Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.934 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 26 Αυγ 2026, 22:09:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 26 Αυγ 2026, 22:09:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:04]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 16:44:30]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309934
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 660
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 56
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η΄ΑΓΟΡΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ;  (Αναγνώστηκε 6069 φορές)
    chrismour
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 14 Δεκ 2006, 01:20:28 »

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑΝ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ-ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟΝ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟ.
    ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;
    ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ,ΕΝΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ Ή Η ΠΡΩΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑΝΕ.
    Καταγράφηκε
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 14 Δεκ 2006, 07:54:25 »

καλυτερα αφιερωσε λιγο χρονο να διαβασεις στα φορουμ , και ακομη λιγο χρονο να δεις σε καποια μαγαζια τους simulators  και ακομη λιγο χρονο να πας σε χωρους που πετανε ηλεκτρικα και θερμικα, ελικοπτερα και αεροπλανα..
    η δικη σου αποψη ειναι η σημαντικοτερη για την επιλογη σου!!!
    σχεδο ολοι μας εδω μεσα εχουμε περασει απο ολα  Wink Thumbs up
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 14 Δεκ 2006, 21:50:21 »

Καλωσηρθες στην παρεα μας chrismour.

Εφοσον εχεις καταληξει σε ελικοπτερο, το οποιο δεν εχει καμμια σχεση με το αεροπλανο,
    σου προτεινω να παρεις ενα μικρο φτηνο ηλεκτρικο ελικοπτερο , για να μαθεις τον τηλεχειρισμο και την πτηση του,
    και σε δυο μηνες, θα εισαι ετοιμος να ζησεις το ονειρο και τις συγκινησεις που εχει να σου προσφερει ενα θερμικο ελικοπτερο.

Οι προτασεις που εχεις για το simulator ειναι καλες, αλλα δυστυχως οι πτησεις ειναι εικονικες.

mastoras
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 00:14:18 »

Φιλε mastoras ,
    ο φιλος chrismour αν δεν εχει ξαναπεταξει ενα "μπουμ"εικονικο θα τον τρομαξει λιγοτερο και δεν θα το πληρωσει 100-200 η και ποιο πολλα ευρο αλλα κανα ευρο παραπανο μεχρι να φορτωσει ο υπολογιστης το επομενο μοντελο...βεβαια το τι θες εσυ περισοτερο μετραει φιλε chrismour σιγουρα η live πτιση προσφερει περισοτερες συγκινησεις αλλα και περισοτερο ανχος σε σχεση με το simulator ..πραγμα που συμαινει οτι για αρχη ισος ειναι καλυτερα ενα simulator...

ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΡΑΚΗΣ Γ.
    Καταγράφηκε

GG 707
    dmpatanis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 08:44:57 »

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΡΜΙΚΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ .Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΞΑΛΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ CALIBER 30 'H TO RAPTOR 30.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.............
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 10:00:56 »

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΡΜΙΚΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ .Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΞΑΛΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ CALIBER 30 'H TO RAPTOR 30.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.............

Κατευθείαν θερμικό Ε/Π 30ρη ΧΩΡΙΣ Sim αρχικά.
    Καλό ξεμπέρδεμα.

Φιλικά, Νίκος
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 17 Δεκ 2006, 13:01:42 από Κυρμπέσης Νίκος » Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 12:19:26 »

Το θεμα σηκωνει συζητηση .

Και πρεπει να δωθει οσο το δυνατον μια σωστη απαντηση . Διοτι οι λατρεις των ελικοπτερων γινονται ολο και πιο πολλοι .

Χρηματα για πεταμα δεν εχει κανεις ,και την σημερον ημερα μια σωστη τοποθετηση χρηματων επιβαλεται .

Ας πουμε ολοι σε τι πτητικο σταδιο βρισκομαστε , σε ποσο χρονικο διαστημα μαθαμε ,και με τι ειδος εκμαθησης ξεκινησαμε.

mastoras

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 12:37:23 »

Θα συμφωνήσω με τον mastora και θα ξεκινήσω με ιστορική σειρά:

Πήρα το Twister 3D= Έμαθα Hover
    Πήρα το XTR = Έμαθα πορεία.
    Πήρα το Raptor30 =  Έμαθα ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
    Πήρα το Trex = Έμαθα να έχω υπομονή και γερά νεύρα.
    Πήρα 90αρη = Έμαθα τι εστί καλή κατασκευή και πόσο πονάει όταν σπάει. Απόκτησα φόβο.
    Ξαναπήρα Raptor30 = Έμαθα ότι έκανα μαλ...κια που τον πούλησα, δεν φοβάμαι μην το σπάσω, έγινα επικίνδυνος.

Φιλικά,
    Βαγγέλης
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 12:49:23 από VAG » Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    chrismour
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 16:38:47 »

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις όλων των φίλων.Βέβαια ακόμη είμαι μπερδεμένος.
    Πιστεύω λίγο ψάξιμο ακόμη.Οι προτάσεις να πάρω κατευθείαν θερμικό ακούγονται καλές αλλά δε ξερω κατά πόσο είναι εφικτό
    γιατί ε'ιμαι τελείως αρχάριος.Ευχαριστώ πολύ τον φίλο που θέλησε να μου δώσει ένα πρόγραμμα αλλά ειμαι από ΚΑΒΑΛΑ και
    δε ξέρω καν τι παίζεται εδώ στον τόπο μας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 17:47:41 »

chrismour απο Καβαλα ειπες οτι εισαι ? Λοιπον θελω μια χαρη . Ψαξε να βρεις τον συλλογο αερομοντελιστων Καβαλας και ελα να μας πεις τι γινεται εκει .

Μαθε επισης που πετανε ,σε ποιον χωρο .

Στην Καβαλα επισης εγινε πριν λιγο καιρο μια μοντελιστικη εκθεση την ειδες ?

Υπαρχουν νεοι αερομοντελιστες ? Ποσα καταστηματα μοντελισμου υπαρχουν ? Ελικοπτερα πετανε εκει ?

Ανοιξα εγω ενα θεμα Μακεδονια και αερομοντελισμος ,πηγαινε εκει και γραψε οτι μαθεις για την Καβαλα .
    Ειναι σημαντικο για να μπορεσουμε μια μερα ολοι οι αερομοντελιστες τις Β.Ελλαδας να εχουμε επαφη .

Γινε ανταποκριτης για τον αερομοντελισμο της Καβαλας , δεν νομιζω να εχουμε καποιον στα φορουμ απο εκει .
    Απο εδω θα μαθεις τα παντα εαν εχεις υπομονη , αλλα εαν πλησιασεις και αερομοντελιστες απο τον τοπο σου θα ειναι ακομη καλυτερα .
                                                                                  mastoras
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 18:52:34 »

Θα συμφωνήσω με τον mastora και θα ξεκινήσω με ιστορική σειρά:

Πήρα το Twister 3D= Έμαθα Hover
    Πήρα το XTR = Έμαθα πορεία.
    Πήρα το Raptor30 =  Έμαθα ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
    Πήρα το Trex = Έμαθα να έχω υπομονή και γερά νεύρα.
    Πήρα 90αρη = Έμαθα τι εστί καλή κατασκευή και πόσο πονάει όταν σπάει. Απόκτησα φόβο.
    Ξαναπήρα Raptor30 = Έμαθα ότι έκανα μαλ...κια που τον πούλησα, δεν φοβάμαι μην το σπάσω, έγινα επικίνδυνος.

Φιλικά,
    Βαγγέλης

Κάτι ξέρουν οι φύλακες και φωνάζουν για το ραπτοράκο  idiot2
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 19:05:35 »

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις όλων των φίλων.Βέβαια ακόμη είμαι μπερδεμένος.
    Πιστεύω λίγο ψάξιμο ακόμη.Οι προτάσεις να πάρω κατευθείαν θερμικό ακούγονται καλές αλλά δε ξερω κατά πόσο είναι εφικτό
    γιατί ε'ιμαι τελείως αρχάριος.Ευχαριστώ πολύ τον φίλο που θέλησε να μου δώσει ένα πρόγραμμα αλλά ειμαι από ΚΑΒΑΛΑ και
    δε ξέρω καν τι παίζεται εδώ στον τόπο μας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Στείλε ΠΜ. Θα σε φέρω σε επαφή με τον Νικολαϊδη Κ. παλαιό μονελιστή θερμικών Ε/Π από την Καβάλα.
    Θα σε κατατοπίσει σε ότι χρειάζεσαι.

Φιλικά. Νίκος
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 22:45:39 »

Το θεμα σηκωνει συζητηση .

Και πρεπει να δωθει οσο το δυνατον μια σωστη απαντηση . Διοτι οι λατρεις των ελικοπτερων γινονται ολο και πιο πολλοι .

Χρηματα για πεταμα δεν εχει κανεις ,και την σημερον ημερα μια σωστη τοποθετηση χρηματων επιβαλεται .

Ας πουμε ολοι σε τι πτητικο σταδιο βρισκομαστε , σε ποσο χρονικο διαστημα μαθαμε ,και με τι ειδος εκμαθησης ξεκινησαμε.

Ελικοπτεραδες που ειστε ?
                                                                                           mastoras

Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 00:06:04 »

Ξεκίνησα με αεροπλάνα. Με βοήθησε στις έτοιμες τεχνικές γνώσεις που χρησιμοποιήθηκαν για το ράπτορα. Το sim ήρθε πολύ μετά και με βοήθησε στο 3D. Σπασίματα πολλά. Αν είχα το simulator ίσως ναταν καλύτερα Undecided
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 16 Δεκ 2006, 01:34:11 »

Κατ' αρχας καλησπερα...
     Φιλε μαστορα εγω ασχολουμε με μοντελισμο γενικοτερα γυρο στα 15 χρονια ..κυριος με σκαφος τα πρωτα 5 χρονια μετα εμπλεξα με τα simulators γιατι ημουν μικρος για να πεταξω κανονικα μοντελα και τα τελευταια 5 χρονια πεταω αεροπλανα μολις πριν εναμιση μηνα πηρα το πρωτο μου ελικοπτερο twister cp v2 και τωρα αρχιζω να μαθενω ωστοσο απο την πρωτη στιγμη το πεταξα μονος μου  και  αυτο αν και επικυνδινο το καταφερα γιατι εχω ατελιωτες ωρες  σε simylators και οχι σε ακριβιας και τελιωτητας κ.τ.λ. αλλα στον fms sta f/s ths microsoft kai  γενικοτερα τετοια simulators...αρα για  μενα προσωπηκα τα sims ειναι ο καλυτερος δασκαλος αν δεν εχεις καποιον εμπειρο κοντα...
     φιλικα ΓΕΡΑΚΗΣ Γ. 
    Καταγράφηκε

GG 707
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η΄ΑΓΟΡΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ;
    Μεταπήδηση σε: