Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.795 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 02:48:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 02:48:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Demetre
    [Χθες στις 23:06]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309795
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 96
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 73
    Συνολικά: 74
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: πληροφορίες σε νέο μέλος!  (Αναγνώστηκε 4602 φορές)
    perou
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 15:18:37 »

Γειά σας
          Αρχικά να σας συγχαρώ για όλο το foroum το οποίο παρατήρησα πως είναι το καλύτερο από θέμα συμμετοχής και υλικού σε σχέση με άλλα, τα οποία βρήκα στο internet.Από καιρό θέλω να φτιάξω ένα δικό μου μοντέλο (σχέδια-κατασκευή) αλλά τώρα βρήκα το χρόνο και την όρεξη να αρχίσω Tongue . Έχω ψάξει αρκετά sites για πληροφορίες σχετικές με τη κατασκευή για αυτό και άρχισα να κάνω υπολογισμούς, όπως και σχέδια τα οποία τα τελειώνω σε λίγο καιρό( αν και "κολάω" σε τεχνηκές λεπτομέρειες, π.χ. τη στερέωση του moter κ.α.). Σιγά σιγά θέλω να αρχίσω και την υλοποίηση της κατασκευής. Έτσι λοιπόν λέω να σας ρωτήσω ένα-δυο πράγματα όπως:

1. Ποια είναι η καλύτερη κόλλα από άποψη βάρους και αντοχής?? (το υλικό που θα χρησιμοποιείσω είναι μπάλσα)

2. Ποια είναι τα ηλεκρονικά είδη τα οποία χρειάζεται να έχει ένα ηλεκτρικό αεροπλανάκι???

3. Ψάχνωντας, βρήκα μοτεράκια τα οποία έχουν ως χαρακτηριστικό τους ένα προτεινώμενο βάρος του μοντέλου.. Ήθελα να ρωτήσω, κατά πόσο ισχύει αυτό το πράγμα..
        Επίσης, αν ενα μοτέρ μπορεί να "σηκώσει" 1200-1500γρ, δύο ίδια μοτερ μπορούν να σηκώσουν 2000-2500γρ?

4. Έχετε βρεί πουθενά σχέδια μοντέλων με δύο κινητήρες, τοποθετημένους στα πτερύγια? (προς το παρών αυτοσχεδιάζω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μου βγει σε καλό και δεν θέλω να πάει στράφη όλη η δουλεία μου   )

5. Και τελευταίο...Από τιμές τι γίνεται (στο σύνολο)??.. Από όσο έχω καταλάβει είναι κάπου στα 400-600Ε !!!!

Ελπίζω να μη σας κούρασα (πολύ!).. Και πάλι συγχαρητήρια για τη δουλεία σας και την αγάπη αλλά και το κουράγιο που δείχνετε για στον αερομοντελισμό!!!  Thumbs up

Ευχαριστώ εκ των προταίρων
    Φιλικά Κώστας
    Καταγράφηκε

Το άσχημο δεν είναι να πέφτεις...αλλά να μην έχεις τη δύναμη να ξανασηκωθείς!
    Thanos Mouchos
    Aeromodeller Full Member

KEEP CALM AND FLY HIGH

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 15:56:21 »

Κωστα καλησπερα και καλωσηρθες στο forum μας......ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια......προσπαθουμε για το καλυτερο....

λοιπον στο θεμα μας τωρα.....

θα σου απαντησω σε οτι ξερω με νουμερα οπως εχεις θεσει και εσυ τις ερωτησεις σου....

1) μπορει να χρησιμοποιηθει...... εποξικη κολλα 2 συστατικων η οποια ειναι λιγο βαρια...αλλα προσφερει τελεια στηριξη.....(συνηθως χρησιμοποιειται σε σημεια οπως βαση μηχανης.....κ.α)

2) θα χρειαστεις......servo,ESC(speed control), το μοτερ,li-po battery (αναλογως  τις απαιτησεις του μοτερ), και φυσικα το δεκτη....... δεν νομιζω να ξεχασα κατι......

3) απο οτι καταλαβα μιλας για δικινητηριο.....και ρωτας για τα μοτερ που θα βαλεις.......  πχ αν ειναι το μοτερ 1500γρ και το αεροπλανο(δικινητηριο) 3000γρ..... με δυο τετοια μοτερ αν θα μπορει να σηκωθει.......ετσι?Huh τεσπα νομιζω πως ναι....αλλα καλυτερα να πουν και οι αλλοι με περισσοτερη εμπειρια για να μην σε παρω στο λαιμο μου....

4) ριξε μια ματια εδω......http://www.profili2.com/.....εγω κατεβαζω σχεδια για 3D....αλλα δεν χανεις και τιποτα να κοιταξεις..... NOTE: τα σχεδια απο αυτο το site εκτυπωνονται με autocad και σε πλοτερ  αλλα μπορει και να χρειαστει καποια επεξεργασια για να βγει σε κανονικες διαστασεις.....

5) για ενα ηλεκτρικο μπαλσινο αεροπλανο ιδιοκατασκευη....τα λεφτα που αναφερεις ειναι παρα πολλα.....μονο θερμικα κοστιζουν τοσο......θα χρειαστεις περιπου (για δικινητηριο με μοτερ) 90ε (εξαρταται απο που θα τα αγορασεις.....οι τιμες μου ειναι απο hobbyking) για μονοκινητηριο υπολογισε 15-20ε παρακατω...... NOTE: οι τιμες ειναι χωρις τα μεταφορικα.....

ελπιζω να σου εδωσα τις απαντησεις που χρειαζοσουν.......τωρα ας πουνε και οι αλλοι....κα ιας με διορθωσουν κιολας αν κανω καπου λαθος......

οτι αλλο χρειαστεις....τωρα ποια.....ξερεις.....aeromodelling.gr

καλη επιτυχια στο αεροπλανο σου.....θα ειναι μεγαλη η ευχαριστηση οταν κατι δικο σου.....θα πεταξει.....και θα νοιωσεις οτι....πετυχε.....πιστεψεμε

παντα φιλικα,
    Θάνος

ΥΓ: για να μην παρεξηγηθω....δεν προτηθεμε να δυσφημησω η να σνομπαρω τους τοπικους εμπορες αερομοντελισμου....απλα αναφερω τον hobbyking διοτι οι τιμες του....μας βολευουν ολους......και το ξερετε.....

Καταγράφηκε
    perou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 16:28:44 »

Αγαπητέ Θάνο,

το progili2.gr το έχω δει, αλλά όχι πολύ σοβαρά  idiot2 ..ωστόσο θα το ξανακοιτάξω! Όσον αφορά τη τιμή, μάλλον θα με πιάνανε κορόιδο  Crazy2 . .

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου σίγουρα βοηθάνε!
    aeromodelling.gr και ξερό ψωμί!!!
    Καταγράφηκε

asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 16:53:42 »

Παράθεση
    4. Έχετε βρεί πουθενά σχέδια μοντέλων με δύο κινητήρες, τοποθετημένους στα πτερύγια? (προς το παρών αυτοσχεδιάζω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μου βγει σε καλό και δεν θέλω να πάει στράφη όλη η δουλεία μου    )

Δές και εδώ λίγο για δικινητήρια  Wink
    Καταγράφηκε
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 17:02:31 »

Κωστα καλησπερα και καλωσηρθες στο forum μας......ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια......προσπαθουμε για το καλυτερο....

λοιπον στο θεμα μας τωρα.....

θα σου απαντησω σε οτι ξερω με νουμερα οπως εχεις θεσει και εσυ τις ερωτησεις σου....

1) μπορει να χρησιμοποιηθει...... εποξικη κολλα 2 συστατικων η οποια ειναι λιγο βαρια...αλλα προσφερει τελεια στηριξη.....(συνηθως χρησιμοποιειται σε σημεια οπως βαση μηχανης.....κ.α)

2) θα χρειαστεις......servo,ESC(speed control), το μοτερ,li-po battery (αναλογως  τις απαιτησεις του μοτερ), και φυσικα το δεκτη....... δεν νομιζω να ξεχασα κατι......

3) απο οτι καταλαβα μιλας για δικινητηριο.....και ρωτας για τα μοτερ που θα βαλεις.......  πχ αν ειναι το μοτερ 1500γρ και το αεροπλανο(δικινητηριο) 3000γρ..... με δυο τετοια μοτερ αν θα μπορει να σηκωθει.......ετσι?Huh τεσπα νομιζω πως ναι....αλλα καλυτερα να πουν και οι αλλοι με περισσοτερη εμπειρια για να μην σε παρω στο λαιμο μου....

4) ριξε μια ματια εδω......http://www.profili2.com/.....εγω κατεβαζω σχεδια για 3D....αλλα δεν χανεις και τιποτα να κοιταξεις..... NOTE: τα σχεδια απο αυτο το site εκτυπωνονται με autocad και σε πλοτερ  αλλα μπορει και να χρειαστει καποια επεξεργασια για να βγει σε κανονικες διαστασεις.....

5) για ενα ηλεκτρικο μπαλσινο αεροπλανο ιδιοκατασκευη....τα λεφτα που αναφερεις ειναι παρα πολλα.....μονο θερμικα κοστιζουν τοσο......θα χρειαστεις περιπου (για δικινητηριο με μοτερ) 90ε (εξαρταται απο που θα τα αγορασεις.....οι τιμες μου ειναι απο hobbyking) για μονοκινητηριο υπολογισε 15-20ε παρακατω...... NOTE: οι τιμες ειναι χωρις τα μεταφορικα.....

ελπιζω να σου εδωσα τις απαντησεις που χρειαζοσουν.......τωρα ας πουνε και οι αλλοι....κα ιας με διορθωσουν κιολας αν κανω καπου λαθος......

οτι αλλο χρειαστεις....τωρα ποια.....ξερεις.....aeromodelling.gr

καλη επιτυχια στο αεροπλανο σου.....θα ειναι μεγαλη η ευχαριστηση οταν κατι δικο σου.....θα πεταξει.....και θα νοιωσεις οτι....πετυχε.....πιστεψεμε

παντα φιλικα,
    Θάνος

ΥΓ: για να μην παρεξηγηθω....δεν προτηθεμε να δυσφημησω η να σνομπαρω τους τοπικους εμπορες αερομοντελισμου....απλα αναφερω τον hobbyking διοτι οι τιμες του....μας βολευουν ολους......και το ξερετε.....

Thumbs up Thumbs up

Γεια σ και απο εμενα. Καλωσηρθες στο forum μας!! Thumbs up Thumbs upΠρωτα απ'ολα το αεροπλανακι π θες να φτιαξεις θες να ειναι φελιζολενιο ή ξυλινο?HuhΟσο για τα πραγματα π θα χρειαστεις οτι ειπε ο Θανος ή τιμη π εδωσες ηταν υπερβολικη.Βεβαια αναλογος τι θα φτιαξεις ποσο μεγαλο θες να ειναι???Και προσεχε , η τηλεκατευθυνση π θα παρεις να παρεις μια και καλη μην χρειαστεις μετα αλλη.Αυτη ειναι η αποψη μου.Χρηστος!!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    perou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 17:09:56 »

asterixx τα σχέδια τα κοιτάω και με λίγες τροποποιείσεις των δικών μου θα τα καταφέρω! Thumbs up

Όντος η τιμή ήταν εξωπραγματική.. Κοιτάω τα λάθος πράγματα...Από μπάλσα θα το φτιάξω και δεν θα είναι και ιδιαίτερα μεγάλο..μεσαιοπτέρυγο με wingspan 100cm!
    Καταγράφηκε

Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 17:21:21 »

Πολυ ωραιο απο μπαλσα θα γινει κουκλι!!Περιμενουμε , ειμαστε σε αναμονη για την αρχη της κατασκευης!!Για 1 μ αεροπλανακι δν θα σ φτασει ψηλα σε κοστος!!Διαβασα παραπανω , και ξεχασα να στο αναφερω στο προηγουμενο μηνυμα , πως ρωτας για τ  βαρος που σηκωνουν το μοτερ κλπ.Λοιπον φτιαξε πρωτα τ αεροπλανο να δεις ποσο θα ζυγισει και υστερα βλεπεις τι θα βαλεις.Το αεροπλανο για να πεταξει δν χρειαζεται τα μοτερ να κρατανε τ βαρος τους.Αρκει να εχουν ενα καλο τραβηγμα ωστε να τ κανουν να παρει ταχυτητα και να φυγει.Πχ ενα δικο μ αεροπλανο ειναι 10 κιλα και το μοτερ π φοραει εχει τραβηγμα 7 κιλα και πεταει θαυμασια.(Δν μιλαμε για ακροβατικα, αλλα μια απαλη πτηση).Χρηστος!!
    Καταγράφηκε

perou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 17:25:19 »

ε δεν πιστεύω να πάει πάν απο 1200γρ, και με δυο μοτερακια πιστευω θα σηκώνεται άνετα!  Αλλά θα δω, όπως λες και εσύ, πόσο θα ζυγίζει και θα πράξω αναλόγως!!!!
    Καταγράφηκε

perou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 18:44:38 »

α και κάτι που ξέχασα..Υπάρχει και μια ιστοσελιδα η οποία έχει πολλές πληροφορίες και αν έχω καταλάβει καλα (από ό,τι διάβασα πιο πριν) έχει γραφτεί από Έλληνα.Η ιστοσελίδα είναι : http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-001.htm. Τόσο καιρό όμως μου βγάζει κινέζικα και μπορώ να το διαβάσω μόνο στα αγγλικά!  Sad Ξέρει κανεις τι γίνεται??
    Καταγράφηκε

Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 18:53:15 »

Μενού "Προβολή" ---> Κωδικοποίηση ----> Ελληνικά (Windows)
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    perou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 18:59:03 »

τέλεια το βρήκα!!  Cheesy ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 12 Ιουν 2010, 19:28:03 »

Aυτη η σελιδα ειναι το βιβλιο  του κ.Γιαννη Κωνσταντακατου(θειου Γιαννη)!!Λεει μεσα οτιδηποτε για τν αερομοντελισμο!!Διαβασε το ολο θα σ φανει πολυ χρησιμο!!Διδασκει καλυτερα απ τι αλλο! Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs upΧρηστος!!
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 13 Ιουν 2010, 07:17:11 »

Κώστα (perou) καλωσόρισες στο Aeromodelling GR και στον αερομοντελισμό. 

Χαλάρωσε και δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Δες το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντακάτου, που φιλοξενείται στο Aeromodelling GR, διάβασε σχετικά θέματα για αρχή, βρες σύλλογο ή άλλους αερομοντελιστές κοντά σου.

Ασε τα δικινητήρια και περίεργα σχέδια για αργότερα, με τα ηλεκτρικά γίνονται εύκολα, μην παρασύρεσαι από τα φτηνά μικρά παιχνίδια που έχουν δύο μοτέρ για να στρίβουν.

Ανάλογα με το που βρίσκεσαι, που θα μπορείς να πετάς, τι βοήθεια μπορείς να βρεις και τι ποσό μπορείς να διαθέσεις, αφού μελετήσεις, θα δεις ποια μοντέλα προσφέρονται για να τα καταφέρεις και να τα ευχαριστηθείς.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    perou
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 13 Ιουν 2010, 12:58:50 »

κ.Κωστόπουλε,
    πρώτα από όλα ευχαριστώ για το καλωσόρισμα (όπως ευχαριστώ και όλους τους υπόλοιπους φυσικά). Τώρα άρχισα να διαβάζ το βιβλίο του κ.Γ.Κωνσταντακάτου και με βοηθάει πάρα πολύ μπορώ να πω! Μένω στο Ελληνικό Αττκής οπότε είναι πολύ εύκολο να βρω κάποιους άλλους αερομοντελιστές (στο παλιό αεροδρόμιο) και δεν ανησυχώ για αυτό! Το μοντέλο, το οποίο προσπαθώ να φτιάξω θα στρίβει κανονικά με ailerons & rudder, ωστόσο θα ψάξω πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτού.Πιστέυετε πως είναι δύσκολο να το φτιάξω δυκινητήριο??
    Πάντα φιλικά
    Κώστας
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 13 Ιουν 2010, 20:49:12 »

Πιστέυετε πως είναι δύσκολο να το φτιάξω δυκινητήριο??

Εχω ήδη απαντήσει
    Ασε τα δικινητήρια και περίεργα σχέδια για αργότερα, με τα ηλεκτρικά γίνονται εύκολα, μην παρασύρεσαι από τα φτηνά μικρά παιχνίδια που έχουν δύο μοτέρ για να στρίβουν.

Ανάλογα με το που βρίσκεσαι, που θα μπορείς να πετάς, τι βοήθεια μπορείς να βρεις και τι ποσό μπορείς να διαθέσεις, αφού μελετήσεις, θα δεις ποια μοντέλα προσφέρονται για να τα καταφέρεις και να τα ευχαριστηθείς.

Ξεκίνησε με κάτι απλό και θα βρεις τον δρόμο σου αργότερο. Μην προσπαθείς ν' ανέβεις την σκάλα πηδώντας τα σκαλιά.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: πληροφορίες σε νέο μέλος!
    Μεταπήδηση σε: