Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.861 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 21:53:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 21:53:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:34]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:29]

[Σήμερα στις 13:05]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309861
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 122
    Συνολικά: 124
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για παραλληλη συνδεση μπαταριων  (Αναγνώστηκε 10178 φορές)
    featherrun
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 14:03:28 »

Το ερωτημα μου εχει ως εξης...Θελω να συνδεσω δυο λιπο μπαταριες ιδιας χωρητικοτητας μαρκας και χαρακτηριστικων παραλληλα για να παρω διπλα mah ωστε να τροφοδοτησω ενα δεκτη.Σε περιπτωση σφαλματος της μιας μπαταριας(να μην λειτουργησει για οποιοδηποτε λογο)η αλλη θα συνεχισει να παρεχει ρευμα με την παραλληλη καλωδιωση?Κοινως θα εχω μια αισθηση ασφαλειας εκτος απο τη διπλη χωρητικοτητα που θα εχω δημιουργησει?
    Καταγράφηκε
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 14:10:24 »

Σωστός  Thumbs up
    Απλώς όταν αστοχήσει η μια μπαταρία, αμμέσως θα έχεις και μείωση της συνολικής χωρητικότητας στο μισό.

Δές και εδώ.
    Παράλληλη σύνδεση χωρίς ειδικό κύκλωμα.
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 18:00:58 »

το εχω κανει σε βενζινοκινητο με 2 Lipo 2cell . Απο εκει συνδεση με ''Υ'' και μετα σε Regulator που παει στον δεκτη
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 20:53:23 »

το εχω κανει σε βενζινοκινητο με 2 Lipo 2cell . Απο εκει συνδεση με ''Υ'' και μετα σε Regulator που παει στον δεκτη

Mε αυτό τον τρόπο αν παρουσιάσει πρόβλημα το regulator τι γίνετε ? (αν οι μπαταρίες είναι lipo)
    νομίζω οτι η ποιο σωστή λύση σε αυτό το θέμα είναι αυτό.....
    http://www.greekelectronics.gr/
    Twin Battery Isolator Combiner for 7,4V LiPo or A123
    Αν οι μπαταρίες δεν είναι lipo μπορείς να τις συνδέσεις και απευθείας στον δέκτη σε ξεχωριστώ κανάλι για κάθε μπαταρία.
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 21:23:41 »

σωστο αυτο που λες αν υπαρξει προβλημα στο Regulator την επαθες... αλλα απο την αλλη γιατι να μην παθει κατι και το TBIC??

δεν ξερω καπου το ειχα διαβασει οτι μπορεις να βαλεις ''Υ'' για τα  regulator αλλα θελει καποια πατεντα με διοδους ωστε να μην ''γυριζει'' το ρευμα προς τα πισω σε αυτα
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 21:45:09 »

σωστο αυτο που λες αν υπαρξει προβλημα στο Regulator την επαθες... αλλα απο την αλλη γιατι να μην παθει κατι και το TBIC??

δεν ξερω καπου το ειχα διαβασει οτι μπορεις να βαλεις ''Υ'' για τα  regulator αλλα θελει καποια πατεντα με διοδους ωστε να μην ''γυριζει'' το ρευμα προς τα πισω σε αυτα

Οντως μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα και το TBIC, όμως σαν "κατασκευή" είναι ποιο απλή αρα θεωρητικά λιγότερες πιθανότητες να χαλάσει.

για το θεμα του Υ που αναφέρεις ισως να έχεις διαβάσει αυτό
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=18457.0

Καταγράφηκε
    featherrun
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 01:09:59 »

Ευχαριστω για τις απαντησεις συναδελφοι Thumbs up
    Τωρα για αρχη και πρωτες πτησεις θα τοποθετησω τις δυο λιπο παραλληλα και θα βγουν σε ενα regulator.Η συνδεση δυο λιπο σε δυο reg μου αρεσει πολυ αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το καλωδιο παραλληλης συνδεσης δεν μπορει πολυ απλα να μπει μπροστα απο τα regs χωρις διοδους ή το tbic?Τι προβλημα θα προκυψει?
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 07:28:37 »

θα ειναι σαν να βαζεις μια μπαταρια στην εξοδο του regulator οποτε θα βραχηκυκλωσει (αν δεν κανω λαθος)

η διοδος αφηνει να περασει το ρευμα απο το reg προς τα ''εξω'' οχι ομως προς τα ''μεσα''
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 07:47:04 »

καλημερα
    τι σερβο εχεις? και ποσα αμπερ ειναι το reg?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 07:54:41 »

Ευχαριστω για τις απαντησεις συναδελφοι Thumbs up
    Τωρα για αρχη και πρωτες πτησεις θα τοποθετησω τις δυο λιπο παραλληλα και θα βγουν σε ενα regulator.Η συνδεση δυο λιπο σε δυο reg μου αρεσει πολυ αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το καλωδιο παραλληλης συνδεσης δεν μπορει πολυ απλα να μπει μπροστα απο τα regs χωρις διοδους ή το tbic?Τι προβλημα θα προκυψει?

Καποτε πετουσαμε με NImh στο δεκτη και σπανια ειχαν προβληματα... Μετα ανεβηκε η τεχνολογια στα ηλεκτρονικα ταυτοχρονα ανεβηκαν οι καταναλωσεις κτλ κτλ οποτε χρειαστηκε να εχουμε μπαταριες που να δινουν περισσοτερο ρευμα... Ετσι βαλαμε life A123 lipo κτλ κτλ.... Μεχρι εδω ολα καλα...
    Πιστευω ομως με το να ψαχνουμε να βαλουμε διπλα regulator δυο τρεις μπαταριες κτλ κτλ θα μας φαει η μαρμαγκα.. ( ασχολουμαστε με τα πιτουρα και μας τρωνε η πτωσεις)

Δεν στην μπαινω ισα ισα που σε καταλαβαινω γιατι και εγω ημουν σαν εσενα αλλα οταν συζητησαμε για αυτο το θεμα καταλαβα οτι τελικα αν χρησιμοποιησεις το σωστο ηλεκτρονικο στο σωστο μερος με σωστη συνδεσμολογια δεν θα εχεις ποτε προβλημα...!
    Γιατι οσο και να σου φενεται παραξενο οσο ανεβαζεις κυκλωματα καλωδια ενωσεις κωλησεις κτλ κτλ τοσο ανεβαινουν και οι πιθανοτητες σφαλματος!!!!

Οσο πιο απλα και ποιοτικα τοσο καλυτερα...!
    Δλδ ενα καλο regulator και οχι κινεζικο με μια καλη lipo σε σωζουν μια και καλη....!
    Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 08:26:42 »

Οχι φιλέ μου, εαν πάθει κάτι η μία μπαταρία ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, με απλή παράλληλη σύνδεση. Εαν πχ βραχικυκλώσει ηη μία, το πιο πιθανό ειναι να χάσεις το σκάφος.
    Για να κάνεις απλή παραλληλη σύνδεση χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να βάλει διόδους, ώστε σε περίπτωση βραχικυκλώματος να μην εχεις "επιστροφη" ρευματος από την μία στην άλλη. Οπως τα εχεις βαλει εσυ, εχεις απλά μια μεγαλήτερη μπαταρία.
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 09:26:08 »

Το ερωτημα μου εχει ως εξης...Θελω να συνδεσω δυο λιπο μπαταριες ιδιας χωρητικοτητας μαρκας και χαρακτηριστικων παραλληλα για να παρω διπλα mah ωστε να τροφοδοτησω ενα δεκτη.Σε περιπτωση σφαλματος της μιας μπαταριας(να μην λειτουργησει για οποιοδηποτε λογο)η αλλη θα συνεχισει να παρεχει ρευμα με την παραλληλη καλωδιωση?Κοινως θα εχω μια αισθηση ασφαλειας εκτος απο τη διπλη χωρητικοτητα που θα εχω δημιουργησει?

Αν "πιάνουν" λίγο τα χέρια σου μια πολύ απλή και φτηνή λύση είναι αυτή:

Πρόσεξε μόνο οι δίοδοι που θα χρησιμοποιήσεις να είναι 3Α τουλάχιστον, και οι μπαταρίες ή Lipo 2 στοιχείων ή NiXX 5 στοιχείων.

Αν "δεν πιάνουν" τότε πρέπει να βρεις ένα κύκλωμα που στο "χώρο" μας συχνά λέγεται "battery backer" και συνδέεται ως εξής:

Υπάρχει και Ελληνικής κατασκευής εδώ:
    http://www.greekelectronics.gr/tbic/tbic.html

(Τα σχέδια είναι από το βιβλίο του jkon: http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-060.htm)

Συμπληρωματικά, να προσθέσω και τα παρακάτω:
    - Η λύση με τις διόδους είναι πολύ απλή, φτηνή και αξιόπιστη και παρέχει εφεδρεία (backup) ισχύος. Αν χαλάσει δηλαδή η μια μπαταρία, το σύστημα δουλεύει με την άλλη.
    - Το πρόβλημα που έχει είναι πως δεν σου δίνει ένδειξη ότι κάποια μπαταρία έχει πρόβλημα. Συνεπώς, μπορεί η μια μπαταρία να έχει ήδη χαλάσει και να μην έχει γίνει αντιληπτό. Σε αυτή την περίπτωση έχεις χάσει την εφεδρεία σου αλλά δεν το ξέρεις. Μια λύση είναι να βάλεις σε κάθε μπαταρία (πριν από τη δίοδο) έναν ενδείκτη τάσης σαν αυτόν:

(Τακτικός έλεγχος με έναν ψηφιακό φορτιστή με κύκλο φόρτισης αποφόρτισης απαιτείται σε κάθε περίπτωση)

Βαγγέλης
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 09:45:27 από vhal » Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 15:12:12 »

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 11 ΚΙΛΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!
    ΔΥΟ ΔΙΣΕΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ LIFE ΑΠΟ 2.500 Mahr KAI ΑΝΩ,  H ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ (ON - OFF, ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑΚΙΑ, ΟΧΙ ME ΤΑ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ).
    ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΑΚΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ (ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΟΝΟ) ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΟΡΑ ΔΥΟ ΔΙΟΔΑΚΙΑ)ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΕΜΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΔΥΟ ΔΙΟΔΑΚΙΑ ΤΩΝ 6 ΑΜP, ΔΥΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΟΠΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΟΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ BEC, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΔΑΚΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΟΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΤΩΣΗ ΤΑΣΗΣ Ο.5 - 0.7 VOLT ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΝ ΣΕΙΡΑ 1 - 1,4 VOLT . ΟΠΟΤΕ Η ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ 7,2-1 = 6,2 VOLT KAI ΚΑΤΩ. ΒΑΖΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΣΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑΛΑΞ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΡΒΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΑΚΙΑΣ ΚΟΛΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΑΚΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΟΔΑΚΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΟΙΚΙΩΣΗ(ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΟΛΗΤΙΡΙ- ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!. ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΛΑΘΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ. ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΔΕΚΤΕΣ FUTABA, JR KAI ASSAN.
    Καταγράφηκε
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 27 Ιαν 2011, 15:15:18 »

με συγχωρείτε για τα κεφαλαία, το πηρα χαμπαρι οταν το εστειλα το μύνημα!!!!!! idiot2
    Καταγράφηκε
    featherrun
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 04:01:00 »

Vhal και dgiatr ευχαριστω για τις λεπτομερεις απαντησεις  Thumbs up,σιγουρα θα παω στη λυση 2 regulators 2λιπος και θα προτιμισω το tbic για ψυχολογικους αλλα και ουσιαστικους λογους...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: Ερωτηση για παραλληλη συνδεση μπαταριων
    Μεταπήδηση σε: