Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 22:41:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 22:41:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:38]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 79
    Συνολικά: 80
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΜΟΝΤΕΛΑ T-REX  (Αναγνώστηκε 6522 φορές)
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 28 Ιαν 2007, 11:27:40 »

Kαλημερα
    προσπαθω  εδω  και  μερικες μερες  να  βγαλω  ακρη Cheesy  οσο  αναφορά  τα  μοντελα  t rex  μηπως  τελικα  προχωρησω  σε  αγορα.
    καταλαβαινω  οτι  μπορω  να  παρω  το  ακριβοτερο  μοντελο  και  να  ξεμπερδευω... Undecided
    Αλλα  νομιζω  πως  θα  ηθελα  να  παρω  αυτο  που  χρειαζομαι  τωρα  και  αργοτερα  βλεπουμε ( τι  να την  κανω  την  ferrari  αφου  δεν  εχω  διπλωμα;;;;Wink
    Μηπως  καποιο  μπορει  να  με  βοηθησει...  στην  επιλογη;; white flag white flag
    η  μηπως  να  μου  εξηγησει  τι  σημαινουν  ολα  αυτα  τα  κινεζικα: (η  κατι  απο ολα  αυτα;)
    450Χ EP
    450X CDE (CCPM)
    450  CDE
    450XL HDE EP
    450SE (CDE)
    450CF
    450XL CDE (CCPM)
    450S CF
    450CF CCPM
    Oπως  καταλαβαινεται  τα  εχω   uglystupid2  παιξει

Ευχαριστω ( και  ελπιζω  στην  βοηθεια  σας) angel
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 28 Ιαν 2007, 12:03:21 από TsaliG. » Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 28 Ιαν 2007, 13:47:49 »

Με ενδιαφέρει το θέμα, θα περιμένω υπομονετικά μαζί σου τη βοήθεια...
    Καταγράφηκε
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 28 Ιαν 2007, 21:38:03 »

Δεν  βλεπω  ζωηραδα
    Τι  να συμβαινει  αραγε; 
    Δεν  ξερετε; Undecided
    βαριοσαστε;  η  μου  κρατατε  μουτρα worry
    που εισαστε  λοιπον

αναμενω lalala

Υ.Γ. Μαλλον  ολοι  εμεις  οι καινουργιοι  σας  πρηξαμε.....
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 29 Ιαν 2007, 01:44:24 »

Θα τους αλλάξω λίγο σειρά αλλά θα βγάλεις άκρη, είμαι σίγουρος.

450Χ EP    είναι το παλιότερο από όλα, δεν κυκλοφορεί εδώ και δυό χρόνια, μηχανική μίξη στο swashplate.

450  CDE δεν υπήρξε φαντάζομαι είναι το ίδιο με το επόμενο
    450X CDE (CCPM) ηλεκτρονική μίξη στο swashplate.
    450XL CDE (CCPM) ηλεκτρονική μίξη, μεγαλύτερη ουρά (άρα μεγαλύτερα blades) κατά δύο πόντους.
    450XL HDE EP μηχανική μίξη, μεγαλύτερη ουρά (άρα μεγαλύτερα blades) κατά δύο πόντους.
    450SE (CDE) ηλεκτρονική μίξη, κομπλέ με μοτέρ και ESC
    450CF CCPM χωρίς μοτέρ και ESC αλλά με το carbon σασί του SE και ηλεκτρονική μίξη
    450CF δεν το ξέρω
    450S CF δεν το ξέρω

Νομίζω ότι η πιο συμφέρουσα αγορά με την καλύτερη απόδοση είναι το SE.

Πρόσεξε γιατί σε βάζει στην πρίζα να το αναβαθμίζεις συνέχεια και τελικά σου κοστίζει όσο ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό. Για να ξεκινήσεις είναι καλό όποιο μοντέλο και να διαλέξεις.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    atndam
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 29 Ιαν 2007, 02:25:13 »

Για ριχτε μια ματια εδω http://www.align.com.tw/shop/index.php?cPath=22_25&language=en στην μαμα εταιρια μπορει να βοηθησει.

zero_IQ
    450CF CCPM μαζι με το 450CF πρεπει να ειναι η carbon εκδοση του 450XL, πρεπει να ειναι ο προγονος του SE.
    450S CF ειναι το σασι του SE με πλαστικα μερη (κεφαλη, ουρα κτλ.)
    450S ειναι με αλουμινενιο σασι στην μορφη του SE αλλα με πλαστικα μερη (κεφαλη, ουρα, κτλ) στην ουσια ενα φτηνο SE.

Αντωνης
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 29 Ιαν 2007, 15:50:00 »

450Χ EP    είναι το παλιότερο από όλα, δεν κυκλοφορεί εδώ και δυό χρόνια, μηχανική μίξη στο swashplate.
    450XL CDE (CCPM) ηλεκτρονική μίξη, μεγαλύτερη ουρά (άρα μεγαλύτερα blades) κατά δύο πόντους.
    450XL HDE EP μηχανική μίξη, μεγαλύτερη ουρά (άρα μεγαλύτερα blades) κατά δύο πόντους.
    450CF CCPM χωρίς μοτέρ και ESC αλλά με το carbon σασί του SE και ηλεκτρονική μίξη
    450CF δεν το ξέρω
    450S CF δεν το ξέρω

zero_IQ

Αγαπητέ zero_IQ, σου τρώμε λίγο χρόνο, όμως μα την πίστη μου- υπήρξες αρκετά κατατοπιστικός.
    (Οχι οτι δε μπορείς να υπάρξεις και στη συνέχεια)
    Πιάνομαι πάνω στη "συνέχεια" λοιπόν και συνεχίζω τα ερωτήματα.
    Προφανώς έχεις καταλάβει, οτι είμεθα άσχετοι. Τουλάχιστον ως προς όλα αυτά τα συμπράγκαλα και τους κωδικούς. Προσπαθώ να "ρουφήξω" όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ, πριν κινηθώ μόνος και κάνω κουτσουκέλες.
    Το T-REX 450 SE που αναφέρεις, ως το πλέον πλήρες για την περίπτωση μας, το γνωρίζεις μάλλον.
    Τα συνοδευτικά του είναι αξιόπιστα; Αν υποθέσουμε οτι μένουμε σε αυτό (Ο Κουτσός το δίνει 420 Εβρά http://bestrcshop.com/eshop/product_info.php?cPath=2_61&products_id=3094) τι ηλεκτρονικά θα πρότεινες; Τι άλλο του λείπει που πρέπει να προστεθεί; Αυτά θα τα καταφέρουμε άραγε να τα τοποθετήσουμε μόνοι μας;
    Τέλος, επειδή σήμερα έριξα μια ματιά και στο Hοney bee cool, το οποίο είναι επίσης στημένο και πλήρες (ηλεκτρονικά), με σχετικά χαμηλή τιμή (350e περίπου), μπορείς να το συγκρίνεις με το T-REX 450SE και να μας πεις δυό λόγια; Πάντα όμως με το σκεπτικό οτι αγοράζεται από κάποιον που δε θέλει -για την ώρα- τροποποιήσεις, αναβαθμίσεις και τρεχαλητά-.
    Καταγράφηκε
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 30 Ιαν 2007, 08:47:41 »

Θα τους αλλάξω λίγο σειρά αλλά θα βγάλεις άκρη, είμαι σίγουρος.

450CF δεν το ξέρω
    450S CF δεν το ξέρω

Πρόσεξε γιατί σε βάζει στην πρίζα να το αναβαθμίζεις συνέχεια και τελικά σου κοστίζει όσο ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό. Για να ξεκινήσεις είναι καλό όποιο μοντέλο και να διαλέξεις.
    zero_IQ

Το  ερωτημα  ειναι  το  εξεις;
    ΟΚ  το  se  ειναι  το  καλυτερο  σε  σχεση  αποδοση  και  τιμης(περιπου  400-450ευρω)
    ομως  υπαρχει  και  το  xl ( που  εχουν  τιμη  περιπου  180-200  ευρω)
    1.Για  τον  αρχαριο αξιζει  η  διαφορα  χρηματων; 
    2.Καποιος  μου  ειπε οτι  το  se λογω  μεταλικων  εξαρτηματων  ειναι  και 
    α κριβοτερο    στην  συντηρηση  ισχυει;
    γιωργος
    Καταγράφηκε
    atndam
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 30 Ιαν 2007, 09:52:32 »

TsaliG.
    Εναι αναλογα την τσεπη του καθενος θα ελεγα για καποιον αρχαριο καλυτερα να παρει το XL και μετα το αναβαθμιζει.
    Τωρα εχει βγει και το 450S το οποιο εχει το σασι του SE αλλα αλουμινενιο και πλαστικη κεφαλη και ουρα επισης υπαρχει και το 450S CF το οποιο ειναι με carbon σασι σαν του SE και παλι με πλαστικα πραγματα. Εχω μια υποψια οτι το XL θα αντικατασταθει με το 450S και κοιτωτας στη σελιδα της Align http://www.align.com.tw/shop/index.php?cPath=22_25&language=en το XL εχει την ιδια τιμη με το 450S.

Δεν νομιζω οτι η συντηρηση του SE ειναι ακριβοτερη απο το XL αλλωστε μοιραζονται αρκετα πραγματα.

Αντωνης
    Καταγράφηκε
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 30 Ιαν 2007, 18:18:01 »

Φιλε atndam
    Exeiς δικιο  απο  οτι  διαβασα  στο www.rc-expert   το  S  αντικαθιστα  το  XL
    Exω  την  εντυπωση  λοιπον  οτι    το S  ειναι  η  καλυτερη  επιλογη  για  τωρα
    (με  βασικο  στοιχειο  το  οικονομικο  και  μετα  ολα  τα  αλλα)

γιωργος
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 30 Ιαν 2007, 21:20:59 »

Επειδή συζητάτε όλοι με βασικό παράγοντα τον οικονομικό, θέλω να ξέρετε το εξής: Δεν τελειώνουν τα έξοδα με την αγορά του μοντέλου και των εξαρτημάτων του. Το hobby αυτό σε βάζει σε μια διαρκεί αναζήτηση και επιθυμία για κάτι καλύτερο, ακόμη και αν δεν το χρειάζεσαι ή δεν είσαι σε θέση να το αξιοποιήσεις. Στους αρχάριους είναι ακόμη χειρότερα γιατί έχουν την τάση να μεταθέτουν την έλλειψη ικανοτήτων στην ανεπάρκεια του εξοπλισμού τους. Αγοράζοντας το ‘S’ οι περισσότεροι αρχάριοι θα το αναβαθμίσουν γρήγορα με εξαρτήματα του ‘SE’ και τελικά θα τους κοστίσει ακριβότερα. Όχι ότι δεν πετάει καλά το ‘S’, ακόμη και το πιο απλό T-Rex πετάει καλά, με το πρώτο σπάσιμο πλαστικού όμως θα ψαχτείς για ανταλλακτικό μεταλλικό. Αγοράζοντας από την αρχή το ‘SE’ εκτός από το γεγονός ότι είναι ανθεκτικότερο (άρα κοστίζουν λιγότερο οι επισκευές) περιορίζεις και τις σκέψεις ότι έχεις το απλό μοντέλο ενώ θα μπορούσες να έχεις το καλύτερο. Έτσι ασχολείσαι περισσότερο με τις πτήσεις και τις ρυθμίσεις και λιγότερο με το λύσιμο-δέσιμο και το ψάξιμο. Για οποιονδήποτε δεν επηρεάζεται από την αδρεναλίνη συνιστώ το απλό, για εμάς τους υπόλοιπους το ‘SE’ είναι πιο συμφέρουσα αγορά.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 31 Ιαν 2007, 21:20:30 »

Επειδή συζητάτε όλοι με βασικό παράγοντα τον οικονομικό, θέλω να ξέρετε το εξής: Δεν τελειώνουν τα έξοδα με την αγορά του μοντέλου και των εξαρτημάτων του. Το hobby αυτό σε βάζει σε μια διαρκεί αναζήτηση και επιθυμία για κάτι καλύτερο, ακόμη και αν δεν το χρειάζεσαι ή δεν είσαι σε θέση να το αξιοποιήσεις. Στους αρχάριους είναι ακόμη χειρότερα γιατί έχουν την τάση να μεταθέτουν την έλλειψη ικανοτήτων στην ανεπάρκεια του εξοπλισμού τους. Αγοράζοντας το ‘S’ οι περισσότεροι αρχάριοι θα το αναβαθμίσουν γρήγορα με εξαρτήματα του ‘SE’ και τελικά θα τους κοστίσει ακριβότερα. Όχι ότι δεν πετάει καλά το ‘S’, ακόμη και το πιο απλό T-Rex πετάει καλά, με το πρώτο σπάσιμο πλαστικού όμως θα ψαχτείς για ανταλλακτικό μεταλλικό. Αγοράζοντας από την αρχή το ‘SE’ εκτός από το γεγονός ότι είναι ανθεκτικότερο (άρα κοστίζουν λιγότερο οι επισκευές) περιορίζεις και τις σκέψεις ότι έχεις το απλό μοντέλο ενώ θα μπορούσες να έχεις το καλύτερο. Έτσι ασχολείσαι περισσότερο με τις πτήσεις και τις ρυθμίσεις και λιγότερο με το λύσιμο-δέσιμο και το ψάξιμο. Για οποιονδήποτε δεν επηρεάζεται από την αδρεναλίνη συνιστώ το απλό, για εμάς τους υπόλοιπους το ‘SE’ είναι πιο συμφέρουσα αγορά.
    zero_IQ
    Θα  συμφωνησω  σχεδον  απολυτα  μαζι  σου  απλα  η  κουβεντα  ειναι  πολυ πιο απλη  δηλ.
    (και  ισως  θα  επρεπε  να την ορισω  πιο  πριν )  αντε  και  το  πηρα  και  εδωσα  για  ενα  απλο  μοντελο περιπου (X) 450  πχ  η  (για  ενα SE)  1000
    αν  τελικα  δεν  μου  κατσει  το  αθλημα(μιας  και  δεν  μπορεις  να  δοκιμασεις  πριν  αγορασεις)  τι  εχεις  ξοδεψει  στην  μια  περιπτωση  και  τι στην  αλλη
    εκει  βασικα  εντοπιζεται  το προβλημα.  Το tripaki  της  αναβαθμισεις  ετσι  η  αλλιως δεν  το  γλιτωνεις,ΠΑΝΤΑ  ΚΑΤΙ  ΑΛΛΟ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ξερουν  οι  εταιριες..

γιωργος   
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 1 Φεβ 2007, 07:42:55 »

αν  τελικα  δεν  μου  κατσει  το  αθλημα(μιας  και  δεν  μπορεις  να  δοκιμασεις  πριν  αγορασεις)  τι  εχεις  ξοδεψει  στην  μια  περιπτωση  και  τι στην  αλλη
    εκει  βασικα  εντοπιζεται  το προβλημα.  Το tripaki  της  αναβαθμισεις  ετσι  η  αλλιως δεν  το  γλιτωνεις,ΠΑΝΤΑ  ΚΑΤΙ  γιωργος   
    Υπολογίζοντας ότι το SE περιλαμβάνει μοτέρ και ESC που με το απλό θα τα αγοράσεις extra, έχεις ξοδέψει περίπου €150 περισσότερα. Σε σύνολο περίπου €1000 δεν είναι μεγάλη διαφορά. Και αν το μετανιώσεις  μπορείς να το πουλήσεις. Σε κάθε περίπτωση ή δοκιμή δεν είναι δωρεάν.
    Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 1 Φεβ 2007, 10:32:05 »

καλημερα κυριοι
    το t-rex σε οποια εκδοση και να το παρεις ειναι παρα πολυ καλο μοντελο για νεους και οχι μονο εγω εχω 2 δικα μου με διαφορετικα συστηματα το ενα με το αλλο και εχω και ενα ΝΕΜ 450 σχετικα ολα πετατε το ιδιο ευκολα .το ποιο θα αγορασετε ειναι ποιο πολυ οικονομικος λογος ,για να στηθει ενα μοντελο τετοιο ξεκινας πανω κατω με 700 - 800 ευρω κομπλε  με καλα πραγματα και ανεβαινεις ποιο ψηλα με διαφορα εχτρα .προσοχη στο esc ειναι βασικο να ειναι καλο και με πολλα amper .
    Καταγράφηκε
    Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 4 Φεβ 2007, 10:27:52 »

Νομιζω  πως  μετα  απο  καμποσα  μηνυματα  αρχισα  να  καταλαβαινω  καποια  πραγματα διοτι  εισασταν  αρκετα  κατατοπιστικοι.
    Η συνεχεια  του  πραγματος...  Huh Huh
    ειναι  καλυτερα  να  το παρεις  σκετο  χωρις  ηλεκτρονικα,μοτερ  κλπ  η  με  ηλεκτρονικα  (πχ  της  Align).
    H  διαφορετικα  η  ιδια  ερωτηση  λενε  τιποτα  τα  μαμισια  ηλεκτρονικα, moter,speed control ;  (η  ειναι  για  πεταμα;)  Sad Sad
    ευχαριστω Thumbs up
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 4 Φεβ 2007, 12:00:57 »

H  διαφορετικα  η  ιδια  ερωτηση  λενε  τιποτα  τα  μαμισια  ηλεκτρονικα, moter,speed control ;  (η  ειναι  για  πεταμα;)  Sad Sad
    ευχαριστω Thumbs up
    Είναι πολύ καλά για κάθε χρήση εκτός κι αν είσαι σκληροπυρηνικός φιγουρατζής.

Έχει κυκλοφορήσει και το SE V2 με ακόμη καλύτερη ποιότητα και περιλαμβάνει και μια μπαταρία στην ίδια τιμή. Για να το βρεις όμως μάλλον θα πρέπει να τελειώσει πρώτα το stock από το απλό SE.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΜΟΝΤΕΛΑ T-REX
    Μεταπήδηση σε: