Αν μιλάμε για 760 ms, τότε λογικά δουλεύει και το
mks, που φοράω εγώ.
Ομως...........δεν είναι απόλυτα σίγουρο. Πρόσεξε τώρα να δείς τι γίνεται..
Υπάρχουν τα ms και υπάρχουν και τα Hz. Δέν γνωρίζω τι ακριβώς κάνουν αυτές οι δύο παράμετροι. Υποθέτω ότι είναι κάποιος κώδικας "σωστής" επικοινωνίας, μεταξύ σέρβο και γυροσκοπίου.Για παράδειγμα, το mks είναι 760ms/560 Hz.
Στο spartan, στην έκδοση r2_v1_08, υπάρχουν τρεις επιλογές για σέρβο, οπου καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό επιλογής.
1520ms/333Hz
760ms/333Hz
1520ms/250Hz
Eρχόμαστε τώρα στην έκδοση r3_v1_11. Αυτή περιλαμβάνει + δύο ακόμα..
760ms/560Hz.
960ms/333Hz
Πρόσεξε τώρα... Η spartan καταργεί το λογισμικό 760ms/333Hz απο την προηγούμενη αναβάθμιση, και το αντικαθιστά με το 760ms/560Hz, που είναι ακριβώς η λειτουργία που δουλεύει το mks.
Επίσης προσθέτει στην καινούργια αναβάθμιση, το 960ms/333Hz που δεν το είχε στην προηγούμενη.
Τι γίνεται τώρα λοιπόν. Οταν εγώ έβαλα το mks στο spartan στην πρώτη αναβάθμιση, δεν το αναγνώρισε παρά μόνο όταν του έδωσα στοιχεία χειροκίνητα. Αλλά δεν ξέρω άν δούλευε σωστά γιατί, ενώ μέν δούλευε, τα στοιχεία ήταν λάθος.
Δηλαδή ενώ έπρεπε να είναι σε λειτουργία 760ms/560Hz, δούλευε σε λειτουργία 760ms/333Hz.
Κατεβάζοντας όμως την τελευταία ενημέρωση, το αναγνώρισε αμέσως, και τα στοιχεία περάστηκαν σωστά αυτή την φορά. Ομως και στις δύο περιπτώσεις, το σέρβο δούλεψε.
Για αυτό σου είπα πιο πάνω, ότι δεν ξέρω τί ρόλο παίζουν αυτές οι δύο παράμετροι. ms/Hz. Τώρα με το spartan quark που έχει βγάλει, όλα τα παραπάνω στοιχεία τα έχει ενσωματώσει μέσα στο λογισμικό το γυροσκοπίου, οπότε λογικά διαβάζει όλα τα σέρβο.
Τώρα τί παίζει με 611....δεν ξέρω. Σου ανέφερα τα παραπάνω, για να καταλάβεις ότι σίγουρα κάποιο ρόλο παίζουν οι παλμοί και οι συχνότητες στα σέρβο. Αν ψάχνεσαι γενικότερα ποιά σέρβο "παίζουν", δεν ξέρω μήπως πρέπει να μιλήσεις με την αντιπροσωπεία της fudaba. Ολο και κάτι θα ξέρει.
Ας ασχοληθούμε λίγο με αυτό.... και αας αφίσουμε λίγο τα ....άλλα.....

Λοιπόν.
Τα ms ( μίλι-seconds ) είναι υποδιαίρεση του δευτερολέπτου , άρα , ένα χρονικό διάστημα πολύ πολύ μικρό.
αυτός ο αριθμός δηλώνει την διάρκεια που κρατάει κάθε παλμός στο θετικό κομμάτι του . (στην κορυφή του δηλαδή).

ο παλμός αυτός ανάλογα με το πλάτος του ( τον χρόνο που κρατάει ) , δηλώνει και την κίνηση που πρέπει να κάνει το servo.
για παράδειγμα. αν ένα servo δεχθεί παλμούς 1.5m Sec αυτό θα καταλάβει την εντολή : κράτησε την θέση σου στο κέντρο 0 μοίρες! ( με την προϋπόθεση να είναι έτσι προγραμματισμένο...)
Τα Hz τώρα είναι μονάδα μέτρησης επαναλήψεων.
τι είναι αυτό?
είναι η μονάδα μέτρησης που δηλώνει κύκλους ... πχ. η ταχύτητα των επεξεργαστών στα pc μας -
2GHz... 2 γιγα-κύκλοι ή
2000Mhz 2000 μεγα-κυκλοι ή
2000000 - KΗz χιλιό - κυκλοιi ή
2000000000 Hz κύκλοι........
αυτός ο αριθμός δηλώνει την επαναληψιμότητα του κάθε παλμού , δηλαδή τον ρυθμό μετάδοσης των παλμών στο servo. pulse rate.
Στην πραγματικότητα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρολο αυτό το μέγεθος ( των Hz ) και ο λόγος είναι καθαρά ο απόλυτος χρονισμός του servo με την πηγή... ( Gyro ) για αυτό και δούλεψε στον φίλο Γιάννη και χωρίς το up-date της spartan...
Στην ουσία ο χρονισμός προσφέρει μια πιο hi-end λειτουργία του σερβομηχανισμού η οποια δεν μπορεί να φανεί πολύ εύκολα με το μάτι...
Με άλλα λόγια ... Ενα servo πρέπει να λαμβάνει παλμούς με σωστό πλάτος (mS) από την πηγή πάντα! αλοιώς θα καεί , αλλά δεν μας πολυ-νιάζει το κενό μεταξύ τους αφού ο μικροελενκτής του Σέρβο έιναι προγραμματισμένος έτσι ώστε να περιμένει να λάβει τον παλμό και μετά να δράσει ... και όχι να δρά σε συγκεκριμένο pulse - rate .
αυτά.
ελπίζω να βοήθησα λίγο.