Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.890 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 12:30:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 12:30:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 11:39]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309890
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 126
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 125
    Συνολικά: 126
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΡΙΟΥ  (Αναγνώστηκε 2994 φορές)
    GRAYSTORM
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 2 Ιουν 2010, 11:34:35 »

Καλημερα και απο εμενα. Με λενε Δημητρη και ειμαι νεος στο αντικειμενο αν εξαιρεσουμε οτι μεχρι τωρα εχω ασχοληθει με βενζινοκινητα τηλεκατευθυνομενα αυτοκινητα.
    Ενδιαφερωμαι να ασχοληθω με ηλεκτρικα ελικοπτερα και για το ξεκινημα μου, εχω σχεδον 1 μηνα που δουλευω το AEROFLY SIMULATOR στο PC μου και μπωρω να πω πως τα παω πολυ καλα. Δεν βιαζωμαι να προχωρησω και να κανω μαγαλα βηματα καθως θεωρω τον εαυτο μου ακομα αρχαριο και ανετοιμο για να κανω πραγματικη πτηση.
    Το προβλημα μου ομως ειναι πως στο συγκεκριμενο simulator οι ρυθμισεις για το χειριστηριο ειναι παρα μα παρα πολλες , τις οποιες εγω δεν ξερω να τις φτιαξω. Μετα απο πολλη μελετη στο internet εχω κανει ενα σεταρισμα αλλα και παλι ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι 100% σωστο. Θα ηθελα σας παρακαλω την βοηθεια σας γιατι το αποτελεσμα θα ειναι να μαθω να πεταω λανθασμενα και αυτο πιστευω οτι θα ειναι πολυ κακο.
    Οτιδηποτε βοηθεια απο εσας τους προχωρημενους μου ειναι πολυτιμη.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικα.
    Καταγράφηκε
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 2 Ιουν 2010, 12:30:07 »

Καλημερα και απο εμενα. Με λενε Δημητρη και ειμαι νεος στο αντικειμενο αν εξαιρεσουμε οτι μεχρι τωρα εχω ασχοληθει με βενζινοκινητα τηλεκατευθυνομενα αυτοκινητα.
    Ενδιαφερωμαι να ασχοληθω με ηλεκτρικα ελικοπτερα και για το ξεκινημα μου, εχω σχεδον 1 μηνα που δουλευω το AEROFLY SIMULATOR στο PC μου και μπωρω να πω πως τα παω πολυ καλα. Δεν βιαζωμαι να προχωρησω και να κανω μαγαλα βηματα καθως θεωρω τον εαυτο μου ακομα αρχαριο και ανετοιμο για να κανω πραγματικη πτηση.
    Το προβλημα μου ομως ειναι πως στο συγκεκριμενο simulator οι ρυθμισεις για το χειριστηριο ειναι παρα μα παρα πολλες , τις οποιες εγω δεν ξερω να τις φτιαξω. Μετα απο πολλη μελετη στο internet εχω κανει ενα σεταρισμα αλλα και παλι ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι 100% σωστο. Θα ηθελα σας παρακαλω την βοηθεια σας γιατι το αποτελεσμα θα ειναι να μαθω να πεταω λανθασμενα και αυτο πιστευω οτι θα ειναι πολυ κακο.
    Οτιδηποτε βοηθεια απο εσας τους προχωρημενους μου ειναι πολυτιμη.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικα.

Γεια σου φίλε GRAYSTORM

Το καλό είναι που, όπως λες, δεν είσαι βιαστικός, πράγμα που θα σε γλυτώσει από πολλά Wink.

Από ότι καταλαβαίνω η βασική ανησυχία σου είναι αν τα στικ της τ/κ αντιστοιχούν στις "σωστές" κινήσεις του ε/π. Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χειριστών χρησιμοποιούν μια γενική σταθερά που "χοντρικά" λέει:
    Κοιτόντας το ε/π από πίσω (βλέπεις την ουρά του)
    Αριστερό Στικ Πάνω (throttle/pitch) - Το ε/π παράλληλο με το έδαφος, αυξάνει το ύψος του χωρίς να μετακινείται ή περιστρέφεται σε οποιοδήποτε άξονα (εκτός του κατακόρυφου)
    Αριστερό Στικ Κάτω (throttle/pitch) - Το ε/π παράλληλο με το έδαφος, μειώνει το ύψος του χωρίς να μετακινείται ή περιστρέφεται σε οποιοδήποτε άξονα (εκτός του κατακόρυφου)
    Αριστερό Στικ Δεξιά (roll) - Το ε/π παράλληλο με το έδαφος, περιστρέφεται ως προς τον κατακόρυφο άξονα δεξιόστροφα (γυρνάει την μούρη δεξιά)
    Αριστερό Στικ Αριστερά  (roll) - Το ε/π παράλληλο με το έδαφος, περιστρέφεται ως προς τον κατακόρυφο άξονα αριστερόστροφα (γυρνάει την μούρη αριστερά)
    Δεξί Στικ Πάνω (elevator) - Το ε/π παράλληλο με το έδαφος, περιστρέφεται ως προς τον παράλληλο με τον ορίζοντα άξονα (κατεβάζει την μούρη και προωθείται εμπρός)
    Δεξί Στικ Κάτω (elevator) - Το ε/π παράλληλο με το έδαφος, περιστρέφεται ως προς τον παράλληλο με τον ορίζοντα άξονα (ανεβάζει την μούρη και οπισθοχωρεί)
    Δεξί Στικ Δεξιά (aileron) - Το ε/π παράλληλο με το έδαφος, περιστρέφεται ως προς τον άξονα της μπούμας δεξιόστροφα ("γέρνει" και κινείται δεξιά)
    Δεξί Στικ Αριστερά (aileron) - Το ε/π παράλληλο με το έδαφος, περιστρέφεται ως προς τον άξονα της μπούμας αριστερόστροφα ("γέρνει" και κινείται αριστερά)

Υπάρχουν όμως και πολλές εξαιρέσεις πιλότων, που εκτός από ανάποδες κινήσεις (reverse), μπορεί να έχουν και και τις αντιστοιχίες σε τελείως διαφορετικές θέσεις. Άρα το σωστό και το λάθος δεν υπάρχει αρκεί να βολεύει τον εκάστοτε χειριστή.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    GRAYSTORM
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 2 Ιουν 2010, 13:54:50 »

Οκ σωστα μεχρι στιγμης για το θεμα των βασικων κινησεων. Ετσι τα εχω κι εγω.  Απο εκει και περα ομως ειναι και καποιες αλλες ρυθμισεις που δεν καταλαβαινω......
    Παραδειγμα πως οταν κανω προς τα δεξια το δεξι stick, μου αναβουν 3 με 4 ενδειξεις εκ των οποιων δεν ξερω τι ειναι. Τοσοι πολλοι συνδιασμοι...
    Και αλλο ενα που δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σωστο ειναι το stick του γκαζιου, οταν το κανω πισω προς τα εμενα το ελικοπτερο δινει μια εντονη ωθηση κατω προς το πατωμα (την στιγμη που ειναι προσγειωμενο).
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 2 Ιουν 2010, 14:23:07 »

Οκ σωστα μεχρι στιγμης για το θεμα των βασικων κινησεων. Ετσι τα εχω κι εγω.  Απο εκει και περα ομως ειναι και καποιες αλλες ρυθμισεις που δεν καταλαβαινω......
    Παραδειγμα πως οταν κανω προς τα δεξια το δεξι stick, μου αναβουν 3 με 4 ενδειξεις εκ των οποιων δεν ξερω τι ειναι. Τοσοι πολλοι συνδιασμοι...
    Και αλλο ενα που δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σωστο ειναι το stick του γκαζιου, οταν το κανω πισω προς τα εμενα το ελικοπτερο δινει μια εντονη ωθηση κατω προς το πατωμα (την στιγμη που ειναι προσγειωμενο).

οι ενδειξεις που βλεπεις να κουνιοντε ολες μαζι με 1 κινηση του stick ειναι οι κινησεις των servo πρακτικα σε ενα κανονικο ελλικοπτερο. σκεψου πως οι ελικες "οδηγουντε " απο μια στρογγυλη πλακα , το swash plate.αναλογως την κλιση αυτης παιρνει κλιση χοντρικα και το ελικοπτερο, αν γερνει προς τα εμπρος δλδ θα παει και το ελικοπτερο προς τα εμπρος (χοντρικα το λεω). Η κλιση του swash Plate ρυθμιζετε απο 3 σερβο, τα οποια συγχρονιζουν την κινηση τους αναλογα τι εντολη θα δωσεις απο το χειριστηριο σου απο τον μιξερ. δλδ οταν κανεις προς τα εμπρος το δεξι stick κανονικα ανεβαινει το πισω σερβο και χαμηλωνουν τα 2 μπροστα. Εσυ εχεις παει στο μενου που βλεπεις τις κινησεις ανα καναλι, για αυτο μπερδευεσε, αν οι κινησεις σου γινοντε κανονικα οπως ειδη ειπαν τοτε δεν χρειαζετε να πειραξεις καθολου αυτα τα καναλια.
    οσων αφορα την κινηση προς τα κατω που λες ειναι λογικο αφου ειναι ρυθμισμενος ο sim σου να εχει 0 μοιρες στην μεση του στικ, οποτε μολις κανεις προς τα εσενα το χειριστηριο του γκαζιου, να δινεις στο στροφειο αρνητικες μοιρες, δλδ να λες στο ελικοπτερο να παει με δυναμη προς τα κατω, αλλα το εδαφος το εμποδιζει.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    GRAYSTORM
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 2 Ιουν 2010, 14:35:38 »

Και τις στροφες της ελικας τοτε απο που τις ρυθμιζουμε ?
    Καταγράφηκε
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 2 Ιουν 2010, 14:44:44 »

PS με πρόλαβε ο pissas αλλά είπα να μην το σβήσω

Στο aerofly δεν θυμάμαι τι κάνει μίξεις και πιστεύω πως αν το ε/π ελέγχεται με τις βασικές κινήσεις που σου περιέγραψα δεν πρέπει να σε ανησυχούν προς το παρόν. Όσο για το θέμα της αντίστροφης ώθησης (προς το έδαφος) είναι γιατί το aerofly σαν default ρύθμιση έχει το 3D setup του ε/π. Αυτό σημαίνει πως το ε/π διατηρεί σταθερές στροφές και αλλάζει το βήμα του για να καταφέρνει όταν βρεθεί ανάποδα να μπορεί να αιωρηθεί και με τους κατάλληλους χειρισμούς να πραγματοποιήσει μια ανάποδη πτήση (invert). Αυτά βέβαια θα ήταν ίσως πιο κατανοητά αν "έμπαινες" στην πραγματική μηχανική λειτουργία ενός ε/π. Έτσι σε συνδυασμό πράξης και εξομοίωσης θα είχες ένα καλό αποτέλεσμα.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΡΙΟΥ
    Μεταπήδηση σε: