Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.423 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 15:24:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 15:24:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 14:36]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:23]

από DIGI
    [Σήμερα στις 10:30]

από UH-1H
    [Σήμερα στις 09:02]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309423
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 104
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 55
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για Eagle Tree Extension Cable  (Αναγνώστηκε 2104 φορές)
    Dionisisf
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 7 Μαΐ 2010, 08:32:41 »

Μόλις μου ήρθε ένα Eagle tree e Logger V3 απο ebay και κοιτάω να δω που θα το τοποθετήσω στο ελικόπτερό μου (Sceadu .50).
    Το ποιο πιθανό σημείο είναι μέσα στο battery tray μια και είναι ανεκμετάλευτο αυτήν την στιγμή ενώ αποτελλεί και ένα καλό σημείο για να φεύγουν από εκεί οι διάφοροι σένσορες για να μετράνε πχ θερμότητα κινητήρα κλπ.

Μαζί στο πακέτο έχω και το micro panel το οποίο όμως δεν θέλω να τοποθετήσω μόνιμα στο ελικόπτερο για να αποφύγω τυχόν φθορά του.
    Οπότε αυτό που σκέφτομαι είναι να το συνδέω όταν χρειάζεται για να βλέπω τις μετρήσεις.

Με δεδομένο όμως ότι το logger θα είναι μέσα στο tray δεν είναι καθόλου εύκολη η σύνδεση και αποσύνδεση του panel κάθε φορά. Υπάρχει φυσικά extension cable το οποίο όμως μετά από αναζήτηση που έκανα μπορώ να παραγγείλω μόνο από Αμερική.
    Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη και την βοήθεια σας για το αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ή κάποιος τρόπος να φτιάξω κάτι αντίστοιχο.
    Όπως θα δείτε στην παρακάτω φώτο είναι διαφορετικό από τις κλασσικές προεκτάσεις servos μια και έχει 4 καλώδια αντί για 3 και διαφορετικό βύσμα.

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ίσως κάτι τέτοιο ή δεν έχει καμία σχέση (Photo 2)Huh
    To θηληκό θα συνδεθεί στον logger και στο αρσενικό θα συνδέεται το micro panel.

Το logger δεν έχει υποδοχές όπως ένας receiver ώστε να ειναι αυστηρά περιορισμένος ο χώρος (Photo 3)

Κάθε γνώμη ή συμβουλή πολύτιμη.

Ευχαριστώ

* ET_Extension.jpg (17.65 KB, 700x342 - εμφανίστηκε 377 φορές.)

* adapter.JPG (23.14 KB, 800x325 - εμφανίστηκε 351 φορές.)

* eLogger.gif (25.73 KB, 400x160 - εμφανίστηκε 350 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 7 Μαΐ 2010, 11:25:13 από Dionisisf » Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 7 Μαΐ 2010, 12:53:25 »

Φίλε Dionisisf,
    το extension της φότο 2 δεν κάνει. Μπορείς να βρείς τα υλικά για να φτιάξεις το δικό σου σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά είδη. Το αρσενικό το βρίσκεις πολύ εύκολα (σε σειρά 8 και σπάς και κρατάς όσο pins θέλεις). Το θηλυκό είναι δυσκολότερο, υπάρχουν όμως τέτοια σε μέσα σε υπολογιστές. Αν έχεις κανένα παλιό για πέταμα άνοιξε το κουτί και κοίτα τα καλώδια που μπριζώνουν στη motherboard.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 8 Μαΐ 2010, 14:08:35 »

Κάτι τέτοια καλωδιάκια και προεκτάσεις είχα φτιάξει για ένα σύστημα με φωτάκια από βύσματα μέσα σε μητρικές υπολογιστών.τα καλωδιάκια είναι ίδια,η μια άκρη πανομοιότηπη με αυτή που έχουν τα usb και η άλλη άκρη είναι αντίστοιχα με τα πινακια που έχει πάνω η μητρική..αν βρεις καμιά παλιά,αν οχι,μπορώ να σου φτιάξω ένα να δοκιμάσεις.. Thumbs up
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    Dionisisf
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 8 Μαΐ 2010, 14:17:36 »

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και την βοήθεια σας.
    Τελικά πήγα σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και βρήκα καλώσια και βυσματάκια οπότε έφτιαξα ένα μόνος μου με λίγο ζόρι λόγω τις λεπτοδουλειάς που απαιτείται μια και δεν έχω μεγάλη πείρα με κολλήσεις.
    Δεν είναι και η πιο σταθερή κατασκευή στον κόσμο άλλα  κάνει την δουλειά της.

Επίσης έφτιαξα όλα τα βύσματα για την σύνδεση του logger με μπαταρία και receiver και σήμερα θα το συνδέσω και θα το ρυθμίσω οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα κάνω την πρώτη δοκιμή αύριο
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 8 Μαΐ 2010, 14:22:01 »

Α και εγώ σου εβγαλα μια φωτό να το δεις.. Thumbs up

* IMAGE_126.jpg (86.22 KB, 600x347 - εμφανίστηκε 299 φορές.)
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    VictorFoxtrot
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 9 Μαΐ 2010, 14:47:38 »

Περιμένουμε εναγωνίως το αποτέλεσμα....
    Καταγράφηκε
    Dionisisf
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 14 Ιουλ 2010, 16:57:00 »

Με πολύ αργά βήματα λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας το τελευταίο διάστημα έχω πλέον ολοκληρώσει την εγκατάσταση του logger. Αυτήν την στιγμή χρησιμοποιοώ τους ακόλουθους σένσορες:

- Temp Sensor: Μετράει την θερμοκρασία της μηχανής
    - Gas Servo monitor: Καταγράφει της θέση του servo του γκαζιού κατά την πτήση
    - RPM Sensor: Για αυτό χρειάστηκα τον περισσότερο χρόνο μια και αντί των δύο sensors που δίνει η Eagle Tree, επέλεξα τελικά αυτόν της Spektrum που χρησιμοποιείται κανονικά με τον AR7100-R με κάποιες μικρές αλλαγές στην καλωδίωση (http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPM6823). Ο λόγος ήταν η πολύ πιο εύκολη εγκατάσταση σε σχέση με αυτούς της Eagle Tree
    -Spektrum Monitor: Καταγράφει την συμπεριφορά του δέκτη
    - Επίσης μια και ο logger έχει συνδεθεί σε σειρά ανάμεσα στην μπαραρία και τον δέκτη καταγράφει χωρίς να χρειάζεται σένσορας A,W,V και κυριώς ΜaH που με ενδιαφέρουν περισσότερο λόγω του ότι έχω Α123 μπαταρία.

Για να πω την αλήθεια έχω προλάβει να το δοκιμάσω περισσότερο σε live mode του logger (bench testing) παρά σε συνθήκες πραγματικής πτήσης. Όλα φαίνονται να λειτουργούν μια χαρά.

Όταν έχω δεδομένα από πραγματική πτήση θα φρονίσω ώστε να ανεβάσω τα graphs εδώ.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Βοήθεια για Eagle Tree Extension Cable
    Μεταπήδηση σε: