mead5666
Aeromodeller Full Member

Αποσυνδεδεμένος
ΜΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ
|
 |
« στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 16:41:23 » |
|
Καλησπέρα ... Πως γίνεται σε αεροπλάνο που έχει δυο servo για το elevator να τα συνδέσουμε σε ένα κανάλι στο δεκτή μας χρησιμοποιώντας ''υψιλον'' αλλά να κάνουνε την ίδια κίνηση κ να μη δουλεύουν αντίθετα;πρέπει να παρέμβει σε ένα από αυτά ΑΛΛΟ σύστημα που λέγεται reverser ?ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω; Ευχαριστώ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
andreas
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 17:50:47 » |
|
Μπορεις να τε συνδεσεις σε Υ και να δουλευουν ομως πρεπει να τοποθετηθει το ενα εκ των 2 αναποδα οσον αφορα τη θεση της κεφαλης τους και φυσικα ειναι πολυ δυσκολο να εχεις ομοιομορφη και ιδια κινηση και στα 2 .Το αμεσως επομενο και ποιο σωστο και ασφαλες για εμενα ειναι να χρησημοποιησεις μιξη στην Τ/K αν αυτο σου το επιτρεπει το συστημα σου (υποθετω οτι δεν πετας 50αρι gas με απλη 6αρα ε??)Το επομενο ειναι να χρησημοποιησεις ενα servo reverser..exο χρησημοποιησει το αναλογο της futapa,μπορεις να ρωτησεις σε καποιο καταστημα ..
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Fly hard ...land soft!
|
|
|
mead5666
Aeromodeller Full Member

Αποσυνδεδεμένος
ΜΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 19:43:28 » |
|
Έχω spectrum dx7..δεν γίνεται να βάλω το servo ανάποδα γτ θα είναι η ντιζα μικρή..οπότε μόνο το reverser είναι λύση... Που μπορώ να το βρω ξέρει κανείς;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
asterixx25
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 20:48:00 » |
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 22:17:13 » |
|
γιατι πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα καναλι και οχι 2???
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
mead5666
Aeromodeller Full Member

Αποσυνδεδεμένος
ΜΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 23:13:13 » |
|
Γιατί θέλω στο ένα να βάλω ignition cut off επειδή η spectrum δεν έχει throttle cut κ στο ΑΛΛΟ σύστημα smoke
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 23:15:43 » |
|
Αν το συστημα ΤΚ που εχεις δεν υποστηριζει dual elevator mix, τοτε θα σου προτεινα το equaliser της Smart Fly η το Match Box της JR.
Σε ενα αεροπλανο αυτου του μεγεθους καλο ειναι να υπαρχει ακριβεια και φυσικα μηδενικη διαφορικη κινηση αναμεσα στα δυο elevator.
Νικος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
mead5666
Aeromodeller Full Member

Αποσυνδεδεμένος
ΜΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 23:18:04 » |
|
Nicolas μπορείς δώσε linkγια αυτά να τα δω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
mead5666
Aeromodeller Full Member

Αποσυνδεδεμένος
ΜΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 23:18:41 » |
|
Nicolas αν μπορείς δώσε linkγια αυτά να τα δω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 23:26:53 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Wind
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 23 Μαΐ 2010, 23:34:37 » |
|
Καλησπερα ... να μπω και εγω λιγο στη συζητηση? Πιο μοντελο ειναι ? Τα πηδαλια πισω ειναι αποσπωμενα ?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα εκνευριζουν εμας που τα ξερουμε ! ( αχ και να ημουν mod αχ..)
|
|
|
jjkor
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 00:05:35 » |
|
Καλησπερα, Αν χρησιμοποιείς digital servo μπορείς να βρεις κάποιον που να εχει servo programer και να σου γυρίσει την κίνηση στο ενα servo. Ειναι μια πολυ απλη διαδικασια αpκει να εχεις programer. Μετά τα συνδεεις κανονικά στο Υ 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Χρηστος Βαγενας (vchris)
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 00:08:28 » |
|
Αν το συστημα ΤΚ που εχεις δεν υποστηριζει dual elevator mix, τοτε θα σου προτεινα το equaliser της Smart Fly η το Match Box της JR.
Σε ενα αεροπλανο αυτου του μεγεθους καλο ειναι να υπαρχει ακριβεια και φυσικα μηδενικη διαφορικη κινηση αναμεσα στα δυο elevator.
Νικος
Νικο καλησπερα και απο μενα για να υπαρχει ακριβεια και μηδενικη διαφορικη κινηση πρεπει να υπαρχουν και τα καταλληλα σερβο ποια προτεινεις εσυ? για τα ds 610 που χρησιμοποιουν ως συνηθως στα ε/π τι λες? (μου εχουν περισεψει απο ενα ε/π και μιας και απογοητευθηκα απο τα hitec 5645 ειπα να τα αλλαξω)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 24 Μαΐ 2010, 00:52:57 » |
|
Γεια σου φιλε μου,
Το ds 610 δεν το γνωριζω. Σε τι μεγεθος αεροπλανου αναφερεσαι αληθεια?
Απο HiTec τα μονα που εχω χρησιμοποιησει ειναι τα 5955ΤG, για τα 5945/25 εχω ακουσει καλα λογια, τη σειρα 56 και συγκεκριμενα το 5625 το χρησιμοποιω στο γκαζι στα 100cc χωρις κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.
Στο 50cc ειχα βαλει στα elevator 2 x JR DS 8511 (18Kg) (ιδιο με το 8611). Στο Sebart Sukhoi 140 2 x JR DS 8411 (11Kg) (elevator) Στο 100cc χρησιμοποιω SAVOX 1256TG (20Kg) (elevator)
Απο τα παραπανω servo, το SAVOX με εχει αφησει περισσοτερο ικανοποιημενο απο το JR γιατι δεν εχει τζογους και κεντραρει με αρκετα μεγαλη ακριβεια. Τo JR εχει τζογους, αλλα προσωπικα το θεωρω απο τα καλυτερα απο αποψη ποτενσιομετρων, ποιοτητας υλικων κτλ.
Στα Pattern/F3A θεωρω οτι τα JR με πλαστικο γραναζι δουλευουν παραπανω απο ικανοποιητικα (8411SA, 9411SA, 3421SA), αλλα τα Futaba καθως και τα SAVOX πλεον ειναι απ΄οτι λενε εξισου καλα, εξαρταται παντα απο τα χρηματα που διαθετεις.
Σε γενικες γραμμες τα καινουργια servo ειναι καλα, προσωπικα απο τα servo που εχω χρηισμοποιησει τον τελευταιο καιρο δεν υπαρχει καποιο που να εχει παρουσιασει καποια δυσλειτουργια κτλ. Το μονο εντονο προβλημα που εχω δει τελευταια ειναι στα High Voltage της HITec που εχει ενας φιλος και δεν κεντραρουν με τιποτα.
Φιλικα, Νικος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|