμοποιώ τον πάμφθηνο και γενικής χρήσης 9 γραμμαρίων 7κάναλο δέκτη της Futaba τον R617FS με κόστος στο σπίτι μου τα 59Ευρώ. Παλιότερα ό Γιώργος μα τον έφερνε με 52Ευρώ.

http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=401

O φθηνότερος full range μικρός spektrum είναι ο 6200 με κόστος τα 75 Ευρώ. Ανά 4 δέκτες κερδίζω έναν ΔΩΡΟ. Υπολόγισε ότι έχω 7 μέχρι τώρα και είμαι έτοιμος για τον δεύτερο bonus. Γενικότερα όμως τον 617 το χρησιμοποιώ σε οτιδήποτε έχει χώρο και είναι μεγαλύτερο απο Depron !!!!`
    Και γλυτώνεις απο δορυφοράκια κλπ κλπ.

Δες τιμές
    http://www.coolmodels.gr/spektrumar6200dsm26channelreceiverultralite-p-445.html
    http://www.biz-models.com/gr/dsm2-ar6200-6-channel-receiver-ultralite.html
    http://www.myhelis.com/AR6200-DSM-6-Ch-Ultimate-RX/
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=127_136_139&products_id=1512

Τώρα σκέφτομαι να αντικαταστήσω την 8UAP με μια 10CAP. προσοχή ΟΧΙ την FG αλλά αυτήν με το Module.

http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=80
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 19:04:28 »

Αρκεί  να έχετε βαλιτσάκι μεταφοράς της 10CAP που να χωρά  ολόκληρη την τηλ/ση, μαζί με το Module της φορεμένο, και να μην χρειάζεται να το βγάζεται συνέχεια!!
    Γιατί σε μένα, βάλε - βγάλε το Module για να χωρέσει στο βαλιτσάκι από τα Πράκτικερ,μου δημιούργησε πρόβλημα στις επαφές-ακίδες που κουμπώνει πάνω στην τηλ/ση!
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 19:13:53 »

Τώρα σκέφτομαι να αντικαταστήσω την 8UAP με μια 10CAP. προσοχή ΟΧΙ την FG αλλά αυτήν με το Module.

ας με συγχωρεσετε που θα βγω λιγο εκτος θεματος DX7 αλλα Αναστάση γιατι επιλεγεις για πιθανη αναβαθμιση, την Futaba 10cap με module απο την 10cag χωρις. Μπορεις να μου δωσεις μερικα κινητρα γιατι ειμαι και εγω στα σκαρια για κατι τετοιο??
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 19:15:29 »

δυστυχώς ο χρόνος και οι "παρεες" δεν μου επιτρέπουν να μπορώ να κάνω τεστ drive πομπούς.. οποτε αυτο που έχω είναι youtube και ίντερνετ.. Undecided
    βασικά είναι και ο παράγοντας χρηματα που δεν πάω σε μια καλη futaba
    Καταγράφηκε
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 19:28:50 »

μέχρι στιγμής κλείνω πρός 11x  , και σαλιώνω την  12x αλλα σκέφτομαι και την FUTABA..  idiot2
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 19:58:58 »

δυστυχώς ο χρόνος και οι "παρεες" δεν μου επιτρέπουν να μπορώ να κάνω τεστ drive πομπούς.. οποτε αυτο που έχω είναι youtube και ίντερνετ.. Undecided
    βασικά είναι και ο παράγοντας χρηματα που δεν πάω σε μια καλη futaba

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι .... ΔΕΝ είπα πουθενά ότι οι JR δεν ειναι ΚΑΛΕΣ τ/κ. ίσα ίσα, state of the art είναι.

ας με συγχωρεσετε που θα βγω λιγο εκτος θεματος DX7 αλλα Αναστάση γιατι επιλεγεις για πιθανη αναβαθμιση, την Futaba 10cap με module απο την 10cag χωρις. Μπορεις να μου δωσεις μερικα κινητρα γιατι ειμαι και εγω στα σκαρια για κατι τετοιο??

Λοιπόν, τρείς είναι οι λόγοι :
    1. Ειναι συμβατή με τα module FP-TP και ΤΚ που έχω στους 35, 72 και 50 Mhz και θα μπορώ να πετάω όλο τον στόλο μου χωρίς να χρειάζεται να αντικαθιστώ δέκτες και να αλλάζω κινήσεις. Ακόμη με το module Spektrum TM8 που έχω μπορώ να πετάω και όλα τα DSM2 BindnFlight Parkzone indoor που έχω.
    2. Η Τ10CAP κάνει τα πάντα και συμφέρει, για γενική χρήση χωρίς κάτι το εξεσυζητημένο όπως είναι η 12Ζ η 14ΜΖ. Με καλύπτει πλήρως στα F3A, Ε/Π αλλά και ανεμοπτεράκια που ασχολούμαι και δεν θα με νοι΄ζει που την ακουμπάω ούτε να μην χτυπήσω την θοόνη της και χαλάσει.
    3. Συζητάται πολύ σοβαρά η μετακίνηση της μπάντας απο τους 2,4 σε υψηλότερη συχνότητα οπότε και μόνο για αυτόν τον λόγο θα επιμείνω στην ύπαρξη module.

Αναφορές για συμβατότητα χρήσης Futaba 10C με module Spektrum DM8
    http://rc.runryder.com/helicopter/t462209p2/

Θυμηθείτε τι συνέβει με την υλοποίηση των 2,4Ghz. Οσοι είχαν Τ/Κ με module με μια μικρή επιβάρυνση παρέμειναν στο παιχνίδι.

Ο χρόνος θα δείξει.
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 20:22:24 »

Αν έχεις υπομονή και σε ενδιαφέρει η τ/μ θα βγεί JR με τ/μ. Αν όχι τότε χτύπα μιά 11άρα, εφ'όσον στο επιτρέπει το budget σου. Τεχνικοοικονομικά είναι εκπληκτική. Μόνο ότι μπορείς να κάνεις assign ότι διακόπτη θες σε ότι λειτουργία θες και να φτιάχνεις δικά σου μενού με τις λειτουργίες που σε ενδιαφέρουν για το συγκεκριμένο μοντέλο και να μην χάνεσαι στα menu κατά την γνώμη μου φτάνει. Άσε που είναι DSM2.
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 21:20:28 »

Αν έχεις υπομονή και σε ενδιαφέρει η τ/μ θα βγεί JR με τ/μ. Αν όχι τότε χτύπα μιά 11άρα, εφ'όσον στο επιτρέπει το budget σου. Τεχνικοοικονομικά είναι εκπληκτική. Μόνο ότι μπορείς να κάνεις assign ότι διακόπτη θες σε ότι λειτουργία θες και να φτιάχνεις δικά σου μενού με τις λειτουργίες που σε ενδιαφέρουν για το συγκεκριμένο μοντέλο και να μην χάνεσαι στα menu κατά την γνώμη μου φτάνει. Άσε που είναι DSM2.

Αυτά είναι δεδομένα σε όλες τις high end δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο ?

Ασε που ειναι DSM2 ?
    Ειναι πιο σίγουρη τεχνολογία απο το FAAST ?

Tο DSM2 το έζησα 2 χρόνια ... και αφού έχασα 2 αεροπλάνα και άλλος ενας φίλος αλλα 2 γυρίσαμε στα FAAST που δεν κάνουν ουτε ΚΙΧ !!!!!!!!!!!!

Για parkfly ειναι μια χαρά ... συγνώμη αλλά υπάρχει πόνος με το συγκεκριμένο σύστημα και τους δέκτες τους AR-7000.

Εχωv 2 AR-6200 ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ στο κουτάκι τους και ούτε που τολμάω να τους βάλω σε αεροπλάνο ... όχι να τους "πετάξω" !

φιλικά πάντα
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 23:13:45 »

Αυτά είναι δεδομένα σε όλες τις high end δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο ?

Ασε που ειναι DSM2 ?

Tο DSM2 το έζησα 2 χρόνια ... και αφού έχασα 2 αεροπλάνα και άλλος ενας φίλος αλλα 2 γυρίσαμε στα FAAST που δεν κάνουν ουτε ΚΙΧ !!!!!!!!!!!!

Για parkfly ειναι μια χαρά ... συγνώμη αλλά υπάρχει πόνος με το συγκεκριμένο σύστημα και τους δέκτες τους AR-7000.

Εχωv 2 AR-6200 ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ στο κουτάκι τους και ούτε που τολμάω να τους βάλω σε αεροπλάνο ... όχι να τους "πετάξω" !

φιλικά πάντα

Πεστα χρυσοστομε.....
    αυτη η μετακινηση της συχνοτητας για ποτε υπολογιζεται?
    Καταγράφηκε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 13:06:58 »

Δεν καταλαβαίνω και εγώ με την σειρά μου πολλά από αυτά που λες αλλά θα ρωτήσω μόνο τι είναι δεδομένο σε high end? Η τ/μ?? Η παραμετροποίηση των menus??? Ομολογώ πως εφ' όσον αυτό ισχύει - γιατί το δηλώνεις - δεν το γνώριζα. Και εκ των προτέρων δηλώνω άγνοια για συστήματα όπως Hitec κλπ. Δηλ ξέρω κάνα δυό πραγματάκια μόνο για JR-Spektrum και Futaba.

Τώρα όσον αφορά στο DSM2 νομίζω ότι σε αυτό το forum υπάρχουν αρκετά μυνήματα σχετικά με αυτά τα θέματα και για τις τεχνικές λεπτομέρειες των υλοποιήσεων DSM2 και FAΑST.
    Επίσης θεωρώ ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για όλους να μοιραστείς με κάθε λεπτομέρεια τις εμπειρίες σου σχετικά με την απώλεια μοντέλων που πέταγαν με DSM2 (αν προσέθετες δε και τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στις συναφείς απώλειες μοντέλων και του φίλου σου θα ήταν ακόμα πιό πλήρης η αναφορά σου), ώστε να δούμε και εμείς οι υπόλοιποι τι πήγε λάθος και να το αποφύγουμε.

Και βέβαια για να απαντήσω στην ερώτησή σου (στο πρώτο ερωτηματικό) γιατί αναφέρομαι σε αυτά ("....γιατί αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο ?" δηλ την τ/μ και την παραμετροποίση) ο λόγος είναι ότι στο συγκεκριμένο thread ζητήθηκαν απόψεις σχετικά με την υποκειμενική άποψη του καθενός που θα ήθελε να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα που τέθηκε, δηλ της αναβάθμισης από την DX7 (DSM2) σε σύστημα μεγαλύτερων δυνατοτήτων. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συγκεκριμένος που ρωτά έχει δέκτες (πολλούς - "γύρω στους 15") DSM.

Απάντησα λοιπόν και εγώ ότι σύμφωνα με την άποψή μου (υποκειμενική μεν - αλλά πιστεύω ότι μπορώ να την υποστηρίξω τεχνικά) με την απάντηση που έδωσα. Είναι κατακριτέο λοιπόν που είπα την άποψή μου κάπου που ζητήθηκε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς? Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί να πω (το έχω ξαναπεί εδώ αλλά ας το επαναλάβω): πιστεύω ότι η τ/μ, ειδικά,  είναι άκρως απαραίτητη ιδίως σε μοντέλα που πετάνε (καθώς αν πέσουν κάπου μπορούν να κάνουν σημαντική ζημιά). Επίσης η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη από παλαιότερα (10ετία 90) αλλά δεν υλοποιήθηκε από τους κασκευαστές. Επίσης πιστεύω ότι θα έπρεπε οργανισμοί με δύναμη και δυνατότητες όπως η ΑΜΑ αλλά και η FAA θα έπρεπε να την έιχαν επιβάλλει. Αφορά θέματα ασφαλείας πτήσεων και είναι ζωτικό για όλους, μοντελιστές αλλά και περίγυρο του τόπου που πετάνε μοντέλα.

Για το δεύτερο ερωτηματικό ("Ασε που ειναι DSM2 ?") τι να πω (??) είναι λάθος που τόσα εκατομύρια πετάνε με DSM2 γιατί πιστεύουν ότι είναι αξιόπιστη τεχνολογία? Εν πάσει περιπτώσει και αυτό όσον αφορά εμένα, ανάγεται στην άποψή μου. Πιστεύω ότι είναι αξιόπιστο σύστημα, το έχω διερευνήσει τεχνικά μέχρι κάποιου σημείου και θα πω μόνο ένα από τα δυνατά του σημεία: πως στο DSM2 με το model match είναι Α Δ Υ Ν Α Τ Ο - επαναλαμβάνω - αδύνατο (εκτός και άν κάποιος έχει εξοπλισμό που θέλει να κάνει την παρεμβολή επί τούτου αλλά και πάλι με προυποθέσεις), σε ένα τόπο που κατευθύνονται μοντέλα με το πρωτόκολλο αυτό να γίνει παρεμβολή από μία τηλεκατεύθυνση DSM2 σε άλλη.

Για το τρίτο ερωτηματικό ("Ειναι πιο σίγουρη τεχνολογία απο το FAAST ?") είπα ή έγραψα κάτι τέτοιο?? Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκα στο FASST ούτε είμαι κατά της Futaba (ούτε και με ενδιαφέρει na είμαι). Απεναντίας, για να γίνω σαφέστατος, ή 7άρα Futaba στο software του ε/π έχει ρύθμιση swash 1400. H DX7 και το "αδερφάκι της" JR 7202 δεν έχουν. Αν θέλεις swash 1400 πρέπει να κανεις μίξη. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τον τρόπο εκπομπής... Προσωπικά και να ξαναήμουν στο σημείο επιλογής πρωτόκολου εκπομπής και πάλι DSM2 θα επέλεγα (επαναλαμβάνω για τεχνικούς λόγους μόνο).

Για τους 6200 είναι πιθανό σε 1-2 μήνες, αν τους πουλάς (σε καλή τιμή), να χρειαστώ έναν...

Ασε που ειναι DSM2 ?

φιλικά πάντα
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 13:12:45 »

Ε δεν λεει να περιμενει για να παρει την νεα τηλεκατ. που πρωτα πρεπει να δοκιμαστει και μετα να βγει..
    Τοτε θα παρει futaba 12αρα που θα βγει μοdule και νε οsoftware οπου θα εχει τηλεμετρια..!
    Καταγράφηκε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 13:13:19 »

Δεν καταλαβαίνω και εγώ με την σειρά μου πολλά από αυτά που λες αλλά θα ρωτήσω μόνο τι είναι δεδομένο σε high end? Η τ/μ?? Η παραμετροποίηση των menus??? Ομολογώ πως εφ' όσον αυτό ισχύει - γιατί το δηλώνεις - δεν το γνώριζα. Και εκ των προτέρων δηλώνω άγνοια για συστήματα όπως Hitec κλπ. Δηλ ξέρω κάνα δυό πραγματάκια μόνο για JR-Spektrum και Futaba.

Τώρα όσον αφορά στο DSM2 νομίζω ότι σε αυτό το forum υπάρχουν αρκετά μυνήματα σχετικά με αυτά τα θέματα και για τις τεχνικές λεπτομέρειες των υλοποιήσεων DSM2 και FASST.
    Επίσης θεωρώ ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για όλους να μοιραστείς με κάθε λεπτομέρεια τις εμπειρίες σου σχετικά με την απώλεια μοντέλων που πέταγαν με DSM2 (αν προσέθετες δε και τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στις συναφείς απώλειες μοντέλων και του φίλου σου θα ήταν ακόμα πιό πλήρης η αναφορά σου), ώστε να δούμε και εμείς οι υπόλοιποι τι πήγε λάθος και να το αποφύγουμε.

Και βέβαια για να απαντήσω στην ερώτησή σου (στο πρώτο ερωτηματικό) γιατί αναφέρομαι σε αυτά ("....γιατί αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο ?" δηλ την τ/μ και την παραμετροποίση) ο λόγος είναι ότι στο συγκεκριμένο thread ζητήθηκαν απόψεις σχετικά με την υποκειμενική άποψη του καθενός που θα ήθελε να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα που τέθηκε, δηλ της αναβάθμισης από την DX7 (DSM2) σε σύστημα μεγαλύτερων δυνατοτήτων. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συγκεκριμένος που ρωτά έχει δέκτες (πολλούς - "γύρω στους 15") DSM.

Απάντησα λοιπόν και εγώ ότι σύμφωνα με την άποψή μου (υποκειμενική μεν - αλλά πιστεύω ότι μπορώ να την υποστηρίξω τεχνικά) με την απάντηση που έδωσα. Είναι κατακριτέο λοιπόν που είπα την άποψή μου κάπου που ζητήθηκε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς? Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί να πω (το έχω ξαναπεί εδώ αλλά ας το επαναλάβω): πιστεύω ότι η τ/μ, ειδικά,  είναι άκρως απαραίτητη ιδίως σε μοντέλα που πετάνε (καθώς αν πέσουν κάπου μπορούν να κάνουν σημαντική ζημιά). Επίσης η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη από παλαιότερα (10ετία 90) αλλά δεν υλοποιήθηκε από τους κασκευαστές. Επίσης πιστεύω ότι θα έπρεπε οργανισμοί με δύναμη και δυνατότητες όπως η ΑΜΑ αλλά και η FAA θα έπρεπε να την έιχαν επιβάλλει. Αφορά θέματα ασφαλείας πτήσεων και είναι ζωτικό για όλους, μοντελιστές αλλά και περίγυρο του τόπου που πετάνε μοντέλα.

Για το δεύτερο ερωτηματικό ("Ασε που ειναι DSM2 ?") τι να πω (??) είναι λάθος που τόσα εκατομύρια πετάνε με DSM2 γιατί πιστεύουν ότι είναι αξιόπιστη τεχνολογία? Εν πάσει περιπτώσει και αυτό όσον αφορά εμένα, ανάγεται στην άποψή μου. Πιστεύω ότι είναι αξιόπιστο σύστημα, το έχω διερευνήσει τεχνικά μέχρι κάποιου σημείου και θα πω μόνο ένα από τα δυνατά του σημεία: πως στο DSM2 με το model match είναι Α Δ Υ Ν Α Τ Ο - επαναλαμβάνω - αδύνατο (εκτός και άν κάποιος έχει εξοπλισμό που θέλει να κάνει την παρεμβολή επί τούτου αλλά και πάλι με προυποθέσεις), σε ένα τόπο που κατευθύνονται μοντέλα με το πρωτόκολλο αυτό να γίνει παρεμβολή από μία τηλεκατεύθυνση DSM2 σε άλλη.

Για το τρίτο ερωτηματικό ("Ειναι πιο σίγουρη τεχνολογία απο το FASST ?") είπα ή έγραψα κάτι τέτοιο?? Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκα στο FASST ούτε είμαι κατά της Futaba (ούτε και με ενδιαφέρει na είμαι). Απεναντίας, για να γίνω σαφέστατος, ή 7άρα Futaba στο software του ε/π έχει ρύθμιση swash 1400. H DX7 και το "αδερφάκι της" JR 7202 δεν έχουν. Αν θέλεις swash 1400 πρέπει να κανεις μίξη. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τον τρόπο εκπομπής... Προσωπικά και να ξαναήμουν στο σημείο επιλογής πρωτόκολου εκπομπής και πάλι DSM2 θα επέλεγα (επαναλαμβάνω για τεχνικούς λόγους μόνο).

Για τους 6200 είναι πιθανό σε 1-2 μήνες, αν τους πουλάς (σε καλή τιμή), να χρειαστώ έναν...

Ασε που ειναι DSM2 ?

φιλικά πάντα
    Καταγράφηκε

gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 13:17:47 »

Είπα "....Αν όχι τότε χτύπα μιά 11άρα....."
    Δηλ ανέφερα δύο ενδεχόμενα:
    α. Θέλεις κάτι τώρα: πάρε 11άρα.
    β. Σε ενδιαφέρει η τ/μ?? Περίμενε και πάρε την νέα JR με πάνω από 8 κανάλια (γιατί ως γνωστόν 8άρα DSM2 υπάρχει).

Ε δεν λεει να περιμενει για να παρει την νεα τηλεκατ. που πρωτα πρεπει να δοκιμαστει και μετα να βγει..
    Τοτε θα παρει futaba 12αρα που θα βγει μοdule και νε οsoftware οπου θα εχει τηλεμετρια..!
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 13:25:05 »

Είπα "....Αν όχι τότε χτύπα μιά 11άρα....."
    Δηλ ανέφερα δύο ενδεχόμενα:
    α. Θέλεις κάτι τώρα: πάρε 11άρα.
    β. Σε ενδιαφέρει η τ/μ?? Περίμενε και πάρε την νέα JR με πάνω από 8 κανάλια (γιατί ως γνωστόν 8άρα DSM2 υπάρχει).

δεν καταλαβαινω γιατι απολογησαι... Ολοι εδω μεσα λεμε ελευθερα την γνωμη μας.. ΜΙα χαρα τα λες φιλε μου και καταλαβα πολυ καλα τι λες απλα ειπα και εγω για να ξερειε οτι αν παρει futaba θα βγει module  me neo sofwarte και θα υποστηριζει τηλεμετρια.. Δεν χρειαζεται μετα απο καιρο να παρει νεα για να εχει τηλεμετρια..!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Αναβάθμιση απο DX7
    Μεταπήδηση σε: