Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 14:50:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 14:50:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Επιλογη πρωτου ελικοπτερου  (Αναγνώστηκε 14157 φορές)
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #30 στις: Σάββατο, 9 Οκτ 2010, 23:13:01 »

beer    beer    beer           Thumbs up  Thumbs up   Thumbs up
    Καταγράφηκε
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #31 στις: Παρασκευή, 22 Οκτ 2010, 02:53:10 »

λοιπον φιλοι μου, εφτασε η ωρα του ελικοτερου. εχω εδω και 5 μερες τον phoenix rc και μια dx5 και κανω Practice (πολυ δυσκολο να το κρατησεις σταθερο το σκασμενο). το μεγαλο ερωτημα ειναι το εξης. ο φιλος pissas μου προτεινε το copterx με τον αξονα->http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_174&products_id=9751 αλλα υπαρχει και το αντιστοιχο (αν δεν κανω λαθος) με τον ιμαντα ->http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_174&products_id=9749. εγω προτιμω αυτο με τον ιμαντα για ευκολια επισκευης αλλα θα ηθελα τη γνωμη σας. επισης θα ηθελα να μου πειτε αν αξιζει να παω κατευθειαν στο align 450 super combo (τα λεφτα θα τα εχω πιστευω μολις πληρωθω laugh ) η θα το σπασω και θα κλαιω?

με πεδευει αυτο το διλλημα. η διαφορα τιμης ειναι πολυ μεγαλη και ουσιαστικα το θεμα ειναι: καλο και ακριβο αλλα προσεχε μην το σπασεις Η φθηνο να κανεις το κομματι σου και οταν ξεστραβωθεις πας πιο ψηλα?

help me please  beer
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #32 στις: Παρασκευή, 22 Οκτ 2010, 09:11:18 »

το copter x pro ειναι κλωνος/αντιγραφη του align 450 pro. Οποτε αν θες το γνησιο πας στο align,  αν θες κατι φθηνο πας στο pro. Ο λογος που το προτεινα ειναι απλα επειδη 100 ευρο που θα φτασει στην πορτα σου κομπλε η τιμη του ειναι πολυ καλη κατα την γνωμη μου. Και εγω προτιμω ιμαντα στην ουρα,  απλα το γνησιο align εχει ΤΤ.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    pagani
    Aeromodeller Sr. Member

Kostas Laliotis

« Απάντηση #33 στις: Παρασκευή, 22 Οκτ 2010, 10:39:40 »

εγω πιστευω οτι θα ειναι καλυτερο το align, τα ηλεκτρικα του ειναι πιο αξιοπιστα και δεν προκειται να κανουν σχεδια περιεργα οπως τα κινεζικα,, επισης προτινω και ασυζητητη με αξωνα, τα ελικοπτερα αυτα ειναι πολυστροφα και ο ιμαντας ζοριζεται πολυ, εμενα στο τ ρεχ 450 ειχε πολυ φθορα, η λυση ειναι 450 pro super combo, αλλα ειναι ακριβη, αυτα απο μενα
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 22 Οκτ 2010, 10:53:53 »

Αν ειναι να φτασει σε τετοιο νουμερο , καλυτερα να δει το 500αρι
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

Η πρωτη μου αγαπη , και παντοτινη

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 22 Οκτ 2010, 11:00:36 »

Και γω με τη σειρα μου θα προτεινα το Trex 450 Pro Combo .
    Αξιοπιστο ελικοπτερο , ανταλακτικα παντου , σχετικα ευκολο στο σεταρισμα και οικονομικο στην στραβη σε σχεση με αλλα.
    Επισης μπορει να σε ξεκινησει απο χαμηλα ( αρχαριος ) και να σε φτασει σε αρκετα ψηλα επιπεδα ( Full 3D με απ΄ολα ) .
    Αν σου αρεσει να ασχοληθεις με ελικοπτερα προσπαθησε οι επιλογες σου να βλεπουν και λιγο μελλοντικα .
    Θεωρω λαθος το '' ας παρω τωρα κατι φθηνο και αργοτερα θα παρω κατι καλυτερο κλπ.
    Με αυτη τη σκεψη κατεληξα να εχω 8 ελικοπτερα , πραγμα που θεωρω λαθος .
    Αυτα απο μενα .
    Προσωπικη μου αποψη και παντα φιλικα ....
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    OUTRAGE VELOCITY 50 - HIROBO SDX 50 NITRO
    T REX 700 NITRO  - AURORA AVANT NITRO - LOGO 600 3D - TREX 250 - TREX 450 PRO
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 22 Οκτ 2010, 11:18:13 »

Αξιοπιστο ελικοπτερο , ανταλακτικα παντου , σχετικα ευκολο στο σεταρισμα και οικονομικο στην στραβη σε σχεση με αλλα.
    Επισης μπορει να σε ξεκινησει απο χαμηλα ( αρχαριος ) και να σε φτασει σε αρκετα ψηλα επιπεδα ( Full 3D με απ΄ολα ) .
    Αν σου αρεσει να ασχοληθεις με ελικοπτερα προσπαθησε οι επιλογες σου να βλεπουν και λιγο μελλοντικα .
    Θεωρω λαθος το '' ας παρω τωρα κατι φθηνο και αργοτερα θα παρω κατι καλυτερο κλπ.
    Αυτα απο μενα .
    +1000 Thumbs up
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 22 Οκτ 2010, 21:02:57 »

Αυτα απο μενα .
    Πουλα κανενα ντε! Ψαχνω και δεν βρισκω! Η πρωτη σκεψη ηταν να παρω επωνυμο και μεταχειρισμενο αλλα δεν βρισκω.

Τελικα εκανα ενα μικρο υπολογιστικο λαθος. Τα εξτρα χρηματα που χρειαζομαι για ,μπαταριες, φορτιστη και δεκτη με βγαζουν απο την επιλογη του τρεχ οποτε παω για τον κλονο. Θα πεταξω, θα πεσω, δεν θα κλαψω...
    εκτος αν βρω ενα450 μετοχειρο μεχρι την αγορα.
    Καταγράφηκε
    ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

Η πρωτη μου αγαπη , και παντοτινη

« Απάντηση #38 στις: Σάββατο, 23 Οκτ 2010, 09:49:10 »

Φιλε killbill  καλημερα .
    Δεν εχω φτιαξει ποτε ελικοπτερο κλωνο οποτε δεν εχω εμπειρια να σου πω τις διαφορες απο το αυθεντικο .
    Εχω διαβασει απλα για διαφορα προβληματα που μπορουν να παρουσιαστουν σε καποιον οταν συναρμολογει ή σεταρει τους κλωνους και απλα εγω δεν ηθελα να τα αντιμετωπισω σαν αρχαριος .
    Πολλες φορες βλεπουμε κλωνους ελικοπτερων που χρειαζονται πολλες επεμβασεις ( αρα οικονομικο κοστος μεγαλυτερο απο το προβλεπομενο )  για να ορθοποδησουν και να πεταξουν σωστα .
    Με αυτο το σκεπτικο πορευωμαι τοσο καιρο και δεν μου εχει βγει σε κακο .

Το οτι εχω αρκετα ελικοπτερα οφειλετε στο σκεπτικο '' Ας παρω αυτο προς το παρον να μαθω λιγο και μετα βλεπουμε '' .
    Καποια στιγμη , εκανα ενα υπολογισμο κοστους τουμπας σε Mini Titan και σε Trex 500 και ειδα οτι η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη  και καπως ετσι ξεκινησε η ανοδος προς το μεγαλυτερο .

Τωρα για την πωληση ελικοπτερων ....
    Βλεπω και στο φορουμ πολλες αγγελιες για πωλησεις μεταχειρισμενων .
    Αυτο που σκευτομαι ειναι οτι , εγω προσπαθω να φτιαχνω ενα ελικοπτερο με οσο καλυτερα πραγματα μπορω να του βαλω επανω  , και οταν χρειαζετε να το πουλησω πρεπει , για να πουληθει , να το δωσω αρκετα πιο κατω απο τη μιση του τιμη .
    Συγχωρεστε με αλλα δεν το βρισκω καθολου σωστο .
    Δεν υπαρχει λογος να πουλησω ας πουμε το Trex 500 που εμενα μου εχει κοστισει 850€  οπως ειναι ,  και για να το δωσω ευκολα να το πουλησω 350€ ή 400€ .
    Για ποιο λογο να χαθουν τοσα χρηματα !  Επειδη το εχω πεταξει 20 ή 30 φορες ;
    Βεβαια και ο καθε ενας που θελει να αγορασει μεταχειρισμενο προσπαθει να το παρει σαφως στη χαμηλοτερη τιμη , αλλιως αγοραζει ενα καινουργιο .
    Οποτε , κραταω το ελικοπτερο και το θαυμαζω στο ραφι και νιωθω οτι δεν χανω τιποτα .
    Αυτο ειναι το δικο μου το σκεπτικο και δεν θελω να επηρεαστεις απο αυτα , απλα να τα εχεις υπ΄οψιν σου .
    Δεν παβουν και αυτα να ειναι μια γνωμη .........
    Παντα φιλικα 
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    OUTRAGE VELOCITY 50 - HIROBO SDX 50 NITRO
    T REX 700 NITRO  - AURORA AVANT NITRO - LOGO 600 3D - TREX 250 - TREX 450 PRO
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #39 στις: Σάββατο, 23 Οκτ 2010, 15:08:09 »

Φιλε killbill  καλημερα .
    Δεν εχω φτιαξει ποτε ελικοπτερο κλωνο οποτε δεν εχω εμπειρια να σου πω τις διαφορες απο το αυθεντικο .
    Εχω διαβασει απλα για διαφορα προβληματα που μπορουν να παρουσιαστουν σε καποιον οταν συναρμολογει ή σεταρει τους κλωνους και απλα εγω δεν ηθελα να τα αντιμετωπισω σαν αρχαριος .
    Πολλες φορες βλεπουμε κλωνους ελικοπτερων που χρειαζονται πολλες επεμβασεις ( αρα οικονομικο κοστος μεγαλυτερο απο το προβλεπομενο )  για να ορθοποδησουν και να πεταξουν σωστα .
    Με αυτο το σκεπτικο πορευωμαι τοσο καιρο και δεν μου εχει βγει σε κακο .

Το οτι εχω αρκετα ελικοπτερα οφειλετε στο σκεπτικο '' Ας παρω αυτο προς το παρον να μαθω λιγο και μετα βλεπουμε '' .
    Καποια στιγμη , εκανα ενα υπολογισμο κοστους τουμπας σε Mini Titan και σε Trex 500 και ειδα οτι η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη  και καπως ετσι ξεκινησε η ανοδος προς το μεγαλυτερο .

Τωρα για την πωληση ελικοπτερων ....
    Βλεπω και στο φορουμ πολλες αγγελιες για πωλησεις μεταχειρισμενων .
    Αυτο που σκευτομαι ειναι οτι , εγω προσπαθω να φτιαχνω ενα ελικοπτερο με οσο καλυτερα πραγματα μπορω να του βαλω επανω  , και οταν χρειαζετε να το πουλησω πρεπει , για να πουληθει , να το δωσω αρκετα πιο κατω απο τη μιση του τιμη .
    Συγχωρεστε με αλλα δεν το βρισκω καθολου σωστο .
    Δεν υπαρχει λογος να πουλησω ας πουμε το Trex 500 που εμενα μου εχει κοστισει 850€  οπως ειναι ,  και για να το δωσω ευκολα να το πουλησω 350€ ή 400€ .
    Για ποιο λογο να χαθουν τοσα χρηματα !  Επειδη το εχω πεταξει 20 ή 30 φορες ;
    Βεβαια και ο καθε ενας που θελει να αγορασει μεταχειρισμενο προσπαθει να το παρει σαφως στη χαμηλοτερη τιμη , αλλιως αγοραζει ενα καινουργιο .
    Οποτε , κραταω το ελικοπτερο και το θαυμαζω στο ραφι και νιωθω οτι δεν χανω τιποτα .
    Αυτο ειναι το δικο μου το σκεπτικο και δεν θελω να επηρεαστεις απο αυτα , απλα να τα εχεις υπ΄οψιν σου .
    Δεν παβουν και αυτα να ειναι μια γνωμη .........
    Παντα φιλικα 

ουτε εγω θα τα πουλαγα για τους ιδιους λογους ακριβως.

στο θεμα μου τωρα, το κοστος ενος κλονου ειναι μικρο και προφανως σε τραβαει να ξεκινησεις με κατι τετοιο. οπως λες ομως σαν αρχαριος θα σε δυσκολεψει ισως περισσοτερο απο το επωνυμο. αυτος ειναι και ο λογος που κοιταω τα μεταχειρισμενα αλλα δυστυχως δεν βρισκω κατι ενδιαφερον ακομη. μπορω να καθυστερησω την αγορα του ελικοπτερου και να παρω κατι επωνυμο να στηνω σιγα σιγα. δηλαδη να παρω τωρα το trex pro kit και μετα ενα gyro, μετα τα σερβο κλπ. ισως και αυτη η επιλογη να ειναι μια καλη ιδεα, αλλωστε το μετοχειρο δεν σου δινει την ευκαιρια να το στησεις και να μαθεις 5 πραματα.

ζυγιζω ολες τις επιλογες και συντομα θα καταληξω καπου, αλλωστε δεν ειναι και τοοοοσο σημαντικο ωστε να αναλωθω τοσο πολυ στο ψαξιμο.

σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον, συντομα θα επανελθω με ερωτησεις στησιματος  Cheesy
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #40 στις: Σάββατο, 23 Οκτ 2010, 16:07:54 »

μπορω να καθυστερησω την αγορα του

Και πολύ καλά θα κάνεις.  Thumbs up
    Δεν χρειάζεται βιασύνη γιατί μπορείς να μην κάνεις καλή επιλογή!!  Wink
    "Φέτα"
    Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Σάββατο, 23 Οκτ 2010, 16:15:40 »

Πολλές απορίες σου πάντως, θα μπορείς να τις λύσεις εάν έρθεις στην συγκέντρωση που θα κάνουμε σε έναν μήνα περίπου στην Λαμία, όπου εκει θα δεις ΠΟΛΛΑ μοντέλα, όλων των κατηγοριών, θα μάθεις από πρώτο χέρι τα υπέρ και τα κατά, και θα διαμορφώσεις γνώμη πιστεύω καλύτερα από τις φωτογραφίες των websites.
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 23 Οκτ 2010, 16:24:17 »

Πολλές απορίες σου πάντως, θα μπορείς να τις λύσεις εάν έρθεις στην συγκέντρωση που θα κάνουμε σε έναν μήνα περίπου στην Λαμία, όπου εκει θα δεις ΠΟΛΛΑ μοντέλα, όλων των κατηγοριών, θα μάθεις από πρώτο χέρι τα υπέρ και τα κατά, και θα διαμορφώσεις γνώμη πιστεύω καλύτερα από τις φωτογραφίες των websites.

Θα ειμαι! Οπως και αυριο θα ειμαι στο σοου που ποσταρε ο γιατρακος!
    Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 23 Οκτ 2010, 16:31:36 »

Θα ειμαι! Οπως και αυριο θα ειμαι στο σοου που ποσταρε ο γιατρακος!
    Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κατασταλάξεις κάπου. Σαν συμβουλή θα ήθελα μόνο να σου πω, να μην παρασυρθείς από γυαλιστερές και πολύχρωμες εμφανίσεις. Κοιτά την ουσία, και όχι την εμφάνιση. Η εμφάνιση δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Κριτήρια είναι η ποιότητα κατασκευής, η υποστήριξη, και το πόσο εύκολα θα μπορείς να βρίσκεις ανταλλακτικά.
    Φιλικά πάντα, ε ?
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Επιλογη πρωτου ελικοπτερου
    Μεταπήδηση σε: