Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.795 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 05:15:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 05:15:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Demetre
    [Χθες στις 23:06]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309795
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 132
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 127
    Συνολικά: 127
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ελικόπτερα 'Τεράστια' με δυνατότητα ανύψωσης φορτίου  (Αναγνώστηκε 8361 φορές)
    sondo
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 01:50:15 »

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να ρωτήσω εαν κάποιος έχει ασχοληθεί με την αγορά-κατασκευή ελικοπτέρου ικανού να σηκώσει μεγάλο και ενδεχομένως ακριβό φορτίο, οπότε κατέφυγε σε κάτι 'μεγάλο' και 'ποιοτικό' για την διασφάληση του φορτίου. Μιλάω σίγουρα για ελικόπτερα μεγαλύτερα από τα 90άρια και ενδεχομένως βενζινοκίνητα (ακόμα και δυκύλινδρα).

Ζητώ συγνώμη εαν το θέμα αυτό έχει συζητηθεί ξανά, θα ήμουν υπόχρεως εαν κάποιος με κατεύθυνε στο αντίστοιχο θέμα.

Δεκτές όλες οι απόψεις και προτάσεις

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 01:53:25 »

αν μπορεις πες μας λιγο πιο συγκεκριμενα για τι βαρος μιλας??
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 02:01:52 »

Ρίξε μια ματιά εδώ.   http://www.vario-helicopter.de/trainer.html?&L=1    Πάντως σίγουρα θα βοηθούσε να μας έλεγες για τι πράγμα ενδιαφέρεσαι ακριβώς. Μήπως αφορά βίντεο κάλυψη – αεροφωτογραφία? Σχετικά με αυτά έχουν γίνει πολλά ποστ και έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί φίλοι αερομοντελιστες.
    Καταγράφηκε

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 02:26:31 »

Σε ευχαριστώ φίλε Χάρη για το link. Η αλήθεια είναι ότι έστειλα μια ερώτηση στην Vario εαν έχει κάτι που να καλύπτει τις ανάγκες μου και περιμένω απάντηση. Αυτό που με προβληματίζει με την vario είναι ότι δεν λέει payload για τα ελικόπτερά της και δεν ξέρω εαν έχουν σχεδιαστεί για κάτι τέτοιο. Ώς αναφορά για το τι ενδιαφέρομαι ακριβώς... Σίγουρα θα έχει κάμερα με osd αλλά δεν ρωτάω για FPV (έχω ασχοληθεί) αλλά παρράληλα θέλω να έχει δυνατότητα να σηκώσει άλλα 10 κιλά (ο χώρος δεν με προβληματίζει, θα φτιάξω εγώ skid αν χρειαστεί σαν Π από αυτά που έχουν οι υπερήλικες)
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 02:28:25 »

Τώρα αν δεν υπάρχει κάτι σε 10 κιλά αλλά σε 8 δεν χάθηκε ο κόσμος. Το minimun είναι πάντως τα 6 κιλά εαν αυτό βοηθάει. Επίσης δεν υπάρχει θέμα χρημάτων (θα μαζέψω σιγά σιγά) οπότε εαν υπάρχει κάτι ακόμα και σε τουρμπίνα δεν έχω πρόβλημα
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 02:31:07 »

Φιλε μου τοLINK ειναι απο το Harry ...

Αυτο που εχωνασου πρωτεινω εγω ειναι τα BergenRC... Δοκιμασμενα και ετοιμα για πτηση...

Σουλενε τα παντα μεχρι  τι βαρος και μαλιστα στο site βλεπεις και τιμολογηση αποblades μεχρι και κοστος να το παρεις RTF ...

http://www.bergenrc.com/
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 02:35:28 »

Ωραίο Site Φίλε PaNt (σόρυ για το λάθος όνομα πριν, το διόρθωσα). Θα το ψάξω! Έχει στήσει κανείς κανένα τέτοιο; Ξέρεις;
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 02:47:22 »

Πολύ ωραίο Site τελικά αυτό έχει ελικόπτερα που σηκώνουν μέχρι και 11 κιλά! Υπάρχει και άλλη εταιρία που να φτιάχνει τέτοια ελικόπτερα; Εαν ξέρει κάποιος φίλος...

Επίσης απορία, τι είναι πιο αξιόπιστο ένας δυκύλινδρος εμβολοφόρος ή μια τουρμπίνα;

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 02:50:32 »

Πολύ ωραίο Site τελικά αυτό έχει ελικόπτερα που σηκώνουν μέχρι και 11 κιλά! Υπάρχει και άλλη εταιρία που να φτιάχνει τέτοια ελικόπτερα; Εαν ξέρει κάποιος φίλος...

Επίσης απορία, τι είναι πιο αξιόπιστο ένας δυκύλινδρος εμβολοφόρος ή μια τουρμπίνα;

Ευχαριστώ

Κοιτα ναξερω καποιον πρωσοπικα οχι αλλα στα φορουμ εχω διαβασει τα καλυτερα...
    Βεβαια  ειναι αποκλειστικα για τετοιες δουλειες και απο οτι λενε τα καλυτερα για αυτο που θες...!

Τωρα για το αλλο τι να σου πω δεν ξερω,αλλα για να δεν εχω ακουσει για δικυλινδρο σε ελικοπτερο...! θα προτιμουσα αν ηταν για τετοια δουλεια που το θες  κατι δοκιμασμενο και οχι μια πατεντα..!
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 02:54:27 »

Όχι φίλε μου δεν μιλάω για πατέντα!

Κοίτα αυτό το λίνκ

http://www.bergenrc.com/Twin.php

Δες τον τύπο του κινητήρα!

Twin Cylinder Bergen/Zenoah - 52cc

Σιγά μην εμπιστευόμουν τον εαυτό μου για τέτοια μοντίφα...
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 03:04:10 »

Όχι φίλε μου δεν μιλάω για πατέντα!

Κοίτα αυτό το λίνκ

http://www.bergenrc.com/Twin.php

Δες τον τύπο του κινητήρα!

Twin Cylinder Bergen/Zenoah - 52cc

Σιγά μην εμπιστευόμουν τον εαυτό μου για τέτοια μοντίφα...

Α τελεια... δεν τα ειχαψαξει ολα... Ρωτα ΄λιγο την εταιρια και πες να σου πουνε μειοντεκτηματα και πλεονεκτηματα μεταξυ των δυο..>!
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 03:08:43 »

Είναι μπροστά οι ανθρώποι! Μου απαντήσαν πριν καν τους ρωτήσω!

Το ακόλουθο απόσπασμα είναι από το FAQ που έχουν στο site τους. Το παραθέτω σε περίπτωση που έχεις και κάποιος άλλος φίλος την απορία!

Should I go Gas, Electric, or Turbine?

Each option has pro's and con's, it's up to you to decide your need and your budget.  Even though you may have a HUGE budget, if your need is the smaller, cheaper heli then so be it.  I LOVE to sell Turbines, but for still shots at low levels, it's kind of overkill...

Lets cover Gas first.   The pro's for gas are the LOOONG flight times and low $$$ to operate. The con's are having to tune that darn carburetor!  EVERYTHING in AP centers around how smooth your machine is.  You MUST learn how to tune your engine AND heli to obtain the smoothest possible platform.  The tricky part is figuring out if a vibration is an ENGINE problem or a HELI problem...Higher altitudes can be difficult for Gas power, relatign back to tuning the carburetor for the conditions.

Electric....Pro's are how EASY it is to get it SMOOOOTH.....If there's a vibration, it's in the heli. there is NO tuning needed, the electric motor either runs or it doesn't. Altitude is NO problem for electrics as it doesn't care that there is no oxygen to breath...Con's are the low flight times (comparatively speaking), the cost of the batteries/chargers/power supply, and the time it takes to charge the batteies.  In recent months and years, flight times have gone up (15 minutes is not unheard of) and charging times have gone down with the ability to charge at up to 5C.  But the cost is still there.

Turbine....Oh how we LOVE the sound and smell!!  Pro's are again the smoothness of the engine and the lack of needing to be tuned, it's either running or it's not.  Again altitude is less of a concern for Turbines, it compreses it's own air...Turbines are very powerful, therefore able to carry possibly larger payloads in larger airframes.  Con's..Price.  That Turbine engine is expensive.  It also LOVES to suck down the Kerosene so careful calculations must be made for weight vs onboard fuel capacity.  The Turbine is typically a larger, heavier heli, so transportation must be given consideration.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 03:12:35 »

εκτος του οτι απαντανε ειναι και ξεκαθαροι..
    Αντε λοιπον καλες αγορες..

Α και κατιπου δενγραφουν οτι η τουρμπινα θελει λιγα μαθηματα δεν ειναι κατιπου χρησιμοποιειται ευρεως οπως οι gas engines και τα ηλεκτρικα μοτερ...!
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 03:13:14 »

Άρα υποθέτω εαν κάποιον τον νοιάζει η αξιοπιστία σε συνδυασμό με χρόνο πτήσης μάλλον τουρμπίνα πρέπει να επιλέξει... Σε ένα 'τουρμπάτο' ελικόπτερο τους αναφέρουν χρόνο πτήσης έως και μιάμιση ώρα χωρίς φορτίο βέβαια, όσο ανεβαίνει το φορτίο μειώνεται ο χρόνος πτήσης, λογικό, αλλά δεν βρήκα κάποιο 'πιστονάτο' ελικόπτερο τους να αναφέρει περισσότερο από μιάμιση ώρα (άφορτης) πτήσης επίσης...
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 03:15:15 »

Φίλε PaNt σίγουρα έχεις δίκιο, φαντάζομαι ότι η τουρμπίνα είναι ένας δικός της κόσμος από μόνη της! Τι καλές αγορές; χαχα! Όταν με το καλό πάρουμε το εφάπαξ (γελάω και εγώ που το γράφω μην νομίζετε...) βλέπουμε!

Αν και θα πρέπει λογικά να έχει και κάποιον ανταγωνιστή η εταιρία αυτή... Θέλει ψάξιμο
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Ελικόπτερα 'Τεράστια' με δυνατότητα ανύψωσης φορτίου
    Μεταπήδηση σε: