Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.824 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 02:43:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 02:43:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:54]

από UH-1H
    [Χθες στις 23:36]

από 0 teo
    [Χθες στις 23:04]

από dominicm
    [Χθες στις 18:55]

[Χθες στις 12:40]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309824
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 156
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 159
    Συνολικά: 159
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Servo + δεκτης καταναλωση  (Αναγνώστηκε 9045 φορές)
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 14:23:05 »

Υπαρχη καποιος τροπος να μετρισω την καταναλωση των servo μου ?

Υπαρχη καποια λιστα που να τα δινει ? καπου ειχα δει κατι αλα εψαξα και δεν το ξαναβρισκω Sad.

Στεκι το να δω την καταναλωση τον servo ωστε να βγαλω την μεγιστη καταναλωση που θα εχω αν πεζουν ολα μαζι  ωστε μετα να τσεκαρω πως τα παει η μπαταρια μου σε αυτο το φορτιο ?

Αν πχ βγαλω 400 mha θα βαλω 450 και θα κανω decharge ωστε να δω αν με την καταναλωση που εχω στην πραξη η μπαταρια κραταει τα αναμενομενα μετα μια ποιο ηπια εκφορτιση και να δω αν εχω τραγικες διαφορες.

Θελω να δω την πραγματικη συμπεριφορα της μπαταριας μου δηλαδι ειναι σωστο αυτο που σκευτικα ?

Ευχαριστω
    Καταγράφηκε

Κωστής Νικολάου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 14:48:21 »

Μήπως το παρακάνεις, ρε παλικάρι?  Huh idiot2  worry

Χαλάρωσε λίγο! Βάλε πάνω μια καλή μπαταρία (εγω χρησιμοποιώ 1700mAh για απλή πτήση, δηλαδή όχι 3D) και πέτα.  Wink

Τα υπόλοιπα άστα για μετά. Με τον καιρό θα μαθαίνεις διάφορα. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Αερομοντελλισμός είναι να πετάς μακριά απ'τα προβλήματα!
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 15:06:58 »

Απλα οταν δεν μπορω να πεταω ρωταω μαθενω ασχολουμε με το raptor μου που τοσο αγαπαω Cheesy .

Το συγκεκριμενο ομως θελω να το κανω απο περιεργια παντα το θεωριτικο μερος - εργαστιριακο μου αρεσε σαν μαζοχισμος ενα πραγμα, δεν ειναι ουσιας καθως ερχετε μια Nimh 3600 απλα θελωντας να δω στην πραξη της διαφορες μιας nicd απο μια nimh.

Δεν πιστευω τιποτα και κανεναν αν δεν το δοκιμασω σε βαθμο που μου τι διναν τα αξιοματα στο σχολειο απλα και μονο γιατι τα δεχομασταν ετσι  idiot2 σαν μαθιτης "ηξερα" την αποδιξη αλα ποτε τον τυπο γιαυτο δεν τα πηγα και καλα ποτε δεν ειχα καλη μνημη Sad την αποδιξη ομως την εβγαζα  idiot2.

Ενας ελενχος δεν εβλαψε ποτε κανεναν ασε που θα δω αν εχουν και καποιο προβλημα τα pack καθως σαν τεχνικος pc δεν εμπιστευομαι κανενα καινουργιο ηλεκτρονικο  smiley6600

Απλα εγω με της δυστροποιες μου Sad
    Καταγράφηκε

v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 16:10:01 »

Πρακτικα μπορεις να μετρησεις την στιγμιαια καταναλωση του συστηματος σου συνδεοντας ενα αμπερομετρο π.χ. στο καλωδιο απο τη μπαταρια στον διακοπτη...Φυσικα παντα σε σειρα αφου ειναι αμπερομετρο Thumbs up
    Τη μεγιστη ενταση θα τη μετρησεις την ωρα που κινεις ολα τα σερβο και δουλευει και το γυροσκοπιο idiot2 idiot2
    Αλλα....ποτε μην εισαι σιγουρος για τις μπαταριες!!Ενα καλο checker χρειαζεται σαν το BR2000 της futaba και στο λεω εγω που δεν εχω καθολου checker...
    Το μονο που κανω ειναι να φορτιζω τις μπαταριες μετα απο μια ωριτσα λειτουργιας αν και οι μπαταριες μου θεωρητικα φτανουν για 4 ωρες!!
    Ετσι ξερω τι ειχαν χασει Thumbs up Thumbs up
    Ειναι κριμα να χαθει μοντελλο απο μπαταριες ενω μπορουμε να κανουμε απλα πραγματα και ας χασουμε 20 λεπτα απο τη μερα μας Wink Wink
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 16:19:50 »

To τι κανουν οι μπαταριες μπορει να το ελενξει ο hyperion eos5 i dp που εχω φορτιζει και σου λεει ποσα εδωσε μετα εσυ εκφορτιζης με ενταση της επιλογης σου και σου λεει ποσα εδωσε πισω η μπαταρια ακριβος αυτο θελω να κανω αλα πρεπει πρωτα να βρω το στιγμιεο ρευμα Cheesy

To τι κάνουν οι μπαταρίες μπορεί να το ελενξει ο hyperion eos5 i dp που εχω  worry  φορτίζει και σου λεει ποσά έδωσε μετά εσύ εκφορτιζης με ένταση της επιλογής σου και σου λεει ποσα έδωσε πισω η μπαταρία ακριβός αυτό θέλω να κάνω αλά πρέπει πρώτα να βρω το στιγμιαίο ρεύμα Cheesy .
    Καταγράφηκε

iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 17:09:27 »

Φιλε mrkaza, αν εχεις φορτιστη με βολτομετρο και τον συνδεσεις με τον δεκτη σου δουλευοντας τα σερβο σου
    θα σου γραψει την πτωση των βολτ. Ετσι μπορεις να ξερεις την καταναλωση του δεκτη και των σερβο ειτε εν σταση ειτε εν κινηση. 
    Εννοειται οτι ολες οι ενδειξεις ισχυουν μονο στο εδαφος!

Ιωσηφ
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 18:49:42 από iosif » Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 17:40:52 »

Παιδιά οταν το ελικόπτερο κινείται η κατανάλωση αυξάνει δραματικά, κάτι που με τίποτα, εκτος αν βάλεις συσκευές τηλεμετρίας, δεν μπορείς να τσεκάρεις στο έδαφος. Ο κανόνας που αναφέρθηκε παραπάνω είναι σωστός, βάλε μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία και πέτα. Παράλληλα βάλε και ένα βολτόμετρο με LED ώστε να σου δείχνει με ευκρίνεια την κατάσταση την ώρα που πετάς και θα είσαι εντάξει. Μην παιδεύεσαι καζα με αυτά αλλά το χρόνο που δεν πετάς, προσπάθησε να εντοπίσεις κατασκευαστικά λαθη που τυχόν σου ξέφυγαν, καθώς αποκτάς εμπειρία όλο και περισσότερα θα ανακαλύπτεις. Wink
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 18:49:10 »

Γι αυτό ψάχνω κάποιο datasheet λογικά αυτό θα λεει τα στοιχεία κατανάλωσης

είναι δυνατόν οι εταιρείες να μην δίνουν αυτά τα στοιχεία ?

Αν οχι εγώ πως θα παίξω με το νεο μου παιχνίδι ? Sad φορτιστή ήθελα να πω Tongue
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 16 Ιαν 2007, 13:12:32 »

πριν από πολύ καιρό ειχα μετρήσει την κατανάλωση για servo 3003 futaba.

ειχα κρατήσει αναλυτικά τις μετρήσεις αλλά δεν μπορώ να τις βρώ μετά από την μετακόμιση 

τα servo φαντάζομαι τα ξέρετε οι περισσότεροι ειναι τα standar

απ ότι θυμάμαι , το ρεύμα ηρεμίας ηταν ( αν θυμαμαι καλα )  40mA  και το ρευμα "τραβώντας" 4,8kg 650mA !!!!!!

πάντα στα 6v

Για ψηφιακά σέρβο εχω ακούσει ότι η κατανάλωση τους ειναι σταθερή απο την ηρεμία μεχρι και πριν το stall όπου το ρεύμα αυξάνεται πολύ. αλλα και το ρεύμα ηρεμίας στα ψηφιακά δεν ειναι μικρό.

εχει μετρήσει κάποιος πόσο?
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 16 Ιαν 2007, 13:45:09 »

650 Mha ? !!!!!!!!!!!

σε ακραιες συνθήκες διλαδη ακομα και αυτα να ειχα μιλαμε για στιγμιαίο 3,25 Α δηλαδή 3 c αν παμε τελιως μπακαλιστικα και αναλογικα δεχομενη ιδια αποδοση στα 2 moter 650/4,8= 135,41 Mha /kg ή 0,81 W  worry  τα 4,8 V εγω με τα 3010 να βγαζουν 5,2 kg αγνοοντας οτι δεν θα εχει την ιδιο efiency στα 4,8 V ζηταω 4,2 W ανα servo δηλαδή 5 servo 4.37 A σχεδον 4 c εκφορτιση να γιατι τα 1100 Mha της futaba τα πεζει Cheesy

Ξεχασα να αναφερω οτι μιλαω για μπαταρια 1100 Mha  εχω καταπατιση πολλα πραγματα εξου και το μπακαλικο τροπο  που ειπα στο περιπου ακομα και ετσι ομως αυτο που λενε για τα heli 2500 Mha + αρχιζη να εχει νοημα καθως το να τραβας 4 C απο μια nimh δεν ειναι οτι ποιο ασφαλες .

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 16 Ιαν 2007, 15:53:36 »

το θεωρώ μαλλον απίθανο να πιεστούν όλα τα σερβο μαζί .

Οπότε 6servo X 650mA =3,9 A ειναι το ρευμα που δεν προκειτε ποτε να πιασει το συτημα . ειναι μια πολύ θεωρητική τιμη

Με μπαταρία 6V 700mA πετούσα 3 -4 πτήσεις χωρις εμφανη πτωση τασης ,οταν κουνούσα ολα τα servo μαζι.

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 16 Ιαν 2007, 16:11:41 »

Εμενα στα 2 ντεποζιτα παπαλα αντιος μουτσατσος. Κατσε να ερθει το καλωδιο για το hyperion γιατι ματιση στην μπαταρια πειραματοζοω εκανα αλλα οχι σε αυτη που πεταω δεν κανω μεχρι το τελος της ευδομαδας θα εχω κανει ενα καλο κυκλο στην μπαταρια και θα σας πω αποτελεσματα με το πως παει η μπαταρια .

PS ειναι αυτη που ειχε μεσα ο δεκτης εχει κανει 6 κύκλους στη ζωη της οπου ο ενας ήταν απο ξεχασμένο το διακόπτη οσπου άδειασε εντελος

2 πριν απο πτηση 2 κατα το σεταρισμα και μια στο μερος οπου πεταω προς το παρον  με 1C με φορτιστη φιλου + μια  που το ξεχασα ανοιχτο στο σαλονι Tongue .

Καταγράφηκε

ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 19:58:44 »

θελω την βοηθεια σας

θελω να βαλω σε ενα ηλεκτρικο μοντελο 800 γρ , BEC για την τροφοδοσια του δεκτη αλλα ρευμα να παιρνει απο ξεχωριστη μπαταρια και οχι απο την βασικη
    τα σερβο ειναι 2χ9γρ  2,5kg metal gear και 2χ9 γρ απλα 1,6kg

επειδη δεν ξερω καταναλωσεις των σερβο και θελω η μπαταρια του δεκτη που θα βαλω να με βγαλει για 1/2 ωρα πτηση αλλα να ειναι και οσο γινεται πιο μικρη απο θεμα βαρους ποσα MAH ενδεικτικα θα πρεπει να εχει??

φιλικα

Ηλιας
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    giorgos-layrio
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 07:49:53 »

Το μονο που κανω ειναι να φορτιζω τις μπαταριες μετα απο μια ωριτσα λειτουργιας αν και οι μπαταριες μου θεωρητικα φτανουν για 4 ωρες!!
    Φίλε v_tolias,αυτό πρέπει να γίνεται ή κατάλαβα λάθος;;Δηλαδή για να φορτίσουμε ξανά μια μπαταρία,πρέπει να έχει περάσει μια τουλάχιστον ώρα,από τη στιγμή που εκφορτίστηκε;Γι'αυτό έχω χαλάσει δύο μπαταρίες;; idiot2
    sorry για το άσχετο τις ερώτησης...
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 09:44:42 »

Μάλον λάθος κατάλαβες
    Είπα πως μόλις συμπληρώσω μία ώρα πτήσης, ή πιστεύω πως η μπαταρία έχει περίπου το μισό φορτίο από αυτό που χωράει, τότε ξαναφορτίζω  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Servo + δεκτης καταναλωση
    Μεταπήδηση σε: