Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.818 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 20:54:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 20:54:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 20:32]

από dominicm
    [Σήμερα στις 18:55]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 17:56]

[Σήμερα στις 12:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309818
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 75
    Συνολικά: 76
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: SEBART SUKHOI 140E SETUP  (Αναγνώστηκε 41990 φορές)
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 16:41:19 »

Mπραβο Νικολας πολυ καλος......απο οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι αρκετα πισοβαρο το μοντελο σου?  Exω ενα funtana x50 και δεν το εχω σχεδον καθολου πισοβαρο,πολυ λιγο....πρεπει να το κανω αρκετα πισοβαρο?
    Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #136 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 17:39:33 »

Γεια σου φιλε Μητσο..... Για να κανεις 3D πτηση σιγουρα το μοντελο σου πρεπει να ειναι πισωβαρο...Γιατι αλλιως μπορει να εχεις προβληματα οπως σε harrier(θα τινει το μοντελο σου πολυ ευκολα να ριξει φτερο , και να βουταει μουρη μπροστα) σε Hover(θα εχει την ταση να ριχνει την μουρη κατω) , θα ειναι αρκετα γρηγορο στην πτηση του , ετσι θα σε δυσκολευει να πετας σε κλειστο box, μπορει ακομα να τραβαει στο knife προς τα μεσα....Και πολλα αλλα ισως που να ξερουν οι πιο εμπειροι απο εμενα..Εγω σου ειπα μερικα που εχω παρατηρησει και αυτα που γνωριζω....

Τωρα το ποσο πισωβαρο θα το κανεις..Αυτο ειναι αναλογα τα γουστα του καθενος και τι πτηση θελεις να κανεις εσυ... Πχ... Αν θες συνεχεια να εισαι σε harrier , hover , rolling harrier και να πετας σε κλειστο box σιγουρα αν εισαι αρκετα πισοβαρος θα σε βοηθησει...Ομως αν μαζι με 3D πτηση θες να κανεις και precision flight μην το κανεις πολυ πισοβαρο το μοντελο σου...Γιατι σε precision δεν θα σε βοηθαει καθολου...

Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει το μοντελο να ειναι υπερβολικα πισοβαρο....Ο λογος επειδη πεταω και 3D και precision ...Ειδικα στα aeromusicals το πολυ πισοβαρο θα ηταν προβλημα για εμενα...
    Ενα καλο ζυγισμα στο περιπου που μπορω να σου πω για να πετας και 3D και precision ειναι ..Οταν γυρνας το μοντελο σου αναποδα να μην θελει διορθωσει down  , ουτε up...Να πεταει ισια... Και στο knife να μην τραβαει μεσα εξω... Και εκει να πηγαινει ισια...Κοιτα αν το ζυγισεις ετσι στο knife ισως σου τραβαει λιγο ..Αλλα δεν πειραζει αυτο το λιγο το διορθωνεις με το χερακι...  Wink Wink

Χρηστος!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #137 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 18:02:18 »

Γεια σου Χρισταρα.......ναι το μοντελο εχει την ταση να βουταει μουρη στο χοβερ......και στις roll φιγουρες πρεπει να προσπαθεις για να κρατας την ουρα κατω, απο οτι καταλαβα αν εισαι αρκετα πισοβαρος  θα βγαλεις καλο 3D αλλα θα χανεις σε καποια αλλα ακροβατικα,και γω δεν το προτιμω πισοβαρο γιατι ναι μεν βγαζω καλο 3D αλλα το αεροπλανο σαν αεροπλανο δεν λεει
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 18:30:27 από mitsos55 » Καταγράφηκε

σου
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #138 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 19:00:20 »

Για και απο εμενα ....γενικα το ποσο πισω θα ζυγιστει ενα μοντελο εχει να κανει πολυ και απο το ιδιο το μοντελο πχ,στα sebart,extreme μπορεις να κανεις το μοντελο "ουδετερο" δηλ στο αναποδο να στεκετε χωρης καθολου down και παρολα αυτα να πετας presicion μια χαρα.Εχει να κανει ομως και με τα γουστα του καθε ενος καθως η πτηση ειναι αλιωτικη απο ενα ποιο εμπρος ζυγισμενο μοντελο .Γενικα εγω παω μεχρι εκει στο ζυγισμα και βλεπω την 3D πτηση.Αν κρινω οτι θελει κιαλο πισω το κ.β τωτε δοκιμαζω και βλεπω .Μερικες φωρες το πολυ πισω ζυγισμα μας δινει ενα πολυ "κακο' μοντεο σε ολα τα αλλα εκτος απο καποιες 3d φιγουρες.Επισης καποιες φωρες ενα μοντελο που δεν "μπαινει "ευκολα πχ σε hover μπορει να θελει απλα περισσοτερη κινηση στο elevator...εχω δει απειρα παραδειγματα φιλων με μοντελα καταληλα για 3d αλλα με κινησεις για sport πτηση.
    Ακομη η γωνια του κινητηρα παιζει μεγαλο ρολο πχ το υπερβολικο down thrust  δεν βοηθαει καθολου καθως κανει το μοντελο να θελει να κατεβασει μουρη συνεχεια ....

Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #139 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 19:57:55 »

Για και απο εμενα ....γενικα το ποσο πισω θα ζυγιστει ενα μοντελο εχει να κανει πολυ και απο το ιδιο το μοντελο πχ,στα sebart,extreme μπορεις να κανεις το μοντελο "ουδετερο" δηλ στο αναποδο να στεκετε χωρης καθολου down και παρολα αυτα να πετας presicion μια χαρα.Εχει να κανει ομως και με τα γουστα του καθε ενος καθως η πτηση ειναι αλιωτικη απο ενα ποιο εμπρος ζυγισμενο μοντελο .Γενικα εγω παω μεχρι εκει στο ζυγισμα και βλεπω την 3D πτηση.Αν κρινω οτι θελει κιαλο πισω το κ.β τωτε δοκιμαζω και βλεπω .Μερικες φωρες το πολυ πισω ζυγισμα μας δινει ενα πολυ "κακο' μοντεο σε ολα τα αλλα εκτος απο καποιες 3d φιγουρες.Επισης καποιες φωρες ενα μοντελο που δεν "μπαινει "ευκολα πχ σε hover μπορει να θελει απλα περισσοτερη κινηση στο elevator...εχω δει απειρα παραδειγματα φιλων με μοντελα καταληλα για 3d αλλα με κινησεις για sport πτηση.
    Ακομη η γωνια του κινητηρα παιζει μεγαλο ρολο πχ το υπερβολικο down thrust  δεν βοηθαει καθολου καθως κανει το μοντελο να θελει να κατεβασει μουρη συνεχεια ....

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Πολυ σωστα τα λεει ο φιλος μου Αντρεας!!!
    Καταγράφηκε

mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #140 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 20:11:09 »

Ακομη η γωνια του κινητηρα παιζει μεγαλο ρολο πχ το υπερβολικο down thrust  δεν βοηθαει καθολου καθως κανει το μοντελο να θελει να κατεβασει μουρη συνεχεια ...

Αντρεα η γωνια του κηνητηρα δεν ειναι ρυθμισμενη απο το εργοστασιο? η γωνια του φαεργουολ δηλαδη? πως πρεπει να ειναι καλυτερα στα 3d η γωνια του κηνητηρα?
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 20:27:02 από mitsos55 » Καταγράφηκε

σου
    3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #141 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 21:19:50 »

Δεν θα ηθελα να κανω σχολια σε αυτα που γραφονται, (δεν εχω χρονο δυστυχως) αλλα νομιζω πως εχουμε βγει εκτος θεματος.

Για ενημερωση σας το μοντελο μου ειναι υπερβολικα πισωβαρο, ωστοσο και ριχνει μουρη στο hover αλλα και ειναι αρκετα stable σε precision πτηση, τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι εγω.

Το θεμα αφορα στο Sebart SU-29 140 electric setup. Ισως τα τελευταια μηνυματα πρεπει να μπουνε σε νεο θεμα με τιτλο προτασεις για σεταρισμα 3D αεροπλανου. Τι λετε?

Νικος

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 21:34:07 από Nikolas » Καταγράφηκε
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #142 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 22:14:59 »

Ναι ενταξει Νικολα εχεις δικιο...Ας φτιαχτει ενα νεο θεμα για αυτα που λεγαμε πιο πανω...Απλα επειδη ρωτησε ο φιλος Δημητρης ειπαμε να τον βοηθησουμε!!!  Wink Wink Wink Wink
    Χρηστος!!!
    Καταγράφηκε

mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #143 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2012, 16:19:11 »

Γειά σας παιδιά,

Πρόσφατα έστησα ένα su 140e με axi 5325/16, esc hacker masterspin 99opto, 6s lipo 4900mah και 22χ10 προπ.
    μετά απο τις πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις παρατηρησα οτι το esc δεν μου δίνει γραμμικα το power, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια για hovering να μην μπορώ να σταθεροποιήσω το α/π. Μόλις του δώσω 1 κλικ φευγει προς τα πάνω και μόλις του κόψω πέφτει απότομα. Απο την μέση του στίκ και πάνω ξεδιπλώνει όλο το power ενώ στα χαμηλα δεν έχω σχεδόν καθόλου. Προσπάθησα να το φτιαξω βάζοντας expo στο throttle, αλλά και πάλι δεν μπορεί να μου δώσει γραμμικά την ισχη.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει καμία πληροφορία για το πώς να σεττάρω το throttle curve ώστε να έχω μια πιο γραμμική απόκριση στο στικ του throttle?

ευχαριστώ

Μιλτιάδης
    Καταγράφηκε

αν το σήμερα ήταν τέλειο, δεν θα υπήρχε λόγος να έρθει το αύριο
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #144 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2012, 16:37:38 »

Ισως μπορει να κανω και λαθος να θελει προγραμματισμο το ESC σου!!!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #145 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2012, 17:50:00 »

Υπάρχουν ESC που επιλέγεις γραμμική ή εκθετική ανταπόκριση των στροφών με την κίνηση του στικ.

Είναι θέμα προγραμματισμού.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #146 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2012, 23:27:42 »

Στα τελευταια video που εχω ανεβασει με το SU29 τα settings μου τα οποια συνεχως δοκιμαζω στο μοντελοδρομιο και προσπαθω να βελτιωσω ειναι τα εξης (χρησιμοποιω το ιδιο setup με το δικο σου) :

- Προγραμματισιμος μεσω Jeti Box => Logarithmic

- Throttle curves στην ΤΚ ως ακολουθως.

* SU29_TC1.jpg (77.17 KB, 448x336 - εμφανίστηκε 293 φορές.)
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #147 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2012, 23:28:03 »

...

* SU29_TC2.jpg (72.49 KB, 448x336 - εμφανίστηκε 280 φορές.)
    Καταγράφηκε
    mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #148 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2012, 00:56:22 »

Σας ευχαριστώ όλους.

Η αλήθεια είναι οτι δεν πείραξα καθόλου το esc, οπότε θα το ρυθμίσω με το jeti box logarithmic και θα δοκίμάσω με τα throttle curve του Νικόλα.

πρός το παρόν πετούσα πειράζοντας μόνο το expo...

*  (107.48 KB, 615x461 - εμφανίστηκε 263 φορές.)
    Καταγράφηκε

mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #149 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2012, 01:21:10 »

και μια απορία...

με το offset μετακίνησες την καμπύλη πρός τα πάνω...δεν σου ξεκινάει το μοτέρ όταν βρίσκεται το στικ στο idle?
    φαντάζομαι οτι το διόρθωσες με το τρίμ...
    με expo 80% στην μέση της διαδρομής πέρνεις την ίδια τιμή με το 62% expo και 14%offset. Με το 80% δεν θα είναι πιο ελαφρυά η μετάπτωση της δύναμης ανα κλίκ παρά με το 62% και το offset?
    Επίσης το rate στο full throttle είναι στο 114%, παρατηρείς καμία αύξηση της ισχύς ή είναι πλασματικό?

Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: SEBART SUKHOI 140E SETUP
    Μεταπήδηση σε: