Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.880 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 22:05:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 22:05:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:25]

από AlexandAir
    [Σήμερα στις 15:01]

από Nikolas K
    [Σήμερα στις 10:21]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309880
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 43
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Στεγανοποίηση Fuel tank nipple - βοσκός. Header tank ή fuel magnet?  (Αναγνώστηκε 5474 φορές)
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 10:18:12 »

Αλήθεια υπάρχει κάτι που να κάνει αυτή τη δουλειά? Το ένα μου τεπόζιτο χάνει πίεση από το λαστιχάκι που στεγανοποιεί πάνω στο ίδιο το τεπόζιτο.Αυτό που έχω μαρκάρει με κόκκινο στην παρακάτω φωτό.Είχα βάλει κόκκινη σιλικόνη-φλατζόκολα και δούλεψε άξογα για κανένα 6μηνο αλλά το νιτρο την "έφαγε" υπάρχει κάτι που θα αντέχει?ή να πάρω αυτό
    http://www.fast-lad.co.uk/store/jrh70106_vibe_fuel_tank_accessories-p-2761.html
    που έχει και παξιμαδάκι και θα σφίγγει? δεν ξέρω όμως αν ταιριάζει στο τεπόζιτο μου..ραπτορα-elyq..

Και κάτι άλλο για τον βοσκό,αλλάζοντας το βοσκό,με το μηκος που είχε και λέει και το μανουαλ και με σωστό-λεπτό σωληνάκι, παρατήρησα που πάει το "βαρυδάκι" σε διάφορες φάσεις την πτήσης.σε κανονική Hover ή σε inverted,δουλεύει σωστά,σε κάθετη θέση με την μύτη του ελικοπτέρου πάνω πάει καλά. αλλά όταν πάει η μύτη κάτω,ο βοσκός φαίνεται να είναι μακρύς και σκαλώνει στα τοιχωματα σχεδον στην μέση του τεποζιτου.Αυτό λογικά το έκανε από την αρχή αλλά μέχρι τώρα είχα header tank και δεν το είχα παρατηρήσει, αλλά τώρα το έβγαλα και το παρατήρησα..λογικά είναι λόγο σχεδίασης του τεπόζιτου(είναι της φωτογραφίας)σαν του ραπτορα.
    Αρα ρωτάω,να ξαναβάλω header ή να πάω σε fuel magnet?το θέμα είναι πολυ-συζητημένο το ξέρω,αλλά τώρα είδα με τα μάτια μου πως συμπεριφέρεται ο βοσκός..

* HN608300.jpg (7.51 KB, 250x250 - εμφανίστηκε 453 φορές.)

* EQ036300.gif (61.18 KB, 500x500 - εμφανίστηκε 456 φορές.)
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 10:25:47 »

Το Header ηταν η παλια λυση πλεον μονο Fuel Magnet...
    Eπισης για την στεγανοποιηση λιγη σιλικονη θα εισαι οκ...!αλλα αν  θες να το βγαλεις???
    εισαι σιγουρος οτι χανει? εμενα που εχανε εχανε και καυσιμο για αυτο σε ρωαταω... λιγο δυσκολο να μην τρεχει καυσιμο αλλα να χανεις αερα...!
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 10:34:02 »

Ναι το ξέρω για το header και μετά από λίγη μελέτη το έβγαλα και μάλιστα διάβασα οτί για μικρά ελικόπτερα-όχι 90αρια- δουλεύει και χωρίς fuel magnet.Αλλά όταν είδα πως κουνιέται το βαρυδάκι, τρόμαξα..Σιλικόνη κόκκινη εννοείς υψιλής θερμοκρασίας σαν αυτή?
    http://www.bison.net/US/en/view.do?UID=3e0ebb0fc6df32f2401625c
    Τέτοια είχα και βγαίνει σχετικά εύκολα,άρα ξαναβάζω.Το ξέρω οτί χάνει αέρα γιατί έχω ys που πρεσάρει το τεπόζιτο και δεν πρέπει να χάνει πίεση..
    Thanks..
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 08:50:59 »

Αγαπητοί φίλοι, μια προσωπική εμπειρία που είχα μόλις εχθές, αλλά ευτυχώς με αίσιο τέλος...
    Εδώ και αρκετά ντεπόζιτα, χρησιμοποιώ και εγώ το Fuel Magnet.  Σάν gatgetάκι είναι καλό, αλλά δυστυχώς θέλει και προσοχή, άσχετα με το λένε γενικώς. 

Βέβαια ποτέ δεν άφηνα το ντεπόζιτο να στραγγίσει στον αέρα, για τον φόβο των Ιουδαίων που λένε. 
    Εχθές στην πτήση, χωρίς να ξέρω πόσο καύσιμο έχω ακόμα μέσα, έκανα παρατεταμένο invert "φούνελ" με την μούρη κάτω.

Κάποια στιγμή ακούω ένα ψιλό μπέρδεμα, και το ελικόπτερο σβήνει.....  Ευτυχώς για άλλη μια φορά το σώσαμε..

Οταν πήγα να το πάρω, είδα ότι έχει σχεδόν ακόμα περίπου ένα δάχτυλο καύσιμο... Cheesy Cheesy Cheesy  Θεωρητικά με ότι ακούγεται και λέγεται για το Fuel Magnet, δεν θα επρεπε να σβήσει...   Ετσι λοιπόν ξαναγύρισα στην "παλιά" λύση, και αφήνω το εν' λόγω gatgetάκι για τους 3dάδες....    Εγώ πετάω μόνο scale..   Aντε γειά.... Tongue
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 09:11:47 »

Εγώ για να μην έχω τέτοιου είδους προβλήματα έβαλα αυτό και όπως και να είναι το ντεπόζιτο το καύσιμο θα το βρει! Thumbs up
    http://www.world-of-heli.de/en/ks-tuning/kinkless-fuel-tank-pickup-tubing-set-kurz.html
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 09:27:28 »

Αγαπητοί φίλοι, μια προσωπική εμπειρία που είχα μόλις εχθές, αλλά ευτυχώς με αίσιο τέλος...
    Εδώ και αρκετά ντεπόζιτα, χρησιμοποιώ και εγώ το Fuel Magnet.  Σάν gatgetάκι είναι καλό, αλλά δυστυχώς θέλει και προσοχή, άσχετα με το λένε γενικώς. 

Βέβαια ποτέ δεν άφηνα το ντεπόζιτο να στραγγίσει στον αέρα, για τον φόβο των Ιουδαίων που λένε. 
    Εχθές στην πτήση, χωρίς να ξέρω πόσο καύσιμο έχω ακόμα μέσα, έκανα παρατεταμένο invert "φούνελ" με την μούρη κάτω.

Κάποια στιγμή ακούω ένα ψιλό μπέρδεμα, και το ελικόπτερο σβήνει.....  Ευτυχώς για άλλη μια φορά το σώσαμε..

Οταν πήγα να το πάρω, είδα ότι έχει σχεδόν ακόμα περίπου ένα δάχτυλο καύσιμο... Cheesy Cheesy Cheesy  Θεωρητικά με ότι ακούγεται και λέγεται για το Fuel Magnet, δεν θα επρεπε να σβήσει...   Ετσι λοιπόν ξαναγύρισα στην "παλιά" λύση, και αφήνω το εν' λόγω gatgetάκι για τους 3dάδες....    Εγώ πετάω μόνο scale..   Aντε γειά.... Tongue

Εμενα παλι το ρουφηξε μεχρι τελος σε κατι δοκιμαστικα που εκανα...
    Πρωτον τι σιλικονη εχεις? και δευτερον μια καλη πατεντα για να λειτουργησει σωστα ειναι αν βαλεις καμια ροδελα η κατι τετοιο για να εχει λιγο παραπανω βαρος...!

Αν η σιλικονη δεν φτανει σε ολα τα σημεια τοτε δεν προκειται να στο ρουφουσε ολο με τπτ..!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 09:37:34 »

Mάλλον κάνουμε διαφορετικά δοκιμαστικά..

Αν η σιλικονη δεν φτανει σε ολα τα σημεια τοτε δεν προκειται να στο ρουφουσε ολο με τπτ..!

Για πές μου, ποιά είναι αυτή η σιλικόνη που φτάνει σε όλα τα σημεία.. idiot2
    Καταγράφηκε

cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 09:45:20 »

Και συμπληρώνω....για το tank του τυριού
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 09:54:00 »

Mάλλον κάνουμε διαφορετικά δοκιμαστικά..

Η μια εινια η kinkless ποθ πρωτεινε ο itf68 οτι καλυτερο και η αλλη ειναι η Hayes
    http://www.readyheli.com/HAYQ0249-Hayes-clunk-Line-4_p_33432.html

Αν δεν εφτανε ολο το τανκ τοτε πολυ λογικο...  Βγηκε απο το καυσιμο εφαγε οτι ειχε αποθηκευσει και εσβησε..
    ΓΙα να δεις αν λειτουργει κανε και αυτο να σε πεισει αδιασε το τανκ και γεμισα σιγα σιγα  ελαχιστο καυσιμο ισα ισα να γεμισει το αφρολεξ.. μετα βαλε μπρος και δες οτι χωρις καθολου καυσιμο λειτουργει μερικα δευτερολεπτα και αδειαζει το σφουγγαρακι...!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 10:09:17 »

Αν δεν εφτανε ολο το τανκ τοτε πολυ λογικο...  Βγηκε απο το καυσιμο εφαγε οτι ειχε αποθηκευσει και εσβησε..
    ΓΙα να δεις αν λειτουργει κανε και αυτο να σε πεισει αδιασε το τανκ και γεμισα σιγα σιγα  ελαχιστο καυσιμο ισα ισα να γεμισει το αφρολεξ.. μετα βαλε μπρος και δες οτι χωρις καθολου καυσιμο λειτουργει μερικα δευτερολεπτα και αδειαζει το σφουγγαρακι...!

Δέν διαφωνώ με αυτό που λές.  Αλλά με 2000 και κάτι στροφές, τα μερικά δευτερόλεπτα νομίζω ότι δεν ισχύουν..... την στιγμή πού λόγο θέσης του ελικοπτέρου, δεν προλαβαίνει να κάνει "αναγόμωση"..

Που θα βρω λοιπόν αυτό το σωληνάκι Ελλάδα;
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 10:30:31 »

Δέν διαφωνώ με αυτό που λές.  Αλλά με 2000 και κάτι στροφές, τα μερικά δευτερόλεπτα νομίζω ότι δεν ισχύουν..... την στιγμή πού λόγο θέσης του ελικοπτέρου, δεν προλαβαίνει να κάνει "αναγόμωση"..

Που θα βρω λοιπόν αυτό το σωληνάκι Ελλάδα;

Πουθενα δυστυχως...SadSadSad
    Kαι εγω θελω να παρραγγειλω...!
    Δεν το λεω για τα μερικα δευτερολεπτα αλλα το λεω για να δεις οτι λειτουργει οποτε αν εχει προσβασει σε καυσιμο εστω και λιγο τοτε του ρουφαει εως το τελος..!
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 10:54:42 »

Ετσι λοιπόν ξαναγύρισα στην "παλιά" λύση, και αφήνω το εν' λόγω gatgetάκι για τους 3dάδες....    Εγώ πετάω μόνο scale..   Aντε γειά.... Tongue

Ε, τι ! Η απλότητα για χάρη της λειτουργικότητας. Περιττά πράγματα.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 16:18:49 »

Στα ντεπόζιτα καυσίμων της thunder tiger  το σωληνάκι σιλικόνης πηγαίνει παντού . Στις κάθετες μανούβρες  πηγαίνει μέσα στην προεξοχή  που έχει το ντεπόζιτο στο μπροστινό μέρος.
    Με σωστό μήκος σιλικόνης-βοσκού  ρουφάει και την τελευταία σταγόνα .

Στεγανοποίηση κάνω ,όποτε χρειαστεί με θερμοσιλικόνη.

* 20088223404.3263-300cc_250.jpg (3.11 KB, 250x250 - εμφανίστηκε 279 φορές.)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 17:29:47 »

Στα ντεπόζιτα καυσίμων της thunder tiger  το σωληνάκι σιλικόνης πηγαίνει παντού .
    Με σωστό μήκος σιλικόνης-βοσκού  ρουφάει και την τελευταία σταγόνα .

Αναφέρεσαι στο σωληνάκι που έχει ποσταριστεί πιο πάνω, η σε κοινό σωληνάκι που πουλάνε στα μοντελομάγαζα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 16 Ιουν 2010, 17:34:45 »

Γιάννη
    Αναφέρομαι στο σωληνάκι που έχει μέσα το ντεπόζιτο  , οταν το αγοράζεις .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Στεγανοποίηση Fuel tank nipple - βοσκός. Header tank ή fuel magnet?
    Μεταπήδηση σε: