Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.794 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 22:13:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 22:13:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309794
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 85
    Συνολικά: 87
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φορτιστης Schulze και LiPos  (Αναγνώστηκε 5632 φορές)
    3DJunk
    Board moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2005, 19:09:36 »

Γεια σας,

Σαν αρχαριος  στις LiPos εχω μια παρατηρηση/ερωτηση.

Παρατηρησα ακομα και απο τις πρωτες φορτισεις οτι LiPos μου φοριτζουν κατα 100mAh λιγοτερο περιπου. πχ η  ΚΟΚΑΜ 2000mAh δεχετai περιπου στα 1870mA. Χρησιμποποιω φορτιστη Schulze 6-330 με την τελευταια εκδοση του software σετταρισμενο για 3 στοιχεια LiPos, φορτιση στα 2Α (1C) και Max Charge Quantity στο 99999. θεωρειτε νορμαλ το γεγονος οτι η μπαταρια μου δεν δεχεται την μεγιστη ποσοτητα φορτιου? Αυτο σχετιζεται με την μπαταρια η με καποιον αλγοριθμο στο software του φορτιστη προκειμενου να αποφευχφει  πιθανη υπερφορτιση? Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με την αλλη μπαταρια που εχω.

Παπαραθετω επισις το παρακατω αποσπασμα απο το ηλεκτρονικο βιβλιο του Γ.Κωνσταντακατου για τη φορτιση LiPos:

"Το ρεύμα φόρτισης αρχικά είναι 1C, αλλά μειώνεται βαθμηδόν καθώς η μπαταρία φορτίζεται, και όταν η τάση του στοιχείου φθάσει τα 4,2V, στο τέλος της φόρτισης η ένταση έχει πέσει στο 0,1-0,2C. Με αρχική ένταση το 1C η μπαταρία θα επανακτήσει το 90% της χωρητικότητάς της σε μία ώρα, ενώ το υπολοιπόμενο 10% απαιτεί 45-50 ακόμη λεπτά."

Απο αυτο το αποσμασπα φαινεται εφικτη η πληρης φορτιση μιας LiPo. Αναρωτιεμαι αν το γεγονος οτι οι δυο μπαταριες 3 στοιχειων που εχω εχουν καποιο προβλημα αφου φορτιζουν περιπου στο 95% της χωρητικοτητας τους. Ειναι δυνατο ομως δυο καινουργιες μπαταριες διαφορετικων κατασκευαστων (ΚΟΚΑΜ, Thuder Power) να παρουζιαζουν παρομοια συπεριφορα απο τις πρωτες κιολας φορτισεις? Μηπως τελικα ειναι θεμα φορτιστη?

Καποιος που εχει εμπειρια με τις LiPos θα μπορουσε να βοηθησει λιγο στο παραπανω θεμα?

Ευχαριστω κ' χαιρετισμους,

Νικος
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 19 Νοε 2005, 14:26:56 από Nikolas » Καταγράφηκε
    Baper
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2005, 21:07:30 »

Νίκο Γειά σου,

Ας τα πάρουμε απο την αρχή.
    Χρησιμοποιώ εγώ και πολλά άλλα παιδιά του Συλλόγου Αερομοντελιστών Χανίων μπαταρίες LiPo διαφόρων εταιριών (από ανώνυμες μέχρι επώνυμες μάρκες) περίπου ένα χρόνο.
    Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι καλό είναι να μην φορτώνεις ποτέ μία LiPo με περισσότερο απο 0.5 C, και να μην περάσεις ποτέ το 75% του Discharge rate που μπορεί να σου δώσει.
    Μάλιστα στις FlightPower το γράφει και στην ετικέτα (μπορεί να φορτιστεί μέχρι και με 1C αλλά συνιστάμε να μην ξεπεράσετε το 0.5C)
    Σε όσες μπαταρίες ακολουθήσαμε αυτό τον κανόνα, δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα και μάλιστα δουλεύουν όπως όταν ήταν καινούριες, μετά απο 40-50 φορτίσεις που έχουν μέχρι σήμερα.
    Σε όσες μπαταρίες δεν ακολουθήσαμε αυτό τον κανόνα (μιλάω πάντα ανεξαρτήτως μάρκας) και τις ζορίσαμε είτε στην φόρτιση είτε στην εκφόρτιση , εμφανίστηκαν προβλήμματα, ένα απο τα οποία ήταν και αυτό που λές (μικρότερη χωρητικότητα). Κατά την άποψή μου λοιπόν υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα να πάμε στον φορτιστή.
    Τον έχω και τον δουλεύω απο τότε που έχω LiPo.
    Ο Φορτιστής αυτός κάνει αυτό ακριβώς που λέει ο Γιάννης στο Site του.
    Ξεκινάει, φορτίζει, μόλις φτάσει στο 90% της φόρτισης της μπαταρίας, αρχίζει και σου βγάζει την ένδειξη a αριστερά.
    Θα προσέξεις ότι όσο περνάει η ώρα, φορτίζει με λιγότερα μιλιαμπέρ, και μετά απο λίγο η ένδειξη γίνεται  b (95%) και στο τέλος λίγο πρίν σου γράψει  Full θα αλλάξει σε  c.
    Προσωπικά πάντα βάζω Max Charge Quantity λίγο πάνω απο την χωρητικότητα της μπαταρίας. Δεν το αφήνω στο 99999.
    Ο Schulze έχει ποιό μαλακό πρόγραμμα απο άλλους φορτιστές (ASTRO, Super Brain κ.λ.π) και του παίρνει περισσότερη ώρα για να γεμίσει μία LiPo.
    Έτσι είναι σχεδιασμένος.

Δεν είμαι ειδικός, απλά την εμπειρία μου μεταφέρω , για να μην παρεξηγούμαι Wink
    Καταγράφηκε

Keep It Up!
    ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ
    ΣΑΧ
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 19 Νοε 2005, 14:41:57 »

Μπαμπη εστω και αρκετα καθυστερημενα ευχαριστω για την απαντηση.

Θα ηθελα να επανελθω στο θεμα, θελω να ελεγξω κατα ποσο οι μπαταριες LiPo που εχω προς το παρον ειναι "ζωντανες" δηλαδη κατα ποσο εχουν χασει την χωρητικοτητα τους μετα απο καποιους κυκλους φορτισης εκφορτισης.

Σκεφτομαι να ακολουθησω την εξης μεθοδο:

-Φορτιση της μπαταριας απο εκει που εχει μεινει απο την τελευταια πτηση,( οχι δηλαδη πληρως αποφορτισμενη) στα 0.5 C.
    -Εκφορτιση παλι στα 0.5C. H ενδειξη αυτη λογικα ειναι πρεπει να ειναι πραγματικη χωρητικοτητα της μπαταριας.

O Sculze προτεινει η εκφορτιση να γινεται στα 0.1C για την μετρηση αυτη αλλα ειναι λιγο υπερβολικο νομιζω, αφηστε που θα παρει γυρω στις 10 ωρες για κατι τετοιο.

Η Τhunder Power προτεινει για τα στοιχεια 1ης γεννεας που εβγαλε φορτιση 0.3C και εκφορτιση 0.5C για τη μετρηση χωρητικοτητας. Ενω για της 2ης γεννειας 1C και 1C αντοιστοιχα. Επισις απ'οτι διαβασα μια μεταβολη γυρω στο (+ -) 5% της χωρητικοτητας ειναι νορμαλ ενω αν πεσει κατω απο 20% η μπαταρια ειναι για τον καδο απορρηματων.

Θα ηθελα τα σχολια καποιου που εχει εμπειρια με LiPo για τις παραπανω μεθοδους.

Ευχαριστω εκ των προτερων,

Νικος
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 20 Νοε 2005, 11:38:53 »

Ελατε παιδια, δεν υπαρχει καποιος με εμπειρια σε LiPo?

Τελοσπαντων, τα αποτελεσματα δεν ειναι και τοσο καλα...

- Thunder Power 3s 2100mAh δινει 1895mAh, δηλαδη μειωση της χωρητικοτητας γυρω στο 10%

- ΚΟΚΑΜ 3s 2000mAh δινει 1770mAh, μειωση της χωρητικοτητας γυρω στο 12%.

Λογικα καποια στοιχεια δεν ειναι ισοροπημενα, υπαρχει περιπτωση να επανελθουν αν καταφερω και τα εξισσοροπησω με καποιο τροπο?
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 20 Νοε 2005, 12:46:53 από Nikolas » Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 20 Νοε 2005, 19:15:15 »

niklola κατε εμέ μόνο ένας είνια η λύση...jkon...δλδ...Γιάννης Κωνσταντακάτος...για μένα στην χώρα μας και σε ότι αφορά ηλεκτρικά χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν είναι ο Γιάννης. Βέβαια και ο Ηλίας, (Σοπέογλου ) όπως και ο  Βασίλης ο Παπαδόπουλος έχουν αρκετεί εμπειρία στα Lipo.
    Παντελής.
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 21 Νοε 2005, 00:10:14 »

Καλησπέρα nikola .
    Μάλλον ξεχνάμε πως η μπαταρία μας έχει ήδη μέσα της κάποιο Φορτίο πρίν τη φορτίσουμε ...  Wink
    Αυτά είναι τα ΜιλιΑμπερώρια που ψάχνουμε ...
    Εκτός και άν θέλουμε να φτάσουμε τα στοιχεία μας στα 2,5 Volt έκαστο και να ξαναφορτίσουμε απο εκεί ... Εγώ πάντως Δέν θα το συνιστούσα ... 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 21 Νοε 2005, 00:41:43 »

HuhHuh!

Αποστολε,

Τα παραπανω φορτια ειναι αυτα που εδωσαν στην εκφορτιση, και οχι αυτα που ελαβαν στη φορτιση. Κι αν ακομα οι μπαταριες ηταν πληρως αποφορτισμενες και τις φορτιζα, οι τιμες του φορτιου δε θα ηταν ρεαλιστικες για την μετρηση της χωρητικοτητας αφου κατα τη φορτιση ενα μερος της ενεργειας δε συσωρευεται αλλα μετατρεπεται σε θερμοτητα. Γι αυτο και η μετρηση της χωρητικοτητας γινεται με εκφορτιση απο πληρη φορτιση αυτη ειναι η μεθοδος που προτεινει ο Schulze το ερωτημα ειναι σε τι ρυθμο? Ο Schulze προτεινει C/10, απο την αλλη ο κατασκευαστης μπαταριας προτεινει C/2. Μας ενδιαφερει κυριως τι δινει η μπαταρια στην εκφορτιση και οχι τι δεχεται στη φορτιση... Wink

Τελοσπαντων ειναι πολλα τα ερωτηματικα για τις LiPo, εχω διαβασει  αρκετα αρθρα καθως και το βιβλιο του Γ.Κωνσταντακατου και για αρκετα ερωτηματα δεν υπαρχουν απαντησεις, ειναι σχετικα νεα τεχονολογια βλεπετε. Απλως προσπαθω μεσω καποιων εμπειριων φιλων μοντελιστων να βγαλω καποια ακρη και μαθω τελικα να χειριζομαι τις LiPo μπαταριες με τον καλυτερο τροπο...

Παντως απ'οτι φαινεται πρεπει να αρχισω να χρησιμοποιω balancer αλλιως το θεμα με τις LiPo ξεφευγει οικονομικα γιατι αν χαλανε μετα απο 30 κυκλους περιπου φορτισης και εκφορτισης , σημαινει ενα κοστος γυρω στα 75-100 ευρω για καθε pack αφου ειναι υψηλης εκφορτισης 15-20C.

Αυτα προς το παρον,

Νικος
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Νοε 2005, 00:44:56 από Nikolas » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 22 Νοε 2005, 06:05:21 »

Η ονομαστική τιμή της χωρητικότητας ενός στοιχείου είναι «ενδεικτική». Εξαρτάται από το ρεύμα της εκφόρτισης και την ηλικία της μπαταρίας. Σε κάθε κύκλο των Li-Po χάνεται κάποιο ποσοστό χωρητικότητας, και μάλιστα μεγαλύτερο όσο μεγαλύτερη είναι η καταπόνηση της.
    O Graupner ανέφερε ότι με τον τρόπο που οι αερομοντελιστές καταπονούν τις  Lι-Po, είναι αναμενόμενο σε 30 κύκλους να χάσουν το μισό της χωρητικότητάς τους.
    To Speed Control, κόβει την παροχή διαβάζοντας την τάση, και όχι το υπόλοιπο της ενέργειας. Η τάση αυτή κατά την λειτουργία σε μεγάλη ένταση είναι χαμηλότερη απ’ ότι θα ήταν αν λειτουργούσε με μικρότερη ένταση. Ετσι η παροχή διακόπτεται νωρίς, ενώ έχει μείνει ακόμα κάποιο ποσοστό ενέργειας στην μπαταρία.

Η φόρτιση με 1C είναι σίγουρα πιο έντονη απ΄ ότι με 0,5C, και αυτό απ’ ότι με 0,25 C κ.ο.κ. Αλλά να θυμάστε ότι το 1C ορίζεται ως η μέγιστη επιτρεπόμενη ένταση, που μπορεί να εμφανιστεί μόνο ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ της φόρτισης, όταν η μπαταρία είναι τελείως αφόρτιστη. Δεν είναι σταθερό σε όλη την διάρκεια της φόρτισης. Η φόρτιση μπορεί να παρομοιαστεί με τα συγκοινωνούντα δοχεία. Οσο φορτίζεται η μπαταρία, και η τάση της πλησιάζει αυτή της πηγής, τόσο θα μειώνεται το ρεύμα φόρτισης, έως ότου η τάση της μπαταρίας φθάσει την τάση της πηγής. Αν βάλουμε μία μισογεμάτη μπαταρία να φορτίσει, έστω και αν έχουμε ορίσει μέγιστη ένταση το 1C, αυτή αμέσως θα χαμηλώσει στο μέγεθος που θα είχε αν είχε αρχίσει η φόρτιση από την αρχή με άδεια μπαταρία, και έφθανε στο ποσοστό ενέργειας που έχει τώρα.

Και τέλος, επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των μπαταριών που βρίσκονται στα αερομοντελιστικά χέρια έχουν ανισόρροπα στοιχεία, ο φορτιστής Schulze είναι ρυθμισμένος να τα φορτίσει με (ελάχιστα) μικρότερη τάση, στοχεύοντας σε ποσοστό λίγο κάτω από το μέγιστο της χωρητικότητάς τους, για να μη υπερφορτιστούν τα στοιχεία με την μεγαλύτερη ενέργεια (που έχουν και την μεγαλύτερη τάση).

Η δυνατότητα που δίνει ο Schulze στην επιλογή της μέγιστης εισερχόμενης ενέργειας (σε μονάδες χωρητικότητας mAh) είναι χονδρική, και αφορά μόνο την περίπτωση φόρτισης μίας τελείως αφόρτιστης μπαταρίας. Δεν μπορεί να προβλεφθεί το σωστό νούμερο σε συμπληρωματική φόρτιση μισοφορτισμένης μπαταρίας.

Να είστε ευτυχείς όταν η αναγραφόμενη (εισαγόμενη) χωρητικότητα κατά την φόρτιση είναι μικρότερη από την ονομαστική. Αν δείτε μεγαλύτερη, σημαίνει ότι δεν σταμάτησε αυτόματα η φόρτιση, και υπάρχει άμεσος κίνδυνος ….. Αμέσως διακόψτε manually την φόρτιση, και περιμένετε μισή ώρα μήπως και εκδηλωθεί φωτιά.
    Αν όλα ήταν ρόδινα, δεν θα ήταν ανάγκη να τις παρακολουθούμε όλη την ώρα που φορτίζουν.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 22 Νοε 2005, 08:27:29 »

"Και τέλος, επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των μπαταριών που βρίσκονται στα αερομοντελιστικά χέρια έχουν ανισόρροπα στοιχεία, ο φορτιστής Schulze είναι ρυθμισμένος να τα φορτίσει με (ελάχιστα) μικρότερη τάση, στοχεύοντας σε ποσοστό λίγο κάτω από το μέγιστο της χωρητικότητάς τους, για να μη υπερφορτιστούν τα στοιχεία με την μεγαλύτερη ενέργεια (που έχουν και την μεγαλύτερη τάση). "

Αυτο ισως ειναι μια εξηγηση και μακαρι να ειναι ετσι, ΑΛΛΑ στο ενθετο φυλλαδιο για τις μπαταριες LiPo που δινει ο Schulze αναφερει ως μεγιστο οριο τασης τα 4.25V/cell αν δε κανω λαθος αρα στοχευει θεωρητικα σε μεγαλυτερη ταση απο τη μεγιστη.

Για του λογου το αληθες:

"Our chargers with Version 8 software use the upper limit of this approved FULL voltage.4.23 … 4.25 Volts are P E R M I S S I B L E values!"

"Η δυνατότητα που δίνει ο Schulze στην επιλογή της μέγιστης εισερχόμενης ενέργειας (σε μονάδες χωρητικότητας mAh) είναι χονδρική, και αφορά μόνο την περίπτωση φόρτισης μίας τελείως αφόρτιστης μπαταρίας. Δεν μπορεί να προβλεφθεί το σωστό νούμερο σε συμπληρωματική φόρτιση μισοφορτισμένης μπαταρίας."

Δεν αντιλεγω στο παραπανω, η μετρηση της χωρητικοτητας γινεται με εκφορτιση απο πληρη φορτιση χωρις να μας ενδιαφερει αν η μπαταρια ηταν μισογεματη η εντελως αδεια πριν φτασει στην κατασταση πληρους φορτισης. Συμφωνουμε σε αυτο?  Ενδειξη της χωρητικοτητας ειναι τι δινει η μπαταρια στην εκφορτιση σε χαμηλο ρυθμο C/10, C/5 κτλ. μεχρι να εκφορτιστει πληρως δηλαδη μεχρι να φτασει περιπου 3V/cell. Eτσι δεν ειναι? Τι ρυθμο εκφορτισης ομως? Αυτο ειναι το ερωτημα μου...

Επισις αν στην εκφορτιση ο φορτιστης δε φτανει τα στοιχεια στην ελαχιστη επιτρεπομενη ταση, τοτε τα mAh που εχει δωσει δεν ειναι ενδεικτικα για την χωρητικοτητα της μπαταριας. Μηπως λοιπον οι χωρητικοτητες που μετραω δεν ειναι οι ανεμενομενες γι'αυτο το λογο?

Περιμενω απαντηση με ανυπομονησια  ,

Νικος
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 22 Νοε 2005, 08:58:00 από Nikolas » Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 22 Νοε 2005, 11:28:40 »

μηπως εχει δοκιμασει με αλλο φορτιστη; οχι ιδιο σαν τον δικο σου, αλλο τυπο
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 23 Νοε 2005, 01:40:54 »

Φιλε Orck,

Δεν εχω δοκιμασει αλλο φορτιστη.

Νομιζω οτι εχω βρει καποιοες απαντησεις στα ερωτηματα μου, συμφωνα με το Γ.Κωνσταντακατο ο συγκεκριμενος φορτιστης δε φτανει τα στοιχεια στα ανωτατα (4.35V) και κατωτατα (2.5V) ορια φορτισης και εκφορτισης αντιστοιχως για λογους προφυλαξης των στοιχειων σε σειρα, στην πιθανη περιπτωση που καποιο/α δεν ειναι ισορροπημενο/α. Αρα σε ενα μεγαλο βαθμο, χωρις να αποκλεισουμε και αλλα αιτια, η αποκλιση της χωρητικοτητας οφειλεται στον παραπανω λογο, ειναι με λιγα λογια θεμα φορτιστη.

Αυτο ειναι καλο κατα τη γνωμη μου αφου τα στοιχεια δεν επιβαρυνονται περεταιρω στην περιπτωση που δεν ειναι ισορροπημενα και ο ρυθμος μειωσης της χωρητικοτητας τους σε συναρτηση με τους κυκλους φορτισης/εκφορτισης ειναι πιο χαμηλος. Καπως ετσι καταλαβα την εξηγηση του Γιαννη.

Αυτα, αρκετα σας κουρασα με την ευρεση των χαμενων mAh .
    Νικος
    Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 23 Νοε 2005, 11:09:54 »

Ωωωωωωχχχχχχ  tickedoff tickedoffπονοκεφαλιασα .Ωρε παλικαρια τι το ψυριζετε τοσο πολυ  το πραγμα ειναι απλο.Παρτε ενα ενδεδειγμενο φορτιστη για Lipo πολλεεεες  Cheesy Cheesy μπαταριες ,φορτιστε πεταξτε,ξαναφορτιστε ξαναπεταξτε ,γενικα πιητε τους το αιμα να κανουν αποσβεση Thumbs upΤιποτα δεν κραταει για παντα διλαδι οι μπουζοκεφαλοι  καθε ποσα ντεποζιτα αλλαζουν πιστονια,ελατηρια?Δεν νομιζω οτι αποδιδει κανενα θερμικο 500 ντεποζιτα police police.Παρεπιπτοντως εχω φορτισει και με τον schulze και με τον triton ολα τα 20C στοιχεια της Kokam με 2C αρκετες φορες που βιαζομουνα και δεν παθανε τιποτα ,οχι οτι το συνιστω η οτι εγγυωμαι απλα πηρα το ρισκο ,πριν βγει ο Κ. Γιαννης να με πηροβολησει police.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 23 Νοε 2005, 11:19:29 »

απο οσα εχω διαβασει και οτι εχω καταλαβει, δεν θα δεις κατι τραγικο αν τις φορτισεις με μεγαλη ενταση απλα αν ειναι να αντεξουν 200 φορες τον κυκλο φορτιση εκφορτιση τωρα θα σου αντεξουν 195

Ωωωωωωχχχχχχ  tickedoff tickedoffπονοκεφαλιασα .Ωρε παλικαρια τι το ψυριζετε τοσο πολυ  το πραγμα ειναι απλο.Παρτε ενα ενδεδειγμενο φορτιστη για Lipo πολλεεεες  Cheesy Cheesy μπαταριες ,φορτιστε πεταξτε,ξαναφορτιστε ξαναπεταξτε ,γενικα πιητε τους το αιμα να κανουν αποσβεση Thumbs upΤιποτα δεν κραταει για παντα διλαδι οι μπουζοκεφαλοι  καθε ποσα ντεποζιτα αλλαζουν πιστονια,ελατηρια?Δεν νομιζω οτι αποδιδει κανενα θερμικο 500 ντεποζιτα police police.Παρεπιπτοντως εχω φορτισει και με τον schulze και με τον triton ολα τα 20C στοιχεια της Kokam με 2C αρκετες φορες που βιαζομουνα και δεν παθανε τιποτα ,οχι οτι το συνιστω η οτι εγγυωμαι απλα πηρα το ρισκο ,πριν βγει ο Κ. Γιαννης να με πηροβολησει police.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 23 Νοε 2005, 11:23:12 »

OK Μητσο οτι πεις... . Ενταξει δε πειραζει να γινεται και καμια συζητηση τεχνικου ενδιαφεροντος... laugh

Με την ευκαιρια, η παραγγελια εγινε... Thumbs up

Νικος
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 23 Νοε 2005, 21:32:25 »

Πράγματι έτσι είναι όπως τα λέει ο Δημήτρης. Πολύ φασαρία για το τίποτα.

Αλλά για να μην κλαίει ο Νικόλας, προτείνω να κάνουμε έρανο, να του δώσει ο καθένας λίγα μιλλιαμπερώρια από τα δικά του.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: Φορτιστης Schulze και LiPos
    Μεταπήδηση σε: