Ρε παίδες συγνώμη (άσχετος είμαι και εγώ) αλλά του τα παραλέτε του ανθρώπου!
Βρε φίλε θα σου πω ένα πράγμα…. Τα ίδια κάνω και εγώ που είμαι άσχετος.
Λοιπόν έχουμε και λέμε…
Δεξιός μοχλός…
Προς τα μπρος η μούρη πάει μπροστά με συνέπεια το ελικόπτερο να πηγαίνει μπροστά.
Πίσω αλλάζει και πάει προς τα πίσω….
Αριστερά ή δεξιά σε απόλυτη ευθεία θεώρησε τη μούρη και το πίσω μέρος ως σταθερά σημεία και το ελικόπτερο θα γύρει αντίστοιχα!
Σημείωση : Φτιάξε τα τρίμς ώστε όταν το σηκώνεις από το έδαφος να μην έχει αντίστοιχη κλήση, δηλ να μη πηγαίνει μπρος, πίσω αριστερά ή δεξιά.
Αριστερός μοχλός…
Εδώ το μπρός – πίσω είναι το γκάζι του ελικοπτέρου. Εντελώς κάτω = τέρμα χαμηλή ταχύτητα ενώ τέρμα μπροστά = foul ταχύτητα! (Αυτό απ’ ότι έχω καταλάβει ισχύει μόνο στα εκπαιδευτικά ελικόπτερα, αλλιώς πως κάνουν την ανάποδη πτήση?)
Τώρα δεξιά – αριστερά στον αριστερό μοχλό αλλάζει η κατεύθυνση του μοντέλου ως προς τον κάθετο άξονα! Πρόσεξε όμως γιατί όταν κάνεις αριστερά τον μοχλό το μοντέλο κάνει αριστερά την μούρη του και όχι το πίσω μέρος το οποίο πάει δεξιά!
Επίσης απ’ ότι κατάλαβα καλό θα είναι να ξεκινήσεις με χαμηλές πτήσεις. Το πολύ 30 cm, καταρχήν να το τριμάρεις ώστε όταν το σηκώνεις να είναι όσο το δυνατόν ποιο σταθερό και από εκεί και πέρα προσπάθησε για αρχή να κοιτάς από πίσω το μοντέλο και να παρακολουθείς όσο μπορείς την μούρη του. Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο σε αντίθετη φορά να συμπεριφέρεσαι ενστικτωδώς όταν το κοιτάς φάτσα κάρτα.
ΔΕΝ χρησιμοποίησα τεχνικούς όρους για να καταλάβει και ο φίλος αλλά και ΕΓΩ τι έγραψα !!!

Παρακαλώ τους ποιο παλιούς να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλήψεις μου!!!
Καλές προσγειώσεις και όταν έρθεις Αθήνα έλα να τα σπάσουμε μαζί