Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 19:52:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 19:52:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 49
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ?  (Αναγνώστηκε 4282 φορές)
    XASOMERH
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

FUNTANA S 90

« στις: Δευτέρα, 25 Δεκ 2006, 12:38:59 »

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΗΟΒΒΥ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ CHESSNA 3 ΚΑΝΑΛΟ ΤΗΣ ROBBE ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΖΙΚΟΚΙΝΗΤΟ SPIRIT 3D TΗΣ TΤ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ .
    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΛΟΓΩ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ΚΑΝΑΛΟ ΤΑ ΕΞΗΣ
    1. ΚΡΥΣΤΑΛΟΣ ΣΤΗΝ 3ΚΑΝΑΛΗ Τ/Κ FMT FM 40 MHZ ( 40.695MHZ )
    2. 2 SERVO THΣ ROBBE ( ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ )
    3. 1 ΔΕΚΤΗ RΟΒΒΕ 40 RX 600 5KANALO ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ
    4. 1 SPEED COTROL ROBBE AIRCONTROL 6...10 CELLS 30 Α
    5. ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ α. ΚΑΝ ΝΙ-ΜΗ 7.2V 6XAAA 650MAH
                           β. RUBER KON.LTD NIMH 2/3A 1100MAH 6V
                           Γ. ΠΑΛΑΙΕΣ  ROBBE PANASONIC NC - ACCU 7P 1500 SCR 8,4V 1500MAH LADEN / CHARGE : MAX 3,5A
    6. ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ POWER PEAK ROBBE 400 ΙΝPUT 11 - 15 V OUTPUT 4 -7 CELLS
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 25 Δεκ 2006, 12:44:05 από XASOMERH » Καταγράφηκε

FUNTANA S90 THE BEST
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 25 Δεκ 2006, 20:45:33 »

XASOMERH
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟΠΤΗΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΔΡΟ ΚΑΙ RUDDER ELEVATOR ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΩΣΤΑ..??ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΤΗΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΙΑΞΕΙΣ...ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΙΑΞΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ  ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟ...
    ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΡΑΚΗΣ Γ.
    Καταγράφηκε

GG 707
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 25 Δεκ 2006, 21:10:18 »

Επειδη ειμαι και εγω σε μια τετοια φαση,σκεφτομουν να φτιαξω ενα μοτοανεμοπτερο με ενα 400αρι μοτερ και αναδιπλουμενη ελικα Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Μικρο...Για να μην αλλαξω σερβο Wink WinkΑν φορτισεις ολες τις μπαταριες πετας πολυ ωρα με "καλο" αερα Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    XASOMERH
    Aeromodeller
    *

FUNTANA S 90

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 26 Δεκ 2006, 11:10:47 »

XASOMERH
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟΠΤΗΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΔΡΟ ΚΑΙ RUDDER ELEVATOR ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΩΣΤΑ..?

Επειδη ειμαι και εγω σε μια τετοια φαση,σκεφτομουν να φτιαξω ενα μοτοανεμοπτερο με ενα 400αρι μοτερ και αναδιπλουμενη ελικα Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Μικρο...Για να μην αλλαξω σερβο Wink WinkΑν φορτισεις ολες τις μπαταριες πετας πολυ ωρα με "καλο" αερα Thumbs up Thumbs up

Κατι τετοιο λεω και εγω σε ηλεκτρικο με φαρδυ φτερο και τα Servo μου ειναι κανονικου μεγεθους οποτε σε κατασκευη κανονικου μεγεθους plane το ερωτημα ειναι αυτα που εχω με καλυπτουν η ειναι ασχετα το ενα με το αλλο?
    Η αλλη σκεψη μου ειναι ( αν κανουν βεβαια αυτα που εχω ) να φτιαξω ενα slow fl με το μικρο μοτερακι αλλα αντι για servo να φτιαξω κινηση με πηνια ( το ειδα στο σεφ που πεταγα απο εναν κυριο που ειχε φτιαξει ενα , ακουστε ακουστε 16 γρ συνολικου βαρους μειναμε ολοι εκπληκτοι απο αυτο που βλεπαμε μπαταρια σαν ρολογιου μοτερ σαν αυτο που λεω απο ουριεου μικρου ελικοπτερου και τα κινητα μεροι κινουνταν με πηνια , μαγνητη δηλαδη με περιελιξση τρυπα στην μεση και απιστευτη κινηση και οχι on/off. καταπληκτικο καταπληκτικο . στο πεταγμα απιστευτα σταθερο και αργο φτερο απο λεπτη μπαλσα ( σκελετος ) και ντιμενο με ζελατινα τροφων . κατι τετοιο να το πετασ οταν εχει αερα και στo wc σου που λεει ο λογος.
    Καταγράφηκε

FUNTANA S90 THE BEST
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 26 Δεκ 2006, 12:03:26 »

Υπαρχουν 2 ακομη επιλογες
    estarter ή lianda ,  ενα υψηλοπτερυγο , τρομερα ελαφρυ,δυνατο  και σταθερο , με δυνατοτητες ακροβατικων, που εχω κατασκευασει εγω και θα βγει στην παραγωγη απο την maveric, φανταζομαι τελος Ιανουαριου.Ισως το ειδατε να πεταει την προηγουμενη Κυριακη στο μοντελοδρομιο του κ.Ντουνη , σε δοκιμαστικη (απο την maveric) πτηση.
    Με lipo μπαταρια 3 στοιχειων , και το απλο μοτερ της gws το 350 , το μοντελο μεταμορφωνεται σε ενα ταχυτατο ακροβατικο μοντελο ( τυπου  big stick περιπου πτητικα) , που θελει μονο 3 μετρα για να απογειωθει , και με 800mAh πεταει περιπου τα 18-20 λεπτα
    Καταγράφηκε
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 26 Δεκ 2006, 12:27:38 »

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΙΑΞΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ ΤΩΝ 16 ΓΑΜΑΡΙΩΝ ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΣΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ.ΒΕΒΕΑ ΑΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ....ΑΛΛΑΞΑΝΑ ΤΟΝΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ...

ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΡΑΚΗΣ Γ.
    Καταγράφηκε

GG 707
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 26 Δεκ 2006, 12:44:36 »

Σέρβο με πήνια πού θα βρώ?
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 26 Δεκ 2006, 12:47:13 »

Υπαρχουν 2 ακομη επιλογες
    estarter ή lianda ,  ενα υψηλοπτερυγο , τρομερα ελαφρυ,δυνατο  και σταθερο , με δυνατοτητες ακροβατικων, που εχω κατασκευασει εγω και θα βγει στην παραγωγη απο την maveric, φανταζομαι τελος Ιανουαριου.Ισως το ειδατε να πεταει την προηγουμενη Κυριακη στο μοντελοδρομιο του κ.Ντουνη , σε δοκιμαστικη (απο την maveric) πτηση.
    Με lipo μπαταρια 3 στοιχειων , και το απλο μοτερ της gws το 350 , το μοντελο μεταμορφωνεται σε ενα ταχυτατο ακροβατικο μοντελο ( τυπου  big stick περιπου πτητικα) , που θελει μονο 3 μετρα για να απογειωθει , και με 800mAh πεταει περιπου τα 18-20 λεπτα

To ειδα και μου αρεσε αλλα με ενα Brussless σχεδον ιδιας υσχιος με το 350 δεν θα ηταν ποιο ελαφρη?

Ρωταω γιατι ποιο ελαφρη ιδια ισχυ μεγαλιτερο efiency σα μοτερ το brussless ολα αυτα μας κανουν ποιο δυνατο ποιο γρηγορο μοντελο και με μεγαλιτερη αυτονομια Cheesy ή κανω λαθος ?

Τι κοστος αναμενετε να εχει ?
    Σαν σχετο αεροπλανο θα βγει ωστε να κανω τα πειραματα μου Cheesy ?

Ευχαριστω
    Καταγράφηκε

XASOMERH
    Aeromodeller
    *

FUNTANA S 90

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 26 Δεκ 2006, 19:27:50 »

Δεν πιστευω να τ απουλανε το παιδι τα ειχε φτιαξει μονος του και σου ειπα περιπου πωσ το θεμα ειναι να μαθουμε ακριβως πως πιστευω αξιζει τον κοπο και απο θεμα βαρους και απο θεμα αυτοδιμιουργιας Wink
    Καταγράφηκε

FUNTANA S90 THE BEST
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 26 Δεκ 2006, 21:45:19 »

Δεν πιστευω να τ απουλανε το παιδι τα ειχε φτιαξει μονος του και σου ειπα περιπου πωσ το θεμα ειναι να μαθουμε ακριβως πως πιστευω αξιζει τον κοπο και απο θεμα βαρους και απο θεμα αυτοδιμιουργιας Wink
    _______________SERVO με πηνια ειχαν καποια μοντελα τοu jumpo , σε προσιτη τιμη, αν σκεφτεις οτι θα βγαλεις και σκελη προσγειωσεις, τροχους, και καποιο μοτερ (της πλακας) , ντιζες κλπ.......

ΟΣΟ για το εκπαιδευτικο, δε γνωριζω ακομη το κοστος του , ομως νομιζω οτι θα ειναι σε ανταγωνιστικη τιμη και ποιοτικα σαφως ανωτερο των αντιστοιχων του.....Αν σε ενδιαφερει τοσο πολυ , στειλε PM...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Slowflyers & Parkflyers - Indoor & Microlight  |  Foamies (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ?
    Μεταπήδηση σε: