Τίποτα δεν συγκρίνετε με το να φτιάχνεις ένα μοντέλο απο την αρχή μαζεύοντας υλικά απο παντού.Ξεκινάω αυτο το τοπικ γιανα μην κανιβαλίζω άλλα τοπικς και για να βρίσκει όποιος θέλει πληροφορίες εύκολα.Θα γράφω και ποστάρω φωτογραφίες με την πορεία του project.
Ξενινησα το project μαζευοντας υλικά όπως αλουμίνια και κοντρα πλακέ , στην αρχή το ξεκίνησα κανοντάς το 80cm μήκος αλλά είναι μεγάλο και δεν με βολευε καθόλου , προχώρησα όμως και το βελτίωσα κανοντάς το 60 cm και 40cm απο moter σε moter.
Για να φτάξεις ένα τέτοιο μοντέλο χρειάζοντε λίγες ικανότητες σε ιδιοκατασκευές και λίγα χρήματα για τα υλικά , το frame μου στοιχησε 13 EURO απλά χρειάζοντε 2 πλάκες απο ξύλο αλουμίνιο ή carbon , για να είναι ελαφρύ και δυνατό, και 4 ή 6 ή 9 πόδια για να στηρίξεις τα μοτέρ ανάλογα τι είδους multicopter θές, Ο εγκέφαλος του QUAD είναι μια άλλη ιστορία που θα το αναλύσω αργότερα..
στην δική μου περίπτωση το μοντέλο είναι σε αυτην την κατηγορία , γιατι έχω μαθει με το gaui330xs

στην αρχή ξεκίνησα με αυτην την κατασκευή 80cm διασταση μοτέρ 2 με 4 και 53cm μοτέρ με μοτέρ....1 με 2

αλλά τελικά δεν σύμφερε γιατι ήτν αρκετά μεγάλο και υπήρχαν δονησεις λόγο του μεγέθους

Στην συνέχεια προχώρησα σε βελτιώσεις κάνοντας το body με δύο πλάκες κοντρα πλακέ 12cmX12cm και πόδια αλουμινίου με διασταση 60cm και 40cm μοτέρ με μοτέρ 1 με 2, επίσης κατάφερα και το έκανα holdable (αναδιπλούμενο), Μεγάλη προσοχή θέλει στην τοποθέτηση των ποδιών να είναι σωστά τοποθετημένα και επίσης θέλει προσοχή στην τοποθέτηση του μοτέρ , να είναι σταθερό.
Οταν μετράμε την απόσταση απο μοτέρ σε μοτέρ ξεκινάμε το μέτρημα απο τον άξονα του κάθε μοτέρ 

ESC χρησιμοποιώ 4
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6458&aff=212513Moter 4
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5688&aff=212513οι προπέλες είναι του GAUI 330xs ανταλακτικά.
ΤΑ ESC πρέπει να συνδεθούν όλα τα θετικά μαζι και όλα τα αρνητικά μαζι για να μπυν στην μπαταρία
Μετα απο αυτο θα προχωρήσω στήν βάση του καθώς θέλω ακρετό χώρο απο κάτω για να μπεί η GOPROHD,