Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.759 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 07:43:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 07:43:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

[Χθες στις 17:10]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309759
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 693
    Συνολικά: 693
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: τι πρεπει να κανουμε αν δεν μας κοβουν αποδειξη?  (Αναγνώστηκε 24873 φορές)
    su 29
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 31 Δεκ 2010, 21:37:03 »

πριν ενα τετραμηνο πηρα ενα trex550e και μετα απο ερευνα αγορας το πηρα απο ελλαδα και συγκεκριμενα απο τον heliland η διαφορα τιμης σε σχεση με εξω ηταν 15 ευρω περιπου ποιο ακριβο απο οτι στο συγκεκριμενο καταστημα.προτιμησα την ελλαδα και το συγκεκριμενο καταστημα γιατι σε προηγουμενες αγορες μου ηταν αψογος.το μοντελο το ελαβα μαζι με καποια δωρα και φυσικα το αυτονοητο την αποδειξη μου στο σωστο ποσο.μετα απο εναν μηνα ισως και λιγοτερο παραγγελνει ο ξαδερφος μου αλλο ενα απο αλλο γνωστο ελληνικο καταστημα και μεσολαβησε ενας φιλος του και πηρε εκπτωση 50 ευρω.δηλαδη εγω το πηρα 740 και εκεινος 690ευρω.στο οποιο μεσα δεν υπηρχε αποδειξη περημενε κανενα 20ημερο μπας και περημενε να γινει η παραλαβη και να γυρισουν τα λεφτα και μετα να στειλει την αποδειξη αλλα αποδειξη δεν φανηκε ποτε.το Φ.Π.Α. σε αυτο ποσο ειναι 170 ευρω.οταν μετα απο εναν μηνα τον πηρε τηλ ειπε οτι ετσι συνεννοηθηκε και οταν ο ξαδερφος τον ειπε θα σε βαλω τα 50 πισω κοψε αποδειξη ειπε οτι δεν γινετε.δηλαδη ο τυπος εβγαλε το ποσοστο απο το ελικοπτερο αλλα και εφαγε και 120 ευρω του Φ.Π.Α.
    και αναρωτιεμαι εγω ποσο θρασσος μπορει να εχει καποιος για να το κανει αυτο?η για ποσο βλακες περναει τους πελατες του?εγω παροτρηνω τον ξαδερφο μου να το κανει καταγγελεια στην εφορια παντως.
    Καταγράφηκε

Sebart Sukhoi 29S 2.2m
    Pitts Model 12 15e e-flite
    Fun jet Multiplex
    TREX 550E
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 1 Ιαν 2011, 00:44:34 »

μετα απο εναν μηνα ισως και λιγοτερο παραγγελνει ο ξαδερφος μου αλλο ενα απο αλλο γνωστο ελληνικο καταστημα και μεσολαβησε ενας φιλος του και πηρε εκπτωση 50 ευρω.δηλαδη εγω το πηρα 740 και εκεινος 690ευρω.στο οποιο μεσα δεν υπηρχε αποδειξη περημενε κανενα 20ημερο μπας και περημενε να γινει η παραλαβη και να γυρισουν τα λεφτα και μετα να στειλει την αποδειξη αλλα αποδειξη δεν φανηκε ποτε

Και δεν μου λές su 29.....  για να καταλάβουμε το σκεπτικό σου.
    Γιατί αναφέρεις το "σωστό" κατάστημα, και δεν αναφέρεις το "παράνομο"..

Αν έχεις να κατηγορήσεις κάποιον, κάντο ευθέως με στοιχεία και  ημερομηνίες..
    Τι περιμένεις.....  να πιάσει το θέμα 5-6 σελίδες με άσχετα πόστ, και ο καθένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του..

Οχι άλλο κάρβουνο.....
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 1 Ιαν 2011, 00:54:00 »

συμφωνω με τον vtr, ωστοσο θα ηθελα απλα να προσθεσω πως δεν γλυτωσε 120 ευρο φπα, απλα δεν πληρωσε φπα για το κερδος του στην τιμη αγορας που πληρωσε αυτος απο την align.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    su 29
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 1 Ιαν 2011, 03:21:26 »

το καταστημα ειναι το bizgreece.
    το σωστο καταστημα το ανεφερα για τον λογο οτι πρεπει να βλεπουμε ποιοι ειναι αυτη που κανουν καλα την δουλεια τους.
    εαν αυτος το εφερε νομιμα σαν εισαγωγη γιατι μπορει να το εφερε και μαυρα οπως τα φερνουν οι ιδιωτες.
    το μοντελο εχει τιμη 570+Φ.Π.Α. εδω πληρωσε την καθαρη αξια του προιοντος και τα 120 ηταν κερδος.
    Καταγράφηκε

Sebart Sukhoi 29S 2.2m
    Pitts Model 12 15e e-flite
    Fun jet Multiplex
    TREX 550E
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 1 Ιαν 2011, 10:07:00 »

Προσωπικά, με το συγκεκριμένο κατάστημα έχω συνεργαστεί (αγοράσει), και ήταν καθ' όλα νόμιμο.. 
    Οχι μόνο εγώ, αλλά 10άδες μοντελιστών..

Και απόδειξη είχε μέσα και έκανε και ότι καλύτερο μπορούσε, όταν τον είχα πάρει τηλ. για να ρωτήσω πως θα ήταν καλύτερα να παραγγείλω κάποια πράγματα..

Μήπως κάτι παρερμηνεύτηκε στην "συνεννόηση" που κάνατε, και μπερδευτήκατε..

Η πρότασή μου είναι, πρίν αρχίσουμε να πυροβολούμε, ένα τηλέφωνο απο εβδομάδα στο κατάστημα για εκ' νέου διευκρινήσεις..  Νομίζω ότι πάντα υπάρχουν λύσεις.. Thumbs up
    Καταγράφηκε

BizGreece
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 1 Ιαν 2011, 10:09:57 »

καλημερα και καλη χρονια σε ολους .
    Καμια φορα γινονται μπερδεματα οταν μπλεγονται πολλοι σε μια αγορα και πριν και μετα απο αυτην .
    Την αποδειξη της συγκεκριμενης παραγγελιας θα την παρετε απο τον κυριο που μεσολαλαβησε για την αγορα αυτου
    του ελικοπτερου οταν επιστρεψει απο το εξωτερικο που βρισκεται σημερα .
    Η αποδειξη εχει σταλει στην Καβαλα εδω και καιρο περι τα αρχες Δεκεμβριου .
    Προφανος καποιο μπερδεμα εγινε.
    το συνολο των πελατων μας λαμβανει την αποδειξη   του κανονικα εξαιρουσαμε καποιους καλους πελατες που ειχαν
    αγορασει  2 με 3 ελικοπτερα και ζητουσαν μια καλη τιμη για καποιον φιλο τους  αλλα αυτο απο σημερα λαμβανει τελος γιατι γινονται
    παρεξηγησεις .
      Και παλι καλη χρονια και ζητουμε συγνωμη για την παρεξηγηση.
    Καταγράφηκε
    ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

Η πρωτη μου αγαπη , και παντοτινη

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 1 Ιαν 2011, 22:01:04 »

Καλησπερα και απο μενα και Χρονια Πολλα .

Ποσταρω γιατι τυχαινει να εχω ψωνισει και απο τα δυο καταστηματα .
    Γραφω τις εμπειριες που εχω μονο επειδη ετυχε να γραψετε για αυτους .

Εχω ψωνισει απο Bizgreece τουλαχιστον 8 φορες διαφορα πραγματα .
    ΠΑΝΤΑ και το γραφω με κεφαλαια ειχα μεσα στο πακετο αποδειξη και ΠΑΝΤΑ στο σωστο ποσο .
    Σε μια παραγγελια με ανταλλακτικα ελικοπτερων , πριν παραγγειλω , ζητησα αν γινεται καλυτερη τιμη , εγινε καλυτερη τιμη , και η αποδειξη κοπηκε στο ποσο οπως επρεπε .

Στην Helliland εχω ψωνισει και αντικαταβολη ( γιατι ειμαι απο Θηβα ) αλλα εχει τυχει να περασω και απο το καταστημα να αγορασω πραγματα .
    Σε δυο παραγγελιες αντικαταβολη , δεν υπηρχε αποδειξη μεσα στο πακετο  και μια φορα που πηρα ενα ελικοπτερο από εκει , ζητησα καλυτερη τιμη , μου εκανε κατι καλυτερο αλλα η αποδειξη που πηρα ηταν μικροτερη απο το μισο ποσο που πληρωσα .Και σε αρκετες αλλες αγορες υπηρχε αποδειξη κανονικα .

Δεν ειναι σωστο πιστευω να κατηγορουμε καποιον απο μια συναλλαγη .Στο κατω κατω , εμεις σαν πελατες εχουμε την επιλογη να ψωνιζουμε οπου θελουμε με οτι κρητηρια ο καθε ενας βαζει στην αγορα του .

Αν κατσουμε ολοι και γραψουμε τις εμπειριες μας σιγουρα θα βρεθουμε αντιμετωποι μεταξυ μας γιατι κατι που συνεβει σε μενα , το ακριβως αντιθετο συμβαινει σε καποιον αλλο .

Επειδη ομως τα πραγματα αλλαξαν απο περσι , προσεχουμε απο που θα αγορασουμε , ποσο θα αγορασουμε και κανουμε τις επιλογες μας .
    Τα καταστηματα που φετος δεν προσεξουν εμας , τους πελατες τους , πιστευω οτι θα εχουν μεγαλο προβλημα τη χρονια που ερχεται .

Και παλι Χρονια Πολλα σε ολους και Καλη Χρονια και ευχομαι οι καταστηματαρχες των Ελληνικων καταστηματων να σκεφτουν καλυτερα την Εμπορικη τους πολιτικη για φετος οχι μονο για το δικο μας καλο , αλλα για το δικο τους Αυριο .........  Wink
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    OUTRAGE VELOCITY 50 - HIROBO SDX 50 NITRO
    T REX 700 NITRO  - AURORA AVANT NITRO - LOGO 600 3D - TREX 250 - TREX 450 PRO
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 2 Ιαν 2011, 04:39:14 »

Η πρότασή μου είναι, πρίν αρχίσουμε να πυροβολούμε, ένα τηλέφωνο απο εβδομάδα στο κατάστημα για εκ' νέου διευκρινήσεις..  Νομίζω ότι πάντα υπάρχουν λύσεις.. Thumbs up

+1000000000000 αλλα καποια πραγματα γινονται για να γινονται...!

Ευχομαι καλη χρονια σε ολους πανω απο ολα υγεια ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΧΘΡΑ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ>>..!
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 2 Ιαν 2011, 04:56:27 από PaNt » Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 2 Ιαν 2011, 09:34:16 »

Ας μην αρχισουμε το χρονο με πυροβολισμους .... Undecided
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 2 Ιαν 2011, 11:34:30 »

Καλή χρονιά και από μένα κύριοι!

Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε όλοι θέλουν να κερδίζουν και να χάνουν πάντα οι άλλοι!
    Δυστυχώς όλοι οι επαγγελματίες έχουν αυτό το "Κράτος" συνέταιρο σε ό,τι κάνουν και άρα οι διαφορές με τις τιμές του εξωτερικού θα είναι ΠΑΝΤΑ οικονομικότερες.
    Αλλά και αυτοί δεν μας τα δίνουν τσάμπα!
    Αν σκεφτεί κανείς πως ο Έλληνας καταστηματάρχης πρέπει να πληρώνει "Λαδάκια", Τελωνεία, ΦΠΑ, Νοίκια, Μισθοδοσίες κ.α. και παρόλα αυτά βγαίνει με τόσο μικρή διαφορά τιμής, φανταστείτε τι βγάζουν οι ξένοι.
    Και κυρίως αναφέρομαι σε αυτούς που δηλώνουν κατασκευαστές και όχι μεταπωλητές!
    Παρόλα αυτά επειδή και το τελευταίο ευρώ μετράει πλέον σε όλους μας και ειδικά για το χόμπι μας, πολλοί συνεχίζουμε να αγοράζουμε από το εξωτερικό και δεν επιβραβεύουμε τον ΑΘΛΟ των ελληνικών καταστημάτων.
    Αυτό όμως είναι κάτι που μας έχουν αναγκάσει να κάνουμε και το κάνουμε με κρύα καρδιά πάντα.

Τώρα για τις τυχών εκπτώσεις που κάνουν τα καταστήματα, να γνωρίζετε πως επειδή είναι φορολογική παράβαση να πουλήσεις κάτι φθηνότερα από όσο το έχεις αγοράσει, το ΦΠΑ που οι περισσότεροι λέμε πως μας "έφαγε" ο καταστηματάρχης και το έβαλε στην τσέπη του, δεν είναι έτσι.
    Αν για παράδειγμα ο καταστηματάρχης αγόρασε κάτι €80 + ΦΠΑ 23% = €98,4 και το πουλά με mark-up 30% λ.χ. το πουλά 80 + 30% = €104 + ΦΠΑ 23% = €127,92.
    Τώρα από το €127,92 το ΦΠΑ που αντιστοιχεί είναι το ΦΠΑ του κόστους αγοράς, δηλαδή των €80 = €18,4 και το ΦΠΑ του mark-up, δηλαδή €5,52.
    Το πρώτο θα το κόψει σε μια απόδειξη που το πιθανότερο είναι να μη σας την δώσει για να μην φανερωθεί το πόσο αγοράζει.
    Το δεύτερο δεν θα σας το κόψει γιατί αυτό σημαίνει "καλύτερη τιμή χωρίς απόδειξη".
    Άρα τελικά κάνοντας σας έκπτωση €5,52 στα €127,92 = €122,4 και εσείς κερδίζετε και ο καταστηματάρχης δεν χάνει.
    Τώρα αν σας κάνει έκπτωση μεγαλύτερη από €5,52 έως και €24 περιορίζει έως και μηδενίζει το μικτό του κέρδος.
    Τώρα για να μην μπει και τελείως μέσα ο άνθρωπος, δεν πρόκειται να σας κάνει μεγαλύτερη έκπτωση από π.χ. €10 βγάζοντας από την συγκεκριμένη αγορά όλα του τα έξοδα και περιορίζοντας στο ελάχιστο το καθαρό του κέρδος.
    Άρα συμπερασματικά όταν ζητάτε καλύτερη τιμή να τονίζετε πάντα "με απόδειξη" αν θέλετε να φεύγετε ικανοποιημένοι από το κατάστημα.
    Έτσι κι εσείς θα έχετε την απόδειξή σας και ο καταστηματάρχης θα έχει φερθεί νόμιμα και ηθικά.
    Τώρα πόση θα είναι η έκπτωση που θα παίρνετε έτσι δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα είναι μικρότερη από την έκπτωση που θα παίρνατε αν δεν παίρνατε και απόδειξη.     

Ελπίζω να βοήθησα λίγο να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος.

Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 2 Ιαν 2011, 13:51:24 »

Πώ........ πω αρχίσανε τα όργανα.. laugh laugh
    Καταγράφηκε

hondos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 13 Φεβ 2011, 16:53:04 »

Ειναι πολυ σπαστικο αυτο με τις αποδειξεις. Παλιοτερα οτι αγοραζα και δεν εκοβα αποδειξη το γλυτωνα σε ΦΠΑ...
    Τωρα δεν παιζει αυτο Sad
    Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 13 Φεβ 2011, 18:23:15 »

Ειναι πολυ σπαστικο αυτο με τις αποδειξεις. Παλιοτερα οτι αγοραζα και δεν εκοβα αποδειξη το γλυτωνα σε ΦΠΑ...
    Τωρα δεν παιζει αυτο Sad
    Να τη ζητας παντα γιατι τη δικαιουσαι.........τελος
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 13 Φεβ 2011, 18:34:58 »

Το κατάστημα είναι υποχρεομένο να κόβει αποδείξεις.
    Το άλλο όμως δεν το θίξατε....
    Όταν ο πελάτης σου λέει μη κόβεις μη κόβεις... έλα μωρέ δεν χρειάζεται κλπ κλπ.
    τότε τι νομίζει ο πελάτης οτι κάνει?Βοηθάει το κατάστημα να γλυτώσει φπα?. ...αυτό είναι ΛΑΘΟΣ!
    και για να μπουν μερικά πράγματα στην θέση τους , θα σας πω ότι όταν ένα κατάστημα εμφανίζει
    μόνο έξοδα(τιμολόγια) και όχι έσοδα(αποδείξεις) τότε να στε σίγουροι ότι το χαράτσι είναι μεγαλύτερο
    από το να κόβεις κανονικά τα πάντα. Τώρα αν δεν έχεις ούτε έξοδα αλλά ούτε κόβεις αποδείξεις τότε δεν είσαι κατάστημα
    αλλά παρεμπόριο.

Προφανώς  στην περίπτωση του su 29 o καταστηματάρχης δεν θα ενημερώνεται καλά από το λογιστή του  Grin
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 13 Φεβ 2011, 18:53:21 »

Όταν κάποιος δεν κόβει απόδειξη και όταν ο πελάτης δεν την ζητά ή συναινεί να μην κοπεί διαπράτατεται ένα έγκλημα. Τελεία και παύλα.
    Επίσης για τον καταστηματάρχη δεν είναι τόσο απλοικά. Ο καταστηματάρχης που δεν κόβει απόδειξη έχει τρόπους - νόμιμους - να αφαιρέσει από την αποθήκη του το προιόν και να μην φαίνεται καθόλου. Ως εκ τούτου το προιόν αυτό που πουλήθηκε με ΦΠΑ ο οποίος δεν αποδόθηκε, αποδίδει Ο Λ Ο το ποσό στον πωλητή, δηλ αυτός κερδίζει το κόστος του, το κέρδος του και τον ΦΠΑ που ανήκει σε όλους. Επίσης "κερδίζει" λιγότερο φόρο για την επιχείρησή του μιά που για το συγκεκριμένο αγαθό φαίνεται να καταναλώθηκαν χρήματα για την αγορά του μόνο χωρίς αυτό να έχει αποδώσει πλούτο παρά μόνο βάρη. Ο φόρος αυτός είναι κλοπή βέβαια και τίποτα άλλο. Η λίστα θα μπορούσε να συνεχίσει αλλά θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να απαρηθμίσει κάποιος τις "υπεραξίες¨που προκύπτουν από την κλοπή αυτή. Γιατί είναι πάνω απ' όλα είναι ένα έγκλημα προς την κοινωνία. Και άν θέλετε να το δούμε πιό κυνικά θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι οι δικές μας οι γενιές "κάηκαν". Δεν αξίζει όμως τον κόπο να παλέψουμε να δώσουμε κάτι καλύτερο στα παιδιά μας?

Καλή χρονιά και από μένα κύριοι!

Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε όλοι θέλουν να κερδίζουν και να χάνουν πάντα οι άλλοι!
    Δυστυχώς όλοι οι επαγγελματίες έχουν αυτό το "Κράτος" συνέταιρο σε ό,τι κάνουν και άρα οι διαφορές με τις τιμές του εξωτερικού θα είναι ΠΑΝΤΑ οικονομικότερες.
    Αλλά και αυτοί δεν μας τα δίνουν τσάμπα!
    Αν σκεφτεί κανείς πως ο Έλληνας καταστηματάρχης πρέπει να πληρώνει "Λαδάκια", Τελωνεία, ΦΠΑ, Νοίκια, Μισθοδοσίες κ.α. και παρόλα αυτά βγαίνει με τόσο μικρή διαφορά τιμής, φανταστείτε τι βγάζουν οι ξένοι.
    Και κυρίως αναφέρομαι σε αυτούς που δηλώνουν κατασκευαστές και όχι μεταπωλητές!
    Παρόλα αυτά επειδή και το τελευταίο ευρώ μετράει πλέον σε όλους μας και ειδικά για το χόμπι μας, πολλοί συνεχίζουμε να αγοράζουμε από το εξωτερικό και δεν επιβραβεύουμε τον ΑΘΛΟ των ελληνικών καταστημάτων.
    Αυτό όμως είναι κάτι που μας έχουν αναγκάσει να κάνουμε και το κάνουμε με κρύα καρδιά πάντα.

Τώρα για τις τυχών εκπτώσεις που κάνουν τα καταστήματα, να γνωρίζετε πως επειδή είναι φορολογική παράβαση να πουλήσεις κάτι φθηνότερα από όσο το έχεις αγοράσει, το ΦΠΑ που οι περισσότεροι λέμε πως μας "έφαγε" ο καταστηματάρχης και το έβαλε στην τσέπη του, δεν είναι έτσι.
    Αν για παράδειγμα ο καταστηματάρχης αγόρασε κάτι €80 + ΦΠΑ 23% = €98,4 και το πουλά με mark-up 30% λ.χ. το πουλά 80 + 30% = €104 + ΦΠΑ 23% = €127,92.
    Τώρα από το €127,92 το ΦΠΑ που αντιστοιχεί είναι το ΦΠΑ του κόστους αγοράς, δηλαδή των €80 = €18,4 και το ΦΠΑ του mark-up, δηλαδή €5,52.
    Το πρώτο θα το κόψει σε μια απόδειξη που το πιθανότερο είναι να μη σας την δώσει για να μην φανερωθεί το πόσο αγοράζει.
    Το δεύτερο δεν θα σας το κόψει γιατί αυτό σημαίνει "καλύτερη τιμή χωρίς απόδειξη".
    Άρα τελικά κάνοντας σας έκπτωση €5,52 στα €127,92 = €122,4 και εσείς κερδίζετε και ο καταστηματάρχης δεν χάνει.
    Τώρα αν σας κάνει έκπτωση μεγαλύτερη από €5,52 έως και €24 περιορίζει έως και μηδενίζει το μικτό του κέρδος.
    Τώρα για να μην μπει και τελείως μέσα ο άνθρωπος, δεν πρόκειται να σας κάνει μεγαλύτερη έκπτωση από π.χ. €10 βγάζοντας από την συγκεκριμένη αγορά όλα του τα έξοδα και περιορίζοντας στο ελάχιστο το καθαρό του κέρδος.
    Άρα συμπερασματικά όταν ζητάτε καλύτερη τιμή να τονίζετε πάντα "με απόδειξη" αν θέλετε να φεύγετε ικανοποιημένοι από το κατάστημα.
    Έτσι κι εσείς θα έχετε την απόδειξή σας και ο καταστηματάρχης θα έχει φερθεί νόμιμα και ηθικά.
    Τώρα πόση θα είναι η έκπτωση που θα παίρνετε έτσι δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα είναι μικρότερη από την έκπτωση που θα παίρνατε αν δεν παίρνατε και απόδειξη.     

Ελπίζω να βοήθησα λίγο να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος.

Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: τι πρεπει να κανουμε αν δεν μας κοβουν αποδειξη?
    Μεταπήδηση σε: