Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.365 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 00:40:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 00:40:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Loukis35
    [Χθες στις 15:46]

[Σάββατο, 18 Απρ 2026, 23:13:32]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309365
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 38
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 34
    Συνολικά: 37
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Επιλογη Φωτογραφικης Μηχανης DSLR...  (Αναγνώστηκε 21669 φορές)
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 14:44:32 »

Με την 7D ξεφεύγεις όμως στα χρήματα...

Προσωπικά θα διάλεγα Nikon d3000, Nikon d5000, Nikon d90, Canon EOS 550D. Μια απο τις 4, με πολλά κοντραρίσματα στις 2 τελευταίες με (+) τη λειτουργία βίντεο. Azn
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 14:49:27 »

Προσωπικά θα διάλεγα Nikon d3000, Nikon d5000, Nikon d90, Canon EOS 550D. Μια απο τις 4 με πολλά κοντραρίσματα στις 2 τελευταίες. Azn

Ναι και στις 2 τελευταιας αναμεσα τι θα επερνες???!
    Καταγράφηκε
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 14:56:38 »

Προσωπικά θα διάλεγα Nikon d3000, Nikon d5000, Nikon d90, Canon EOS 550D. Μια απο τις 4 με πολλά κοντραρίσματα στις 2 τελευταίες. Azn

Ναι και στις 2 τελευταιας αναμεσα τι θα επερνες???!

Δύσκολη ερώτηση γιατί δεν είμαι ούτε επαγγελματίας φωτογράφος αλλά ούτε και σκαμπάζω απο ψ.φ/μηχανές.

Σαν παντελώς αρχάριο νεούδι θα διάλεγα μια απο αυτές τις 2. Ποιά? Ακόμα δεν το έχω σκαλίσει να δω τι ζουμί (φωτογραφίες) βγάζει... laugh

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.561720

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.564552

Δές και κάτι άλλο  Wink

Η επιλογή δική σου και καλές φωτογραφικές λήψεις. Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 15:19:26 από asterixx25 » Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 16:02:38 »

Για να σε μπερδέψω κι εγώ λίγο ακόμη.  Wink

Απ'ότι βλέπω κατέληξες στην D90. Πολύ καλή επιλογή.

Όσον αφορά τους φακούς ζουμ πρέπει να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος τόσο χειρότερος είναι ο φακός. Το αντάλλαγμα βέβαια είναι ότι δεν μεταφέρεις πολλούς φακούς. Διάβασε κριτική για τον Tamron εδώ και εδώ. Η γνώμη μου είναι να επιλέξεις τους δύο φακούς της Nikon (18-55VR & 55-200VR) για να καλύψεις την ίδια περιοχή.
    (Αυτούς χρησιμοποιώ κι εγώ σε σώμα D5000)
    Εκτός αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα και να πάρεις τον Nikon 18-200VR

Η ταχύτητα της κάρτας παίζει ρόλο και στην εγγραφή του αρχείου κατά τη λήψη. Ειδικά αν βγάζεις πολλές συνεχόμενες πόζες και σώζεις ασυμπίεστα αρχεία (RAW) η κάρτα πρέπει να είναι γρήγορη. (30Μb/s)

Όπως σου είπα ήδη, είχα αγοράσει πολλές μηχανές από Adorama. Μία φορά χρειάστηκα service σε εγγύηση και αποφάσισα να επιλέγω εργοστασιακή εγγύηση από τότε.

Καλά ξεμπερδέματα!
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 16:13:50 από evan » Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 16:22:13 »

Για να σε μπερδέψω κι εγώ λίγο ακόμη.  Wink

Απ'ότι βλέπω κατέληξες στην D90. Πολύ καλή επιλογή.

Όσον αφορά τους φακούς ζουμ πρέπει να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος τόσο χειρότερος είναι ο φακός. Το αντάλλαγμα βέβαια είναι ότι δεν μεταφέρεις πολλούς φακούς. Διάβασε κριτική για τον Tamron εδώ και εδώ. Η γνώμη μου είναι να επιλέξεις τους δύο φακούς της Nikon (18-55VR & 55-200VR) για να καλύψεις την ίδια περιοχή.
    (Αυτούς χρησιμοποιώ κι εγώ σε σώμα D5000)
    Εκτός αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα και να πάρεις τον Nikon 18-200VR

Η ταχύτητα της κάρτας παίζει ρόλο και στην εγγραφή του αρχείου κατά τη λήψη. Ειδικά αν βγάζεις πολλές συνεχόμενες πόζες και σώζεις ασυμπίεστα αρχεία (RAW) η κάρτα πρέπει να είναι γρήγορη. (30Μb/s)

Όπως σου είπα ήδη, είχα αγοράσει πολλές μηχανές από Adorama. Μία φορά χρειάστηκα service σε εγγύηση και αποφάσισα να επιλέγω εργοστασιακή εγγύηση από τότε.

Καλά ξεμπερδέματα!

Ωχ ολο και δυσκολευει..
    Κοιτα δεν αποφασισα γιατι τωρα μπαινει στο Παιχνιδι και η 550 η οποια φενεται ενδιαφερον για τον Λογω του οτι ειναι τελευταιομοντελο και σαν Gadgetakias μου αρεσει αυτο...

Οποτε το σκεφτομαι πολυ σοβαρα και για αυτη..
    Καταγράφηκε
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 16:36:45 »

Για να αρχίσεις τον αντίστροφο δρόμο και να ξεμπερδεύεις σιγά-σιγά.

Αν έχεις καταλήξει σε 2 (Nikon D90, Canon EOS 550) η επόμενη κίνηση που θα έκανα προσωπικά, θα ήταν να δώ τι φακούς μπορεί να προσαρμόσει η κάθε μια στο σώμα της, τι τιμές έχουν οι φακοί για μελλοντική αγορά και τι ποικιλία-εύρος φακών μπορεί να πάρει.

Δεδομένο του οτι μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να πάρεις όλους τους φακούς τώρα, αλλά να την έχεις αργότερα και δεδομένου του οτι σε 1-2 χρόνια που μπορεί να χρειαστείς φακό, να υπάρχει διαθέσιμος στην αγορά καθώς επίσης να μην χρειαστεί να ξοδέψεις όσα ξόδεψες για την αγορά της μηχανής σε φακούς.

Επίσης θα σου πρότεινα να δείς και μερικά βιντεάκια στο youtube ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα. Wink και απο τις 2.
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 16:47:26 »

Ωχ ολο και δυσκολευει..

Ότι και να αποφασίσεις αυτό να μη ξεχνάς:

"It’s not the camera, it’s the man behind the camera." Henri Cartier Bresson
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Daggo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 17:01:57 »

Pant επειδη κι εγω θα αγορασω μια καμερα σε λιγο καιρο,εχω καταληξει στην Canon 550D.18 megapixels,ο σενσορας ειναι σχεδον ιδιος με της 7D,χειροκινητες ριθμυσεις HD video.Σε οτι διαβασα,συγκρητικα με Nikon D5000 και D90 η Canon 550D κερδιζει...Εχει πολλες επιλογες και μερικα πραγματα που οι αλλες δυο δεν εχουν...Το βιντεο θα σου χρειαστει,το ιδιο και η μεγαλη αναλυση το ιδιο και το μεγαλο ISO που εχει απο μονη της η Canon.Κι εγω ημουν αναμεσα σε αυτες τις φωτογραφικες αλλα  οσα διαβασα προτιμω μακραν την 550D λογω των features που εχει...Δες και αυτο το site το οποιο μιλαει αναλυτικα.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos550d/
    Καταγράφηκε

.....Fly away.....
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 17:05:04 »

Συμφωνώ..    Η φωτογραφία όπως και ο μοντελισμός είναι εκτός απο hobby, είναι και τέχνη.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 17:37:38 »

Λοιπον μετα απο πολλες συζητησεις καταλιγο οτι μεχρι το 1000αρικο οτι καλυτερο ειναι η D90 ...

...

Να ξανατονίσω πως μεγαλύτερη σημασία έχει ο φακός και μικρότερη το σώμα.
    Ενας πολύ καλός φακός για αερομοντελιστικά θέματα είναι ο Nikon 18-200 f/3.5-5.6 ED VR II AF-S DX με τιμή κοντά στα 700 ευρώ.
    Το φτηνότερο σώμα της Nikon είναι το D3000 με τιμή γύρω στα 350 ευρώ.

Παίρνεις πολύ καλό φακό και ένα αξιοπρεπές σώμα, που από τεχνικής άποψης δεν μπορεί να νικηθεί εύκολα (μέσα στο budget των 1000-1100 ευρώ)

Πήγαινε www.photoagora.gr ή στον www.katerelos.gr (στο μαγαζί τους εννοώ) και εκτιμώ πως, με το σχετικό παζάρι, θα τα πάρεις με το χιλιαρικάκι που διαθέτεις.
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 18:43:07 »

Για να αρχίσεις τον αντίστροφο δρόμο και να ξεμπερδεύεις σιγά-σιγά.

Αν έχεις καταλήξει σε 2 (Nikon D90, Canon EOS 550) η επόμενη κίνηση που θα έκανα προσωπικά, θα ήταν να δώ τι φακούς μπορεί να προσαρμόσει η κάθε μια στο σώμα της, τι τιμές έχουν οι φακοί για μελλοντική αγορά και τι ποικιλία-εύρος φακών μπορεί να πάρει.

Δεδομένο του οτι μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να πάρεις όλους τους φακούς τώρα, αλλά να την έχεις αργότερα και δεδομένου του οτι σε 1-2 χρόνια που μπορεί να χρειαστείς φακό, να υπάρχει διαθέσιμος στην αγορά καθώς επίσης να μην χρειαστεί να ξοδέψεις όσα ξόδεψες για την αγορά της μηχανής σε φακούς.

Επίσης θα σου πρότεινα να δείς και μερικά βιντεάκια στο youtube ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα. Wink και απο τις 2.

Οπα οπα κατσε.. μην βγω εκτος απροοπτων... και οι Νικον kαι οι CAnon δεν εχουν την ιδια γκαμα φακων? δλδ τους aftermarket και η καθε μια των εταιριων τους... σωστα?!
    Καταγράφηκε
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 18:49:08 »

Παράθεση

Έτσι είναι...Ο καλός ο φωτογράφος ήξερε και έκανε το κλίκ την κατάλληλη στιγμή. Wink  (τρια πουλάκια κάθονται... laugh  laugh )

Παράθεση
    Οπα οπα κατσε.. μην βγω εκτος απροοπτων... και οι Νικον kαι οι CAnon δεν εχουν την ιδια γκαμα φακων? δλδ τους aftermarket και η καθε μια των εταιριων τους... σωστα?!

Undecided
    Η κάθε μια έχει τους δικούς της φακούς. Δεν γνωρίζω κατα πόσον μπορούν να βάλουν φακούς απο άλλς μάρκες. Sad
    Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 18:51:06 »

Σωστά Παύλο, αλλά δεν είναι ίδιας ποιότητας όλοι οι φακοί!

Οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - "τρίτων" κατασκευαστών μπορούν να συγκριθούν μόνο με τους φτηνότερους Nikon και Canon (αν και υπάρχουν εξαιρέσεις)

Και οι διαφορές αυτές, στις ψηφιακές φωτογραφίες είναι ευδιάκριτες.
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 18:51:18 »

Pant επειδη κι εγω θα αγορασω μια καμερα σε λιγο καιρο,εχω καταληξει στην Canon 550D.18 megapixels,ο σενσορας ειναι σχεδον ιδιος με της 7D,χειροκινητες ριθμυσεις HD video.Σε οτι διαβασα,συγκρητικα με Nikon D5000 και D90 η Canon 550D κερδιζει...Εχει πολλες επιλογες και μερικα πραγματα που οι αλλες δυο δεν εχουν...Το βιντεο θα σου χρειαστει,το ιδιο και η μεγαλη αναλυση το ιδιο και το μεγαλο ISO που εχει απο μονη της η Canon.Κι εγω ημουν αναμεσα σε αυτες τις φωτογραφικες αλλα  οσα διαβασα προτιμω μακραν την 550D λογω των features που εχει...Δες και αυτο το site το οποιο μιλαει αναλυτικα.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos550d/

καλα τα λες δες ομως και εδω... εκει προβληματιζομαι πραγματικα ..

http://www.digitalreview.ca/content/Canon-Rebel-T2i-EOS-550D-Compared-to-Nikon-D90.shtml
    Καταγράφηκε
    Daggo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 19:55:07 »

Το έχω διαβάσει κι αυτό.Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξεις ότι στο crop των εικόνων οι φωτογραφίες της Canon είναι πιο μεγάλες,δηλαδή έχουν "ζοομαριστει" πιο πολύ(στο 100% crop) για αυτό βλέπεις και αυτή την μικρή διαφορα στις λεπτομέρειες.Πρόσεξε όμως τι χρώματα έχει η Canon και τι χρώματα έχει η Nikon...Της Canon είναι πιο φωτεινά,δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες,ειδικότερα στην εικόνα με τον ναό.Από εκεί και πέρα σκέψου και το ISO.Και τέλος και πιο σημαντικό,σκέψου και το τι προτιμάς.Είναι όπως λένε μερικοί Futaba vs Spektrum/JR.
    Καταγράφηκε

.....Fly away.....
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Επιλογη Φωτογραφικης Μηχανης DSLR...
    Μεταπήδηση σε: