Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 10:30:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 10:30:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Aλλη μια Τρομακτική Ιστορία Από Lipo  (Αναγνώστηκε 12046 φορές)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 14:21:38 »

Καλά ρε μην τσακώνεστε.. 
    Αλλωστε ξέρουμε του κινδύνους των lipo.  Δέν έδειξαν κάτι το οποίο μας είναι πρωτόγνωρο.. 
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 14:23:39 »

Δεν τσακωνομαστε μικρε μου ΦΙλε απλα αναλυουμε λιγο το video γιατι εχει καποιες παγηδες...!
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 14:27:12 »

Ε θα κανω και εγω ενα βιντεο (να κλεψω λιγη δοξα  Tongue ) με προσπαθειες σκασιματος lipo  !
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 14:40:18 »

Καλά ρε μην τσακώνεστε.. 
    Αλλωστε ξέρουμε του κινδύνους των lipo.  Δέν έδειξαν κάτι το οποίο μας είναι πρωτόγνωρο.. 

Εννοείται πως δεν τρωγόμαστε....παρεξήγησες. Εξάλλου συμφωνώ πως με αυτό δεν γίναμε σοφότεροι.

......ΑΠλα επειδη δεν την τραυματισαν δωσανε ρευμα την φουσκωσαν και  λιγα δευτερολεπτα πριν σκασει βγαλανε το κοκκινο καλωδιο .. So simple !!

Αυτό δεν περιγράφεται από τον επιθεωρητή ή τον αφηγητή, αλλά ούτε και φαίνεται στο βίντεο. Η μπαταρία πάντως φαίνεται χτυπημένη. Τώρα αν χρησιμοποίησαν οτιδήποτε άλλο για την επιτάχυνση του φαινομένου (ηλεκτρική ενέργεια, μαγνητική, αιολική, συμπαντική, ταχυδακτυλουργικά και δεν ξέρω τι άλλο Grin Grin Grin) είναι δικό τους πρόβλημα, καθώς αν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο καθιστάται το δεύτερο πείραμα αναξιόπιστο ακυρώνοντας τα ίδια τους τα λόγια που περιγράφουν ότι "τέτοιου είδους μπαταρία μπορεί να ανατιναχτεί χωρίς καν να είναι συνδεδεμένη ή σε λειτουργία". Πάντως το ότι έχουν συνδέσει καλώδια στην μπαταρία, μετά την πτώση, παρόλο που υποτίθεται ότι δεν την τροφοδοτούν με ρεύμα... βρομάει. Μάλλον το σενάριό τους έχει "τρύπα" Wink

Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 14:47:13 »

Καλά ρε μην τσακώνεστε.. 

Εννοείται πως δεν τρωγόμαστε....παρεξήγησες. Εξάλλου συμφωνώ πως με αυτό δεν γίναμε σοφότεροι.

......ΑΠλα επειδη δεν την τραυματισαν δωσανε ρευμα την φουσκωσαν και  λιγα δευτερολεπτα πριν σκασει βγαλανε το κοκκινο καλωδιο .. So simple !!

Αυτό δεν περιγράφεται από τον επιθεωρητή ή τον αφηγητή, αλλά ούτε και φαίνεται στο βίντεο. Η μπαταρία πάντως φαίνεται χτυπημένη. Τώρα αν χρησιμοποίησαν οτιδήποτε άλλο για την επιτάχυνση του φαινομένου (ηλεκτρική ενέργεια, μαγνητική, αιολική, συμπαντική, ταχυδακτυλουργικά και δεν ξέρω τι άλλο Grin Grin Grin) είναι δικό τους πρόβλημα, καθώς αν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο καθιστάται το δεύτερο πείραμα αναξιόπιστο ακυρώνοντας τα ίδια τους τα λόγια που περιγράφουν ότι "τέτοιου είδους μπαταρία μπορεί να ανατιναχτεί χωρίς καν να είναι συνδεδεμένη ή σε λειτουργία". Πάντως το ότι έχουν συνδέσει καλώδια στην μπαταρία, μετά την πτώση, παρόλο που υποτίθεται ότι δεν την τροφοδοτούν με ρεύμα... βρομάει. Μάλλον το σενάριό τους έχει "τρύπα" Wink

Απλα φιλε Γιωργο δεν ειναι σεναριο απλα θελουν να δειξουν οτι ακομα και ετσι ανατιναζεται...!!!! αν δεν δινανε ρευμα τοτε δεν θα αλλαζε το καρε αλλα θα συνεχιζε το ιδιο χωρις να δωσουν ρευμα...!
    Το σεναριο ειναι οτι υπερφορτιστικε.. Απλα αναλυουν λιγο ακομα οτι μπορει να γινει και απο πτωση και τραυματισμο της μπαταριας... Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον1:)
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 15:12:20 »

Πω πω... τι αναλυτές έχει το forum..  Πυρηνικούς.. laugh
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 15:38:09 »

Το σεναριο ειναι οτι υπερφορτιστικε.. Απλα αναλυουν λιγο ακομα οτι μπορει να γινει και απο πτωση και τραυματισμο της μπαταριας... Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον1:)

Δεν μου κολλάει... Γιατί αν απλά το σενάριο είναι ότι σκάει με την υπερφόρτωση, το πέτυχαν με το πρώτο πείραμα που όντως την υπερφόρτωσαν. Δεν θα υπήρχε λόγος να την χτυπήσουν και να την ξανα υπερφορτώσουν (θα ήταν λογικό ότι θα έσκαγε πάλι).
    Εγώ βασίζομαι καθαρά σε τρία σημεία. Στο κομμάτι που δείχνει ότι μπορεί η μπαταρία να καταστραφεί από μόνη της και ότι στο τέλος o τυπάκος καταλήγει ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο (υπερφόρτωση και χτύπημα), αφού το κάθε ένα ανεξαρτήτως μπορεί να σκάσει την μπαταρία, σίγουρα ευθύνεται για την "fireball".

Όπως και να έχει, ο τύπος έπαθε μεγάλη καταστροφή και θα το σκεφτεί πολύ την επόμενη φορά που θα αφήσει lipo εκτεθειμένη.

Υ.Γ. Το ίδιο βέβαια θα σκεφτούμε και πολλοί από εμάς που δεν τηρούμε κάποιου είδους έξτρα ασφάλειας. Εγώ πάντως θα πάρω τα μέτρα μου άμεσα γιατί πολύ το αμέλησα....και δεν λέει.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 15:44:43 »

Υ.Γ. Το ίδιο βέβαια θα σκεφτούμε και πολλοί από εμάς που δεν τηρούμε κάποιου είδους έξτρα ασφάλειας. Εγώ πάντως θα πάρω τα μέτρα μου άμεσα γιατί πολύ το αμέλησα....και δεν λέει.

Εγω εδω θα μεινω !!! +10000000 γιατι και εγω νομιζω παρολο που δεν ειμαι απροσεκτος σε αυτα νομιζω οτι τελικα οντως θελει λιγη προσοχη παραπανω γιατι δεν αργει να γινει το κακο..!
    Καταγράφηκε
    garibill
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 23:16:02 »

Εγώ αγόρασα μια μπαταρία 2600MAH 11.1V / 30C Cons.Dis Rate, 3C Charge Εκεί που άλλαζα τους ακροδέκτες έκανα ένα βραχυκύκλωμα και κόπηκε ένα μεταλλικό έλασμα μέσα .Προσπάθησα να το κολλήσω  με κόλληση αλλά δεν κολλαγε ,ήθελε ηλεκτροποντα. Τότε αποφάσισα να την τρυπήσω για να δω τη γίνετε .Παίρνω ένα μακρύ σίδερο  με ένα καρφί στην άκρη και  την καρφώνω .Το μόνο που έκανε ήταν καπνός για μισό λεπτό και λίγες σπίθες σαν να καιγόταν ένα χαρτί χωρίς φλόγα
    Καταγράφηκε
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 23:40:29 »

Εγω παντως ρε παιδια το βλεπω τραβηγμενο το θεμα με το βιντεο....θελει πολυ κοπο για να γινει ετσι...οτι και να κανεις δεν τα κανει αυτα η μπαταρια...
    Ειδικα με τις λιπο τις εχουμε ξεκανει στην αλανα του σεφ...το μονο που κανει ειναι να τρελαθουμε στον καπνο..

Τι να πω??Μονο στο εξωτερικο αυτα τα πραγματα..εαν εισαι συνετο παιδι,δεν πιστευω να συμβαινουν αυτα..2 χρονια με ηλεκτρικα..ουδεποτε το παραμικρο... idiot2 idiot2 idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 29 Σεπ 2010, 23:54:30 »

Εγω παντως ρε παιδια το βλεπω τραβηγμενο το θεμα με το βιντεο....θελει πολυ κοπο για να γινει ετσι...οτι και να κανεις δεν τα κανει αυτα η μπαταρια...
    Ειδικα με τις λιπο τις εχουμε ξεκανει στην αλανα του σεφ...το μονο που κανει ειναι να τρελαθουμε στον καπνο..

Τι να πω??Μονο στο εξωτερικο αυτα τα πραγματα..εαν εισαι συνετο παιδι,δεν πιστευω να συμβαινουν αυτα..2 χρονια με ηλεκτρικα..ουδεποτε το παραμικρο... idiot2 idiot2 idiot2 idiot2

και εγω ετσι ελεγα... εγω ξερω 3-4 ιστοριες με λιπο αλλα η μια ειναι απο φιλο εδω  στην Αμαλιαδα με τον Harrys οπου ετσι απλα του καηκε η αποθηκη με ολα τα μοντελα...!

Αλλο οταν την σκας με το χερι και αλλο οταν την σκας με πολυ ρευμα... δοκιμασε να δωσεις ρευμα με μια 24VOlt  μπαταρια..!
    Καταγράφηκε
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 30 Σεπ 2010, 00:20:54 »

Δεν ειναι λογικο να δωσω ρευμα με 24 volt...υπαρχει λογος να το κανω??εχω φορτιστη για αυτη την δουλεια...

Και γι αυτο λεω....εαν θελεις να κανεις πειραματα..τοτε καλα να παθεις...αυτη ειναι η ουσια..και οχι οτι παντα φταιει κατι αλλο εκτος απο το μυαλο μας...

Το ρισκο αυτα εχει...οποιος θελει να αλλαξει αποθηκη υπαρχει τροπος...αν ειναι και ασφαλισμενη....τοτε ζαχαρη... Grin Grin Grin

Παιδια δεν ειναι λογικα πραγματα αυτα..
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 30 Σεπ 2010, 00:50:08 »

Δεν ειναι λογικο να δωσω ρευμα με 24 volt...υπαρχει λογος να το κανω??εχω φορτιστη για αυτη την δουλεια...

Και γι αυτο λεω....εαν θελεις να κανεις πειραματα..τοτε καλα να παθεις...αυτη ειναι η ουσια..και οχι οτι παντα φταιει κατι αλλο εκτος απο το μυαλο μας...

Το ρισκο αυτα εχει...οποιος θελει να αλλαξει αποθηκη υπαρχει τροπος...αν ειναι και ασφαλισμενη....τοτε ζαχαρη... Grin Grin Grin

Παιδια δεν ειναι λογικα πραγματα αυτα..

Το θεμα ειναι μην αστοχισει ο φορτιστης και γινει το κακο..! δεν λεμε οτι θα το προκαλεσεις...!
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 30 Σεπ 2010, 01:37:11 »

+1   Thumbs up  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 30 Σεπ 2010, 01:51:53 »

Το θεμα ειναι μην αστοχισει ο φορτιστης και γινει το κακο..! δεν λεμε οτι θα το προκαλεσεις...!

Για αυτό και δεν τον αφήνουμε ποτέ μόνο του να φορτίζει μπαταρίες. 

Πρέπει πάντοτε να είμαστε δίπλα του, αλλιώς σταματάμε
    την φόρτιση και βγάζουμε την μπαταρία, αν έχουμε κάποια δουλειά.

Προσέχουμε φίλοι μου για να έχουμε.   Thumbs up
    1) Την σωματική ακεραιότητα την δική μας και της οικογένειας.
    2) Την περιουσία μας.
    3) Το κεφάλι μας ήσυχο.

ΥΓ. Το ότι άφησε την μπαταρία να φορτίζει (αυτός στο βίντεο) και έφυγε, δεν του φταίει η μπαταρία,
    ο φορτιστής, ούτε κανείς άλλος εκτός από το μυαλό του.  uglystupid2
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Aλλη μια Τρομακτική Ιστορία Από Lipo
    Μεταπήδηση σε: