Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.410 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:38:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:38:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 22:01]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:57]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309410
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 64
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 50
    Συνολικά: 52
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Δεν θέλει να δουλέψει ο κινητήρας.  (Αναγνώστηκε 33060 φορές)
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 15:55:22 »

μα επειδη ειναι διχρονη, γι αυτο ρωταω εαν εχει reedvalves και oχι απλα valves...
    τωρα εαν δεν γνωριζεις τι ειναι τα reedvalves, δεν μπορω να βοηθησω παραπερα....

Ενας απο τους ελέγχους που έκανα ήταν να δω σε τι κατάσταση ήταν ο κύλινδρος, ετσι τον έλυσα ......
    δεν είδα να υπάρχουν κινούμενα μέρη εκτός της μπιέλας. Στο manual δεν αναφέρει κάτι σχετικό,
    αν υπήρχαν reedvalves πως θα το καταλάβαινα?
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 16:08:06 »

Φιλε nikpapvolcan, η μηχανη σου εχει εισαγωγη κατευθειαν στο στροφαλοθαλαμο και ναι, εχει βαλβιδα reed. Η βαλβιδα reed ειναι στην ουσια μια βαλβιδα εντεπιστροφης και την εχουν ολες οι μηχανες με κατευθειαν εισαγωγη. Βρισκεται μεσα στο κελυφος που ειναι σαν χελωνα στο πλα'ι' της μηχανης και εκει ειναι και το καρμπιρατερ. Υπαρχει μια περιπτωση να εχεις ραγισμενο καποιο πεταλο (ελασμα) της reed και σε αυτη την περιπτωση ο κινητηρας οντως δυσκολευεται στην εκκινηση και δεν δουλευει σωστα. Δεν χανεις τιποτα να της ριξεις μια ματια.

Δες στην φωτογραφια που ειναι η reed.

* 628ca9ceeaa3d7f349e0a88de986a47a.image.733x550.jpg (69.03 KB, 733x550 - εμφανίστηκε 423 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 16:18:36 από Dimitris Kriti » Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 16:40:20 »

Καλημέρα κι απο μένα.

Πολύ σπαζοκεφαλιά ο κινητήρας σου φίλε μου 
    Φαντάζομαι ότι έχεις δοκιμάσει να παίξεις λίγο με τις βελόνες L και H μπας και πάρει.
    Μου έχει συμβεί, ο κινητήρας να έχει μουλαρώσει, να μην πέρνει και με σωστή ρύθμιση να δουλεύει μετά ρολόι.
    Το ignition είναι οκ τσεκαρισμένο; Ο σένσορας;
    Όταν είχα παρόμοια προβλήματα, δανείστικα ένα ignition και ένα σενσορα από ένα φίλο
    για να τσεκάρω αν φταίνε αυτά και τελικά έτσι έβγαλα άκρη...

Τις βελόνες τις πείραξα κατά 1/8 μονο ανοίγοντας τες  απο ότι προτίνει ο κατασκευαστής.
    Οπως έχω ήδη αναφέρει για την ηλεκτρονική δημιουργείται σπινθήρας στο μπουζί, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να την ελέγξω. Θεωρώ ότι η ηλεκτρονική και ο σένσορας είναι εντάξει, όμως ένας μηχανικός μου είπε ότι μπορεί να μην είναι πολύ δυνατό το ρεύμα που δίνει η ηλεκτρονική ....... αυτό δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορώ να το ελέγξω.
    Στο πρόβλημα που είχες εσυ τι έφταιγε ?

Νομίζω ότι μετά από αρκετές ώρες στρωσίματος, συνήθως οι βελόνες θέλουν λίγο κλείσιμο.
    Τι λέτε; Επίσης είπες ότι αραίωσες την αναλογία λαδιού από 2.5% σε 2%, μήπως ήθελε λίγο κλείσιμο;

Στη δική μου περίπτωση η ηλεκτρονική βγήκε off.
    Το σύμπτωμα της ήταν ότι όταν της έδινες ρεύμα, έδινε ένα σπινθίρα μόνη της, στιγμιαία,
    χωρίς να πάρει σήμα από το σένσορα και μετά τίποτα, νεκρό.
    Δοκίμασα άλλο ignition και τον ίδιο σένσορα και ήταν όλα οκ.
    Άρα αγόρασα ένα καινούριο ignition.
    Καταγράφηκε

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 16:46:53 »

Nα σου πω Γιανκο, και 'γω πιστευω οτι το προβλημα ειναι στην τροφοδωσια. Η καθε μαρκα εχει τα "χουγια" της.
    Δεν εχω ιδεα τι καρμπιρατερ φοραει η mintor αλλα οτι Ιταλικο διχρονο εχει περασει απο τα χερια μου και ειχε Ιταλικο καρμπιρατερ ειχαι προβλημα στην τροφοδωσια.
    Ξαναλεω προς αποφυγη παρεξηγισεων, δεν γνωριζω κατι για τις συγκεκριμενες μηχανες
    Καταγράφηκε

nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #49 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 21:32:27 »

Φιλε nikpapvolcan, η μηχανη σου εχει εισαγωγη κατευθειαν στο στροφαλοθαλαμο και ναι, εχει βαλβιδα reed. Η βαλβιδα reed ειναι στην ουσια μια βαλβιδα εντεπιστροφης και την εχουν ολες οι μηχανες με κατευθειαν εισαγωγη. Βρισκεται μεσα στο κελυφος που ειναι σαν χελωνα στο πλα'ι' της μηχανης και εκει ειναι και το καρμπιρατερ. Υπαρχει μια περιπτωση να εχεις ραγισμενο καποιο πεταλο (ελασμα) της reed και σε αυτη την περιπτωση ο κινητηρας οντως δυσκολευεται στην εκκινηση και δεν δουλευει σωστα. Δεν χανεις τιποτα να της ριξεις μια ματια.

Δες στην φωτογραφια που ειναι η reed.

Σε ευχαριστώ πολυ Dimitris Kriti για την επεξήγηση του τι είναι η  βαλβίδα reed,
    το θεωρώ πολύ δύσκολο να έχει κάποιο πρόβλημα διότι ο κινητήρας δεν έχει πετάξει ποτέ, έτσι συμπεραίνω ότι δεν μπορεί να έχει δεχτεί έντονα χτυπήματα π.χ. απο κακή προσγείωση. 

Ποιος είναι ο τρόπος για να ελέγξω για να ελέγξω αν έχει κάποιο πρόβλημα και πόσο εύκολο είναι αυτό?
    Καταγράφηκε
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #50 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 21:42:05 »

Στη δική μου περίπτωση η ηλεκτρονική βγήκε off.
    Το σύμπτωμα της ήταν ότι όταν της έδινες ρεύμα, έδινε ένα σπινθίρα μόνη της, στιγμιαία,
    χωρίς να πάρει σήμα από το σένσορα και μετά τίποτα, νεκρό.
    Δοκίμασα άλλο ignition και τον ίδιο σένσορα και ήταν όλα οκ.
    Άρα αγόρασα ένα καινούριο ignition.

Οπως αναφέρω ποιο πάνω και η δικιά μου ηλεκτρονική κάποια στιγμή παρουσίασε το σύμπτωμα που αναφέρεις,
    μόλις παίρναγε την πρώτη φορά ο μαγνήτης κάτω απο τον σένσορα στην συνέχεια έδινε σπινθήρα χωρίς να πάρει σήμα ο σένσορας.
    Την επόμενη μέρα όμως λειτουργούσε σωστά και απο το έκαψε 3-4 λίτρα σχεδόν χωρίς κάποιο πρόβλημα.
    Υπάρχει περίπτωση να υπήρχε το πρόβλημα (στη ηλεκτρονική) και να επιδεινώθηκε τωρα με αποτέλεσμα να μην δίνει σωστό ρεύμα?
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 21:43:11 »

Μετα απο ολα αυτα να πω μια εμπειρια με τη πρωτη βενζινα που πηρα ..μια MVVS 26cc επερνε για 1-2sec και μετα εσβηνε..μετα απο πολυ απορια ψαξημο κτλ ..αποδειχτικε οτι δεν ειχα κουμπωσει την πιπα στο μπουζι ...η πιπα ηταν απιστευτα σφικτη και η ασφαλεια που εχει για να κουμπωσει δεςν ανοιγε ..πρεπει η πιπα να αγκαλιασει το εξαγωνο του μπουζι ...για δες ,καμια φορα δε ξερεις ..
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #52 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 21:48:14 »

Nα σου πω Γιανκο, και 'γω πιστευω οτι το προβλημα ειναι στην τροφοδωσια. Η καθε μαρκα εχει τα "χουγια" της.
    Δεν εχω ιδεα τι καρμπιρατερ φοραει η mintor αλλα οτι Ιταλικο διχρονο εχει περασει απο τα χερια μου και ειχε Ιταλικο καρμπιρατερ ειχαι προβλημα στην τροφοδωσια.
    Ξαναλεω προς αποφυγη παρεξηγισεων, δεν γνωριζω κατι για τις συγκεκριμενες μηχανες

Οταν λες πρόβλημα τροφοδοσίας τι εννοείς ? πρόβλημα στο καρμπυρατέρ ή στην ηλεκτρονκή?
    το καρμπυρατέρ που φοράει είναι walbro, πάνω του έχει τον αριθμό 236.
    Καταγράφηκε
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #53 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 21:49:55 »

Μετα απο ολα αυτα να πω μια εμπειρια με τη πρωτη βενζινα που πηρα ..μια MVVS 26cc επερνε για 1-2sec και μετα εσβηνε..μετα απο πολυ απορια ψαξημο κτλ ..αποδειχτικε οτι δεν ειχα κουμπωσει την πιπα στο μπουζι ...η πιπα ηταν απιστευτα σφικτη και η ασφαλεια που εχει για να κουμπωσει δεςν ανοιγε ..πρεπει η πιπα να αγκαλιασει το εξαγωνο του μπουζι ...για δες ,καμια φορα δε ξερεις ..

το έχω ελέγξει και αυτό, κουμπώνει όπως ακριβώς το αναφέρεις.
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 22:03:40 »

Οταν λες πρόβλημα τροφοδοσίας τι εννοείς ? πρόβλημα στο καρμπυρατέρ ή στην ηλεκτρονκή?

Aρα φοραει walbro και οχι Ιταλικο καρμπιρατερ. Τροφοδωσια ενοω το καρμπιρατερ. Η δικια μου βενζινη με ταλεπορησε πολυ μεχρι να την βαλω μπρος την πρωτη φορα και να βγαλω καποια συμπερασματα. Εγω ακολουθησα την εξης διαδικασια: εβγαλα το μπουζι για να γυρναει ευκολα η μηχανη και την γυρισα με την μιζα. Αφου ειδα το σωληνακι να γεμιζει και μυρησε βενζινη, εβαλα το μπουζι, εκλεισα τσοκ, εδωσα λιγο γκαζακι, και με τρεις τεσσερις σφαλιαρες εσκασε. Αμεσως ανοιξα τσοκ, και στην δευτερη σφαλιαρα πηρε. Για κανε μια προβα. Εισαι συγουρος οτι ανεβαζει βενζινη;
    Καταγράφηκε

nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #55 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 22:08:50 »

Aρα φοραει walbro και οχι Ιταλικο καρμπιρατερ. Τροφοδωσια ενοω το καρμπιρατερ. Η δικια μου βενζινη με ταλεπορησε πολυ μεχρι να την βαλω μπρος την πρωτη φορα και να βγαλω καποια συμπερασματα. Εγω ακολουθησα την εξης διαδικασια: εβγαλα το μπουζι για να γυρναει ευκολα η μηχανη και την γυρισα με την μιζα. Αφου ειδα το σωληνακι να γεμιζει και μυρησε βενζινη, εβαλα το μπουζι, εκλεισα τσοκ, εδωσα λιγο γκαζακι, και με τρεις τεσσερις σφαλιαρες εσκασε. Αμεσως ανοιξα τσοκ, και στην δευτερη σφαλιαρα πηρε. Για κανε μια προβα. Εισαι συγουρος οτι ανεβαζει βενζινη;

Πιστεύω ότι  φέρνει βενζίνη, όταν βγάζω το μπουζί από τον κύλινδρο έχει επάνω του βενζίνη.
    Εχω δοκιμάσει και να τον κεράσω αλλά πάλι δεν παίρνει μπροστά.
    Καταγράφηκε
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #56 στις: Τετάρτη, 26 Μαΐ 2010, 22:11:52 »

Κάπου είχα διαβάσει ότι το χρώμα του σπινθήρα που δημιουργείτε πρέπει να έχει μια μπλε απόχρωση,
    έτσι το απόγευμα πήγα να δω τι χρώμα έχει ο σπινθήρας... το χρώμα του ήταν λευκό.
    Στην συνέχεια δοκίμασα την άλλη ηλεκτρονική που έχω ίδια μάρκα και ίδιο μοντέλο αλλά παίρνει μεγάλο μπουζί, η απόχρωση ήταν ελαφρός μπλε!.
    Το επόμενο βήμα ήταν να βάλω έστω και πρόχειρα το μπουζί της mintor στην δεύτερη ηλεκτρονική,
    το χρώμα είχε διαφορά από το που έβγαζε με την ηλεκτρονική της mintor….ήταν ελαφρός μπλε.
    Όλα τα τεστ έγιναν με σβηστά τα φώτα για να είναι ποιο “καθαρό” το χρώμα που θα εμφανιστεί.
    Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να είναι λάθος τα αποτελέσματα του τεστ που έκανα λόγω του ότι είμαι επηρεασμένος από το άρθρο που είχα διαβάσει.
    Εχει τύχει να παρατήρηση κάποιος από εσας τι απόχρωση έχει ο σπινθήρας ?
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #57 στις: Πέμπτη, 27 Μαΐ 2010, 00:21:56 »

Αφού κέρασες τον κινητήρα και δεν πήρε μπροστά τότε το πρόβλημα είναι
    και μόνο ρεύματος. Αν δεν τα έχει παίξει η ηλεκτρονική έλεγξε το καλώδιο
    που πάει στην μπουζόπιπα και ακριβώς εκεί που μπαίνει στην μπουζόπιπα,
    μήπως έχουν κοπεί κάποια συρματάκια από το καλώδιο και έτσι φτάνει το
    ρεύμα στο μπουζί εξασθενισμένο.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 27 Μαΐ 2010, 00:47:22 από Markhelis » Καταγράφηκε
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #58 στις: Πέμπτη, 27 Μαΐ 2010, 12:44:01 »

Σας ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια σας,
    αποφάσισα να βγάλω τον κινητήρα απο το αεροπλάνο
    και να τον ξανά βάλω στην βάση που τον έστρωσα.
    Θα γίνουν απο την αρχή όλοι οι έλεγχοι,
    στην ηλεκτρονική θα βάλω lipo μπαταρία 6 Volt με reguletor.
    Αν δεν ξεκινήσει με την υπάρχουσα ηλεκτρονική θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω την δεύτερη ηλεκτρονική που έχω
    (αν και είναι για μπουζί μεγαλύτερου μεγέθους και δεν θέλω να της αλλάξω την πίπα).
    Οι παραπάνω ενέργειες δεν θα γίνουν πριν το Σ/Κ, καλό είναι το χόμπι που έχουμε άλλα έχω και δύο αγγελούδια
    που μου δίνουν την μεγαλύτερη χαρά όταν ασχολούμαι μαζί τους,
    ετσι ο κινητήρας θα περιμένει λίγο μέχρι να βρεθεί ο απαιτούμενος χρόνος και για αυτόν.

Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #59 στις: Πέμπτη, 27 Μαΐ 2010, 14:42:41 »

Οκ, περιμένουμε νεώτερα  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Γιγαντιαία, υπό κλίμακα και με βενζίνη (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Δεν θέλει να δουλέψει ο κινητήρας.
    Μεταπήδηση σε: