ναι παραγγειλα το sbah 30 cc και πληρωσα 298 ευρο μαζι με τα μεταφορικα ems.... μονο σε μεγαλα δεματα και σε 9 μερες το ειχα
Φιλε μου με EMS ποσο πληρωσες τελωνειο αν επιτρεπετε?Ρωταω γιατι οι κουριερ καραχρεωνουν τελωνειο!!!
Με EMS πρεπει να τυχει στραβη για να πληρωσεις τελωνειο..............
Απλα η τακτικη μου εμενα ειναι οταν φερνω κατι απ εξω ογκωδες η βαρυ και κανει λεφτα οπως το Yak 30cc που εφερα απο Hobbyking που νομιζω το ιδιο εχει ο sds, στην υποτιμολογηση που ζητας βαζεις ενα ποσο το οποιο να γινεται καπως πιστευτο οπως 80-100 USD ετσι ωστε οταν πληρωσεις τελωνειο να γινει καπως πιστευτο και να βαλου φορους πανω σαυτην την αξια .....
Αλλιως αν πχ παρεις αεροπλανο με 240 USD απο SDS η HK και ζητησεις να σου βαλουν 10% οπως εχει ο κινεζος σαν option για το τιμολογιο και ερθει μια κουτα θηριο και τυχει να περασει απο τελωνειο , οταν την ανοιξουν και δουν οτι το τιμολογιο ειναι 24 USD αμεσως αμεσως καταλαβαινουν οτι προκειτε για δουλεμα και αρχιζουν να ψαχνουν την αληθινη αξια ενος τετοιου πραγματος και σουρχεται η καμπανα......αρκετα βαρια που πρεπει να πας πλυμενος για να παραλαβεις....

Α εγω πληρωσα 3 ευρω οταν το παρελαβα για κατι εξοδα.....