Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.712 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 13:33:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 13:33:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:18]

από carapis
    [Χθες στις 22:41]

[Χθες στις 18:50]

[Δευτέρα, 13 Ιουλ 2026, 01:45:23]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309712
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 162
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 69
    Συνολικά: 72
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νεος....  (Αναγνώστηκε 20942 φορές)
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Σάββατο, 24 Φεβ 2007, 00:06:07 »

Οχι ρε παιδιά... Εννοούσα ακριβώς το αντίθετο......

Δεν υποτιμώ τα ηλεκτρικά, απλά τα μέγεθος τους, το πολύ overpower, και ο "τρόπος" που πετάνε συνήθως, πιστεύω ότι δεν μαθαίνουν όπως ένα θερμικό. Το θερμικό κάνει πραγματική εκπαίδευση, και σε προετοιμάζει και για τα πιο  "ζόρικα", ενώ το ηλεκτρικό.....

Θυμάμαι έναν φίλο σε ένα μοντελοδρόμιο  (ο οποίος έμαθε με θερμικό, και συνεχίζει να πετάει με θηρία....) που μου έλεγε:" Πήγαμε στο ΣΕΦ και συναντήσαμε ανθρώπους που έμαθαν με ηλεκτρικά, και συνεχίζουν να πετάνε μόνο με αυτά.... Όταν μας είδαν να πετάμε μείναν όλοι με το στόμα να χάσκει, λες και έβλεπαν το αδύνατο..... Ενώ εμείς κάναμε απλές χαλαρές πτήσεις, τίποτα το πολύ extreme........)

Σου λέει τίποτα αυτό? Ελπίζω να κατάλες τι εννοώ....
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 24 Φεβ 2007, 00:12:43 από fotis400 » Καταγράφηκε
    asesasos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #31 στις: Σάββατο, 24 Φεβ 2007, 00:18:38 »

beer Συμφωνω 100% με τον Coolvag...ΕΙΔΙΚΑ για αρχαριους ενα ηλεκτρικό foam ειναι οτι χρειαζεται ο μοντελιστής.. Ενα cesna η ενα e-starter ειναι ιδανικα για ξεκινημα..Συνδεεις μπαταρια και εφυγες....Κακα τα ψεματα, που να ρυθμισει μηχανη ο νεος μοντελιστης και τι θα κανει οταν του σβησει στον αερα...
    εχει δικιο o coolvag..Η εξελιξη των ηλεκτρικων ειναι ραγδαια τα τελευταια χρονια, και δεν ειναι τυχαιο που καθημερινα κερδιζουν νεους φιλους...Δεν αμφισβητει κανεις την ομορφια του θερμικου, αλλα και το ηλεκτρικο εχει τα πολλα συν του πια...
    Καταγράφηκε

"asesasos"
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Σάββατο, 24 Φεβ 2007, 00:34:44 »

To θεμα που τιθεται ειναι:Υπαρχει εκπαιδευτης?Αν ναι,το θερμικο ειναι ιδανικο αφου
    -ειναι στιβαρο=>πεταει πιο σταθερα
    -ο εκπαεδευτης θα το ρυθμισει
    -ο εκπαιδευτης θα το φερει dead stick
    -αυτος θα κανει τα δυσκολα και ο εκπαιδευομενος απλα θα πεταει
    -θα αποκτηθει εμπειρα στη ρυθμιση της μηχανης και σε ολα αυτα που ειναι πιο δυσκολα στα θερμικα

Αν οχι,το ηλεκτρικο ειναι πολυ καλυτερο
    -για λογους ασφαλειας(πιο ελαφρυ,πιο αργη πτηση κ.τ.λ.)
    -δεν μπλεκει με ρυθμισεις
    -φορτιζει και πεταει
    -Δεν παθαινει μεγαλες ζημιες
    -Οι μικροζημιες διορθωνονται ευκολα

Σε πολυ γενικες γραμμες εγω αυτα σκεφτομαι και προτεινω σε καποιον Thumbs up Thumbs up
    Εννοειται οτι υπαρχει καταλληλος χωρος για θερμικο αλλιως ακομα και εκπαιδευτης να υπαρχει παμε αμεσως σε ηλεκτρικο
    Αρα 2 πραγματα:
    1)τι χωρος υπαρχει(καταλληλοτητα)?
    2)υπαρχει εκπαιδευτης?
    Η τιμη εινα βασικος παραγοντας αλλα οτι και να κανεις μετα το ηλεκτρικο θα πας σε θερμικο κατα πασα πιθανοτητα οποτε θα τα δωσεις idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Χρήστος Μαρινός
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #33 στις: Σάββατο, 24 Φεβ 2007, 01:36:10 »

...Η τιμη εινα βασικος παραγοντας αλλα οτι και να κανεις μετα το ηλεκτρικο θα πας σε θερμικο κατα πασα πιθανοτητα οποτε θα τα δωσεις idiot2 idiot2
    Εγώ νομίζω ότι δεν είναι (ακόμη) βασικός παράγοντας, το δικό μου πλήρες "σετ" για το ARC Ready μου είναι ζήτημα αν στοίχισε 20% παραπάνω από το αντίστοιχο ηλεκτρικό μου σετ για το E-starter μου.
    Εχω τη εντύπωση ότι -ακόμη- μας "φεύγουν" πολλά στο κομμάτι της ενέργειας (μπαταρίες/φορτιστές/balancers/controllers και ένα σωρό άλλα), που δεν τα έχουν τα θερμικά.
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #34 στις: Σάββατο, 24 Φεβ 2007, 07:33:44 »

Καλωσόρισες στο Aeromodelling GR ChrisPanag είσαι 10 χρονών, ίσως ο πιο μικρός, προς το παρόν, εδώ.  Thumbs up

Μπορείς να ξεκινήσεις, ποιος όμως θα σε βοηθήσει; Τα αερομοντέλα έχουν και τους κινδύνους τους, ειδικά τα μεγάλα και οι μηχανές με καύσιμο. Το ίδιο ισχύει και για ται εργαλεία, κόλλες και άλλα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Για την ηλικία σου τα μικρά ηλεκτρικά είναι ο διεθνώς προτεινόμενος δρόμος, με την προϋπόθεση οτι θα υπάρξει και κάποια βοήθεια.

Οποιος εξοικειωθεί και πετάει E-starter ή συναφές σωστά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τα μεγαλύτερα, είτε ηλεκτρικά, είτε με καύσιμο. Δες το Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS

Τα αεροπλάνα πετάνε όλα με τους ίδιους νόμους. Διαφορές προκύπτουν κυρίως από το μέγεθος, το βάρος, την δύναμη του κινητήρα και κυρίως την σχεδίαση και τις σχέσεις των προηγουμένων.

Μην βιάζεσαι να ξεκινήσεις, δες το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντακάτου, δεν θα τα καταλαβαίνεις όλα μέχρι να προχωρήσεις και στο σχολείο, σιγά σιγά.

Θα παρακαλέσω όλους να δίνουν προσοχή στο που απευθύνονται, το μήνυμα του ChrisPanag δείχνει οτι υπάρχουν πολλά παιδιά που ενδιαφέρονται, στην ηλικία αυτή πολύ λίγα έχουν επαφή με το διαδίκτυο.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    alfisti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #35 στις: Σάββατο, 24 Φεβ 2007, 12:27:58 »

Να αφερω ενα πολυ σημαντικο θεμα ο αερας κατα την απογειωση και την προσγειωση
    κατα που θα πρεπει να τον εχουμε... Huh
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #36 στις: Σάββατο, 24 Φεβ 2007, 12:47:50 »

παντα το μοντελο θα ειναι κοντρα στον ανεμο, και απογειωγη, αλλα και περισσοτερο προσγειωση Thumbs up

Καταγράφηκε
    alfisti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 00:16:26 »

Τι θα παθενε το το μοντελακι μου σημερα ξεκινησα με low passes για να καταληξω σε προσγειωση
    αφου ποια εμαθα να κανω στροφες και απογειωσεις εκανα 2 & 3 περασματα πανω απο τον διαδρομο να
    δω αν μπορω να το φερω ευθεια και μετα δοκιμασα και τα καταφερα εκανα κανα τεσσαρι προσγειωσεις  Thumbs upπαντα με τις συμβουλες του jkapet Thumbs up
    και πηγαινοντας για την 5η φησαει ενας αερας που μου βγαζει το μοντελο εκτος διαδρομου απο ριπη
    σε 1 μετρο υψος αναγκαστηκα και δηνω φουλ γκαζι και στο τσακ το σηκωσα και τελος ξανα ξεκηναω
    παλι διαδικασια και ακομα ποιο δυνατος αερας και με 1 μετρο χαμηλα παλι τα ιδια και αφου περνω παλι
    υψος το κατεβασε ο jkapet αγιο ειχαμε... Cheesy
    Ελπιζω να μην σας ζαλησα!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 00:23:55 από alfisti » Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 9 Μαρ 2007, 01:57:34 »

Προσωπικά καλό θα ήταν να περιμένεις ChrisPanag κανα δυο χρονάκια ακόμη και μετά να πιαστείς με ότι πετάει με τηλεκατεύθυνση. Είναι πάντως ιδιάζουσα η περίπτωσή σου λόγω της ηλικίας και είναι δύσκολο να πάρουμε υπεύθυνη θέση. Πήγαινε καλύτερα με τον μπαμπά σου στο πιο κοντινό μοντελοδρόμιο και συζητείστε με κάποιον που να ξέρει. Σίγουρα θα πάρεις τις απαντήσες που γυρεύεις. Το βρήσκω πιο σωστό. Wink
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    alfisti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 16 Μαρ 2007, 23:32:39 »

Καλησπερα
    Σημερα εκανα μονο απογειωση και και προσγειωση
    το εχω μαθει αρεκετα καλα και λεω αν συνεχισω ετσι
    να παρω μεχρι το πασχα κανα Extra... 
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Σάββατο, 17 Μαρ 2007, 10:07:23 »

Καλησπερα
    Σημερα εκανα μονο απογειωση και και προσγειωση
    το εχω μαθει αρεκετα καλα και λεω αν συνεχισω ετσι
    να παρω μεχρι το πασχα κανα Extra... 

Το Πάσχα είναι σε 2 εβδομάδες!
    Το extra είναι full aerobatic αεροπλάνο και δεν είναι για αρχάριο.Υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις.
    Μην υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου!Θα απογοητευτείς!

Φιλικά!
    Καταγράφηκε
    alfisti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #41 στις: Σάββατο, 17 Μαρ 2007, 11:56:20 »

Thumbs up
    το ξερω αλλα θα παιζω με dual rate και μεχρι να το μαθω θα πηγαινει και αυτο
    σαν trainer  Cheesy και ποτε μονος μου γιατι το παθημα γινετε μαθημα laugh laugh
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 17 Μαρ 2007, 18:06:34 »

Thumbs up
    το ξερω αλλα θα παιζω με dual rate και μεχρι να το μαθω θα πηγαινει και αυτο
    σαν trainer  Cheesy και ποτε μονος μου γιατι το παθημα γινετε μαθημα laugh laugh

Το ζητούμενο είναι να κάνεις μια σωστή εκπαίδευση ,με ένα σωστό εκπαιδευτικό και σωστό εκπαιδευτή.Εφόσον αυτό γίνει σωστά,έπειτα ανεβάζεις εσύ μόνος σου το επίπεδό σου με ατομική προπόνηση.Όταν νιώσεις ότι ανέβηκες επίπεδο τότε παϊρνεις ένα σκάφος με πιο ακροβατικά χαρακτηριστικά με το προηγούμενο,το πετάς και βελτιώνεσαι παλι μονος.Από trainer σε full aerobatic είναι ο λαθος δρόμος.

Φιλικά,
    Κώστας
    Καταγράφηκε
    alfisti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #43 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2007, 20:46:55 »

Καλησπερα πως μπορω να τσεκαρω τις μπαταριες του δεκτη κατι
    αξιοπιστο υπαρχει.. Huh
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2007, 21:09:08 »

Μπορεις με ενα on board battery checker σαν αυτο http://hobbybox.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=6&theid=6&open1=6&open2=&thepid=473&page=3 που το συνδεεις σε ενα καναλι του δεκτη ή μπορεις με ενα checker σαν το Futaba BR-2000 που σου δειχνει την ταση της μπαταριας υπο φορτιο οταν η μπαταρια δεν ειναι συνδεδεμενη στο δεκτη και ετσι δεν δινει ρευμα!!
    Για αυτα που ειναι σαν το πρωτο, εχω ακουσει οτι μερικα δεν ειναι απολυτως ασφαλη(δεν δειχνουν σωστες ενδειξεις)..
    Για αυτα που ειναι σαν το δευτερο(δεν υπαρχουν και τοσα πολλα οσα τα πρωτα) δεν εχω ακουσει κατι κακο..
    Το BR-2000 πιστευω ειναι το καλυτερο...
    Υπαρχουν και αλλα π.χ. κανα 2 τις Hobbico!!
    Eδω παντως ισχυει το "οτι δινεις,παιρνεις!!"
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Εκπαιδευτικά - Πως θα ξεκινήσω  |  Θέμα: Νεος....
    Μεταπήδηση σε: