Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.790 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 02:09:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 02:09:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Χθες στις 19:34]

[Χθες στις 15:43]

από Markhelis
    [Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:54:11]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309790
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 121
    Συνολικά: 123
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Align voltage regulator.  (Αναγνώστηκε 7805 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 1 Νοε 2010, 22:00:57 »

για ποιο regulator μιλατε ρε παιδια..λιγο πιο συγκεκριμενοι να γινετε παρακαλω...αυτο με τα 5 λεντακια?Huh
    ένα είναι reg..τις align
    κανετε λαθος...δεν ειναι ενα ...
    υπαρχει και αυτο που εχω εγω...το RCE-B6X, το οποιο εχει και 5 λεντακια, για να σου δειχνει την κατασταση της μπαταριας...

TOliiiiii ενα ειναι το REg  αυτο που λες ειναι BEC

Οσον αφορα το διακοπτη , αν το εχεις ακομα το Reg. , οταν βρεθουμε Λαμια μου το δινεις και στο στελνω φτιαγμενο .

Οσον αφορα τα ανταλλακτικα  ............ 
    ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ Σκορδα και μακρια απο μας   &*&%Τ&*)(&$#@!@#%%^& worry worry

Μπα δεν το βαζω σε Heli.. μπορω να το φιαξω δεν ειναι τπτ..! αλλα δεν θελω.. αν θες μπορεις να στο δωσω:)

Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 1 Νοε 2010, 22:18:02 »

και ποια ειναι η διαφορα ρε συ παυλο..και τα δυο σταθεροποιουν την ταση στα 5-6 βολτς....απλα το reg. που λες εχει ενσωματωμενο ισως το step-down ...
    για πες λοιπον, σε τι διαφερει το reg απο το bec..Huhγια να μαθαινουμε και εμεις οι πρεσβυτεροι απο τους νεοτερους... Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 1 Νοε 2010, 22:26:11 »

και ποια ειναι η διαφορα ρε συ παυλο..και τα δυο σταθεροποιουν την ταση στα 5-6 βολτς....απλα το reg. που λες εχει ενσωματωμενο ισως το step-down ...
    για πες λοιπον, σε τι διαφερει το reg απο το bec..Huhγια να μαθαινουμε και εμεις οι πρεσβυτεροι απο τους νεοτερους... Cheesy Cheesy Cheesy

χααχχα....! εχουμε κανει πολλεσ φορες την ιδια ερωτηση κανεις δεν απαντησε...! Υπαρχει διαφορα.. Μου την ειχαν εξηγησει στα αγγλικα αλλα ποτε δεν μπορεσα να την καταλαβω...

αλλα οσο και να ειναι το ενα ειναι REg το αλλο Βec ...!
    Καταγράφηκε
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 1 Νοε 2010, 23:17:26 »

Ακριβώς το ίδιο BEC η REG με τον Τόλη έχω και εγώ στο Fliton Extra 330 μου με lipo 7,4V ( http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=6_112&products_id=2735 ). Για πείτε μας εσείς οι ελικοπτεράδες αν αντέχει ή θα κλάψουμε κανένα αεροπλάνο;
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 2 Νοε 2010, 01:19:02 »

Ακριβώς το ίδιο BEC η REG με τον Τόλη έχω και εγώ στο Fliton Extra 330 μου με lipo 7,4V ( http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=6_112&products_id=2735 ). Για πείτε μας εσείς οι ελικοπτεράδες αν αντέχει ή θα κλάψουμε κανένα αεροπλάνο;

ΦΙλε μου ειναι για 5-6Αμπερακια...

Αν εχεις σερωο που τραβανε παραπανω εχεις προβλημα...! αλλιως εισαι οκ...

Αλλα εχω δει σε αεροπλανο να τραβαει μεχρι 3-4α αλλα και μεχρι 8-10..Α

Εχω 2 σερβο διαφορετικης μαρκας με ιδια αρκιβω χαρακτηριστικα... Οπου το ενα τραβαει εως 1Α και το αλλο εως 3Α
    Καταγράφηκε
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 2 Νοε 2010, 06:32:29 »

Αν αντέχει 5-6Α είμαστε καλά. Γιατί στο συγκεκριμένο αεροπλάνο παίζουν 4 HS-5625 Digi HB BB και ένα HS-81 τα οποία έχω μετρήσει στον πάγκο και καταναλώνουν περίπου στα 3Α. Άρα με ζορισμένα τα πηδάλια σε 3D καταστάσεις άντε να φτάσουν το πολύ πολύ στο διπλάσιο....
    Η μέτρηση που έχω κάνει για όποιον ενδιαφέρεται βρίσκεται σε αυτό το post: https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=5116.105
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 2 Νοε 2010, 13:17:09 »

βαγγελη μου...μην αγχωνεσαι...το συγκεκριμενο το εχω σε ελικοπτερο, με τρια align ds 610 που τραβανε τα αντερα τους απο καταναλωση, και εως τωρα κανενα μα κανενα προβλημα....οποτε go for it... Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 2 Νοε 2010, 20:45:00 »

εγω παντος θελω να πιστευω οτι δεν θα μου κανει καπιο προβλημα στη λαμια... Undecided   τωρα αμα ειναι να μου πεσει απο ρευμα τι να πω 

μεχρι στηγμης που του εριξα σπρευ επαφων ειναι μια χαρα....!!!!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 3 Νοε 2010, 11:48:51 »

BEC = A device that is fitted between a receiver and gyro or servo to drop the operating voltage from around 6V that BECs often produce to the 5V that many fast servos require to operate without damage. This is sometimes called a stepdown regulator;
    BEC = A device that drops the voltage from a battery down to 5V to 6V to run the flight electronics, allowing a nitro or gasser helicopter to run its electronics off of a 2S or 3S LiPo battery; essentially this is a battery eliminator circuit.

Both drop their input voltage down from a higher value to a lower one, but the latter is designed to cope with much larger voltage differences and much higher currents than the former, and therefore are much larger, heavier and more expensive.

Αποτι εχω καταλαβει Bec και Reg πρεπει να ειναι το ιδιο.Το Reg πρεπει να βγαινει μαλλον απο το Regulator ενω Bec σημαινει battery eliminator circuit.
    Καταγράφηκε

Πρωτα  μπουσουλάμε... περπατάμε...τρεχουμε...και μετά πετάμε!!!
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 3 Νοε 2010, 15:07:58 »

χααχχα....! εχουμε κανει πολλεσ φορες την ιδια ερωτηση κανεις δεν απαντησε...! Υπαρχει διαφορα.. Μου την ειχαν εξηγησει στα αγγλικα αλλα ποτε δεν μπορεσα να την καταλαβω...

αλλα οσο και να ειναι το ενα ειναι REg το αλλο Βec ...!
    BEC = A device that is fitted between a receiver and gyro or servo to drop the operating voltage from around 6V that BECs often produce to the 5V that many fast servos require to operate without damage. This is sometimes called a stepdown regulator;
    BEC = A device that drops the voltage from a battery down to 5V to 6V to run the flight electronics, allowing a nitro or gasser helicopter to run its electronics off of a 2S or 3S LiPo battery; essentially this is a battery eliminator circuit.

Both drop their input voltage down from a higher value to a lower one, but the latter is designed to cope with much larger voltage differences and much higher currents than the former, and therefore are much larger, heavier and more expensive.

Αποτι εχω καταλαβει Bec και Reg πρεπει να ειναι το ιδιο.Το Reg πρεπει να βγαινει μαλλον απο το Regulator ενω Bec σημαινει battery eliminator circuit.

απο τα ελαχιστα αγγλικα που καταλαβα  το reg με το  bec εχουν τη διαφορα οτι το bec κοβει το ρευμα για προστασια μαλλον της μπαταριας πανω απο τα καθορισμενα αμπερ ενω το reg οχι. σωστο??
    αν ναι για ποση ωρα το κοβει??
     αν οχι παλι τι ειναι??

(παλι θα γινω κακος αλλα που ειναι ενας Ελληνας μαγαζατορας να βοηθησει τωρα και να πουλησει?Huhμας εχουν τρελανει στις αντιγραφες και στα παραπονα μονο idiot2)
    Καταγράφηκε
    ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

Η πρωτη μου αγαπη , και παντοτινη

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 3 Νοε 2010, 15:52:07 »

To BEC συνδεεται μεταξυ δεκτη και γυροσκοπιου και τροφοδοτει με ταση 5V το γυροσκοπιο και το servo ουρας .Η ταση λειτουργιας του κυμαινετε περιπου μεχρι τα 7,5V.Ειναι περιπου σαν ηλεκτρονικο Step down .
    Το REG παιρνει ρευμα απο την μπαταρια που μπορει να ειναι 7,4V ή 11,1V  και την υποβιβαζει στα 5V ή 6V για την λειτουργια των ηλεκτρονικων του ελικοπτερου .
    Και τα δυο κανουν στην ουσια υποβιβασμο τασης με διαφορα οτι το REGULATOR μπορει να διαχειριστει πολυ μεγαλυτερα ρευματα ( για τα Servo της κεφαλης ας πουμε .)
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    OUTRAGE VELOCITY 50 - HIROBO SDX 50 NITRO
    T REX 700 NITRO  - AURORA AVANT NITRO - LOGO 600 3D - TREX 250 - TREX 450 PRO
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 3 Νοε 2010, 16:10:41 »

To BEC συνδεεται μεταξυ δεκτη και γυροσκοπιου και τροφοδοτει με ταση 5V το γυροσκοπιο και το servo ουρας .Η ταση λειτουργιας του κυμαινετε περιπου μεχρι τα 7,5V.Ειναι περιπου σαν ηλεκτρονικο Step down .
    Το REG παιρνει ρευμα απο την μπαταρια που μπορει να ειναι 7,4V ή 11,1V  και την υποβιβαζει στα 5V ή 6V για την λειτουργια των ηλεκτρονικων του ελικοπτερου .
    Και τα δυο κανουν στην ουσια υποβιβασμο τασης με διαφορα οτι το REGULATOR μπορει να διαχειριστει πολυ μεγαλυτερα ρευματα ( για τα Servo της κεφαλης ας πουμε .)

Μακαρι να ηταν ετσι... Στα ηλεκτρινα γιατι βαζουν οι περισσοτεροι Bec??? και διαχειριζονται ολα τα σερβο??!
    Καταγράφηκε
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 3 Νοε 2010, 16:14:26 »

Αγαπητοι φιλοι
    Παλαιοτερα σχεδον ολοι οι δεκτες ηταν καταλληλοι μονον για 4,8V(4 στοιχεια Νι).Σταδιακα εμφανιστηκαν δεκτες με το λεγομενο Battery Elimination Circuit που επετρεπε την χρηση μεγαλυτερης απο 4,8V τασης τροφοδοσιας(πχ 6-8V).
    Προσφατως ,με την μεγαλη χρηση ηλεκτρικων setup και κατα συνεπεια την χρηση ελεγκτων ταχυτητας (Speed Controller) , αυτο το κυκλωμα ηταν πανω στον ελεγκτη για να παρεχει ταση 5 V στον δεκτη.Τα ορια της τασης εισοδου του ηταν ακριβως τα ιδια με τις προδιαγραφες του ελεγκτη ταχυτητας και αναλογως προσδιοριζονταν και το μεγιστο ρευμα  που μπορουσε να δινει στο συστημα δεκτη-σερβο.
    Υπαρχουν και ξεχωριστα κυκλωματα BEC που συνηθως χρησιμοποιουνται σε περιπτωσεις οπου τα ενσωματωμενα δεν επαρκουν για την δουλεια μας η για λογους ασφαλειας.Χαρακτηριστικο τους ειναι η μεγαλη γκαμα τασης εισοδου (πχ 6-30V) και ειναι σχεδον παντα η ταση που εχει η μπαταρια κινησης.
    Τα regulator παλι παρεχουν μια ταση 5-6v στον δεκτη αλλα συνηθως τροφοδοτουνται απο μια ξεχωριστη μπαταρια συνηθως λιγο μεγαλυτερης τασης (7-8V).Αυτα πρωτοεμφανιστηκαν για θερμικα αεροπλανα θελοντας να εχουν μια σταθεροποιημενη ταση τροφοδοσιας καθολη την διαρκεια της πτησης κατι που γινεται εαν εχεις μια λιγο μεγαλυτερη ταση εισοδου και να την σταθεροποιεις (ρεγουλαρεις) στα 5v .Χρησιμοποιουνται ομως και στα ηλεκτρικα εστω και εαν διαθετουν BEC για λογους ασφαλειας.
    Τελικως και τα δυο κανουν περιπου την ιδια δουλεια  και αναλογως την ειδικη περιπτωση σου διαλεγεις.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 3 Νοε 2010, 18:23:34 »

Αγαπητοι φιλοι
    Παλαιοτερα σχεδον ολοι οι δεκτες ηταν καταλληλοι μονον για 4,8V(4 στοιχεια Νι).Σταδιακα εμφανιστηκαν δεκτες με το λεγομενο Battery Elimination Circuit που επετρεπε την χρηση μεγαλυτερης απο 4,8V τασης τροφοδοσιας(πχ 6-8V).
    Προσφατως ,με την μεγαλη χρηση ηλεκτρικων setup και κατα συνεπεια την χρηση ελεγκτων ταχυτητας (Speed Controller) , αυτο το κυκλωμα ηταν πανω στον ελεγκτη για να παρεχει ταση 5 V στον δεκτη.Τα ορια της τασης εισοδου του ηταν ακριβως τα ιδια με τις προδιαγραφες του ελεγκτη ταχυτητας και αναλογως προσδιοριζονταν και το μεγιστο ρευμα  που μπορουσε να δινει στο συστημα δεκτη-σερβο.
    Υπαρχουν και ξεχωριστα κυκλωματα BEC που συνηθως χρησιμοποιουνται σε περιπτωσεις οπου τα ενσωματωμενα δεν επαρκουν για την δουλεια μας η για λογους ασφαλειας.Χαρακτηριστικο τους ειναι η μεγαλη γκαμα τασης εισοδου (πχ 6-30V) και ειναι σχεδον παντα η ταση που εχει η μπαταρια κινησης.
    Τα regulator παλι παρεχουν μια ταση 5-6v στον δεκτη αλλα συνηθως τροφοδοτουνται απο μια ξεχωριστη μπαταρια συνηθως λιγο μεγαλυτερης τασης (7-8V).Αυτα πρωτοεμφανιστηκαν για θερμικα αεροπλανα θελοντας να εχουν μια σταθεροποιημενη ταση τροφοδοσιας καθολη την διαρκεια της πτησης κατι που γινεται εαν εχεις μια λιγο μεγαλυτερη ταση εισοδου και να την σταθεροποιεις (ρεγουλαρεις) στα 5v .Χρησιμοποιουνται ομως και στα ηλεκτρικα εστω και εαν διαθετουν BEC για λογους ασφαλειας.
    Τελικως και τα δυο κανουν περιπου την ιδια δουλεια  και αναλογως την ειδικη περιπτωση σου διαλεγεις.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος

ωραια αρχιζουμε κατι να καταλαβαινουμε
    μια ακομη βοηθεια τωρα για gas α/π μονο για διαχειριση δεκτη & σερβο
    εχω ενα regulator 8A και ενα bec 8A το ενα το θελω για το δεκτη και 2 σερβο 4Α max και το αλλο μονο για σερβο (5) τα οποια υπολογιζω περιπου στα 7A max
    ποιο θεωρειτε ποιο ασφαλες για το δεκτη και ποιο για τα σερβο?
    http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6313
    Καταγράφηκε
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 4 Νοε 2010, 19:34:30 »

Αγαπητοι φιλοι
    Προσφατως ,με την μεγαλη χρηση ηλεκτρικων setup και κατα συνεπεια την χρηση ελεγκτων ταχυτητας (Speed Controller) , αυτο το κυκλωμα ηταν πανω στον ελεγκτη για να παρεχει ταση 5 V στον δεκτη.Τα ορια της τασης εισοδου του ηταν ακριβως τα ιδια με τις προδιαγραφες του ελεγκτη ταχυτητας και αναλογως προσδιοριζονταν και το μεγιστο ρευμα  που μπορουσε να δινει στο συστημα δεκτη-σερβο.
    Τελικως και τα δυο κανουν περιπου την ιδια δουλεια  και αναλογως την ειδικη περιπτωση σου διαλεγεις.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Thumbs up Thumbs up Thumbs up Άγγιξες την τελειότητα!!!

Καταγράφηκε

Πρωτα  μπουσουλάμε... περπατάμε...τρεχουμε...και μετά πετάμε!!!
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Align voltage regulator.
    Μεταπήδηση σε: