Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.375 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 15:11:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 15:11:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 14:21]

[Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309375
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ελληνικο Μαγαζι  (Αναγνώστηκε 9499 φορές)
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 21:10:20 »

Καταρχην καλησπερα σε ολους σημερα μιας και ειχα ελευθερο χρονο κατεβηκα σε ενα γνωστο μαγαζι στα βορεια προαστεια πρεπει να πω οτι αλλα περιμενα και αλλα βρηκα

α) απαραδεκτη συμπεριφορα τουλαχιστον ετσι φανηκε σε εμενα καθως σε συγκεκριμενες ερωτησεις που του εκανα του υπευθυνου η απαντηση ηταν "υπαρχει και το ιντερνετ"  εαν αυτο θεωρειται επαγγελματισμος τοτε μαλλον εγω δεν γνωριζω καλα τα δρωμενα της αγορας και εαν νομιζει ο συγκεκριμενος κυριος οτι ειμαι κανενα παιδακι τοτε εκανε  μεγαλο λαθος

β) εαν πατε σε ενα μαγαζι και ζητησετε το χ προιον και εστω οτι υπαρχει  το προιον σε δυο τυπους τοτε ο μαγαζατορας δεν οφειλει να σας ενημερωσει νομιζω ναι αλλα οχι η απαντηση ηταν μα καλα δεν ειδατε το ταμπελακι ΟΧΙ κυριε δεν το ειδα οπωσ και οφειλατε να με ενημερωσεται  και για την διαφορα τιμης θα μου πεις δεν εγινε τιποτα για 2 ευρω οχι δεν εγινε αλλα μιλαμε για επαγγελματισμο και αυτο φενεται δεν υπαρχει ................................

Αυτα τα ολιγα απο καποιο καταστημα που ειναι σοβαρο στο χωρο ελπιζω να το διαβαζει για να δει εαν ειμαι ενημερωμενος απο το ιντερνετ η οχι και μια παρατηρηση εαν διαβαζει

Συμπεριφορες σαν αυτες οδηγουν μαθηματικα στην "καταστροφη"
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 21:44:14 από hobbitakos » Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 21:56:24 »

Αντώνη την πατάνε από τις ίδιες τους τις αδυναμίες. buck2 Αν πατούσαν το πόδι τους και σε κανένα μοντελοδρόμιο ή ερχόντουσαν σε κανένα αγώνα ή διοργάνωση ή συμμετείχαν σε κανένα φορουμ τουλάχιστον θα ήξεραν με ποιον έχουν να κάνουν (Αθλητής στο F3C γαρ) και έστω λέω έστω έτσι; θα ήξεραν πώς να φερθούν και τι να λένε.  laugh laugh
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 22:36:35 »

Εγώ Κοσμά διαφωνώ, δηλαδή εμένα ή κάποιου που θα έμπαινε πρώτη φορά στο μαγαζί θα έπρεπε να του φερθεί έτσι;  Είναι θέμα νοοτροπίας και τίποτε άλλο.  Τώρα με ποια λογική μπορείς να αδιαφορείς για τον πελάτη σου είναι κάτι που ποτέ δεν κατάφερα να καταλάβω, αλλά είναι κάτι γενικότερο στα καταστήματα νομίζω, όχι μόνο στα μοντελιστικά, με κάποιες εξαιρέσεις.  Εγώ που δουλεύω π.χ. σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο εργοδότης μου δεν υποχρεώνει τους υπαλλήλους στα καταστήματα να χαμογελάνε όταν εξυπηρετούν κάποιον πελάτη.  Θα μπορούσε πολύ άνετα να το κάνει, από προσφορά σε υπαλλήλους άλλο τίποτα.  Κι όμως δεν το κάνει.  Γιατί;  Σίγουρα πάντως δεν είναι αδιαφορία για να κερδίσει.  Τέλος πάντων, δεν βγάζεις άκρη.

Hobbitakos, από την στιγμή που αποφασίζεις να γράψεις αυτά που νοιώθεις, ίσως θα έπρεπε να αναφέρεις και το κατάστημα.  Τι νόημα έχει το post χωρίς όνομα;  Μόνο γι' αυτούς που καταλαβαίνουν, υποψιάζονται, ξέρουν;  Πάντα το θεωρούσα λάθος αυτό.

Σεραφείμ
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 22:40:37 από Serafim » Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 23:12:07 »

Οταν κανουμε αναφορα ,παραπονο , κτλ , για τα Ελληνικα καταστηματα θα πρεπει να ειμαστε λιγο προσεκτικοι . Διοτι το να δυσφημισεις ενα προιον η ενα καταστημα ειναι το μονο ευκολο πραγμα που μπορει να κανει ο καθενας με ενα κλικ .

Δεν ειναι ευκολο να κρατησεις ενα μοντελομαγαζο την σημερον ημερα . Το εμποριο ειναι το πιο δυσκολο πραγμα , και δυστυχως ολοι οι επαγγελματιες μοντελιστες αγαπουν αυτο που κανουν ,και δεν το κανουν για την κονομα , διοτι κονομα φιλοι μου για τον αερομοντελισμο στην Ελλαδα δεν υπαρχει .

Τωρα ας μιλησουμε για την συμπεριφορα . Ολες οι ωρες ιδιες δεν ειναι παντα . Εαν εχουμε ενα και μοναδικο παραπονο πρεπει να το δικαιολογησουμε και να το αφησουμε να περασει . Τα καταστηματα αυτον τον καιρο βρισκονται σε κριση με αναλογα αποτελεσματα στην συμπεριφορα των ιδιοκτητων τους .

Χρειαζονται υποστηριξη και οχι δυσφημιση . Φτανει που ψωνιζουν ολοι απο εξω , μην εχουμε και την απαιτηση οταν θα του την "πουμε" να μας αντιμετωπισουν γλυκα . Ξερετε ποσες εξυπναδες ακουνε καθε μερα απο ενημερωμενους απο το ιντερνετ ?

Αυτο δικαια η αδικα τους χαλαει , οπως χαλαει και αλλους πολλους , που υπαρχουν τα φορουμ και πλεον η φωνη των απλων αερομοντελιστων ακουγεται και θα ακουγεται παντα . Το διαδυκτιο τα επομενα χρονια θα ανατρεψει τα παντα , αλλα προς το καλο και αλλα προς το κακο . Για τους αερομοντελιστες η πλαστιγγα γερνει προς το καλο , για τα καταστηματα και τα κεντρα αποφασεων γερνει προς την αντιθετη μερια . Δεν μπορουν πλεον να κανουν οτι θελουν και βλεπουν οτι πρεπει να προσαρμοστουν στις νεες καταστασεις .

Ας τους δωσουμε λιγο χρονο . Τους αξιζει διοτι πολλα χρονια κοβαν ραβαν , και πουλουσαν στα μετρα τους .
    Εχω πολλα παραδειγματα αλλα θα χρειαζομουνα πολλες σελιδες και δεν ειναι τις ωρας.

mastoras
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 23:31:27 »

Παράθεση
    Ας τους δωσουμε λιγο χρονο . Τους αξιζει διοτι πολλα χρονια κοβαν ραβαν , και πουλουσαν στα μετρα τους .

Ακριβώς γι αυτό δεν πρεπει να ειμαστε ελαστικοι. 

Τοσα χρονια σε οσους δεν ειχαν μπαρμπα στο εξωτερικό , τους έπιναν το αίμα.

Τωρα ας πληρώσουν το τίμημα, ή ας προσαρμοστούν.

Και (ξανα) αναφέρομαι μονο για όσους δεν ειναι ενταξει. Υπάρχουν πολλοι ( ευτυχώς) επαγγελματίες στον χώρο που ειναι ΑΨΟΓΟΙ .

Για ολους τους άλλους , πρέπει να γινεται αυτο που ειπε ο Σεραφείμ.

Οχι για εκδίκηση αλλα για να προστατεύσουμε το hobby στην Ελλάδα .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 23:32:16 »

Φίλε Μάστορα , υπήρξε κονόμα στον αερομοντελισμο για τα μαγαζια,( οταν ξεκινησα εγω πριν 12 χρονια τα εβλεπα τρομερο κερδος), αλλα  τωρα με το ιντερνετ, σιγουρα εχουν προβλημα, δεν αντιλεγω, και μαλιστα συμφωνω σε αυτο που ειπες για την δυσφυμιση,δεν εχει νοημα, και πιστευω  φιλε  Ηobbitakos οτι ετσι και αλλιως εσενα σε εχασε, αρα εχασε εκεινος και οχι εσυ, αν δεν αλλαξει θα συνεχιζει να χανει.....

Παντως mastoras μου αρεσε πολυ η τοποθετηση σου  Thumbs up Thumbs up Grin Grin

φιλικα
    βαγγελης

υ.γ πιστευω οτι το hobby to προστατεψαν οι κινέζοι μια χαρα, με αυτα που εφτιαξαν, Grin Grin Grin Grin
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 23:34:36 από coolvag » Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 23:56:08 »

Serafim εχεις δίκιο εννοουσα οτι αν είχε έστω και λίγη αίσθηση πολιτικής θα έκανε κάτι τέτοιο, για να προστατέψει τον εαυτό του. Σίγουρα δεν είναι σωστό όπως λάθος εννοήθηκε. Παιδιά ο μαστορας καλά τα λέει αλλά αυτά ισχύουν για ανθρώπους που έχουν μάθει να ακούν. Όταν του άλλου του λες "βρε δε θέλω να ψωνίσω από το internet συμμορφώσου να οργανωθούμε να υποστηρίξουμε την ελληνική αγορά" και αυτός το χαβά του ε τότε τα θέλει ο κόλος του δε νομίζετε; Σίγουρα κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε υποστήριξη ορισμένα μαγαζιά του εξωτερικού, τουλάχιστον ας δώσουν βαρύτητα σε άλλες θετικές ενέργειες που θα τους δώσουν πρόσωπο και δεν κοστίζουν και τίποτα όπως πχ η πιο ευγενική και ανθρώπινη συμπεριφορά καθώς και η έλλειψη της χαρακτηριστικής πονηριάς που χαρακτηρίζει τη φυλή μας. Δεν μπορείς να φέρνεις σκάρτο πράμα πχ μόνο και μόνο επειδή θα χαλάσει γρήγορα και θα αναγκάσεις τον πελάτη να αγοράσει γρήγορα ανταλλακτικά, τη μια θα το κάνει, τη δεύτερη θα το κάνει, την τρίτη θα ξυπνήσει και θα....σε τιμωρήσει  laugh Αυτού του είδους την πονηριά εννοοώ πρέπει να την ξεχάσουμε σιγά σιγά. Δεν καταστρέφουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και αυτούς που θέλουν πραγματικά να βελτιωθούν και να βελτιώσουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν εύκολα.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 00:16:29 »

Είπα να μη το πω αλλά επειδή θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά devil(και επειδή με εξόργησε) θα το πω:

Ελληνικό μαγαζί στη σελίδα του έχει τις τιμές χωρίς Φ.Π.Α. και δε το αναφέρει πουθενά.
    Στέλνω ένα δικό μου και του λέω ότι αυτά που θα μου αγοράσει κοστίζουν 50 ευρώ περίπου.Μου λέει μετά ότι πλήρωσε 70 ευρώ.Ο λόγος το  Φ.Π.Α. φάντασμα!

Δεν δέχομαι τη δικαιολογία ότι αυτός που του έφτιαξε τη σελίδα παρέλυψε κατά λάθος να γράψει ότι οι τιμές είναι χωρίς Φ.Π.Α.
    'Οφειλε να το γράφει δίπλα από τις τιμές.
    Ας προσέξουν τα μαγαζιά τους πελάτες τους και μετά μή σας φταίνε οι κινέζοι.

Καταγράφηκε
    Κωστής Νικολάου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 00:20:14 »

Φίλε Μάστορα , υπήρξε κονόμα στον αερομοντελισμο για τα μαγαζια,( οταν ξεκινησα εγω πριν 12 χρονια τα εβλεπα τρομερο κερδος), αλλα  τωρα με το ιντερνετ, σιγουρα εχουν προβλημα, δεν αντιλεγω, και μαλιστα συμφωνω σε αυτο που ειπες για την δυσφυμιση,δεν εχει νοημα, και πιστευω  φιλε  Ηobbitakos οτι ετσι και αλλιως εσενα σε εχασε, αρα εχασε εκεινος και οχι εσυ, αν δεν αλλαξει θα συνεχιζει να χανει.....

Το εμπόριο είναι δύσκολο είτε πρόκειται για μοντελιστικά είδη είτε για ζαχαροπλαστείο. Ώντας νέος στο χώρο (καθώς και σε ηλικία) δεν γνωρίζω αν υπάρχει μεγάλο ή μικρό κέρδος στο είδος αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι λόγος για έναν έμπορο να έχει ακατάλληλη συμπεριφορά. Δεν είμαι της άποψης ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Ο έμπορος, όμως, είναι αυτός που πρέπει να "τραβήξει" τους πελάτες. Και πρέπει να σκέφτεται ο κάθε έμπορος ότι μια αρνητική εικόνα δεν κοστίζει μόνο τον συγκεκριμένο πελάτη αλλά κοστίζει και σε αρνητική διαφήμιση που θα κάνει ο πελάτης αυτός. Ανάλογα, βέβαια, ισχύει και για το αντίθετο! Η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι οι επιτυχημένοι στο χώρο για τους οποίους όλοι έχουν να πουν μόνο καλά πράγματα! Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Τώρα, όσον αφορά την προτίμηση του εξωτερικού για τις αγορές, έχω να πω ότι ο κάθε ένας προσπαθεί να αγοράζει όσο το δυνατόν φθηνότερα. Και η αλήθεια είναι ότι η διαφορά τιμών είναι ιδιαίτερα μεγάλη! Δεν λέω, να βοηθήσουμε το εμπόριο στην Ελλάδα αλλά όταν οι τιμές έχουν τόση διαφορά και πρόθυμος να είναι κάποιος πιστεύω ότι το ξανασκέφτεται! Undecided Undecided Undecided

Πάντως, όποιος αγαπάει αυτό που κάνει, ότι κι αν είναι αυτό, πάει μπροστά και πετυχαίνει! Azn Azn Azn Thumbs up
    Καταγράφηκε

Αερομοντελλισμός είναι να πετάς μακριά απ'τα προβλήματα!
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 01:51:19 »

Παράθεση
    Τωρα ας μιλησουμε για την συμπεριφορα . Ολες οι ωρες ιδιες δεν ειναι παντα . Εαν εχουμε ενα και μοναδικο παραπονο πρεπει να το δικαιολογησουμε και να το αφησουμε να περασει . Τα καταστηματα αυτον τον καιρο βρισκονται σε κριση με αναλογα αποτελεσματα στην συμπεριφορα των ιδιοκτητων τους .

Διαφωνω απολυτα με την λογικη οτι ολες οι ωρες  δεν ειναι   ιδιες  οταν μπαινεις σε ενα καταστημα απαιτεις εστω και 0.5 να σκασεις να εχεις αψογη συμπεριφορα  δεν με ενδιαφερει εαν δεν κοιμηθηκε καλα το, ιδιο μπορει να εκανα και εγω αλλα απαιτω να μου συμπεριθερφει σαν πελατης που ζει απο εμενα αρα θελει να με κρατησει εαν δεν με εχει αναγκη τοτε δικο του προβλημα αλλα παντα πρεπει να ειναι αψογος

Παράθεση
    Serafim εχεις δίκιο εννοουσα οτι αν είχε έστω και λίγη αίσθηση πολιτικής θα έκανε κάτι τέτοιο, για να προστατέψει τον εαυτό του. Σίγουρα δεν είναι σωστό όπως λάθος εννοήθηκε. Παιδιά ο μαστορας καλά τα λέει αλλά αυτά ισχύουν για ανθρώπους που έχουν μάθει να ακούν. Όταν του άλλου του λες "βρε δε θέλω να ψωνίσω από το internet συμμορφώσου να οργανωθούμε να υποστηρίξουμε την ελληνική αγορά" και αυτός το χαβά του ε τότε τα θέλει ο κόλος του δε νομίζετε; Σίγουρα κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε υποστήριξη ορισμένα μαγαζιά του εξωτερικού, τουλάχιστον ας δώσουν βαρύτητα σε άλλες θετικές ενέργειες που θα τους δώσουν πρόσωπο και δεν κοστίζουν και τίποτα όπως πχ η πιο ευγενική και ανθρώπινη συμπεριφορά καθώς και η έλλειψη της χαρακτηριστικής πονηριάς που χαρακτηρίζει τη φυλή μας. Δεν μπορείς να φέρνεις σκάρτο πράμα πχ μόνο και μόνο επειδή θα χαλάσει γρήγορα και θα αναγκάσεις τον πελάτη να αγοράσει γρήγορα ανταλλακτικά, τη μια θα το κάνει, τη δεύτερη θα το κάνει, την τρίτη θα ξυπνήσει και θα....σε τιμωρήσει   Αυτού του είδους την πονηριά εννοοώ πρέπει να την ξεχάσουμε σιγά σιγά. Δεν καταστρέφουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και αυτούς που θέλουν πραγματικά να βελτιωθούν και να βελτιώσουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν εύκολα.

οταν καποτε η 30αρα OS ειχε εδω 150.000 (1995) και στην αγγλια ειχε 50.000 αυτο τι ηταν 100.000 μεταφορικα δεν νομιζω καλα καναμε ολοι μας και τα περναμε απεξω προσωπικα φερνω μονο πραγματα που δεν εχουμε εδω ολα τα αλλα απο τα ελληνικα καταστηματα

Παράθεση
    Δεν ειναι ευκολο να κρατησεις ενα μοντελομαγαζο την σημερον ημερα . Το εμποριο ειναι το πιο δυσκολο πραγμα , και δυστυχως ολοι οι επαγγελματιες μοντελιστες αγαπουν αυτο που κανουν ,και δεν το κανουν για την κονομα , διοτι κονομα φιλοι μου για τον αερομοντελισμο στην Ελλαδα δεν υπαρχει

παντα θα υπαρχει ........

Παράθεση
    Αντώνη την πατάνε από τις ίδιες τους τις αδυναμίες.  Αν πατούσαν το πόδι τους και σε κανένα μοντελοδρόμιο ή ερχόντουσαν σε κανένα αγώνα ή διοργάνωση ή συμμετείχαν σε κανένα φορουμ τουλάχιστον θα ήξεραν με ποιον έχουν να κάνουν (Αθλητής στο F3C γαρ) και έστω λέω έστω έτσι; θα ήξεραν πώς να φερθούν και τι να λένε.   

Δεν εχει σημασια εαν εισαι αθλητης η οχι και ποσο γνωστος εισαι Κοσμα αλλα δυστηχως υπαρχουν δεινοσαυροι αυτα ειδα και σιχαθηκα και δεν ασχοληθηκα περετερω αλλωστε οπως ξερεις και εσυ ουτε το 1/3 εδω μεσα δεν με ξερει και φυσικα ουτε θελω να με μαθει δεν εκανα και δεν κανω διαφημηση στον ευατο μου ποτε οποιος μου μιλα μου μιλα γιατι με παει και με ξερει ολοι οι αλλοι μπορει να μην με πανε και ειναι δικαιωμα τους αυτο 
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 02:06:53 »

Παρόλα αυτά σε ξέρουμε όμως είναι μονόδρομος και να το χαίρεσαι γιατί το κατάφερες με κόπο. Thumbs up
    Καταγράφηκε

mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 02:15:54 »

Παραδειγμα .

Ο Σταθης ανοιγει μοντελιστικο καταστημα , και εισαγει κατευθειαν απο το εργοστασιο ενα κοντεινερ αερομοντελα .

Ο πανος ανοιγει και αυτος ενα καταστημα , και εισαγει απο το ιδιο εργοστασιο μισο κοντεινερ αερομοντελα .

Και ο θωδωρος ακολουθει και αυτος τους αλλους ανοιγει ενα καταστημα αλλα δεν εχει χρηματα για εισαγωγες και αγοραζει επι πιστωσει μερικα αερομοντελα απο τον τοπικο αντιπροσωπο ,ο οποιος με την σειρα του εισαγει απο το ιδιο εργοστασιο που αγορασαν οι προηγουμενοι  ιδια αερομοντελα με ολους .

Γινεται ρε παιδια να εχουν ολοι τις ιδιες τιμες στα μοντελα που εχουν στο ραφι ? Οχι φυσικα διοτι ο καθενας αγορασε με διαφορετικη τιμη . Τι θελετε να σας κανουν ? Να τα πουλησουν ολοι με το ιδιο κερδος ?

Και ο φουκαρας ο θοδωρας απο που θα βγαλει τα εξοδα του μαγαζιου του ? Και εαν μπει στο μαγαζι ο μικρος αλλα ενημερωμενος αερομοντελιστης και τον πει γιατι πουλας τοσο το μοντελο , εγω το βρηκα στην σιγκαπουρη τοσο , τι θελετε να του εξηγησει .Απλα θα του πει μικρε τραβα να το αγορασεις και απο το ουζμπεκισταν δεν με νοιαζει .
    Εγω τοσο το πουλαω διοτι δεν μπορω να ανταγωνιστω ουτε την σιγκαπουρη ,ουτε τον τοπικο εμπορο , ουτε τον πανο ,ουτε τον σταθη , τοσο το πουλαω και οποιος θελει .

Αυτον τον θεωρειτε κακο εμπορο ? Και κακο μαγαζι ? Να επιβιωσει θελει ,και να πουληση ωστε να βγαλει κερδος και για τον εαυτο του , και για τον εμπορο που του τα πουλησε .

Και να που ερχεται και ο τασος και πουλαει τα ιδια αερομοντελα απο το σπιτι του χωρις λειτουργικα εξοδα . Τοτε καθαρισε αυτοματως ολους τους παραπανω . Παει κλεισανε τα μαγαζια σε χρονο ρεκορ .

Και ερχεται το εργοστασιο και πουλαει κομματι κομματι με το ιντερνετ σε τιμη  τζαμπα , αφου αυτος το παραγει .
    Παει και ο τασος ,και απο πισω παμε και ολοι μαζι ,στον χωρο του ζαλλογου .

Παγκοσμιοποιηση δεν θελαμε ? Ελευθερη αγορα δεν θελαμε ? Δεν μας εφτανε ενα μοντελακι να πεταμε ,και ενα να φτιαχνουμε ,θελουμε απο 10 ο καθενας διαφορετικα και εχουμε και την απαιτηση τα λιγα καταστηματα που υπαρχουν και να τα παιρνουμε φθηνα, και να εχουν πληρες στοκ,και να κραζουμε .Αλλα εμεις για διαφορα 10-20-30 € θα αγοραζουμε απο εξω .Τα αποτελεσματα θα τα δειτε συντομα .

Καλο σας βραδυ . Λυπαμαι αλλα ετσι εχουν τα πραγματα .                      mastoras

Y.Γ Υποψην λεω οτι εχετε δηκιο ολοι σε αυτα που λετε , αλλα οι εποχες που διανυουμε μας εχουν μπερδεψει ολους ,και θα μας μπερδεψουν ακομα πιο πολυ . Ψυχραιμια !!!!!!!!!
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 08:27:42 »

Γειά σας .
    Μου έχει τύχει να μπώ σε μαγαζιά με τα Καλύτερα προιόντα , αλλά ... κάτι να μήν μου 'κάθεται' για τους ανθρώπους του μαγαζιού ...  Sad
    Προχθές πήγα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και απο Δύο αντιπροσωπείες έφυγα γιατί ... δέν μου άρεσε ο τόνος τους ... Τελικά με κέρδισε ένα Νέο παιδί στην Opel και το πήρα απο εκεί ...

Θέλω να πώ πώς ... η Συμπεριφορά είναι Μεγάλο πράγμα . Μερικοί είναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως τα ξέρουν όλα και αυτό είναι Σκάρτο . Όλες οι Αυτοκρατορίες μιά μέρα πέφτουν ...

DM 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 09:11:18 »

Καλοτάξιδο το Opel Απόστολε. Πιστεύω ότι πρώτα μέτρησες αν χωράει τα μεγάλα μοντέλα σου.

Εγώ έχω μία παρόμοια θεωρία. "Δύσκολα φτιάχνεις όνομα, εύκολα το καταστρέφεις."

jkon (θείος Γιάννης)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 09:41:52 »

Γειά σας .
    DM 
    Γεια σου και σένα φίλτατε και καλορίζικο Thumbs up

Θα ήθελα να πω απλά την γνώμη μου...αλλά λίγο γενικευμένα.
    Επειδή ασχολούμε με το εμπόριο και εκτός το τμήμα μοντελισμού διατηρώ εδώ και χρόνια ένα πολύ οργανωμένο βιβλιοπωλείο (το οποίο τώρα πια το έχει αναλάβει πλήρως η γυναίκα μου και ο πατέρας μου ) πιστεύω ότι γενικώς τα καταστήματα επιβιώνουν μόνο διατηρώντας την προσωπική επαφή με τον πελάτη. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και οι τιμές στα εμπορεύματα μας δεν μπορούν να είναι όλες τόσο χαμηλές όπως στα τεράστια πολυκαταστήματα που εισάγουν τεράστιες ποσότητες. Π.χ. δεν μπορείς να πας με το παιδί σου και την σχολική λίστα σε ένα πολυκατάστημα να αγοράσεις προιόντα γιατί οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν, είναι εποχιακοί και όχι ειδικευμένοι, αγοράζεις στυλό με μπλίστερ (πλαστική συσκευασία) ενώ μπορείς να το αγοράσεις από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου σε πολύ χαμηλώτερη τιμή ανα τεμάχιο. Πας στο πολυκατάστημα για ένα προιόν που βρήκες 1-2 € πιο φθηνά, χαλάς 5€ βενζίνη και τελικά αγοράζεις και άλλα 100€ αχρείαστα πράγματα ή ψάχνεις να βρεις τον υπάλληλο, ή σε γράφει κανονικά ή είναι άσχετος ή σου μιλάει απότομα, ποιον κατηγορείς ? εκεί δεν φταίει το πολυκατάστημα ? φταίει αλλά επιβιώνει γιατί κρύβεται πίσω από την ανωνυμία των υπαλλήλων του και από τις χαμηλές τιμές (σε μερικά προιόντα). Ενώ στα καταστήματα μας δεν μπορείς να έχεις ανάρμοστη συμπεριφορά.

Επειδή όμως αυτά όλα δεν τα καταλαβαίνει ο κόσμος (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) θα πρέπει να κερδίσουμε τον πελάτη. Γι' αυτό καταλήγω ότι το πιο σημαντικό όπλο του καταστηματάρχη είναι η προσωπική επαφή με τον πελάτη, η σωστή συμπεριφορά και εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς, ενημέρωση χωρίς κούραση και όχι εξυπνάδες, δεν γεννήθηκε κανείς γνώστης των πάντων, αν καταλήξουμε να βαριόμαστε να εξυπηρετήσουμε και να βοηθήσουμε, τότε βράστα.
    Θα έλεγα επίσης ότι καλό θα ήταν να μην αναφερθεί το κατάστημα γιατί μπορεί να ήταν μια λάθος στιγμή, και ίσως διαβάζοντας αυτή την στήλη να διορθωθούν κάποια πράγματα. Να ξέρετε ότι όσο δύσκολα χτίζεις ένα καλό όνομα στην αγορά, τόσο εύκολα μπορεί μια δήλωση να στο γκρεμίσει. Είναι κρίμα λοιπόν αν τύχει να έχετε μια άσχημη συμπεριφορά, να γίνεται αναφορά, Αν όμως γίνεται κατα εξακολούθηση τότε έχεις κάθε δίκιο, απλά η άποψη μου είναι να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία πριν αναφέρεις ονόματα.

Αυτά είχα να πω, ελπίζω να μην κούρασα ....
    Χρήστος

Προσοχή! Ενώ γράφατε, ένα νέο μήνυμα δημοσιεύθηκε. Ίσως θα θέλατε να αναθεωρήσετε την απάντησή σας
    (κ.Κωνσταντακάτο με προλάβατε με την ατάκα )
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 09:47:22 από Giatrakos » Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ελληνικά καταστήματα-αντιπροσωπείες-βιοτεχνίες  |  Θέμα: Ελληνικο Μαγαζι
    Μεταπήδηση σε: