Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 04:12:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 04:12:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 93
    Συνολικά: 93
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Help με το Honey bee cp3 και την dx7  (Αναγνώστηκε 3166 φορές)
    REMOH
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 15 Αυγ 2010, 18:14:26 »

Καλησπέρα, ως καινούργιος στον αερομοντελισμό θα ήθελα τα φώτα σας για τις ρυθμίσεις του Honey Bee cp3 και την dx7.

Χρησιμοποιώ τον AR7000 και το ESKY mixer speed gyro control system 3in1 model :002496

Η συνδεσμολογία μου έχει ως εξής:
    servo elevator στο ch3 του ar7000
    servo aileron στο ch2 του ar7000
    το tail motor control του 3in1 στο gear του ar7000
    το main motor control του 3in1 στο throtle του ar7000
    και το pitch servo στο aux 2 του ar7000

Αυτό που δεν μπορώ να βρω με τίποτα είναι πως θα ρυθμίσω την τ/κ μου για να χειρίζομαι τα servo μου από το δεξί stick(με τις βασικές ρυθμίσεις έχω πάνω κάτω το elevator και δεξιά αριστερά το aileron)
    ενώ το pitch servo δεν το ελέγχο παρά μόνο με τον διακόπτη του aux2.

Και το δεύτερο θέμα μου είναι ότι το tail motor ανοίγει προοδευτικά όσο ανοίγει το γκάζι μου μαζί με το main motor και δεν μπορώ να χειριστώ την ουρά για επιτόπου στροφή.

Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει λίγο είτε με οδηγίες είτε με κάποιο link για να βγάλω άκρη.

Ευχαριστώ εκ των περεταίρω.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 15 Αυγ 2010, 18:52:04 »

Γεια σου φίλε REMOH,
    ενδιαφέρον πρόβλημα, για το οποίο όμως, φαντάζομαι, ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε γιατί η επιλογή να ελέγχεις με προγραμματιζόμενη Τ/Κ ουρά που οδηγείται από ανεξάρτητο μοτέρ και ενδιάμεσο μείκτη είναι ασυνήθιστη. Προσωπικά δεν έχω δει κανένα τέτοιο project  άλλα θα με ενδιέφερε για κάτι που ίσως να θελήσω να κάνω στο μέλλον.

Στο θέμα μας όμως.
    Θα μου φαίνονταν πιο λογική η επιλογή το:

tail motor control του 3in1 στο rudder του ar7000
    και το pitch servo στο aux 1 του ar7000
    επίσης νομίζω πως πρέπει να ρυθμίσεις την Τ/Κ για 1 servo στην επιλογή swash type

Να είσαι προσεκτικός, να κάνεις τις ρυθμίσεις χωρίς τα blades φορεμένα στην κεφαλή, να χρησιμοποιείς throtle hold ή να απομονώσεις το κυρίως μοτέρ από τη μετάδοση.

Θα με ένδιέφερε τελικά να μας πεις αν το πετύχεις πως το έκανες.

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. θα ήθελα επίσης να μας πείς γιατί έκανες το συγκεκριμένο συνδιασμό. Η Τ/Κ είναι πολύ καλή, το συγκεκριμένο Ε/Π όμως θα σε βοηθήσει να μάθεις να πετάς? 

Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    REMOH
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 15 Αυγ 2010, 19:32:03 »

Τι να σου πω φίλε θέλω να πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να μάθω να πετάω.

Ψάχνοντας λίγο στο net μου φάνηκε ότι πετάει καλά και σταθερά. Τώρα άμα δεν το δω και στον αέρα δεν μπορώ να εκφέρω και άποψη.

Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες αν και το swash type το έχω στο 1 servo και χειρίζομαι τα 2 servo με το δεξί stick σωστά αλλά το pitch servo ακίνητο εκτός και αν παίζω με τις θέσεις του aux με αποτέλεσμα το servo να πιάνει την μία ακραία θέση του.

Όπως και να έχει θα δοκιμάσω αυτά που είπες και εννοείτε ότι θα postaro τις ρυθμίσεις όταν και αν το φτιάξω.
    Καταγράφηκε
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 15 Αυγ 2010, 20:00:19 »

Φιλε μου καλε,καλησπερα και απο εμενα....συγνωμη που θα μιλησω λιγο σκληρα,αλλα εχεις 2 διαφορετικα πραγματα....

1.Μια καλη τηλ/νση με εναν υπεροχο δεκτη....
    2.Ενα ελικοπτερο(που το ειχα και εγω για 2 ωρες μονο)σκουπιδι να πω??λιγο ειναι....

Με τα λιγα λοιπον ειναι σαν να εχει παρει μια πορσε(τηλ/νση)και να προσπαθεις να τα βγαλεις περα με εναν σκαραβαιο....(honey bee)
    Η δικη μου γνωμη λοιπον ειναι,οτι πως και να το φτιαξεις,δεν προκειται να πεταξει αυτο το πραγμα,ασε που εχει προβλημα αυτο το 3 σε 1 που εχει επανω..
    Προσπαθησε το φυσικα...(η ελπιδα πεθαινει τελευταια)ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ...Μετα το πεταξα...

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 15 Αυγ 2010, 20:01:38 »

Τι να σου πω φίλε θέλω να πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να μάθω να πετάω.

Oύτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν θα έχεις αυτή την "πολυτέλεια" αγαπητέ φίλε REMOH.

Αφενώς σε καλωσορίζω στην παρέα του forum, και καλή διαμονή να έχεις.
    Αφετέρου, άν και ξέρω ότι δεν θα εισακουστώ, οφείλω όμως να σου πώ, ότι όσο πιο πολύ θα ασχοληθείς με αυτό το αίσχος που λέγεται χέλι, τόσο πιο πολύ θα σπάς τα α........σου..

Ελικοπτεράκι μονού στροφείου, με μοτεράκι  και προπέλα σταθερού βήματος στην ουρά, είναι ο χειρότερος συνδυασμός.

Η αλήθεια είναι, ότι έμεινα έκπληκτος, όταν είδα το  Honey bee cp3.  Δηλαδή... μετά την αποτυχία του  Honey bee cp2, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, και ως δια μαγείας ξεπρόβαλε το  Honey bee cp3... Cheesy Cheesy

Μάλλον ο Γιούρι γκέλερ έκανε το θαύμα του, με το σλόγκαν... φύτρωσε - φύτρωσε.. laugh laugh

Και για να μην σε κουράζω άλλο, η γνώμη μου είναι η εξής.
    Αν έχεις βασικές γνώσεις ελικοπτέρου και setup, και θές να πειραματιστείς με την dx 7 καλώς το ψάχνεις.  Υπάρχει δυνατότητα να γίνεται αυτό που θές, αλλά δεν το ξέρω.

Αλλιώς, βάλε πάλι την τ/κ που είχε το κίτ, βάλε και ποδαράκια, και προσπάθησε τουλάχιστον να κάνεις χοβεράκι να δείς τα κουσούρια του ελικοπτέρου.

Μήν ασχοληθείς και πολύ........ χαμένος κόπος και χρόνος.

@edid@

Aν και με πρόλαβε ο φίλος STRATOS77...   οι γνώμες συμπίπτουν, kai δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 15 Αυγ 2010, 20:24:57 »

Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες αν και το swash type το έχω στο 1 servo και χειρίζομαι τα 2 servo με το δεξί stick σωστά αλλά το pitch servo ακίνητο εκτός και αν παίζω με τις θέσεις του aux με αποτέλεσμα το servo να πιάνει την μία ακραία θέση του.

Και κάτι άλλο.   swash type στην τ/κ, πρέπει να βάλεις 3 servo, και να συνδέσεις τα αντίστοιχα servo στον δέκτη.
    Το servo του pitch θα πάει στο κανάλι aux 1.  φτιάχνεις κατόπιν τους διακόπτες και τα reverce, αλλάζεις ενδεχομένως τα ποσοστά + και - απο το swash, ώστε να δουλεύουν όλα τα servo στην σωστή φορά, και είσαι έτοιμος

Τώρα τι θα κάνεις με την ουρά.........  δεν ξέρω.  Good luck....
    Καταγράφηκε

REMOH
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 15 Αυγ 2010, 20:36:48 »

OK ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες και οι απόψεις αλλά δεν έχω σκοπό να το παρατήσω.

Το swash plate το έχω mix 3 servo 120º αλλά όταν το κάνω τότε ελέγχω και με το αριστερό stick τα servo εκτός από το pitch ακριβώς όπως και με το αριστερό ενώ το pitch servo το ελέγχω από το διακόπτη aux 1 ή 2. Την ουρά ας την ξεχάσουμε για τώρα και θα δούμε πως θα το φτιάξουμε αφού λύσουμε το πρόβλημα με τα servo.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 15 Αυγ 2010, 21:00:04 »

Πληροφορίες για setup κ.λ.π θα βρείς εδώ και εδώ.
    Καταγράφηκε

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 16 Αυγ 2010, 10:45:57 »

Καλημέρα,
    θα σε στεναχωρήσω και εγώ, αλλά πιστέυω ότι το συγκεκριμένο ελειπόπτερο απλά θα σε καθυστερήσει (ελπίζω να μην σε αποτρέψει) από το hobby μας.

Αφού το έχεις πάλεψέ το, αλλά πήγαινε και σε χώρους που πετάνε και άλλα ελικόπτερα νε δείς τι θα πρέπει να κάνει ένα σωστό Ε/Π (και όχι απαραίτητα με έμεπειρο πιλότο).

Επίσης σκέψου και το ενδεχόμενο να πάρεις το blade msr να το κάνεις bind στη spectrum και επίσης ένα καλό εξομοιωτή. Θα δείς ότι τα αταλείωτα μερόνυχτα που θα περνάς επισκευάζοντας το σπασμένο Honey θα μπορείς στο ενδιάμεσο άπλετο χρόνο να μάθεις να πιλοτάρεις.  Wink Αυτή η ιδέα θα σου γλιτώσει τα διπλάσια χρήματα σε ανταλλακτικά από όσο κοστίζουν αυτά που σου προτείνω. worry Και στο λέω ενώ είμαι ίσως ο πιό φανατικός των μικρών ελειποπτέρων σε αυτό το forum. 
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 16 Αυγ 2010, 14:25:56 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 16 Αυγ 2010, 14:26:41 »

Πιό συγκεκριμένα από κάποιο video που είδα μου φαίνεται αρκετά underpowered. Θεωρητικά η ουρά θα είναι ασταθής και πρακτικά από την (έλλειψη) ποιότητας στις κεφαλές της E-Sky θα είναι ασαφές. Πές μας ποιά video σε έπεισαν για να κάνουμε καλύτερο σχολιασμό. 
    Καταγράφηκε

REMOH
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 16 Αυγ 2010, 20:00:22 »

Ορίστε 2 video:     

http://www.youtube.com/watch?v=TKv4N7b0HH8

http://www.youtube.com/watch?v=RyDdXEhqasA&NR=1
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 17 Αυγ 2010, 09:38:08 »

Το πρώτο video είχα βρεί και κτά τη γνώμη μου τα rols που κάνει δείχνουν αδύναμο ελικοπτερο.
    Το δεύτερο video είναι σε στενό εσωτερικό χώρο και από αρχάριο πιλότο άρα δεν προσφέρεται για κουβέντα.

Ας αφήσουμε το θέμα του ελικοπτέρου εδώ και περιμένουμε νέα από το project και τις κινήσεις σου
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Help με το Honey bee cp3 και την dx7
    Μεταπήδηση σε: