Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:07:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:07:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 92
    Συνολικά: 92
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: επιλογη βενζινοκινητηρα.  (Αναγνώστηκε 14931 φορές)
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 13:58:06 »

τσοκ??? Huh
    να υποθεσω οτι ολοι οι βενζινοκινητηρες εχουν τσοκ?
    εχω δει βεβαια σε ακριβοτερους κινητηρες οτι εχουν manual τσοκ το οποιο κινειται απο servo,αλλα απο φωτο του rcg δεν ειδα κατι τετοιο.
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 14:10:17 »

Νομίζω ότι όλες έχουν και από οτι ειδα στις φωτο τις rcg έχει και αυτή!
    Δεν χρειάζεται servo!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 26 Ιαν 2011, 15:07:12 »

ok Thumbs up
    ευχαριστω!
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 08:06:56 »

Φίλε Σταμάτη αν μου επιτρέπεις να "εισβάλλω" στο thread με μια παρόμοια ερώτηση

Έχω το Hangar 9 Funtana 125 για το οποίο ο κατασκευαστής συνιστά 4-stroke gas Saito 20cc, η οποία είναι μεν ότι καλύτερο αλλά μου πέφτει πολύ ακριβή

Είμαι μεταξύ DLE 20 & 26cc, έχει κανείς εμπειρία στο συγκεκριμένο ή παρόμοιο μοντέλο (για χρήση 3D φυσικά);

http://www.hangar-9.com/Products/Default.aspx?ProdID=HAN4750

* HAN4750-ACT1.jpg (32.2 KB, 450x450 - εμφανίστηκε 386 φορές.)
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    dodos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #49 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 09:37:27 »

Φιλέ μου είχα το ίδιο μοντέλο πριν κάνα 6 μήνες,  το έπαιζα με os120 ax  δίχρονη, σαν δύναμη πολύ καλή, το θέμα είναι ότι δεν ζύγιζε με τίποτα έβαλα  μια nimh 4000 μπροστά κάτω από την βάση για να ζύγιση,  αν υποθέσουμε ότι η os αντίστοιχη σε 20cc τότε η dle 20cc είναι μια χαρά και είναι 130g πιο βαριά από την os που λογικά θα ζυγίσεις πιο εύκολα  .Τώρα εγώ προσωπικά αν το είχα ακόμα  αυτό το μοντέλο θα το έκανα ηλεκτρικό, η θα  έβαζα dle 30cc . Και ένα video to  μοντέλο σου με dle 20cc                         http://www.youtube.com/watch?v=JEGVpqDmMLk&feature=related
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 10:13:15 από dodos » Καταγράφηκε
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 10:49:22 »

Φιλέ μου είχα το ίδιο μοντέλο πριν κάνα 6 μήνες,  το έπαιζα με os120 ax  δίχρονη, σαν δύναμη πολύ καλή, το θέμα είναι ότι δεν ζύγιζε με τίποτα έβαλα  μια nimh 4000 μπροστά κάτω από την βάση για να ζύγιση,  αν υποθέσουμε ότι η os αντίστοιχη σε 20cc τότε η dle 20cc είναι μια χαρά και είναι 130g πιο βαριά από την os που λογικά θα ζυγίσεις πιο εύκολα.Και ένα video to  μοντέλο σου με dle 20cc  http://www.youtube.com/watch?v=JEGVpqDmMLk&feature=related .Τώρα εγώ προσωπικά θα έβαζα dle 30cc 
    παιδιά δεν αφήνετε την dle 20cc να δουλέψει λίγο στην αγορά και μετά να δείτε εντυπώσεις, γιατί είναι μια σχετικά καινούργια μηχανή και το γεγονός οτι είναι dle δεν αποτελεί την απόλυτη εγγύηση........μιλάω εκ πείρας!!!! καταρχίν για να μην παρεξηγηθώ είμαι φανατικός οπαδός της dle!!!..όμως έτσι και εγώ στην αρχή την πάτησα με την dle 30cc με το πλαινό καρπυρατέρ. Τα μοντέλα αυτά(δεν ξέρω εάν παρουσιάστηκε σε όλους, αλλά σίγουρα σε αρκετούς) είχαν πρόβλημα στην σχεδίαση της εισαγωγής με αποτέλεσμα η μηχανή μετά απο κάποια ώρα στο ρελαντί, εάν μετακινούσες το αεροπλάνο(όπως όταν κάνει roll στον αέρα) αυτή έσβηνε. η λύση ήταν απλή όμως εγώ <<έχασα τον ύπνο μου>> μέχρι να την βρώ......ας είναι καλά το rc universe..!!!την τοποθέτησα όχι 90 μοίρες με την κεφαλή προς τα κάτω αλλά γύρω στις 70 και το πρόβλημα λύθηκε! η αιτια ήταν οτι λόγω της κατασκευής της εισαγωγής ένα μέρος του μίγματος αέρα-βενζίνης υγροποιούταν( η βενζίνη) και λίμναζε σε κάποιο σημείο της εισαγωγής, με αποτέλεσμα όταν την κουνούσες η επιπλέον βενζίνη έπεφτε πάνω στο μπουζί και δεν το άφηνε να λειτουργήσει σωστά! βέβαια το πρόβλημα λύθηκε τελικά με την dle 30cc rear carb, η οποία δουλεύει άψογα-το επιβεβαιώνω!! Δυστυχώς έχω και προσωπική εμπειρία με την dle 20cc ενός φίλου την οποία ξεκινήσαμε να την στρώνουμε αλλά μετά απο 2-3 ντεπόζιτα και ενώ λειτουργούσε άψογα ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί!! η αιτία ήταν ότι το καρπυρατέρ της παρουσίασε πρόβλημα και κατά την πλήρωση του ντεποζίτου με βενζίνα εκείνη πήγαινε μέσα στο καρπυρατέρ(ενώ δεν θα έπρεπε, έχει βάλει  -Τ- που συνδέει σωληνάκι πλήρωσης, σωληνάκι προς το καρπυρτέρ και σωληνάκι προς το ντεπόζιτο) . πιθανή διάγνωση είναι ότι κάποια μεμβράνη του καρπυρατέρ έχει τρυπήσει (μάλλον της αντλίας βενζίνης) και διέρχεται η βενζίνα μέσα απο το καρπυρατέρ, ενώ δεν λειτουργεί η μηχανή, και βγαίνει απο την εισαγωγή προς τα έξω....εάν ωστόσο  ενδιαφέρεσαι οπωσδήποτε να αγοράσεις dle 20cc ρίξε μια ματιά στο rc universe για πιθανά προβλήματα.     
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 14:16:33 »

εγω παντως μετα απο αρκετο ψαξιμο και λαμβανοντας υποψιν ολα οσα εχουν γραφτει σε αυτο το post θα παραγγειλω σημερα την rcg 15cc η οποια ειναι η πιο οικονομικη επιλογη και οτι πρεπει για πειραματα (και να την καταστρεψω,δεν θα κλαψω πολυ... Grin).
    οταν αποκτησω λιγη εμπειρια στη βενζινα,θα ειμαι ετοιμος για την πρωτη μου dle με μεγαλυτερο αεροπλανο. Thumbs up

αλλη μια ερωτηση που μου ηρθε μολις... την αντλια καυσιμου που εχω για να γεμιζω το ντεποζιτο του αεροπλανου (νιτρο),μπορω να τη χρησιμοποιησω για βενζινα ή θελω αλλη?
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #52 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 14:52:15 »

Δεν ξέρω να σου απαντήσω με βεβαιότητα, αλλά εδώ κάποιοι φίλοι τη χρησιμοποιούν χωρίς προβλήματα για την ώρα.
    Τώρα τι κινδύνους μπορεί να κρύβει γενικά στο μέλλον δεν ξέρω... 
    Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 14:56:11 »

ευχαριστω Thumbs up
    απλα δεν εχω την εχω ανοιξει ποτε για να δω πως ειναι μεσα και η ανησυχια μου ειναι αν τα σωληνακια η τα γραναζια που εχει ειναι ανθεκτικα στη βενζινα.
    αν και ειναι φθηνη,δε θελω να την καταστρεψω.προτιμω να τη χαρισω.
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #54 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 14:59:51 »

Κάτι ακόμη, τα παιδιά εδώ δεν έχουν μια αντλία οπού εναλλάσουν νίτρο και βενζίνη,
    αλλά μια για νίτρο και μια ίδια για βενζίνη.
    Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 15:00:20 »

μηπως ξερει κανενας αν οι rcg και rcgf ειναι οι ιδιες και αν εχουν υποστηριξη στην Ελλαδα?
    Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 15:01:22 »

Κάτι ακόμη, τα παιδιά εδώ δεν έχουν μια αντλία οπού εναλλάσουν νίτρο και βενζίνη,
    ειναι σαν τα ποτα...
    καλο ειναι να μην τα ανακατευεις beer
    Καταγράφηκε

v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 15:21:08 »

ειναι σαν τα ποτα...
    καλο ειναι να μην τα ανακατευεις beer
    Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα εδώ και 3 χρόνια που ασχολούμε με βενζίνες!
    Προσοχή να μην μένει βενζίνη μέσα στην αντλια.. Στο τέλος του γεμίσματος, γυριστε λίγο την αντλία άδεια και θα είστε ΟΚ!

Ακόμα μεγαλύτερη Προσοχή... Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε ηλέκτρική αντλία σε βενζίνες Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #58 στις: Παρασκευή, 28 Ιαν 2011, 16:30:45 »

"Tower Hobbies" πουλα μια σχετικά φθηνή αντλία ($10.90)με γρανάζια,για nitro.Αγόρασε 1-2 και όπως προαναφέρθηκε, άδειαζε την,μετά τη χρήση,και θα είσαι OK για μερικά χρονια.Η David Brown gasoline δεν αξίζει.
       Τώρα για ανεφοδιασμό δοχείου αεροπλάνου ,καλύτερα είναι να βάζουμε 3 σωληνάκια (karb.,Vent,fill-up).Η τοποθέτησης T πολλές φορες παρουσιάζει προβλήματα(μπούκωμα,κακή τροφοδοσία,αποσυνδέσεις,=Lean Run,k.t.l.)
    "Όσο απλή η κατασκευή,τόσο πιο πιστη"(λιγότερα προβλήματα)
     Jim USA
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Σάββατο, 29 Ιαν 2011, 08:06:33 »

χτες το βραδυ εριξα την παραγγελια για την rcg15cc.
    τωρα απλα ευχομαι να κανει για το μοντελο μου...
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: επιλογη βενζινοκινητηρα.
    Μεταπήδηση σε: