Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 14:02:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 14:02:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 54
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Επιλογη πρωτου ελικοπτερου  (Αναγνώστηκε 14156 φορές)
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 20:57:43 »

καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα! Μετα απο πολυ καιρο που θελω να παρω ενα ελικοπτερο αποφασισα επιτελους να το κανω. ειμαι ασχετος ακομη αλλα σιγα σιγα μαζευω πληροφοριες. θα ηθελα λοιπον να μου πειτε ποιο ελικοπτερο ειναι καλυτερο αναμεσα σε αυτα τα δυο που βρηκα. επισης θα ηθελα να μου προτεινετε κατι αλλο αν αυτα τα δυο δεν ειναι σωστη αγορα.

εγω νομιζω "κλεινω" προς το honey bee λογω τιμης, εταιριας αλλα και εξομειωτη ( τον δινει μαζι). τα walkera διαβασα εδω μεσα οτι εχουν θεματα αξιοπιστιας ομως το ατιμο το uflys ειναι κουκλι και κανει και μερικα κολπα παραπανω.  Cheesy

επισης θα ηθελα να με διαφωτισετε λιγο σχετικα με τους εξομειωτες, ποιον να παρω και γιατι.

ευχαριστω πολυ! beer
    Καταγράφηκε
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 21:11:50 »

Καλησπερα και καλος ηρθες....Στο θεμα μας τωρα.. για εμενα μη παρεις τπτ απο αυτα τα δυο γιατι ειναι ΜΟΥΦΑ. και ενοητε οτι θα τα σπασεις στην πρωτη πτηση      Γι αυτο κοιτα να βρεισ κατι σε διπλο στροφιο τυπου  lama..που υπαρχουν σε διαφορα σχεδια και θα σε βοηθισουν πολυ στα πρωτα σου βηματα στα ε/π..

φυλικα Σπυρος. Thumbs up
    Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 21:21:52 »

Καλησπερα και καλος ηρθες....Στο θεμα μας τωρα.. για εμενα μη παρεις τπτ απο αυτα τα δυο γιατι ειναι ΜΟΥΦΑ. και ενοητε οτι θα τα σπασεις στην πρωτη πτηση      Γι αυτο κοιτα να βρεισ κατι σε διπλο στροφιο τυπου  lama..που υπαρχουν σε διαφορα σχεδια και θα σε βοηθισουν πολυ στα πρωτα σου βηματα στα ε/π..

φυλικα Σπυρος. Thumbs up

δεν μου αρεσουν τα διπλου στροφειου γιαυτο κοιταξα προς τα fixed pitch. ο εξομειωτης δεν θα βοηθησει ωστε να μην τα σπασω? γιατι μουφα? ποιο να κοιταξω σε fixed pitch?
    Καταγράφηκε
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 21:37:23 »

o ε/της θα βοηθισει αλλα εχει διαφορα στη πραγματικοτιτα.. γενικα τετοιο τθπου honey bee ,  walkera,  belt  κλπ κλπ rtf. heli.. δεν τα προτηνουν...και ιδικα για πρωτο ε/π.. και βγαζουν και πσιλο προβληματα και η τ/η τους δεν εχει ρυθμησεις....

Εξομιωτη παρε οτι θες ολοι καλοι εναι αλλα τπτ πραγματικο...τα βασικα μαθενεις..

Και να ξερεις οτι το ε/π θελει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ  υπομονη και επιμονη.... Thumbs up
    Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 21:49:55 »

o ε/της θα βοηθισει αλλα εχει διαφορα στη πραγματικοτιτα.. γενικα τετοιο τθπου honey bee ,  walkera,  belt  κλπ κλπ rtf. heli.. δεν τα προτηνουν...και ιδικα για πρωτο ε/π.. και βγαζουν και πσιλο προβληματα και η τ/η τους δεν εχει ρυθμησεις....

Εξομιωτη παρε οτι θες ολοι καλοι εναι αλλα τπτ πραγματικο...τα βασικα μαθενεις..

Και να ξερεις οτι το ε/π θελει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ  υπομονη και επιμονη.... Thumbs up

δεν βρηκα κατι καλυτερο σε fixed pitch. σε coaxial που μου ειπες ποιο ειναι καλο εκτος απο το lama?
    Καταγράφηκε
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 21:59:55 »

κοιτα με το lama ξεκινισαν πολλοι και ειναι και καλο και οικονομικο και με ανταλακτικα αυθονα...

ψαξε και λιγο μεσα στo forum στα εκπεδεθτικα ε/π να παρεισ μια ιδεα εχει πολυ καλα θεματα.... Wink
    Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 22:30:07 »

Μιλησαμε για αυτο ηδη σε αλλα θεματα. Μονου στροφειου πλεον υπαρχουν και καταλληλα για αρχαριο, οπως το nine eagles solo pro, blade msr αλλα και το το sr 120 που μολις κυκλοφορησε.
    Δες ποιο καταστημα μοντελισμου εχεις κοντα σου και θα συνεργαστεις στο μελλον για ανταλακτικα.
    http://www.horizonhobby.com/Products/Default.aspx?ProdID=BLH3100
    http://www.horizonhobby.com/Products/Default.aspx?ProdID=EFLH3000
    http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_332&products_id=9274

για εξομιοωτη δες τον Phoenix.
    http://www.myhelis.com/PhoenixRC-Simulator-new.html
    Μιας και πολλοι θα συμφωνησουν πως ειναι απο τους καλυτερους για ελικοπτερα .

Αυτο που χρειαζεσε περισσοτερο απο ολα ειναι μια καλη τηλεκατευθυνση. Αν πας προς τα eflite μπορεις να τα παρεις bnf ,χωρις τκ δλδ και να αγορασεις μια spektrum dx6i και να τα παιζεις ολα τις eflite με αυτην. Προφανως σε τηλεκατευθυνσεις υπαρχουν πολλες επιλογες με + και -

Παντως με μια απο 6 καναλια και πανω εισαι καλειμενος για αρκετο καιρο.
    Τα λινκ που εβαλα ειναι τα φθηνοτερα που εχω βρει εγω για να εχεις ενα μετρο συγκρισης οταν πας να αγορασεις κατι μονος σου.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 22:41:23 »

Μιλησαμε για αυτο ηδη σε αλλα θεματα. Μονου στροφειου πλεον υπαρχουν και καταλληλα για αρχαριο, οπως το nine eagles solo pro, blade msr αλλα και το το sr 120 που μολις κυκλοφορησε.
    Δες ποιο καταστημα μοντελισμου εχεις κοντα σου και θα συνεργαστεις στο μελλον για ανταλακτικα.
    http://www.horizonhobby.com/Products/Default.aspx?ProdID=BLH3100
    http://www.horizonhobby.com/Products/Default.aspx?ProdID=EFLH3000
    http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=334_332&products_id=9274

για εξομιοωτη δες τον Phoenix.
    http://www.myhelis.com/PhoenixRC-Simulator-new.html
    Μιας και πολλοι θα συμφωνησουν πως ειναι απο τους καλυτερους για ελικοπτερα .

Αυτο που χρειαζεσε περισσοτερο απο ολα ειναι μια καλη τηλεκατευθυνση. Αν πας προς τα eflite μπορεις να τα παρεις bnf ,χωρις τκ δλδ και να αγορασεις μια spektrum dx6i και να τα παιζεις ολα τις eflite με αυτην. Προφανως σε τηλεκατευθυνσεις υπαρχουν πολλες επιλογες με + και -

Παντως με μια απο 6 καναλια και πανω εισαι καλειμενος για αρκετο καιρο.
    Τα λινκ που εβαλα ειναι τα φθηνοτερα που εχω βρει εγω για να εχεις ενα μετρο συγκρισης οταν πας να αγορασεις κατι μονος σου.

πολυ ομορφα και τα δυο eflite! ξερουμε τον αντιπρωσοπο η καποιο καταστημα που τα φερνει?  στο site της eflite λεει οτι το msr ειναι fixed pitch αλλα το sr οχι. κανω λαθος? ποιο να παρω απο τα δυο?

με τις κατευθυνσεις σε εχασα λιγακι. προς το παρον παω σε rtf και μολις μαθω... βλεπουμε.  
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 22 Αυγ 2010, 23:03:21 »

Ολα που προτεινα fixed pitch ειναι . Αντιπροσωπος της eflite στην ελλαδα ειναι το myhelis.gr και φερνει και μοντελα της eflite ο www.heliland.com.Δες ποιο καταστημα ειναι κοντα σου ωστοσο.
    οσο για τις τηλεκατευθυνσεις αν καταλειξεις στα eflite παρε την spektrum dsx6i η ακομα καλυτερα την dx7 μιας και θα παιζεις και τα ελικοπτερα σου με αυτη και τον εξομειοωτη σου και σου κανει μεχρι να παρεις θερμικο μια χαρα για οτι ελικοπτερο θελεις.
    http://www.horizonhobby.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPMR6600

Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 23 Αυγ 2010, 09:31:47 »

Kαι εγω με την σειρα μου σου πρωτεινω το blade msr ή sr 120.
    Καταγράφηκε
    killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 24 Αυγ 2010, 15:58:48 »

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας. επειδη τα χρηματα μου δεν εφταναν για το sr120 προτιμησα το nine eagle solo pro 2. ειναι αρκετα καλο και ανθεκτικο! νομιζω ειναι αρκετο για τα πρωτα μου βηματα και μετα θα κοιταξω κατι σαν το sr η κατι πιο μεγαλο αν ειμαι ικανος να το οδηγησω. 
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 24 Αυγ 2010, 18:57:28 »

Καλή και μετρημένη κίνηση!

Καλές πτήσεις!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    greco
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 4 Σεπ 2010, 22:10:36 »

Με SOLO PRO  κάνεις τα πάντα. εγώ πλέον είμαι μάστορας και φυσικά φόβος και τρόμος των γατών του πάρκου απέναντι από το σπίτι μου.

Το ελικόπτερο αυτό είναι και φθηνό, και με πληθώρα ανταλλακτικών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εγώ αγόρασα 4 μπαταρίες και φορτιστή πρίζας και πετώ συνέχεια. Έχει και αρκετή δύναμη για να τα βάλει με ένα ελαφρυ αεράκι έξω.

http://www.youtube.com/watch?v=7oTh_eDPWC0
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 5 Σεπ 2010, 19:20:53 από greco » Καταγράφηκε

Trex 450 Pro
    Nine Eagles Solo Pro V2
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 5 Σεπ 2010, 11:27:27 »

Θά συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε greco.   Οντως αυτά τα ελικοπτεράκια, είναι η "μετά" lama εποχή.

Το ίδιο σταθερά, καλύτερη πτήση που έρχεται πιο κοντά σε πτήση ελικοπτέρου μονού στροφείου, δεν βγάζουν ζημιές, και το βάζεις και στην κωλότσεπη που λέει ο λόγος.... και πάς και πετάς.

Επεσε στα χέρια μου ένα solo pro, και έκανα την πρώτη μου πτήση, στο υπό ανακατασκευή καινούργιο μου outdoor μοντελοδρόμιο...... Cheesy Cheesy laugh

Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

killbill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 9 Οκτ 2010, 20:19:25 »

επειδη σιγα σιγα μαθαινω να πεταω και αργα η γρογορα θα αγοραζω ενα μεγαλυτερο ελικοπτερο θα ηθελα να μου λυσετε μερικες αποριες 

προφανως δεν ξερω τπτ σχετικα με το μονταρισμα ελικοπτερου οποτε κοιταω ετοιμα (rtf) ελικοπτερα αλλα και μεταχειρισμενα. εχω δει εδω μεσα πολυ καλες (φαινομενικα) αγγελιες για πρωτο ξεκινημα. μιλαω για ελικοπτερα σε μεγεθος 450. με συμφερει να παρω μια τ/κ και ενα μετοχειρο ελικοπτερο η να παω σε ενα (πιο ακριβο προφανως) καινουργιο ελικοπτερο? δεν μπορω να κρινω ενα καλο απο ενα κακο μτχ ελικοπτερο οποτε φοβαμαι λιγο.

επισης θα ηθελα μια γνωμη για τα kds. δεν ακουγονται πολυ και αποτι βλεπω οι περισσοτεροι πανε σε align και thundertiger. δεν ειναι καλα τα kds?

ευχαριστω  beer
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Επιλογη πρωτου ελικοπτερου
    Μεταπήδηση σε: