Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.717 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:20:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:20:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:47]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:59]

από carapis
    [Χθες στις 22:41]

[Χθες στις 18:50]

[Δευτέρα, 13 Ιουλ 2026, 01:45:23]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309717
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 162
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 64
    Συνολικά: 67
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: SIRIUS XL, (ripmax), παλι πεταει χαλια;  (Αναγνώστηκε 2500 φορές)
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 6 Ιαν 2011, 20:04:54 »

Εχω  αγορασει  εδω  και αρκετο  καιρο  το  συγκεκριμμενο  ανεμοπτερο  το εχω σεταρει  και το  εχω  ζυγισει  στο  προβλεπομενο  του κατασκευαστη  αλλα...

Οταν  δινω  γκαζι  ανεβαζει  μουρη  αποτομα  (αν  το  παρακανω  ανεβαινει  μεχρι  και  κατακορυφα)  για να  ανεβαινει  ομαλα  πρεπει να  του  δινω  down elevator.

Σε  δευτερη  φαση    επειδη απο  οτι  καταλαβαινω  ειναι  θεμα  down trust,  του  εβαλα  λοιπον  λιγο  down trust...
    Tωρα  το πραγμα  αλλαξε ανεβαινει  λιγο  πιο ομαλα  αλλα  οταν  κλεινω  το  μοτερ  κανει  λιγο  να  ανεβαινει  και  παλι  κατω (νομιζω  οτι  το  λεμε  δελφινισμους;)
    Εριξα  μια  ματια  στο  βιβλιο  το jkon  και  το  συγκεκριμμενο (ανοδος  οταν κλεινει το γκαζι)  σημαινει  οτι  εχει  πολυ  down trust...   Huh

Τωρα  τι  κανουμε;   μειωνω  το  down  trust;

προσθετω βαρος  στην μυτη;
                                 Ή  κατι  αλλο;

καμια ιδεα;

Καταγράφηκε
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 6 Ιαν 2011, 20:11:59 »

Γεια σου Tsalg. και Καλη Χρονια με υγεια και ευτυχεια!!Καλες προσγειωσεις!!! Thumbs up Thumbs up Thumbs up Οπως το λες μου φιανεται πως εχει το μοντελο σου πολυ down thrust!!!Μειωσε το down thrust και νομιζω πως το προβλημα θα διορθωθει!!!Βεβαια ας πει καποιος που ασχολειται με ανεμοπτερα γιατι εγω δν ξερω απο αυτο το αντικειμενο ας πει περιπου ποσο down thrust θελουν...Γιατι πιστευω πως θα θελουν πολυ λιγο!!!Επσιης κοιταξε και το ζυγισμα σου μπορει να εισαι λιγο πισωβαρος, κοιταξε να το ζυγισεις μπροστοβαρο!!Να γερνει λιγο η μουρη μπροστα!!Χρηστος!!!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 6 Ιαν 2011, 20:46:55 »

Φίλε Γιώργο, πάλι ταλαιπωρείσαι απ' ότι βλέπω.

Το ότι ένα μοτο-ανεμόπτερο ή και αεροπλάνο μπορεί να κάνει άνοδο με την μύτη καρφωμένη στον ουρανό, σημαίνει ότι έχει περίσσεια ισχύος.

Σωστά έβαλες down thrust, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω, κόβεις τις στροφές ενώ το σκάφος βρίσκεται στην γωνία της ανόδου. Έπόμενο είναι να στολάρει και να κάνει ταλάντωση.

Πρώτα μειώνεις τις στροφές, οριζοντιώνεις το σκάφος με down elevator, και μετά κόβεις και τις υπόλοιπες στροφές.  

Το κέντρο βάρους είναι ένα σημείο που το σκάφος πρέπει να ισορροπεί με την άτρακτο οριζόντια και όχι να ρίχνει την μύτη.

Το ερώτημα είναι και εδώ ποιό είναι το σωστό κέντρο βάρους. Αυτό θα το διαπιστώσεις από την γωνία ολίσθησης, έχοντας το elevator στην ευθεία του stabilizer.
    Επίσης πρέπει να κάνεις το τεστ της βύθίσης των 45 μοιρών. Πάρε με τηλέφωνο να στο εξηγήσω.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 6 Μαΐ 2011, 13:54:44 »

Δεν  λεω  τελικα  ωραιο  ανεμοπτερο να μην ηταν και τοσο μαπα  θα ηταν ακομα καλυτερα... τελος παντων.

Νέο πρόβλημα: Αυτό το "ανεμοπτερακι" ήταν προγραμματισμένο από τον κατασκευαστή του να πετάει με brush μοτεράκι πάνω σε βάση κλπ.
     Ήταν αδύνατο λοιπόν να του βάλω αυτό το μοτεράκι και του έβαλα ένα ωραιότατο brushless, το πρόβλημα είναι όμως η στήριξη του διότι επειδή είναι πλαστική η άτρακτος το ίδιο και το firewall κάνει κραδασμό. Με τι θα μπορούσα να το ενισχύσω;  προκειμενου να αποφυγω  τον κραδασμο...

Eννοειται  οτι  την αναδιπλουμενη την εχω ζυγιση  σε  ζυγαρια ηλεκτονικη  αλλα  και σε ζυγαρια ελικοπτερου  για blades και ειναι OK.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 6 Μαΐ 2011, 23:01:44 από Tsalg. » Καταγράφηκε
    megasmbg
    Aeromodeller Jr. member
    **

Πλαγιά και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!!!!!!!

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 6 Μαΐ 2011, 23:15:55 »

Φίλε Tsalg αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφεις την έχω αντιμετωπίσει σε ένα αεροπλάνο μου ικανοποιητικά δίνοντας 2-3 μοίρες στο φτερό.. Δοκίμασε αν θέλεις μια πατουρίτσα με ντεπρόν μπροστά στο προσβολής εκεί που πατάει το φτερό στην άτρακτο....

Φιλικά megasmbg
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 8 Μαΐ 2011, 10:56:34 από megasmbg » Καταγράφηκε
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 7 Μαΐ 2011, 21:27:05 »

Φίλε Tsalg αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφεις την έχω αντιμετωπίσει σε ένα αεροπλάνο μου ικανοποιητικά δίνοντας 2-3 μοίρες στο φτερό.. Δοκίμασε αν θέλεις μια παρουρίτσα με ντεπρόν μπροστά στο προσβολής εκεί που πατάει το φτερό στην άτρακτο....

Φιλικά megasmbg

Ευχαριστω πολυ 

Αλλα  το προβλημα  αυτο το ελυσα...  τελικα

Το προβλημα τωρα  ειναι  η βαση του μοτερ...  Sad
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: SIRIUS XL, (ripmax), παλι πεταει χαλια;
    Μεταπήδηση σε: