Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.871 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 08:33:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 31 Ιουλ 2026, 08:33:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:25]

από dominicm
    [Χθες στις 19:33]

από Stargazer
    [Χθες στις 10:48]

από Markhelis
    [Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 14:21:34]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309871
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 134
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 59
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μειωμένη εμβέλεια στα 2.4 GHz  (Αναγνώστηκε 26620 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #75 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 01:33:02 »

Η προσοχή απαιτείται πάντα γιατί όταν έχεις μια μηχανή με ας πούμε 2 ίππους και ένα στροφείο με δίσκο 130cm με 2000rpm και το φας στο "γλόμπο" σίγουρα θα έχεις η/και θα δημιουργήσεις σοβαρό πρόβλημα.  Αλλά με τα 2.4 σχεδόν εξαλείφεις ένα σημείο αστοχίας. Αν δε σε ένα χώρο τα συστήματα φτάσουν στο όριο της προδιαγραφής τότε είναι το σύστημα σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην δουλέψει γιατί απλά δεν θα βρεί τα δύο slots που θέλει στο φάσμα, για να συντονιστούν π και δ. Όσον αφορά αναφορές για κάποια προβλήματα σε fun flys με ταυτόχρονα πολλά συστήματα ενεργοποιημένα (αλλά λιγότερα από το όριο της προδιαγραφής) ο σχεδιαστής του συστήματος δεν έχει πει κάτι στο rr. Αλλά νομίζω ότι τέτοια περίπτωση στην ελληνική πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ακόμα μακριά.

Ακριβώς για αυτά λεω... Μάλιστα έχουν γίνει και προσπάθειες για να σπάσουν τα ρεκόρ το περισσότερων μοντέλων στον αέρα αλλα και ελικοπτέρων μονο...
    Εκει που βρίσκουν δυσκολία ειναι με τις τηλεκατ..!

Α δλδ κατα τους σχεδιαστές με το 2.4 απλα δεν θα bindarei  ο πομπός με δέκτη αρα δεν θα τεθεί πρόβλημα...!
    Oταν ομως καποια συστήματα κατα την ωρα πτησης κανουν καποια hops εκει λογικα δεν γινεται το μπερδεμα ??
    Καταγράφηκε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #76 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 02:15:20 »

"Oταν ομως καποια συστήματα κατα την ωρα πτησης κανουν καποια hops εκει λογικα δεν γινεται το μπερδεμα ??"
    Τί εννοείς με αυτό, δεν καταλαβαίνω. Όταν ο αριθμός των συστημάτων σε μία περιοχή είναι ο μέγιστος τότε όχι ότι δεν θα κάνει bind π και δ, (αυτό έχει γίνει σε προηγούμενο στάδιο), απλά δεν θα συντονιστούν. Δεν θα δεις τα λαμπάκια να ανάβουν σε κυρίως δέκτη και δορυφόρο(ους).

Η προσοχή απαιτείται πάντα γιατί όταν έχεις μια μηχανή με ας πούμε 2 ίππους και ένα στροφείο με δίσκο 130cm με 2000rpm και το φας στο "γλόμπο" σίγουρα θα έχεις η/και θα δημιουργήσεις σοβαρό πρόβλημα.  Αλλά με τα 2.4 σχεδόν εξαλείφεις ένα σημείο αστοχίας. Αν δε σε ένα χώρο τα συστήματα φτάσουν στο όριο της προδιαγραφής τότε είναι το σύστημα σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην δουλέψει γιατί απλά δεν θα βρεί τα δύο slots που θέλει στο φάσμα, για να συντονιστούν π και δ. Όσον αφορά αναφορές για κάποια προβλήματα σε fun flys με ταυτόχρονα πολλά συστήματα ενεργοποιημένα (αλλά λιγότερα από το όριο της προδιαγραφής) ο σχεδιαστής του συστήματος δεν έχει πει κάτι στο rr. Αλλά νομίζω ότι τέτοια περίπτωση στην ελληνική πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ακόμα μακριά.

Ακριβώς για αυτά λεω... Μάλιστα έχουν γίνει και προσπάθειες για να σπάσουν τα ρεκόρ το περισσότερων μοντέλων στον αέρα αλλα και ελικοπτέρων μονο...
    Εκει που βρίσκουν δυσκολία ειναι με τις τηλεκατ..!

Α δλδ κατα τους σχεδιαστές με το 2.4 απλα δεν θα bindarei  ο πομπός με δέκτη αρα δεν θα τεθεί πρόβλημα...!
    Oταν ομως καποια συστήματα κατα την ωρα πτησης κανουν καποια hops εκει λογικα δεν γινεται το μπερδεμα ??
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #77 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 15:15:51 »

εκτος απο τα πολυ καλα συστηματα τηλ/σης,τα οποια χαρακτηριζονται απο σταθεροτητα στην ζευξη πομπου-δεκτη,
    υπαρχουν και τα β' διαλογης τα οποια αρκετες φορες ακομα και κατα τη διαρκεια της πτησης,χανουν την επαφη εστω και για msec...
    η υπαρξη συσκευων στα 2,4ghz οι οποιες λειτουργουν στην περιοχη της πτησης ειναι πιθανο να προκαλεσουν προβλημα στο bind-αρισμα.
    μπορει να θεωρειται επιστημονικη φαντασια απο καποιους,εγω ομως δεν το αποκλειω.
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #78 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 19:12:10 »

Σας πληροφορώ ότι συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες http://rc.runryder.com/helicopter/t488594p1/ (στη 2η σελ, στο 1ο post έχει και video)...απλά πιστεύω ότι ένα από τα μέτρα είναι η αξιοπιστία του συστήματος και πως τα καλύτερα συστήματα τείνουν στο 100%. Κανένας δεν είναι 100% όλοι τείνουν. Το πόσο αποκλείει ό καθένας από τον στόχο είναι αυτό που μετράει και τελικά παίρνει έγκριση από τους ρυθμιστές όπως η FCC και η AMA. Είναι σαν τα αεροπλάνα, υπάρχει κάποιο που η πιθανότητα να συμβεί ατύχημα είναι 0?? 

εκτος απο τα πολυ καλα συστηματα τηλ/σης,τα οποια χαρακτηριζονται απο σταθεροτητα στην ζευξη πομπου-δεκτη,
    ...
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #79 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 19:26:48 »

αρα να υποθεσω οτι συμφωνεις σε καποιο βαθμο μαζι μου?
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #80 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 20:55:13 »

Δεν νομίζω ότι έχω διαφωνήσει με κάποιον εκτός και αν αυτά που αναφέρει αναφέρονται ως συμπεράσματα που δεν βγαίνουν από κάποια λογικά, εξηγήσιμα και διερευνήσιμα γεγονότα - γνώση. Όσον αφορά τα συστήματα της spektrum και κατ΄ επέκταση της JR που τα έχει υιοθετήσει, εφ' όσον ο (οι) δέκτης(ες) συντονιστούν με τον πομπό και ανάψει το led τότε είσαι έτοιμος να πετάξεις γιατί έχει αποκατασταθεί ένα πολύ αξιόπιστος δεσμός (link) π - δ (μέσω τριών διαφορετικών παραμέτρων: α. συχνότητα (δύο συχνότητες εκπομπής λήψης), β. διαδρομή (path) - δύο κεραίες και δύο δ στα συστήματα με δορυφόρο, - και γ. χρόνος  -  εκπομπή δύο φορές το κάθε πακέτο στις δύο συχνότητες - ). Αυτό ισχύει και για τους δέκτες DSM2 και για τους DSM1. Τώρα ότι είναι δυνατό να χαθεί κάποιο πακέτο ναι είναι. Αλλά άπαξ και "κλειδώσει" το link π - δ (μιλάω για το DSM που τυγχάνει να έχω ασχοληθεί περισσότερο) τότε η πιθανότητα να "σπάσει" αυτό το link είναι εξαιρετικά μικρή. Μπορεί να γίνει αυτό? Ασφαλώς!! Πόσο πιθανό είναι να γίνει αυτό?? Το ενδεχόμενο έχει πολύ μικρή πιθανότητα. Για να γίνει συμβεί πρέπει να σταματήσει η εκπομπή και στις δύο συχνότητες, να χαθεί το σήμα από απώλειες από όλες τις πιθανές του διαδρομές και τελικά να μην ληφθεί κανένα από τα δύο πακέτα που εκπέμφηκαν και στις δύο συχνότητες.

αρα να υποθεσω οτι συμφωνεις σε καποιο βαθμο μαζι μου?
    Καταγράφηκε

STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #81 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 21:33:47 »

ΦΙΛΕ gravitywins  υπαρχει σε καποιο απο τα συστηματα της spektrum jr H της futaba αμφιδρομη επικοινωνια μεταξυ δεκτη πομπου?? ειναι εφικτο αυτο??
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #82 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 22:44:49 »

Για futaba δυστυχώς δεν γνωρίζω ή γνωρίζω τόσο λίγα που θεωρώ ότι είμαι άσχετος.
    Στο DSM2 οι δέκτες "μιλάνε" με τον πομπό κατά την διάρκεια του bind. Αν ο δέκτης δεν μιλήσει κατά την διάρκεια του bind, τότε ο πομπός θεωρεί ότι έχει απέναντι του δέκτη DSM1 (πχ οι παλιοί 6000) και αλλάζει ανάλογα.

ΦΙΛΕ gravitywins  υπαρχει σε καποιο απο τα συστηματα της spektrum jr H της futaba αμφιδρομη επικοινωνια μεταξυ δεκτη πομπου?? ειναι εφικτο αυτο??

Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #83 στις: Σάββατο, 18 Δεκ 2010, 23:48:08 »

θεωρητικα το σπασιμο του δεσμου μπορει να επελθει απο πολλους παραγοντες.
    χαμηλη φορτιση μπαταριας πομπου
    ενα fail safe το οποιο ''τσαφαρησε''
    στιγμιαια παραβαση της μεγιστης εμβελειας της τηλ/σης
    ελλατωματικη επαφη της μπαταριας του δεκτη  κτλ...............

το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι ικανη η καθε τηλ/ση να αποκαταστησει την επικοινωνια πομπου-δεκτη και σε τι χρονικο διαστημα.
    για παραδειγμα η τηλ/ση που εχω τωρα (δε θελω να αναφερω τη φιρμα),κανει bind σε κλασματα του δευτερολεπτου σε αντιθεση με την προηγουμενη η οποια ηθελε
    πανω-κατω 2 δευτερολεπτα....
    αυτο το χρονικο διαστημα μπορει να αποβει μοιραιο.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 09:41:20 από stamatis » Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #84 στις: Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 00:06:18 »

Δεν νομίζω ότι έχω διαφωνήσει με κάποιον εκτός και αν αυτά που αναφέρει αναφέρονται ως συμπεράσματα που δεν βγαίνουν από κάποια λογικά, εξηγήσιμα και διερευνήσιμα γεγονότα - γνώση. Όσον αφορά τα συστήματα της spektrum και κατ΄ επέκταση της JR που τα έχει υιοθετήσει, εφ' όσον ο (οι) δέκτης(ες) συντονιστούν με τον πομπό και ανάψει το led τότε είσαι έτοιμος να πετάξεις γιατί έχει αποκατασταθεί ένα πολύ αξιόπιστος δεσμός (link) π - δ (μέσω τριών διαφορετικών παραμέτρων: α. συχνότητα (δύο συχνότητες εκπομπής λήψης), β. διαδρομή (path) - δύο κεραίες και δύο δ στα συστήματα με δορυφόρο, - και γ. χρόνος  -  εκπομπή δύο φορές το κάθε πακέτο στις δύο συχνότητες - ). Αυτό ισχύει και για τους δέκτες DSM2 και για τους DSM1. Τώρα ότι είναι δυνατό να χαθεί κάποιο πακέτο ναι είναι. Αλλά άπαξ και "κλειδώσει" το link π - δ (μιλάω για το DSM που τυγχάνει να έχω ασχοληθεί περισσότερο) τότε η πιθανότητα να "σπάσει" αυτό το link είναι εξαιρετικά μικρή. Μπορεί να γίνει αυτό? Ασφαλώς!! Πόσο πιθανό είναι να γίνει αυτό?? Το ενδεχόμενο έχει πολύ μικρή πιθανότητα. Για να γίνει συμβεί πρέπει να σταματήσει η εκπομπή και στις δύο συχνότητες, να χαθεί το σήμα από απώλειες από όλες τις πιθανές του διαδρομές και τελικά να μην ληφθεί κανένα από τα δύο πακέτα που εκπέμφηκαν και στις δύο συχνότητες.

Μακάρι να ήταν ετσι φίλε μου!! Δν ειναι έτσι ...  Οχι δεν ειναι εξαιρετικα μικρή αλλα ουτε καν μικρη..! και μερα με την μερα θα μεγαλώνει..!
    Αν χρησιμοποιήσεις εναν logger αρκέτες φορές θα δεις ποσα hold θα δείς..!
    Και χωρίς να έχεις καποιο συγκεκριμένο προβλημα...!
    Εχουμε δοκίμασει αρκέτες φορες...
    Οι παράγοντες που παιζουν ρολο δυστυχως δεν εινια μονο αυτοι!!!

Δλδ σε κανονικές πτησεις εντως μικρής εμεβλειας με full λιπο ολα οκ εχω δει 5-7 holds..!
    Καταγράφηκε
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #85 στις: Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 15:12:08 »

"Μακάρι να ήταν ετσι φίλε μου!! Δν ειναι έτσι ...  Οχι δεν ειναι εξαιρετικα μικρή αλλα ουτε καν μικρη..! και μερα με την μερα θα μεγαλώνει..!"
    Προς χάρην της συζήτησης και του αποτελέσματος που αναζητούμε όλοι θα συμφωνήσω προς στιγμή μαζί σου αλλά και στο τέλος. Μόνο σε παρακαλώ απόδειξέ μου τον ισχυρισμό σου και αμέσως θα συνταχθώ στην άποψή σου.

"Αν χρησιμοποιήσεις εναν logger αρκέτες φορές θα δεις ποσα hold θα δείς..!"
    Στο Vibe 50 που έχω έβαλα logger και μου έδειξε ότι είχα fades. Hold δεν έχω!! Για τα fades δοκίμασα άλλες θέσεις δ και δορυφ μέχρι που μηδενίστηκαν.

"Εχουμε δοκίμασει αρκέτες φορες...
    Οι παράγοντες που παιζουν ρολο δυστυχως δεν εινια μονο αυτοι!!!"

Είμαι έτοιμος να δεχτώ τα πάντα. Αλλά ας τα βάλουμε κάτω να τα δούμε. Σημειώνω ότι μιλάμε για απόδοση - αξιοπιστία συστημάτων δηλ ότι οι κατασκευές αυτές βγήκαν εκτός προδιαγραφών. 
    Προσωπικά πιστεύω ότι είναι όχι γιατί μου αρέσει αλλά επειδή αν αναλυθούν τα γεγονότα αντικειμενικά και μόνο, εκεί οδηγούν. Προσωπικά δεν βλέπω την πιθανότητα να μεγαλώνει, την βλέπω να μικραίνει. Ακόμα και τώρα όταν πετάω με τα 72MHz ρωτάω πρίν εκπέμψω που είναι οι υπόλοιποι φίλοι στο πεδίο. Με τα 2.4 δεν ρωτάω τίποτα και κανένα. Απλά κοιτάω τα led ότι είναι αναμένα και προχωράω στα επόμενα βήματα. Αν κάποιος έρθει και πάει για παράδειγμα σε μιά άλλη περιοχή της αλάνας και δεν ρωτήσει συχνότητες, αν έχει 72 και είναι "πάνω μου" μόλις εκπέμψει ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει σε αυτόν που πετάει. Στα 2.4 δεν συμβαίνει τίποτα.
    Εγώ στη θέση σου θα ανυσηχούσα με τόσα πολλά hold. Σύμφωνα με αυτό http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPM9540 (υπάρχουν και αλλού αναλυτικές πληροφορίες με το θέμα) για 5-7 δευτερόλεπτα από την ώρα που θα ξεκινήσει έως ότου τελειώσει η καταγραφή δεν λαμβάνεις τα frames ενώ αυτά εκπέμπονται (Huh). Άρα σύμφωνα με τον κατασκευαστή (στο ίδιο link) το πρώτο να κάνει κάποιος σε μία τέτοια περίπτωση είναι να ελέγξει την γεωμετρία των κεραιών του δέκτη και του δορυφόρου. Μετά την επνατοποθέτησή τους όπως προβλέπεται ξανά καταγραφή και άν το ζήτημα συνεχίσει να υπάρχει πάμε στα επόμενα βήματα.

Μακάρι να ήταν ετσι φίλε μου!! Δν ειναι έτσι ...  Οχι δεν ειναι εξαιρετικα μικρή αλλα ουτε καν μικρη..! και μερα με την μερα θα μεγαλώνει..!
    Αν χρησιμοποιήσεις εναν logger αρκέτες φορές θα δεις ποσα hold θα δείς..!
    Και χωρίς να έχεις καποιο συγκεκριμένο προβλημα...!
    Εχουμε δοκίμασει αρκέτες φορες...
    Οι παράγοντες που παιζουν ρολο δυστυχως δεν εινια μονο αυτοι!!!

Δλδ σε κανονικές πτησεις εντως μικρής εμεβλειας με full λιπο ολα οκ εχω δει 5-7 holds..!
    Καταγράφηκε

gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #86 στις: Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 15:12:34 »

Πιστεύω ότι τεχνικά - θεωρητικά τα παρακάτω δεν είναι "θεωρητικά", είναι αυτό που περιγράφεται ως real life scenario. Αλλά "χαμηλη φορτιση μπαταριας πομπου" σημαίνει ότι κάπου αστόχησε το σύστημα από την δική μας πλευρά, γιατί πάμε και πετάμε με ας πω ευγενικά "πλημμελώς φορτισμένη" μπαταρία. Και στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι εγώ έχω πάθει το εξής: ενώ η μπαταρία (LiPo) ήταν φορτισμένη αλλά είχε πολλούς κύκλους στην "πλάτη της" χωρίς μάλιστα να είναι ακριβώς καταγεγραμμένοι και ενώ ήταν στο 75%, σήκωσα το ε/π για μιά τελευταία βόλτα και από αυτό που κατάλαβα μετά την αυτοψία - νεκροτομή, ήταν ότι το ένα από τα δύο cell έπαθε εσωτερικά αλλοίωση (ή εν πάσει περιπτώσει είχε έρθει η ώρα του αν θέλετε), προφανώς από την υπερχρήση (γιατί ήταν μπαταρία που μετασχηματίστηκε σε 2s) και η μπαταρία από το 75% βρέθηκε αυτομάτως στο 0. Αυτό είναι θεωρητικό? Είναι αλλά δεν περιγράφεται έτσι. Υπολογίζεται - περιγράφεται σαν το ενδεχόμενο να αστοχήσει η μπαταρία γενικά. Η εταιρείες παραγωγής όμως δεν μπορούν να λάβουν υπόψη τους τέτοια ενδεχόμενα. Αυτό που κάνουν είναι να σχεδιάσουν τα συστήματά τους έτσι ώστε όταν το λειτουργούν το ενδεχόμενο αστοχίας της ζεύξης και της ζεύξης μόνο, από τα στοιχεία που την αποτελούν, να είναι όσο το δυνατό ελάχιστο. Και πρόοδος υπάρχει. Παράδειγμα η DX8 προσφέρει τ/μ για να αποτρέψει σενάρια σαν το προαναφερόμενο. Πιστεύω δε ότι η τ/μ ιδίως σε πετομηχανές είναι κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει υποχρεωτικά τουλάχιστο από το 2ο μισό της 10ετίας του 90 που η αντίστοιχη σμίκρυνση επέτρεπε κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε η τ/μ να με ειδοποιήσει έγκαιρα στο παραπάνω περιστατικό για να το αποφύγω? Δεν ξέρω και ειλικρινά δεν θέλω να μάθω γιατί έπαθα απερίγραπτο πανικό και δεν θέλω να το ξαναζήσω (και έχω λάβει τα μέτρα μου για αυτό αλλά ότι και να κάνεις η πιθανότητα πάντα υπάρχει).
    "ενα fail safe το οποιο ''τσαφαρησε''"
    Ανήκει στα παραπάνω
    "στιγμιαια παραβαση της μεγιστης εμβελειας της τηλ/σης"
    μα αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο δεν θα φαίνεται πλέον (περισσότερα εδώ......http://www.spektrumrc.com/Content/Images/Products/Challenge_AD_4.pdf όπως βλέπετε πρόκειται για Ultimate 46% !!!)
    "ελλατωματικη επαφη της μπαταριας του δεκτη" 
    Ανήκει στα παραπάνω
    "για παραδειγμα η τηλ/ση που εχω τωρα (δε θελω να αναφερω τη φιρμα),κανει bind σε κλασματα του δευτερολεπτου σε αντιθεση με την προηγουμενη η οποια ηθελε" καταλαβαίνω ότι εννοείς reconnect και όχι bind.
    Συμφωνώ ότι είναι βασικό - βασικότατο να έχεις γρήγορη απόκριση στην αποκατάσταση του δεσμού π - δ σε περίπτωση που για κάποιο λόγο διακοπεί. Η spektrum αρχικά είχε θέμα στο συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο αντιμετωπίστηκε με αλλαγή του s/w. Εγώ έχω δέκτες 7000 με το παλιό και με το νέο s/w και η διαφορά φαίνεται.

θεωρητικα το σπασιμο του δεσμου μπορει να επελθει απο πολλους παραγοντες.
    χαμηλη φορτιση μπαταριας πομπου
    ενα fail safe το οποιο ''τσαφαρησε''
    στιγμιαια παραβαση της μεγιστης εμβελειας της τηλ/σης
    ελλατωματικη επαφη της μπαταριας του δεκτη  κτλ...............

το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι ικανη η καθε τηλ/ση να αποκαταστησει την επικοινωνια πομπου-δεκτη και σε τι χρονικο διαστημα.
    για παραδειγμα η τηλ/ση που εχω τωρα (δε θελω να αναφερω τη φιρμα),κανει bind σε κλασματα του δευτερολεπτου σε αντιθεση με την προηγουμενη η οποια ηθελε
    πανω-κατω 2 δευτερολεπτα....
    αυτο το χρονικο διαστημα μπορει να αποβει μοιραιο.
    Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 15:32:33 »

το ''θεωρητικα'' το χρησιμοποιησα διοτι ειμαι απο τους τυχερους μεχρι στιγμης (φτου να μη με ματιασω!!!) και δε μου εχει τυχει τιποτα απο αυτα που ανεφερα.
    {εκτος απο το θεμα του reconnect (οπως ορθα με διορθωσες)}
    Καταγράφηκε

ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #88 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 08:22:13 »

Πως βαζετε ενα δεκτη  2.4 σε μια ατρακτο η οποια ειναι γεματη Carbon ωστε να μην υπαρχουν προβληματα μειωμενης εμβελειας?
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

Ποτέ μην ανταλλάσσεις την τύχη με την ικανότητα

« Απάντηση #89 στις: Παρασκευή, 6 Ιαν 2012, 08:26:21 »

Πως βαζετε ενα δεκτη  2.4 σε μια ατρακτο η οποια ειναι γεματη Carbon ωστε να μην υπαρχουν προβληματα μειωμενης εμβελειας?
                         υπάρχουν μεγαλύτερες κεραίες και μπορείς να τις χρησιμοποίησης ώστε να βγούν έξω!!!!!
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Μειωμένη εμβέλεια στα 2.4 GHz
    Μεταπήδηση σε: