Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.418 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 08:00:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 08:00:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:24]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309418
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 99
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ένας park flyer στα όρια νευρικής κρίσης,  (Αναγνώστηκε 5408 φορές)
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 08:35:06 »

Γεια σας φίλοι,
    θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί σκέφτομαι να κάνω μία ακραία κίνηση.

Σκέφτομαι να κόψω το κάπινσμα και με τα χρήματα που θα εξοικόνομήσω σε ένα χρόνο, να αγοράσω το νέο hirobo srb quark SG.
    Το να κόψω το κάπινσμα φυσικά και είναι καλή κίνηση. Η αγορά όμως ένός τόσο ακριβού ελικοπτέρου (περί τα 700 € για ένα 200άρι) αναρωτιέμαι μήπως υποδηλώνει ότομο που δεν στέκει καλά στα λογικά του.
       Όμως πιστέυω ότι είμαι εκ πεπιθήσεως αυτό που ονομάζουμε park flyer. Αν μπορούσα να διαλέξω και είχα την άνεση χρόνου και χρημάτων και τη δυνατότητα του Αίολου να ορίζω τον άνεμο, στην τέλεια μοντελιστική μου εβδομάδα, θα προτιμούσα να πετάω ένα 200ράκι με άπνοια παρά από ένα οποιοδήποτε μεγάλο θερμικό ή ηλεκτρικό.
      Υπάρχουν και άλλοι με τέτοιες προτιμήσεις? Ποιά είναι η γνώμη σας?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 11:43:28 »

Το τσιγάρο καλά θα κάνεις να το κόψεις....   Αλλά 700 ευρώ για την κουτσουλιά..... uglystupid2  εσύ πως το βλέπεις..
    Πιστεύω (απο τα γραφόμενά σου κατά καιρούς), ότι "κάτι" δεν σου βγαίνει με τα χέλις, και προσπαθείς να πιαστείς όπως όπως απο οπουδήποτε.....

Χαλάρωσε κάνοντας ένα τσιγάρο (πρίν το κόψεις), και επανά- μελέτησε τις κινήσεις σου. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

ΠΕΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ...ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ ΚΑΙ ΠΕΤΩ!

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 11:46:10 »

μιά χαρά είσαι....δέν έχεις τίποτα.....κι εγώ το κάπνησμα έκοψα όταν πήρα το lama πρίν δυο χρόνια και τώρα με τα χρήματα απο τα τσιγάρα και λίγα ακόμα πήρα το θερμικό....την καλύτερη δουλειά θα κάνεις Thumbs up Thumbs up Thumbs up :thumbs up
    Καταγράφηκε

Futaba 16sz & Spektrum DX7se
    T-rex 500 Black hawk
    Sab goblin 570 (yellow-red) + xnova 4025-560kv (24T motor pulley) + cc ice2 120hv + kst x20 2208 & 1035 (8,4 volt) + microbeast plus hd + gens ace 3300mah 45c x 2.  12s
    Revolectrix gt1200 + Icharger 106b
    Kipor 1000
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 12:26:50 »

και λιγα απλα μαθηματικα του δημοτικου....
    με την γυναικα μου μαζι θελουμε ημερησιως 9,5 ευρω για τσιγαρα..ήτοι..
    30 ημερες του μηνα επι 9,5 ευρω = 285 ευρω τον μηνα...
    285 ευρω ανα μηνα επι 12 μηνες τον χρονο = 3420 ευρω ετησια εξοδα για τσιγαρα... idiot2 idiot2 idiot2
    συνεπως...τρια ελικοπτερα 50αρια τον χρονο πληρως εξοπλισμενα και ενα 450αρι για παντου....
    ή δυο giant αεροπλανα ετησιως πληρως εξοπλισμενα....
    ή τιποτε απο ολα αυτα και σε 20 χρονια 64800 ευρω εφ απαξ συνταξη... Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy
    οπως καταλαβαινεις φιλε skynet εχεις πολλεεεεεεες  επιλογες.... Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 12:37:06 »

Καταρχήν μια χαρά είσαι,όντως δεν έχει τπτ Wink και καλά θα κάνεις να κόψεις το τσιγάρο για διάφορους λόγους, βάλε που θα πάει και 5 ευρώ το πακέτο!!!(εγώ προσπαθώ να κόψω την βενζίνη..με 1.60 το λιτρο!!!!αλλά 10χλμ με τα ποδια καθημερινά για την δουλειά είναι κουραστικά) ..Anyway,off topic, στο θέμα τώρα,όπως είπε και ο vtr,μήπως είναι πολλά τα λεφτά για ένα 200αρι? και το συγκεκριμένο δεν είναι "συμβατικό" εννοώ οτί θέλει μονο τα δικά του ανταλλακτικά - ακόμα και το μοτερ του ειναι μυστήριο!- το οποίο ανεβάζει το κόστος..
    Για 450αρι?-400αρι? δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά στο μέγεθος αλλά είναι στα χρήματα..και θα είναι και ευκολότερο το πιο μεγάλο.. Thumbs up
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

ΠΕΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ...ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ ΚΑΙ ΠΕΤΩ!

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 12:53:56 »

ωχ!!! 5ευρώ το πακέτο!!! Πρέπει να αγωράσω καινούριο ελικόπτερο πάλι, γιατί πολά μαζέυτηκαν στην άκρη και θα τα φάει η γυναίκα μου laugh laugh laugh laugh laugh
    βασικά αν κόψεις το κάπνησμα για να πάρεις ελικόπτερο, ότι και να πάρεις στο κέρδος θα είσαι, οπότε πάρε ότι σου αρέσει!!!! Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Futaba 16sz & Spektrum DX7se
    T-rex 500 Black hawk
    Sab goblin 570 (yellow-red) + xnova 4025-560kv (24T motor pulley) + cc ice2 120hv + kst x20 2208 & 1035 (8,4 volt) + microbeast plus hd + gens ace 3300mah 45c x 2.  12s
    Revolectrix gt1200 + Icharger 106b
    Kipor 1000
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 13:06:07 »

Αντε και σου αρεσουν τα μικρα κτλ κτλ.. Αν και εγω νομζιω οτι απλα ο φοβος σε εχει νικησει αλλα τεσπα..

Γιατι δεν περνεις το Sr που ειναι καριβως το ιδιο πραγμα απλα με το 1/3 των χρηματων??!
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 6 Μαΐ 2010, 14:22:51 »

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας.
    Και έχετε δίκιο, "κάτι" δεν μου βγαίνει με τα χέλις και πραγματικά είμαι φοβισμένος. Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω, γιατί ένα πράγμα είναι σίγουρο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΧΕΛΙΣ!!!

Με λένε Αντρέα και έχω 15 ώρες να πετάξω.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 6 Μαΐ 2010, 14:32:57 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 6 Μαΐ 2010, 14:41:18 »

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας.
    Και έχετε δίκιο, "κάτι" δεν μου βγαίνει με τα χέλις και παραγματικά είμαι φοβισμένος. Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω, γιατί ένα πράγμα είναι σίγουρο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΧΕΛΙΣ!!!

Με λένε Αντρέα και έχω 15 ώρες να πετάξω.
    φιλε Skynet όλοι περνάμε από διαφορες φάσεις.ειδικά μετά από πτώση έρχεται και κάποια απογοήτευση .είναι πολύ φυσιολογικό αυτο.το σίγουρο είναι ότι δεν τα παρατάμε και αποφεύγουμε τις άσκοπες αγορές που βλάπτουν σοβαρά το πορτοφόλι μας σε δύσκολους μάλιστα καιρούς...μην αγχώνεσαι απόλαυσε το ένα hobby είναι για να ξεφεύγουμε από τα προλήματα μας.. Thumbs up Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 6 Μαΐ 2010, 15:33:32 από LampoLiS » Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 6 Μαΐ 2010, 14:48:59 »

Φιλε Skynet, το αγχος και το φοβο τα εχουμε περασει ολοι στην αρχη με το ελικοπτερο. Θυμαμαι οταν ειχα ξεφυγει απο το hover, και αρχισα να κανω τα πρωτα μου οχταρια, εφευγα απο το σπιτι τρελαμενος να πεταξω και οταν εφτανα στο χωραφι δεν με κρατουσαν τα ποδια μου να κατεβω απο το αυτοκινητο!
    Ασε την τρεμουλα στα χερια. Φρεπε εφτιαχνα! Σιγα σιγα ομως, με πολυ προπονηση το ελικοπτερο αρχισε να πεταει μονο του. Και δεν πρεπει να το αφηνεις γιατι σε αφηνει και αυτο. Φετος που εχω πεταξει πολυ λιγο και δεν παιζω και εξομοιωτη, εχω παει παλι πισω.
    Αν ηταν ευκολο θα το πετουσαν ολοι!
    Αυτη αλωστε ειναι και η μαγεια του ελικοπτερου, πολυς κοπος αλλα το αποτελεσμα σε δικαιωνει.
    Μην τα παρατας λοιπον, και παρε ενα ελικοπτερο της ανθρωπιας. Οσο ποιο μεγαλο, τοσο ποιο σταθερο και απολαυστικο στην πτηση... Wink
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 19 Ιουν 2010, 13:20:45 »

Και η ακραία κίνηση έγινε.
    Ακολουθεί ένα video στο οποίο με τον παραδοσιακό μου πλέον τρόπο κάνω inverted hover και στο δεύτερο μερικές χαλαρές πορείες με το νέο απόκτημα!!

Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 19 Ιουν 2010, 13:54:33 »

Μεγιές φίλε, καλορίζικο !  Cheesy
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 19 Ιουν 2010, 14:25:20 »

Thumbs up   Ωραίος ο Skynet.  Thumbs up
    Καλορίζικο φίλε, κοίτα τι κάνει το κόψιμο του καπνίσματος.  Thumbs up  Grin
    Με το καλό και σε ανώτερα ε/π.  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 19 Ιουν 2010, 15:39:16 »

καλοριζικο.. φενεται πολυ σταθερο και χωρις προβληματα ουρας...!
    Ποσο πηγε το μαλι και ποση ωρα πτησης κανει?? μεχρι τι ακροβατικα μπορει να εκτελεσει?
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 19 Ιουν 2010, 16:31:03 »

πολύ ωραίο φιλε skynet. έκανες καλή επιλογή.πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλα νομίζω είναι αυτό που έψαχνες. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ένας park flyer στα όρια νευρικής κρίσης,
    Μεταπήδηση σε: