Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.846 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 14:59:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 14:59:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 13:05]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

[Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 08:57:25]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309846
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 163
    Συνολικά: 168
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: eclipce 7 (ειμαι γκαντέμης ή το έχετε ξανακούσει?)  (Αναγνώστηκε 9454 φορές)
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 7 Ιουν 2010, 17:43:40 »

Παράθεση
    +100  Thumbs up
    Με αυτόν τον τρόπο αλλάζουμε και μπαταρίες στα αυτοκίνητα.  Thumbs up

Off topic.

Για ποιό λόγο ? Huh Μήπως μπορεί να καεί ο εγκέφαλος ? Huh

Να καεί αποκλείεται φίλε μου, απλώς μπορεί να χάσει κάποιες ρυθμίσεις (μνήμες) και να θέλει προγραμματισμό,
    θα χτυπάει ο συναγερμός και μπορεί να κλειδώσει το αυτοκίνητο, μου έχει τύχει και τα κλειδιά ήταν μέσα
    και δεν μπορούσε ο πελάτης να ανοίξει το αυτοκίνητο. Μετά από πολλές προσπάθειες, βάλε τον πόλο
    βγάλε τον πόλο, άνοιξε το αυτοκίνητο. Τα σημερινά  αυτοκίνητα έχουν πάρα πολλά ηλεκτρονικά και πρέπει
    να προσέχουμε κατά την αλλαγή της μπαταρίας βάζοντας στην θέση της μία άλλη μπαταρία 12v και μικρή
    κάνει σαν αυτές που χρησιμοποιούν τα UPS στους υπολογιστές. Εμείς είχαμε πάρει ένα τροφοδοτικό με μπαταρία
    ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις.
    Προσοχή πρώτα κουμπώνουμε την τροφοδοσία με την μικρή μπαταρία και μετά βγάζουμε τους πόλους και
    αλλάζουμε την μπαταρία, να μην μείνει δευτερόλεπτο το αυτοκίνητο χωρίς ρεύμα. 
    Πήγαμε σε άλλο θέμα αλλά ευτυχως τα αυτοκίνητα δεν χαλάνε αν μείνουν από ρευμα!! Οι συνεγερμοί παντα βαράγανε όταν μεναν από ρευμα (όπως και των σπιτιών) για ασφάλεια κτλ,κτλ..Απο εκεί και πέρα αυτό που μπορεί να ΞΑΝΑ-χρειαστεί αν μείνει από μπαταρία, έιναι το λεγόμενο στην πληροφορική personalization!!
    Δηλαδή να ξαναστηθούν κάποια πράγματα όπως μας βολευουν(ο σταθμός 1 θα έχει της ERA,ο 2 την ERASPOR, η οθόνη του ταμπλο θα μου δειχνει by default την κατανάλωση και άλλα τέτοια)!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 7 Ιουν 2010, 19:52:48 »

Καλημερα.Δεν ειναι καθολου περιεργο Λιακο.Ολοι οι πομποι δεν ειναι υποχρεωτικο να εχουν μπαταρια λιθιου για την μνημη αυτο εξαρταται απο τον κατασκευαστη και το ειδος τσιπ μνημης που χρεισιμοποιουν.Απο τις πολλες που εχω ανοιξη λογο επαγγελματος μπαταρια μνημης εχη η ΜΧ12 και η ΜΧ16 της Γραουπνερ.Η αλλαγη της μπαταριας εστω και σε αυτες που εχουν δεν ειναι απλη περιπτωσι γιατι με το βγαλσιμο απο επανω εκτος απο τις ρυθμισεις που εσυ εχεις σωση χανονται και καποια προγραμματα λειτουργικα και ετσι ο πομπος θελη απο την αρχη προγραμματισμο για αυτο πριν ξεκολησουμαι την μπαταρια πρεπη προσεκτικα στην θεση να δοσουμαι τροφοδοσια 3 βολτ και οταν περασουμαι καινουργια μπαταρια την αφαιρουμαι ετσι δεν χανουμαι το λειτουργικο προγραμμα.

μου αναψες φωτιες
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 7 Ιουν 2010, 19:54:58 »

λογω εκτος θεματος αλλα ποτε καταλαβαινουμε ποτε πρεπει να αλλαξουμε μπαταρια ??

οταν τα παιξει και ειναι αργα??
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 7 Ιουν 2010, 20:09:17 »

λογω εκτος θεματος αλλα ποτε καταλαβαινουμε ποτε πρεπει να αλλαξουμε μπαταρια ??

οταν τα παιξει και ειναι αργα??

Άν εννοείς για αυτοκίνητο, προσωπικά αν δεν πάρει μπρός στην 2η-3η μιζιά και σταματήσει η μίζα μετά να γυρίζει, τότε η μπαταρία έχει αφήσει χρόνους  laugh  laugh

Υπάρχει περίπτωση να πάρει μπρός με την πρώτη μιζιά, αλλά αν η μηχανή σβήσει και επιχειρήσεις 2η και 3η και δεν γυρίζει η μίζα τότε...
    Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 7 Ιουν 2010, 21:25:20 »

Καλησπερα Λιακο.Δεν σου αναψα καθολου φωτιες.Η μπαταρια λιθιου(ηλιθια οπως την ονομαζω εγω) δυστυχος δεν ειδοποιη οταν ειναι να τα φτυση για αυτο πρεπη να γνωριζουμαι την ημερομηνια απο την αρχη της λειτουργιας της και κραταη το ανωτερο 5 χρονια δουλευη δεν δουλευη η συσκευη που την εχη.Νομιζω ομως πως η ΜΧ12 και η ΜΧ16 εχουν προηδοποιηση για αυτη την περιπτωση δεν ειμαι εκατο της εκατο σιγουρος αλλα επειδη εχω ΜΧ12 την παρακολουθω αν καποιος γνωριζη σιγουρα ας το αναφερη.Τις μπαταριες αυτες τις εχω σιχαθη απο τα μουσικα οργανα αρμονια συνθεσαιζερ κ.λ.π της εταιρειας ROLAND που επισκευαζω πολυ τακτικα γιατι τις φορανε
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 7 Ιουν 2010, 21:37:06 »

Ωραίο θέμα και παραμελημένο.
    Λοιπόν στο manual της 6102/ΜΧ12  αναφέρεται ότι η μπαταρία έχει ζωή 5 χρόνια και όταν εμφανιστεί το μήνυμα BACK ERROR η μπαταρία έχει εκφορτισθεί και πρέπει να αντικατασταθεί. Όλες οι ρυθμίσεις έρχονται στις προεπιλεγμένες (factory default) και πρέπει να επανεισαχθούν.
    Η αντικατάσταση της μπαταρίας γίνεται σε εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών επειδή "υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης"
    Μια καλή ιδέα είναι να καταγραφούν οι ρυθμίσεις σε χαρτί για να υπάρχουν όταν χρειαστούν. Μέσα στο manual υπάρχουν δύο σελίδες για αυτό το σκοπό: Σελίδα 44 για αεροπλάνα και 83 για ελικόπτερα
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 7 Ιουν 2010, 22:32:27 »

Καλησπερα Λιακο.Δεν σου αναψα καθολου φωτιες.Η μπαταρια λιθιου(ηλιθια οπως την ονομαζω εγω) δυστυχος δεν ειδοποιη οταν ειναι να τα φτυση για αυτο πρεπη να γνωριζουμαι την ημερομηνια απο την αρχη της λειτουργιας της και κραταη το ανωτερο 5 χρονια δουλευη δεν δουλευη η συσκευη που την εχη.Νομιζω ομως πως η ΜΧ12 και η ΜΧ16 εχουν προηδοποιηση για αυτη την περιπτωση δεν ειμαι εκατο της εκατο σιγουρος αλλα επειδη εχω ΜΧ12 την παρακολουθω αν καποιος γνωριζη σιγουρα ας το αναφερη.Τις μπαταριες αυτες τις εχω σιχαθη απο τα μουσικα οργανα αρμονια συνθεσαιζερ κ.λ.π της εταιρειας ROLAND που επισκευαζω πολυ τακτικα γιατι τις φορανε

ναι ρε παιδια αν ξερει καποιος αν εχει ειδοποιηση για αλλαγη μπαταριας ας μας πει

και καλα να χασεις τα τριμμαρισματα αντε χαθει και κανεννα λειτουργικο μεσα καηκες
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 7 Ιουν 2010, 22:41:23 »

evan πολυ καλη βοηθεια αλλα τα ερωτηματα ειναι 2

1) μπαινει σε default και μηδενιζουν οι ρυθμισεις μονο ή χανεται και το λειτουργικο??
    2) γιατι να ειναι τοσο επικινδυνο να αλλαξεις μια μπαταρια ωστε να καταστραφει η τ/κ ??
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 8 Ιουν 2010, 00:23:18 »

Πήγαμε σε άλλο θέμα αλλά ευτυχως τα αυτοκίνητα δεν χαλάνε αν μείνουν από ρευμα!! Οι συνεγερμοί παντα βαράγανε όταν μεναν από ρευμα (όπως και των σπιτιών) για ασφάλεια κτλ,κτλ..Απο εκεί και πέρα αυτό που μπορεί να ΞΑΝΑ-χρειαστεί αν μείνει από μπαταρία, έιναι το λεγόμενο στην πληροφορική personalization!!
    Δηλαδή να ξαναστηθούν κάποια πράγματα όπως μας βολευουν(ο σταθμός 1 θα έχει της ERA,ο 2 την ERASPOR, η οθόνη του ταμπλο θα μου δειχνει by default την κατανάλωση και άλλα τέτοια)!!

Αυτό είναι το λιγότερο για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, άλλωστε τα περισσότερα διαθέτουν μπαταρία αν
    δεν το ξέρεις και για αυτό δεν τα ανέφερα καθόλου. 
    Φίλε μου οι συναγερμοί δεν βαράνε μόνο κλειδώνουν και το αυτοκίνητο, να μην μιλήσουμε για  immobilizer.
    Εχω αλλάξει προσωπικά σε ΙΧ πάνω από 300 μπαταρίες τα τελευταία 9 χρόνια κάτι λοιπόν θα ξέρω. 
    Τέλος για να μην βγούμε τελείως εκτός, προσέχουμε για να έχουμε γιατί είναι καλύτερα να μην σου τύχει. 
    Καταγράφηκε
    DEPRON MANIAC
    Moderator

Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 8 Ιουν 2010, 01:32:39 »

Αυτό είναι το λιγότερο για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, άλλωστε τα περισσότερα διαθέτουν μπαταρία αν
    δεν το ξέρεις και για αυτό δεν τα ανέφερα καθόλου. 

+1000
      Αναφορικά.... 9βολτη πλακέ.....

evan πολυ καλη βοηθεια αλλα τα ερωτηματα ειναι 2

1) μπαινει σε default και μηδενιζουν οι ρυθμισεις μονο ή χανεται και το λειτουργικο??
    2) γιατι να ειναι τοσο επικινδυνο να αλλαξεις μια μπαταρια ωστε να καταστραφει η τ/κ ??

1) Ανάλογα την κατασκευή μπορεί να χαθεί και το λειτουργικό, καθώς και σε μια περίπτωση που είχε τύχει σε ULTRAMAT φορτιστή της Gaupner, στην προσπάθεια να γίνει αλλαγή γλώσσας έμεινε στην αναμονή για καλυμπράρισμα, που εκεί ήθελε σύνδεση με υπολογιστή, με το ανάλογο πρόγραμμα.

2) Οι διακυμάνσεις στην τάση, μέχρι να κολήσουν οι ακροδέκτες της μπαταρίας στην πλακέτα, ίσως μπορούν να συγκριθούν με τις διακυμάνσεις στο δίκτυο της ΔΕΗ buck2 buck2
    Καταγράφηκε

Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν τελειώνουν ποτέ

Βρε μανία με το depron

Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
    και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

Όσο πιο smart γίνεται η τεχνολογία τόσο πιο χαζός γίνεται ο άνθρωπος
    koumparos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 23 Ιουν 2010, 21:43:53 »

Την προηγούμενη φορά που το παρουσίασε αυτό έκανα reset τις μνήμες της τ/κ και όλα οκ.Σήμερα το ξαναπαρουσίασε και κάθησα να ψαξω ποιο καλά τι ακριβώς είναι.Λοιπόν ακουστε ακριβως τι κάνει.
    Κατεβάζοντας το throtle όλα είναι μια χαρα.Εαν όμως πιέσεις ελαφρός το στικ προς τα κάτω το στικ κάνει μια πάρα πολύ μικρή κίνηση "μισό κλικ" και τότε είναι σαν να πέρνει το ε/π εντολή για 100% Throtle.
    Σαν πρόβλημα ποντεσιόμετρου το βλέπω εγω.Τι λέτε??
    Καταγράφηκε
    koumparos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 24 Ιουν 2010, 12:23:34 »

Grin Grin Grin Grin Grin Grin
    Aκουστε λοιπόν τι πρόβλημα υπάρχει και πείτε μου αν το έχετε ξανακούσει.
    Ψάχνοντας το μενου της τ/κ παρατήρησα το εξεις:
    Στο EPA travel channel 3 αν το στικ είναι επάνω η τ/κ γράφει R/D.Κατεβάζοντας το στικ αυτό θα έπρεπε μετα την μέση να αλλάξει σε L/D.Αλλα δεν αλλάζει στην μέση αλλα στο 1/4 της διαδρομής του στικ.Οταν το στικ φτάσει τέρμα κάτω και το πιέσεις ελαφρά αλλάζει απο L/D σε R/D και γι αυτό το λόγω το ε/π παίρνει στροφές.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΟΥΦΟ

Πότε το κάνει αυτό???
    Οταν στο throtle curve στην θέση 2 (απο τις 5 που έχει) βάλεις τιμή μεγαλύτερη ιση απο 50
    Εαν η τιμη στη θέση 2 είναι μέχρι 49 όλα είναι μια χαρά.
    Στο EPA travel channel 3 αλλαζει απο R/D σε L/D ακριβώς στην μέση και κάτω κάτω δεν δεν υπάρχει το πρόβλημα της αλλαγης απο L/D σε R/D.

Eίπατε κάτι?Huh??

Υπάρχει κανείς με eclipse για να δούμε αν το κάνει και η δικία του τ/κ ή μόνο η δικιά μου?
    Καταγράφηκε
    ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

ΠΕΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ...ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ ΚΑΙ ΠΕΤΩ!

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 24 Ιουν 2010, 14:27:36 »

ρε "koumparos" δέν πάς σε κανένα παπά να σε διαβάσει βρε αγόρι μου......μα όλλα τα κουλά σε εσένα!!!!!!! ήμαρτον!!!!

laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh

να του πάς και την eclipce 7 να της κάνει κανλενα εξωρκισμό......έχει μπεί ο σατανάς μέσα της!!!! Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

Futaba 16sz & Spektrum DX7se
    T-rex 500 Black hawk
    Sab goblin 570 (yellow-red) + xnova 4025-560kv (24T motor pulley) + cc ice2 120hv + kst x20 2208 & 1035 (8,4 volt) + microbeast plus hd + gens ace 3300mah 45c x 2.  12s
    Revolectrix gt1200 + Icharger 106b
    Kipor 1000
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 24 Ιουν 2010, 14:46:51 »

Αντί να πάει σε παπά που θα κάνει και άλλα έξοδα για τον εξορκισμό, εγώ λέω καλύτερα να την πετάξει και να πάρει μια καινούρια της προκοπής.

Έτσι κι αλλιώς με τα έξοδα του εξορκισμού μπορεί να πάρει άνετα μια καινούρια. laugh  laugh
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 24 Ιουν 2010, 15:14:54 »

Θα στήσω το Σαββατο ένα ελικοπτερικό μοντελλο στη δικιά μου(δεν έχω ε.π) και θα σου πω Thumbs up
    Αν μπορείς πες μου τις θεσεις στους διακόπτες και ρυθμισεις(STRM,EPA,κτλ) για το κανάλι 3!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: eclipce 7 (ειμαι γκαντέμης ή το έχετε ξανακούσει?)
    Μεταπήδηση σε: