|
fotis
|
 |
« στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 14:14:32 » |
|
Καλησπερα σε ολους
Ενας μικρος τζογος στα blade holder ειναι φυσιολογικο φαινομενο? Μιλαω για 2 ελικοπτερα που εχω Τ-REX 450 και sceadu. Αυτα τα 2 ελικοπτερα δεν εχουν πεσει ποτε αλλα εχουν και τα 2 εναν μικρο τζογο στα blade holder
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
PaNt
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 14:47:37 » |
|
Καλησπερα σε ολους
Ενας μικρος τζογος στα blade holder ειναι φυσιολογικο φαινομενο? Μιλαω για 2 ελικοπτερα που εχω Τ-REX 450 και sceadu. Αυτα τα 2 ελικοπτερα δεν εχουν πεσει ποτε αλλα εχουν και τα 2 εναν μικρο τζογο στα blade holder
κανονικα λογω dampers δεν πρεπει να εχουν τζογο.... αλλα δεν ξερω τι εννοεις και τζογο.. καλα ειναι να το δειξεις σε ενα video..!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 21:56:43 » |
|
Καλησπερα σε ολους
Τζόγο εννοείς όταν κουνάς τα blades πάνω κάτω κινούνται και τα blade holder? Δηλαδή κάνουν μία μικρή κίνηση πάνω κάτω και αυτά χωρίς να κουνιέται ο άξονά τους?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fotis
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 22:14:34 » |
|
Καλησπερα σε ολους
Τζόγο εννοείς όταν κουνάς τα blades πάνω κάτω κινούνται και τα blade holder? Δηλαδή κάνουν μία μικρή κίνηση πάνω κάτω και αυτά χωρίς να κουνιέται ο άξονά τους? Ακριβως αυτο που περιγραφεις εννοω φιλε markhelis ο αξονας ακινητος μονο μια μικρη κινηση πανω κατω [/quote]
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 22:30:30 » |
|
Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι διότι δεν έχω Align αλλά κλώνους. Εγώ πάντως για να εξαλείψω αυτόν τον «τζόγο» βάζω μια επιπλέον ροδέλα πριν το thrust bearing (δηλαδή ανάμεσα στο thrust bearing και 4mm x 8mm x 3mm bearing) σε κάθε blade holder. Για να είμαστε σίγουροι ας περιμένουμε και τις απαντήσεις άλλων φίλων, για να μην σε πάρω και στο λαιμό μου φίλε fotis. Εγώ το κάνω για να εξαλείψω τον κίνδυνο ενός boom στράικ.  Υ.Γ Στο Trex 500 που έχω το μοναδικό της Align  δεν το κάνει αυτόν τον τζόγο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γκούσκος Διονύσιος
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 22:51:24 » |
|
στα blade holders δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους τζόγος. αν υπάρχει , υπεύθυνα για αυτό είναι τα ρουλεμάν. και μερικές φορές ο οριζόντιος άξονας (πάχος) συνήθως τα μέτριας ποιότητας ρουλεμάν μετά από μερικές πτήσεις βγάζουν τζόγο. τις περισσότερες φορες και επειδή και στα δυο holders υπάρχουν τα ίδια ρουλεμάν , ο τζόγος είναι ίδιος και στα δυο holder και έτσι δεν φαίνεται στην πτήση παρα μονο σε μερικές περιπτώσεις και ανάλογα τον τρόπο πτήσης. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 23:29:18 » |
|
στα blade holders δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους τζόγος. αν υπάρχει , υπεύθυνα για αυτό είναι τα ρουλεμάν. και μερικές φορές ο οριζόντιος άξονας (πάχος) συνήθως τα μέτριας ποιότητας ρουλεμάν μετά από μερικές πτήσεις βγάζουν τζόγο. τις περισσότερες φορες και επειδή και στα δυο holders υπάρχουν τα ίδια ρουλεμάν , ο τζόγος είναι ίδιος και στα δυο holder και έτσι δεν φαίνεται στην πτήση παρα μονο σε μερικές περιπτώσεις και ανάλογα τον τρόπο πτήσης.  Εγώ κάνω καλά που βάζω ροδέλες και επανέρχεται το πρόβλημα? Και πρέπει να την κάνουν τα thrust bearings.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γκούσκος Διονύσιος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 23:32:51 » |
|
αν με ροδέλα επανέρχεται στα κανονικά του ( και δεν υπάρχει κάτι αλλο....) , τότε δεν έχεις πρόβλημα με τα ρουλεμάν σου αλλα απλά είναι λίγο μακρύτερος ο άξονας... δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 23:38:06 » |
|
αν με ροδέλα επανέρχεται στα κανονικά του ( και δεν υπάρχει κάτι αλλο....) , τότε δεν έχεις πρόβλημα με τα ρουλεμάν σου αλλα απλά είναι λίγο μακρύτερος ο άξονας... δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό.  Δεν είναι θέμα μακρύτερου άξονα (διότι βάζω της Align) αλλά τζόγου από τα ρουλεμάν όπως είπες πιο πάνω και μάλλον από τα σπαστά ρουλεμάν και αυτό καλύπτουν οι ροδέλες. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γκούσκος Διονύσιος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 23:40:49 » |
|
για σκέψου λίγο.....
τί θα γινόταν αν ο άξονας ήταν λίγο κοντίτερος και απο τις δύο μεριές? ας πούμε όσο το πάχος των δύο ροδελων....
ή και το αντίθετο... τα thrust να ήταν λίγο πιό παχιά......
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 23:50:50 » |
|
Ρουλεμάν και άξονα βάζω της Align και αυτά δεν πρέπει να είναι κοντύτερα ή μακρύτερα. Σε μένα το μόνο που σκέφτομαι ότι την κάνουν είναι τα blade holders τα οποία δεν είναι της Align. Αλλά στον φίλο μας τον fotis που όλα είναι γνήσια τι του την κάνει? Αραγε ήταν εξαρχής ή έγινε μετά από τα ρουλεμάν όπως είπες?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γκούσκος Διονύσιος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 23:53:36 » |
|
σιγουρα τα holders είναι τότε.... εξάλου το είπα... Αν δεν μας έχεις πεί κάτι... αν με ροδέλα επανέρχεται στα κανονικά του ( και δεν υπάρχει κάτι αλλο....) , τότε δεν έχεις πρόβλημα με τα ρουλεμάν σου αλλα απλά είναι λίγο μακρύτερος ο άξονας... δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό.  Δεν είναι θέμα μακρύτερου άξονα (διότι βάζω της Align) αλλά τζόγου από τα ρουλεμάν όπως είπες πιο πάνω και μάλλον από τα σπαστά ρουλεμάν και αυτό καλύπτουν οι ροδέλες. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fotis
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 00:41:41 » |
|
Παιδια καταρχας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση. Το spindle με τα ρουλεμαν και το blade holder εχει τελεια εφαρμογη δεν κουνιουνται τα blade holder μεσα εξω(κατα μηκος του spindle) O τζογος που αναφερω εινα σαν να εχουν ανοιξει ελαχιστα οι υποδοχες(τρυπες) στα blade holder εκει που κουμπωνουν τα ρουλεμαν. Οποιος απο εσας εχει sceadu θα καταλαβει τι εννοω παρακατω.......τα tail blade holder στο sceadu εχουν πολυ τζογο κουνιουνται σαν τρελλα αλλα απ οτι ξερω αυτο εινα φυσιολογικο στο συγκεκριμενο ελικοπτερο. Κατι αντιστοιχο συμβαινει και στα blade holder του στροφειου σε πολυ μικρο βαθμο βεβαια κουνιουνται ελαχιστα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 01:10:25 » |
|
Παιδια καταρχας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση. Το spindle με τα ρουλεμαν και το blade holder εχει τελεια εφαρμογη δεν κουνιουνται τα blade holder μεσα εξω(κατα μηκος του spindle) O τζογος που αναφερω εινα σαν να εχουν ανοιξει ελαχιστα οι υποδοχες(τρυπες) στα blade holder εκει που κουμπωνουν τα ρουλεμαν. Οποιος απο εσας εχει sceadu θα καταλαβει τι εννοω παρακατω.......τα tail blade holder στο sceadu εχουν πολυ τζογο κουνιουνται σαν τρελλα αλλα απ οτι ξερω αυτο εινα φυσιολογικο στο συγκεκριμενο ελικοπτερο. Κατι αντιστοιχο συμβαινει και στα blade holder του στροφειου σε πολυ μικρο βαθμο βεβαια κουνιουνται ελαχιστα
Αυτό ακριβώς κάνει και σε μένα, απλά με την ροδέλα τεζάρουν πιο πολύ τα ρουλεμάν και δεν αφήνουν τα holders να παίξουν πάνω κάτω. Μου έχει τύχει εκεί που βάζω την ροδέλα, να έρθει καινούργιο έχοντας μία ροδέλα, άλλο πάλι έρχεται χωρίς ροδέλα, άλλο πάλι με 3 ροδέλες, ένας χαμός αλλά όπως είπα και στην αρχή έχω κλώνους. Κανονικά είναι με μια ροδέλα όπως έχω δει και στο 500.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fotis