Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.909 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Αυγ 2026, 17:48:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Αυγ 2026, 17:48:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 23:48:11]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309909
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ MOTOR 500L T-REX  (Αναγνώστηκε 5886 φορές)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 00:07:05 »

..
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 00:14:12 »

Φίλε zakis, ήταν το πρώτο που έκανα. Και οι τρεις θέσεις --τσεκαρίστηκαν-- επανειλημμένα.
    Καμία αισθητή μεταβολή. Καμία αισθητή βελτίωση.
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 00:16:05 »

Ενημερωτικά θα ήθελα να πληροφορήσω όσους ενδιαφέρονται και τους απασχολεί πιθανόν το ίδιο πρόβλημα τα εξής.
    Άλλαξα το  motor  και έβαλα πάλι το παλιό Turnigy Typhoon 500H αυτό δηλαδή που κατά τη γνώμη μου δεν απέδιδε καλά μετά την πτώση ( δεν κάνω διαφήμιση απλώς αναφέρω πραγματικά γεγονότα ),. Θέλησα οι δοκιμές που θα κάνω να είναι σε παραδεκτό χώρο, που χρησιμοποιείται από αερομοντελιστές στα Ιωάννινα  και παρέχει ασφάλεια πτήσεων.  Το heli  κυριολεκτικά γάζωνε. Η απόκριση στο throttle ακαριαία και η επιτάχυνση ασύλληπτη. Αν ήθελα να κάνω σύγκριση με το μαμίσιο motor  θα ήταν ιεροσυλία . Φανταστείτε φόρμουλα 1 να συναγωνίζεται οικογενειακό αυτοκίνητο. Δεν έχω λέξεις να περιγράψω την τεράστια διαφορά που υπάρχει. Το setup  φυσικά παραμένει το ίδιο. Η θερμοκρασία ελάχιστη και η αναμενόμενη αύξηση θερμοκρασίας της μπαταρίας σε αποδεκτά όρια. Ότι αναφέρω τώρα δεν αναιρούν τα προηγούμενα διότι πριν την πτώση του ελικοπτέρου μου είχα καλλίτερες επιδόσεις !!!!!!   Απλώς πληρώνοντας  ένα αρκετά μεγάλο τίμημα ( 73,33  € ) κατάλαβα τη διαφορά. Το χόμπι μας είναι ακριβό. Η συγκεκριμένη αγορά  όμως  με έκανε να δείχνω και τα δέκα δάκτυλα των χεριών μου στα μάτια μου. Καλά να πάθω γιατί  αγνόησα αφ ενός μεν το φορουμ και τις εμπειρίες παλαιότερων μοντελιστών, αφ ετέρου δε τις γνώμες των μελών του τοπικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
    Τώρα σκέπτομαι να επιχειρήσω αναβάθμιση του  L500 motor,  με νέες περιελίξεις καθότι ασχολούμαι με ηλεκτρονικά από την παιδική μου ηλικία  και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Για την όποια εξέλιξη θα σας ενημερώνω.
    Όσον αφορά την απάντηση του BASPAP πραγματικά με προβλημάτησε. Ναι υπάρχει περίπτωση μη σωστής συμβατότητας motor  και esc . Όμως  ένας τρόπος υπάρχει να το μάθουμε. ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ORIGINAL  ΠΑΚΕΤΟΥ T-REX 500 .
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 00:17:13 »

Δεν υπάρχει λάθος στο  setup. Δεν υπάρχει λάθος στις ρυθμίσεις (διάκενο γραναζωμάτων - pitch - throttle - ρύθμιση  ESC και οτιδήποτε άλλο αφορά την πτητική τροποποίηση του ελικοπτέρου ). Άλλως τε το τεστ που έκανα το αποδικνύει. Άλλαξα μόνο  τα  motor.
    Αν μπορέσω θα βάλω και  video  με τις αλλαγές όπου όλα θα φαίνονται καθαρά και χωρίς αμφισβήτηση. Καταλαβαίνω την ειλικρινή ανταπόκρισή σας για επίλυση του προβλήματός μου, όμως αν πραγματικά δεν έτυχε να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα (που πιθανόν να μην είναι πρόβλημα αλλά φυσιολογική λειτουργία περιορισμένων δυνατοτήτων ), να είναι αδύνατο να πάρω συγκεκριμένη απάντηση και όχι γενικού περιεχομένου. Δεν αποκλείω βέβαια και αστοχία υλικού ή ελαττωματικού part. Επειδή δεν γνωρίζω τις επιδόσεις και τη λειτουργία του εν λόγω motor, γι αυτό παρακάλεσα να ανταποκριθεί κάποιος φίλος μοντελιστής που το έχει χρησιμοποιήσει και γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του

Το έχω και εγώ το 500 κάπου 9 μήνες με όλα τα ηλεκτρονικά της Align, όπως και ο BASPAP, δεν έχω
    αντιμετωπίσει προβλήματα θερμοκρασίας και απώλεια ισχύος.
    Ζητάς όμως συγκεκριμένη απάντηση, θεωρώντας την δική μου γενικού περιεχομένου, κάνεις μεγάλο
    λάθος. Εγώ έπιασα το πρόβλημα σου από την αρχή, έχουμε ένα ε/π που είναι άψογο μέχρι την πτώση του.
    Το επισκευάζουμε και διαπιστώνουμε έλλειψη δύναμις και πτώση πτήσης ( αν δεν έχουν πειραχτεί τα ηλεκτρονικά
    κατά την πτήση) και λες ότι φταίει το μοτέρ, γιατί να φταίει το μοτέρ και όχι το σετάρισμα του ε/π?
    Εδώ θέλω να μου απαντήσεις. Δεν λαβαίνω καθόλου την περίπτωση του καινούργιου μοτέρ πές ότι δεν το
    είχες πάρει, και κάτι άλλο θα το ξέχναγα, τι ρυθμίσεις έκανες στο Ubec  idiot2  πού το μόνο που μπορείς να ρυθμίσεις
    είναι τα volt προς τον δέκτη.     
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 00:38:31 »

ΦΙΛΕ  Markhelis
    Ευχαριστώ για την ενεργή συμμετοχή σου στο πρόβλημά μου.
    Αν πιστεύεις ότι η έκφραση –γενικού περιεχομένου – αφορά την απάντησή σου, σου ζητώ δημόσια συγνώμη. Όμως δεν αφορά την δική σου απάντηση αλλά απαντήσεις της μορφής --- έλεγξε τον ιμάντα ---  έλεγξε τα  pits----  έλεγξε το  throttle ----έλεγξε τα  blades—έλεγξε τα servo--- και οτιδήποτε άλλο μηχανικό του ελικοπτέρου. Αυτό ήθελα να αποφύγω και γι αυτό απάντησα έτσι. Ίσως ήταν λάθος μου. Η γνώμη σου και οι συμβουλές σου είναι πάντα σεβαστές. Άλλωστε δεν απέκρυψα το γεγονός, ότι είμαι σχετικά νέος στο υπέροχο αυτό χόμπι , αφιερώνοντας πολλές, μα πολλές ώρες ημερησίως προς ικανοποίησή μου.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 00:44:41 »

Οκ φίλε μου.  Thumbs up
    Εύχομαι καλές και ωραίες πτήσεις.  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 00:51:26 »

ΦΙΛΕ markelis.
    Στο ερώτημα σου -----τι ρυθμίσεις έκανες στο Ubec  πού το μόνο που μπορείς να ρυθμίσεις είναι τα volt προς τον δέκτη.-----   πραγματικά έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να κάνω καμία ρύθμιση πέραν αυτής που επισημαίνεις. Όμως εγώ δεν ανέφερα πουθενά ρυθμίσεις  UBEC.  Αναφέρθηκα σε ρυθμίσεις timing  στο  ESC
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 00:57:48 »

Για να μη σας κουράζω αποφάσισα και το αντικατέστησα με το γνήσιο της ALIGNE (τριπλάσια σχεδόν τιμή από το Κινέζικο ) ,κάνοντας και τις σχετικές ρυθμίσεις στο UBEC προσδοκώντας να έχω καλλίτερα αποτελέσματα. Φυσικά το setup  του ελικοπτέρου παρέμεινε το ίδιο ακριβώς.

Εδώ το αναφέρεις δεν το έβγαλα από την φαντασία μου,    σου ειπα πως έπιασα το πρόβλημα από την αρχή.  Grin
    Θα εννοείς esc.
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 01:03:38 »

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Markhelis  έχεις απόλυτο δίκαιοοοοοοοοοοοο............................
    λάθος έκφραση δική μου.
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 01:14:34 »

Τελικά ΦΙΛΕ  Markhelis αν αποδεχθείς την ορθότητα του  setup μου, τι πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει στη λειτουργία του ελικοπτέρου μου?Huh. Το motor  της Align   είναι αξιόπιστο και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών??? Έχεις αντίστοιχη εικόνα πτήσης με άλλο  motor??? Ώστε τα συμπεράσματά σου να είναι αντικειμενικά???. Εγώ πάντως που συνέκρινα τα δύο μοτέρ σήμερα , ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 01:37:12 »

Τελικά ΦΙΛΕ  Markhelis αν αποδεχθείς την ορθότητα του  setup μου, τι πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει στη λειτουργία του ελικοπτέρου μου?Huh. Το motor  της Align   είναι αξιόπιστο και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών??? Έχεις αντίστοιχη εικόνα πτήσης με άλλο  motor??? Ώστε τα συμπεράσματά σου να είναι αντικειμενικά???. Εγώ πάντως που συνέκρινα τα δύο μοτέρ σήμερα , ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Το ε/π σου είναι μια χαρά και δεν έχω καμιά αμφιβολία για τα λεγόμενα σου, κατά την δική μου άποψη κάτι
    δεν έκανες "σωστά" ή πείραξες κάποια ρύθμισή στο esc κατά την επιδιόρθωση για αυτό και είχες την απώλεια δυνάμεως.
    Το μοτέρ της Align το θεωρώ αξιόπιστο και πως να μην το θεωρήσω που από την στιγμή το έχω 9 μήνες
    και δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτα. Ισως η απάντηση είναι σε αυτά που λέει ο BASPAP και να μην συνεργάζεται άριστα
    το esc με το μοτέρ.
    Οχι δεν έχω δοκιμάσει άλλο μοτέρ στο 500, αλλά μου βάζεις ιδέες.  Grin
    Καταγράφηκε
    zakis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 11:35:00 »

Κατά τη γγώμη μου, η μειωμένη αποδοτικότητα μπορεί να οφείλεται:

1. Σφιχτό δέσιμο κυρίως γραναζιού και pinion.
    2. Χαλαροί connectors η ψυχρές κολλήσεις στα μοτέρ - ESC - μπαταρίες.
    3. Ασυμβατότητα ESC με το μοτέρ.
    4. Πάντα παίζει και η πιθανότητα κάποιο καινούργιο εξάρτημα να σου βγεί ελλατωματικό..

Τώρα εσύ λές οτι και το Typhoon έχει θέμα. Παίζει να κουνήθηκε-ξεκόλλησε κάνας μαγνήτης μέσα μετά τη πτώση;
    Καταγράφηκε

T-Rex 450Pro,  T-Rex 500 ESP,  T-Rex 500 FBL / MicroBeast,
    Spektrum DX6i, Futaba 8FG
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 5 Ιουλ 2010, 12:35:02 »

Κατά τη γγώμη μου, η μειωμένη αποδοτικότητα μπορεί να οφείλεται:

1. Σφιχτό δέσιμο κυρίως γραναζιού και pinion.
    2. Χαλαροί connectors η ψυχρές κολλήσεις στα μοτέρ - ESC - μπαταρίες.
    3. Ασυμβατότητα ESC με το μοτέρ.
    4. Πάντα παίζει και η πιθανότητα κάποιο καινούργιο εξάρτημα να σου βγεί ελλατωματικό..

Τώρα εσύ λές οτι και το Typhoon έχει θέμα. Παίζει να κουνήθηκε-ξεκόλλησε κάνας μαγνήτης μέσα μετά τη πτώση;

Πραγματικά, όσα αναφέρεις μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του  motor  αυξάνοντας την καταπόνηση και το ρεύμα.
    Εκτός του ότι έχουν ελεγχθεί όλα σχολαστικά χωρίς να εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα, υπάρχει το γεγονός της δοκιμής με αλλαγή των δύο μοτέρ και μόνο αυτή.
    Τα αποτελέσματα τα περιγράφω παραπάνω.
    Όσον αφορά τους μαγνήτες του  Typhoon, όχι δεν έχει φύγει κανείς από τη θέση του ούτε φυσικά έχει ξεκολλήσει (ήταν το πρώτο που έκανα έλεγχο ). Πιθανόν να ήταν μόνο η φαντασία μου, διότι το μοτέρ τώρα λειτουργεί άψογα.
    Αρχίζω να συμπεραίνω ότι η μικρή ισχύς του μοτέρ της Align (600W σε σχέση με τα 1500W του Typhoon ) δημιουργούν αυτή την τεράστια διαφορά θερμοκρασίας και επιδόσεων.
    Όμως πάλι και σ αυτή την σκέψη υπάρχει ο αντίλογος των αξιόπιστων  χρηστών που το δουλεύουν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα αρκετό καιρό, χωρίς να παρατηρούν μειωμένες επιδόσεις και  μεγάλες θερμοκρασίες. Εν αντιθέσει με μένα, που στην 8 λεπτη λειτουργία,  η θερμοκρασία μετρήθηκε στους 120 C  περίπου, που σημαίνει ότι σίγουρα τους είχε ξεπεράσει στο τέλος της πτήσης.

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ MOTOR 500L T-REX
    Μεταπήδηση σε: