Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.868 μηνύματα σε 12.390 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 12:39:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 12:39:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 10:48]

[Χθες στις 17:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:21]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309868
    Σύνολο θεμάτων: 12390
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 70
    Συνολικά: 73
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μερικές απορίες για Cp-belt  (Αναγνώστηκε 5574 φορές)
    antonis.ammo
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 02:20:15 »

Γεια σας,
    Θα ήθελα να  αναφέρω μερικά προβληματάκια που αντιμετωπίζω και να δείξω μερικές φωτο γιατί μια εικόνα 1000 λέξεις!
    Την 25 Μαρτίου έκανα την πρώτη μου απόπειρα να πετάξω για πρώτη φορά και μάλιστα χωρίς τρεινινγκ κιτ!
    Το αποτέλεσμα ηταν να έχω μια πτώση όχι και τόσο επώδυνη ‘αυτό θα  δείξει αύριο  που θα κάνω την δεύτερη προσπάθεια’ πτώση, τώρα έγιναν οι επισκευές και οι ρυθμίσεις και πάω αύριο για μια πτήση εκ του ασφαλούς με τρέινιγκ κιτ!

Στο θέμα μου τώρα, μιας και μετά την επισκευή χρειάζεται και μια καλή ρύθμιση θα ήθελα να ρωτήσω:
    1)  Αν γνωρίζει κάποιος γιατί στο πίτς γκειτς έχω +7 και -12!!!
    Αφού έχω αποσυνδέσει το μοτέρ ανοίγω την τ/κ και μετά το καλυμπράρισμα γυρίζω σε idle up, τότε:
    Τέρμα επάνω έχω +7
    Στην μέση έχω 0
    Τέρμα κάτω έχω -12
    (η τ/κ είναι της E-sky  ‘μαμα’)

2) Στην ουρά τώρα αφού ρυθμίσω το servo να είναι όσο το δυνατό ποιο κοντά στο μέσω του τρίμ 'στο δοκημαστήριο' %@@#

στην 'αριστερή κίνηση’ το servo μετά το μέσω της διαδρομής του στίκ αρχίζει να ζορίζεται και φυσικά στο τέρμα δεν σταματάει να πιέζει! Αυτό συμβαίνει γιατί η διαδρομή των μπράτσων των tail blade είναι στο τέρμα της ‘κίνηση προς την τειλ μπουμ’! Είναι φυσιολογικό αυτό; Πόση είναι η διαδρομή του ρουλεμάν που οδηγεί τα tail; Εμένα από την πλευρά των tail το ρουλεμάν έρχεται και γλύφει την βάση των blade, ενώ από την μεριά της μπούμας αφήνει ένα περιθώριο 4 χιλιοστά! Είναι σωστό; Δεν ξέρω αν με καταλαβένεται,  (*=*)ελπίζω πως ναι!

Α! θα ήθελα να πώ πως μετά την πρώτη πτώση ήθελα να αλάξω και όλο το πάνω μέρος του στροφίου με ένα upgrade απο e-bay και το αποτέλεσμα ηταν να κάτσω να βάλω κόλλα σε όλες μα όλες τις βίδες του κιτ  ^΄' αλλά το χειρότερο 'ή μάλλον το καλύτερο' ηταν πως με αυτή την κίνηση βρήκα μια βίδα στο Swashplate που ηταν απο εργοστασίου κλοτσιμένη!!!  ^΄' ^΄'Γα%$^ το εργοστάσιο που το έφτιαξε! βέβαια για να πω την αλήθεια απο την πρώτη στιγμή που το είδα το κιτ ^, δεν μου πολυάρεσε γι'αυτό και αμέσως παράγκειλα τα μαμα!!! θα έρθουν και τότε  ^., άντε γεια upgrade! %@@#
     γι'αυτή την βίδα μηλάω,

φαίνεται και η Ελληνική πατέντα με μαμα Swashplate
    Ελπίζω αύριο να γυρίσω σπίτι γιατί μου τελέιωσε η μπαταρία και όχι γιατί  .....!   Grin Grin Grin
    Καλές μας πτήσεις! Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 03:12:01 »

Στο θέμα μου τώρα, μιας και μετά την επισκευή χρειάζεται και μια καλή ρύθμιση θα ήθελα να ρωτήσω:
    1)  Αν γνωρίζει κάποιος γιατί στο πίτς γκειτς έχω +7 και -12!!!
    Αφού έχω αποσυνδέσει το μοτέρ ανοίγω την τ/κ και μετά το καλυμπράρισμα γυρίζω σε idle up, τότε:
    Τέρμα επάνω έχω +7
    Στην μέση έχω 0
    Τέρμα κάτω έχω -12
    (η τ/κ είναι της E-sky  ‘μαμα’)

2) Στην ουρά τώρα αφού ρυθμίσω το servo να είναι όσο το δυνατό ποιο κοντά στο μέσω του τρίμ 'στο δοκημαστήριο' %@@#
    στην 'αριστερή κίνηση’ το servo μετά το μέσω της διαδρομής του στίκ αρχίζει να ζορίζεται και φυσικά στο τέρμα δεν σταματάει να πιέζει! Αυτό συμβαίνει γιατί η διαδρομή των μπράτσων των tail blade είναι στο τέρμα της ‘κίνηση προς την τειλ μπουμ’! Είναι φυσιολογικό αυτό; Πόση είναι η διαδρομή του ρουλεμάν που οδηγεί τα tail; Εμένα από την πλευρά των tail το ρουλεμάν έρχεται και γλύφει την βάση των blade, ενώ από την μεριά της μπούμας αφήνει ένα περιθώριο 4 χιλιοστά! Είναι σωστό; Δεν ξέρω αν με καταλαβένεται,  (*=*)ελπίζω πως ναι!

1)  Διότι το Swashplate δεν είναι ακριβώς στην μέση της διαδρομής, για να το πετύχεις αυτό πρέπει να ξεβιδώσεις
    2 έως 3 στροφές τα ball ling από τις 3 ντίζες των σέρβων. Μετά θα χρειαστεί να ξαναμηδενήσεις τις μοίρες στο μέσον
    του στικ και έτσι οι μοίρες πάνω κάτω θα βγούν ίδιες.
    2) Καταρχήν δεν έχει κεντραριστεί το slider, πρέπει ανάλογα να βιδώσεις ή να ξεβιδώσεις  1 έως 2 στροφές το ball ling
    από την ντίζα για να έρθει στην μέση. Μπορείς να το κάνεις μετακινώντας εμπρός ή πίσω το σέρβο της ουράς.

Καταγράφηκε
    antonis.ammo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 19:55:40 »

Παράθεση

2) Καταρχήν δεν έχει κεντραριστεί το slider, πρέπει ανάλογα να βιδώσεις ή να ξεβιδώσεις  1 έως 2 στροφές το ball ling
    από την ντίζα για να έρθει στην μέση. Μπορείς να το κάνεις μετακινώντας εμπρός ή πίσω το σέρβο της ουράς.

εμένα το ντιζάκι μου δεν ρυθμίζετε είναι φιξ!
    άρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να μετακινώ το σερβό μου!
    τέλος πάντων υπάρχει τρόπος να μετρήσω απο κάπου, κάπως, την διαδρομή του ρουλεμαν του τειλ για να ξέρω αν είναι σωστά! δεν έχω δεί κάποιο αναλυτικό οδηγό για το τειλ! Huh
     Η μήπως δεν έψαξα πολυ! worry
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 21:31:17 »

Παράθεση

εμένα το ντιζάκι μου δεν ρυθμίζετε είναι φιξ!
    άρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να μετακινώ το σερβό μου!
    τέλος πάντων υπάρχει τρόπος να μετρήσω απο κάπου, κάπως, την διαδρομή του ρουλεμαν του τειλ για να ξέρω αν είναι σωστά! δεν έχω δεί κάποιο αναλυτικό οδηγό για το τειλ! Huh
     Η μήπως δεν έψαξα πολυ! worry

θα το καταλάβεις όταν το slider ακουμπάει και στην μεριά της μπούμας και στην μεριά της ουράς, εκεί ακριβώς
    θα είσαι μέση. Πιο πάνω λες ότι από την μία μεριά ακουμπάει και από την άλλη αφήνει 4mm.
    Να μην το ξεχάσω όταν βρείς το κέντρο καλό είναι να πας 1mm έως 2mm το κέντρο προς την μεριά της μπούμας,
    για καλύτερη ισορροπία της ουράς. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 2 Μαΐ 2010, 23:30:54 »

Από κατασκευής το σλαιντερ από την μεριά της μπούμας δεν τερματίζει…

Βασικά είναι ένα “πολύ”μέτριο ελικόπτερο (καλό για τα χρήματα που κάνει) αλλά μεγάλος …@@σπάστης….

Αν θες να είσαι στο μαστόρεμα και στο ψάξιμο κράτα το και απλά άλλαξε τηλ/νση και βαλε ένα καλό ( πχ ένα GY240)  γυροσκόπιο…

Αν πάλι θες να μάθεις να πετάς σου προτείνω να αλλάξεις ελικόπτερο άμεσα….

Στα λέω εκ πείρας..  Wink

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    antonis.ammo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 18:54:59 »

Από κατασκευής το σλαιντερ από την μεριά της μπούμας δεν τερματίζει…

Βασικά είναι ένα “πολύ”μέτριο ελικόπτερο (καλό για τα χρήματα που κάνει) αλλά μεγάλος …@@σπάστης….

Αν πάλι θες να μάθεις να πετάς σου προτείνω να αλλάξεις ελικόπτερο άμεσα….

Στα λέω εκ πείρας..  Wink

Ευχαριστώ παλύ παιδιά για τις συμβουλές και οι (2) είσασταν κατατοπιστικότατοι!!!
    Markhelis είχες δίκιο για τις μοίρες... Thumbs up
    τώρα η ουρά μου έχει την ιδιετερότητα που λέει ο akritas και έτσι δεν την πηράζω άλλο, της μάζςψα τα μπόσκα που είχε μέσα στο καβούκι 'ροδέλα δεξια απο το γραναζάκι του ιμάντα' (0) τζόγος τέλεια περιστροφή! Cheesy
    τώρα όσο για τον χηρισμό αυτό που θα κάνω σε επόμενη κίνηση είναι να πάρω μια ψηφιακή τ/κ και άλλα σερβο και μετά ότι μπορούν τα χέρια μου laugh laugh!

Εχθές μετά απο αρκετές ώρες πάνω στο beltaki κατέλειξα να του κάνω την πατέντα με την σακούλα τροφήμων στα μπολ λινκ

και μετά απο 10' εκπαιδευτική πτήση όλα είναι καλά! βέβαια δεν είναι κάτι μόνημο, μόλις παραλάβω το μαμα σετ του στροφείου θα γίνει και πάλι εγχείριση! laugh
    πάντως σήμερα γύρισα λόγο μπαταρίας 'αν και είχε αρκετό αεράκι για έναν αρχάριο' δεν ειμουν και πολύ στον αέρα ποιο πολύ σερνόμουν με το τρεινινγκ! laugh laugh ελπίζω αύριο να μην φυσάει και να κάνω κάτι περισσότερο!
    Να είστε καλά καλές πτήσεις!
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 20:01:12 από antonis.ammo » Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 20:58:37 »

Εχθές μετά απο αρκετές ώρες πάνω στο beltaki κατέλειξα να του κάνω την πατέντα με την σακούλα τροφήμων στα μπολ λινκ

Αυτή την πατέντα δεν την ξέρω...... Cheesy Cheesy  αλλά αμα κάνει δουλειά ο.κ..
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

antonis.ammo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 21:18:53 »

[/quote]

Κάνει σε λέω, για το συγκεκριμένο ε/κ ειδικά που δεν είναι και το καλύτερο στα συγκεκριμένα σημεία είναι ένα κι ένα Grin Grin!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 21:19:07 »

Ειναι στροφειο που ανεβαζει πολλες στροφες... Προσεχε λιγακι.. δεν νομιζω οτι ενια οτι καλυτερο αυτο που εκανες...!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 22:18:09 »

Ειναι στροφειο που ανεβαζει πολλες στροφες... Προσεχε λιγακι.. δεν νομιζω οτι ενια οτι καλυτερο αυτο που εκανες...!

Αμα η σακούλα είναι sanitas, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...... Cheesy
    Καταγράφηκε

antonis.ammo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 22:57:35 »

Φυσικα και γνωρίζω πως το θέμα δεν είναι για παιχνίδια!
    Αμα έβλεπες τα καινά όμως που είχε στους συνδέσμους πρίν του βάλω την σακούλα θα καταλάβενες γιατί πέφτουν μερικές φορές σαν πατσαβούρες κάτι τέτοια ελικόπτερα!
    Άσε που πάνω στο σας πλειτ είχε και μια κλοτιμένη βίδα που άν δεν έκανα το τσεκ με την κόλλα 'βίδωμα ξεβίδωμα όλες τις βίδες μια μια' σύγουρα θα είχα παρατράγουδα Huh Huh
    Άλλωστε το ξαναλέω πως είναι κάτι τελείως προσορινό και θα αλλαχτεί συντομότατα και ακομα εγώ δεν κάνω και 3d πτήσεις ακόμα devil
     για να πώ ότι θα το ζορίσω τόσο ώστε να έχω κάποιο πρόβλημα!
    Πάντως αν γνωρίζει κανείς κάποια ποιο αξιόπηστη λύση για τα κενά των συνδέσμων αυτών είμαι όλος μάτια! laugh laugh
     Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 3 Μαΐ 2010, 23:16:37 »

Πάντως αν γνωρίζει κανείς κάποια ποιο αξιόπηστη λύση για τα κενά των συνδέσμων αυτών είμαι όλος μάτια! laugh laugh
     Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Νομίζω ότι το καλύτερο, είναι να αλλάξεις είτε τά μέν (links) είτε τά δέ (balls).  ή και τα δύο (set)....  ακόμα καλύτερα. Wink
    Βέβαια, εκτός απο τα δικά του, θα μπορούσες να ταιριάξεις και απο άλλο χέλι....  π.χ mini titan ή t-rex ή beam ή nem κ.λ.π....

Αλλά περίμενε να έρθει πρώτα η "κεφαλή", και μετά βλέπεις τι κάνεις.. Wink
    Καταγράφηκε

antonis.ammo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 5 Μαΐ 2010, 13:30:55 »

Αφού πήρα το Beltaki μου και την απαραίτητη τσάντα  laugh (αφού πρόκειται για εκπαίδευση) κίνησα για το επόμενο μάθημα!  idiot2

Το σχολείο με περιμένει (όπως θα δείτε παρακάτω)!!! Cheesy

Λοιπόν σήμερα ο αέρας μου έκανε κάπως το χατίρι,
    Ήταν αρκετά  καλά μπορώ να πω, έκανα αρκετές αιωρήσεις και
    επειδή με φουλ μπαταρία άρχισα να πετάω ‘χωρίς σπατάλες σε ρυθμίσει και….’ ήταν ένα πολύ ευχάριστο 15λεπτο! Thumbs up Thumbs up
     Τρίτη φορά που το σηκώνω από το έδαφος και μπορώ να πω πως το μετάνιωσα που έκανα την μαλ^^%% και το πέταξα την πρώτη φορά χωρίς τρεινγκ!!! Undecided
    Τζάμπα του χάλασα τα μούτρα του! 
    Η αλήθεια είναι πως το διασκεδάζω αρκετά με τις επισκευές του (λεφτά και χρόνο να έχουμε…) κι έτσι δεν έχω και ιδιαίτερο  πρόβλημα αν μου ξαναπάθει κάτι,
    γι’ αυτό και δεν είχα και πού άγχος όσο το πάλευα το θέμα σήμερα!  devil
    Θα κάνω όσες περισσότερες προσπάθειες μπορώ από εδώ και πέρα,
     ευτυχώς 400μ από το σπίτι  έχω το Δημοτικό (η τσάντα που λέγαμε) και αφού δεν έχει πιτσιρικάδες λέω να αξιοποιήσω την αυλή του τις καθημερινές!
    Αααα! Ξέχασα να σας συστήσω τον διάδοχο!
    Από δω η Χρύσα!

Άντε  Χρύσα και του χρόνου εγώ με κανένα θερμικό κι εσύ με το beltaki!
    Καταγράφηκε
    antonis.ammo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 12 Μαΐ 2010, 23:18:07 »

Γειά σας φίλοι μου 
    θα ήθελα την βοήθειά σας πάνω στο θέμα της μικροβελτίωσης που θέλω να κάνω στο beltaki μου!
    Θα του αλλάξω τα σερβο του γιατί τα δικά του είναι για τον που%^$& 
    απ’ ότι έχω καταλάβει, αφου να φανταστείτε έχω αλλάξει ήδη 3 και αυτά που φοράω μου φαίνεται  πως έχουν αρκετά κενά! 
    Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν πως έχω την τ/κ της Esky την αναλογική θέλω να μάθω αν θα μπορέσω να βάλλω digital σερβο και συγκεκριμένα αυτά!

Αν όχι τότε ποιά θα μου προτείνατε;
    Υπάρχει(ουν) κάποιο(α) σερβό που είναι μόνο για gyro?
    Κάτι τέτοιο πήρε το μάτι μου όσο έβλεπα τα σερβο!
     Συνεργάζονται καλύτερα με το Gyro δλδ? Huh

Επίσης θέλω να πάρω και κάποιες μπαταρίες ακόμα μιας και έχω μόνο την μαμά 1800άρα!
    Αυτές τις ξέρει κανείς?

Ξέρετε κάποιες που να κάνουν για το belt και να μπορώ να τις βρώ από internet?

Άντε μιας και άρχισα να το παίρνω λίγο ποιο ζεστά το θέμα και πάω που και που για καμιά απογείωση!!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 12 Μαΐ 2010, 23:31:05 »

Αν θές μια τίμια απάντηση...... διάβασε λοιπόν.

Το belt, είναι καλό και τίμιο ελικοπτεράκι για την τιμή που πουλιέται.   Αλλά μέχρι εκεί.
    Απο εκεί και πέρα, ότι και να ρίξεις επάνω, είναι πεταμένα λεφτά, και δεν θα δείς κάτι τρομερό.  Ισως μια μικρή βελτίωση μέν, αλλά που ίσως δεν την καταλάβεις δέ.   Αρα....... τί είχες τι έχασες.  Δέν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μερικές απορίες για Cp-belt
    Μεταπήδηση σε: