Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 22:04:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 22:04:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 16:24]

[Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 73
    Συνολικά: 75
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νέος (ελικοπτερο)αερομοντελιστής to be!  (Αναγνώστηκε 12050 φορές)
    mapas
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 20 Απρ 2010, 18:24:12 »

Αλόχα! Ειμαι ο Στελιος, 17 χρονων! Εγώ και ο αδερφός μου (22 χρονών) αγαπάμε τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και εχουμε σκοπο να μπουμε στον τομέα του Τ/Κ αερομοντελισμού! Σκευτήκαμε να αρχίσουμε με τα ελικοπτερα καθω θελουν λιγοτερο χωρο!
    Επειδη δεν εχω ξανασχωληθει ποτε στην ζωη μου με κατι παρομοιο, και ουτε ξερω καναν αλλο, σκευτηκα να ρωτησω τισ απορειες μου και να συμβουλευτω αλλα ατομα που ξερουν σε καποιο φορουμ!
    Κατα'αρχην, όσο γουγλαρα για διαφορα πραγματα σχετικα με τα Τ/Κ ελικοπτερα είδα εναν όρο που δεν καταλαβα τι εχει να κανει με αυτον τον τομεα: Τι ειναι οι πτησεις 3d με Τ/Κ ελικοπτερα?
    Δεύτερον, επίσης, ειδα πολλους να μιλανε για καποιους εξομοιωτες οι οποιοι βοηθανε στην εκμάθηση πτήσης, τι ειναι αυτοι οι εξομοιωτες? Συνδεοντε με το τηλεχειριστηριο? Εχουν να κανουν με το PC?
    Και τρίτον, χριαζομαι συμβουλες για την πρώτη μας αγορα Τ/Κ! Τι μάρκα να διαλεξουμε? Τι τυπο? Ποσα λευτα να δωσουμε (εχωντας σκοπο απλα να μαθουμε με αυτο το μοντελο ωστε στο μελλον να αγορασουμε θερμικο, η ενα καλο ηλεκτρικο καποια στιγμη)?

Θα εκτημούσα πολύ την βοηθεια σας!
    Ευχαριστω εκ των προτέρων!
    Καταγράφηκε
    itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 20 Απρ 2010, 18:54:19 »

Στέλιο καλώς ήρθες στο φόρουμ καθώς και ο αδερφός σου! Τα ερωτήματά σου είναι εύλογα και εύστοχα.
    Άτομα που είναι κοντά στον τόπο διαμονή σας σίγουρα μέσα από εδώ θα βρεις να σε βοηθήσουν, τα ελικόπτερα θέλουν λιγότερο χώρο για να πετάξουν αλλά είναι και πιο δύσκολα στον χειρισμό σε σχέση με τα αεροπλάνα εδώ έρχεται να σε βοηθήσει και ο εξομοιωτής που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρόγραμμα για τον Η/Υ σου που συνδέοντάς το στην κατεύθυνσή σου εξασκείσαι για να έχεις όσο γίνεται λιγότερα σπασίματα αλλά και να μάθεις να πετάς 3D που είναι μια ιδιότητα αυτών των ελικοπτέρων να πετούν ανάποδα και όχι μόνο....!
    Το πιο βολικό ελικοπτεράκι που έτσι πιστεύω ότι άρχισαν αρκετοί είναι αυτά των διπλών στροφείων (Λάμα) γιατί είναι πιο σταθερά σε σχέση με αυτά του μονού! Εγώ προσωπικά ξεκίνησα κατ' ευθείαν με ένα T-rex 450ρι αλλά και πολλά σπασήματα γιατί δεν δούλεψα καθόλου εξομοιωτή πράγμα που πρέπει να κάνεις από την αρχή αν είναι να πας σε κάτι τέτοιο ή παρόμοιο  με τιμές απο 100 κατί για τα τύπου Λάμα και για τα μονού στροφείου RTF αν δεν κάνω λάθος από 250+ !
    Καλή αρχή!
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    mapas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 20 Απρ 2010, 19:04:25 »

Οπότε τα λευτα του εξομοιωτη τα γλυτωνουμε με τον πειρατικο τροπο του ιντερνετ... Σωστα? Ο εξομοιωτης εχει να κανει με το τηλεχειριστήριο? Δεν ειναι απαραιτητο να τον χρησημοποιεις με αυτο?
    Τα ελικοπτερα τυπου λαμα δεν μας πολυαρεσουν καθως, (εγω προσωπικα) εχω συνηθησει απο flight simulators κλπ, να πεταω ελικοπτερα με ελικα στην ουρα για rudder, έχω δει ελικοπτερα με εναν ελικα + ελικα πισω, τα οποια ηταν σχετικα φθηνα, τυπου κάτι με bee και διαβασα οτι ειναι εξισου για αρχαριους οσο τα λάμα, θα μου τα προτεινες η ειναι καλυτερα να ξεκινησω με λαμα?
    Καταγράφηκε
    itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 20 Απρ 2010, 21:58:59 »

Υπάρχουν και δωρεάν αλλά δεν θα σου κάνει την δουλειά...!
    Αν δεν σου αρέσουν τα λάμα τότε πας σε κάποιο του τύπου ESky Belt-CP V2 με 2.4GHz που είναι αρκετά καλό και παίζει στα 250 νομίζω!
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    mapas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 20 Απρ 2010, 23:42:22 »

Κατι σαν το E-Flite Blade MSR, η Heli-Max Novus FP Micro, η E-sky HoneyBee, η Exceed-RC Falcon 40 + Tx?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 00:03:31 »

Κατι σαν το E-Flite Blade MSR, η Heli-Max Novus FP Micro, η E-sky HoneyBee, η Exceed-RC Falcon 40 + Tx?
    το eflite to SR παρε που θα σε βαλει σιγα σιγα και στα ακροβατικα οποτε δεν θα σου ειναι βαρετο...
    Ερχετε ετοιμο για πτηση... Αξιζει...

Καλωςηρθες και πανω απο ολα υπομονη....!
    Απο που εισαι μας ειπες??!
    Καταγράφηκε
    mapas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 00:17:13 »

ευχαριστώ! οπ, παράβλεψή μου, από ενα προαστιο της θεσσαλονικης, Ρετζίκι/Πεύκα λεγεται!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 00:25:10 »

ευχαριστώ! οπ, παράβλεψή μου, από ενα προαστιο της θεσσαλονικης, Ρετζίκι/Πεύκα λεγεται!
    βορειος.. μια χαρα εχεις αρκετα ατομα για βοηθεια εκει πανω... Οποτε προχωρα...!!

To SR ειναι τρομερο...! και για αρχαριο αλλα και για 3d κανει αρκετα ακροβατικα..
    Καταγράφηκε
    mapas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 00:40:45 »

βορειος.. μια χαρα εχεις αρκετα ατομα για βοηθεια εκει πανω... Οποτε προχωρα...!!

To SR ειναι τρομερο...! και για αρχαριο αλλα και για 3d κανει αρκετα ακροβατικα..
    καλη φαση τοτε, το ειδα 200Δολαρια απο το σιτε της Ε-Φλιτε, δλδ κοντα 160Ε , και αμα το βρω και ebay θα μας βγει με τον αδερφο μου καμια 60 στον καθενα! Θα το ψαξω αυριο...! Προς το παρον καληνυχτα και σας ευχαριστω όλους για την βοήθεια σας!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 07:04:46 »

αμα το βρω και ebay θα μας βγει με τον αδερφο μου καμια 60 στον καθενα! Θα το ψαξω αυριο...!

Γιά ρίξε και κανένα link πρός τα δώ... Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Hobby-Shop.gr
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 12:39:21 »

Στελιο φέρτε μαζί κανα 2-3 τσάντες ανταλακτικά και καλά κατσαβίδια γιατί θα βαρεθείτε να ξεβιδώνετε, ξεκινήστε ορθόδοξα όπως και χιλιάδες άλλοι  με ενα 2πλο έλικο τύπου λάμα για να εξικειωθύν τα δάχτυλα και μετά πριν τα 450 κατηγορία, καλό εξωμειωτή πολλές ώρες ...
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 12:45:48 »

Στελιο φέρτε μαζί κανα 2-3 τσάντες ανταλακτικά και καλά κατσαβίδια γιατί θα βαρεθείτε να ξεβιδώνετε, ξεκινήστε ορθόδοξα όπως και χιλιάδες άλλοι  με ενα 2πλο έλικο τύπου λάμα για να εξικειωθύν τα δάχτυλα και μετά πριν τα 450 κατηγορία, καλό εξωμειωτή πολλές ώρες ...
    Ε για αυτο ειπαμε το SR...!!
    Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 14:40:51 »

Stelio καλώς ηρθες στον χωρο του μοντελισμού.
    Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω γρηγορα και απλά.

1. ΜΗΝ πάρεις ακόμα ελικόπτερο. Θέλει λιγότερο χώρο, αλλα είναι ΠΟΛΥ πιο δύσολο στον χειρισμό. Εκτός και αν πάρεις ενα εσωτερικού χώρου με αντιστρεφόμενα πτερύγια.
    Ξεκίνα με ενα μικρό εκπαιδευτικό αεροπλανάκι, ώστε να "μπεις" στον χώρο σιγά σιγά και να μάθεις τους βασικούς χειρισμούς.

2. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πάρε εξωμειωτή.

3. Για τ/κ "παίζουν" 3 βασικές μαρκες: Futaba, Septrum, Jr. Οποια και να διαλέξεις είναι 100% σιγουρο ότι δεν θα εχεις πρόβλημα.

4. Εαν πάλι, θές σον και καλά να αρχίσεις με ελικόπτερο, ξέχνα τα belt και τύπου belt. Ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά. Ετοιμάσου λοιπόν να "ακουμπίσεις" ενα μεγαλήτερο ποσο. Κοντα στα 800-1000 μαζί με τ/κ και μπαταρίες.

Βασικά έχε στο νου σου: ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΚΡΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. Οσο μεγαλήτερο ειναι τόσο σταθερότερο και πιο ευκολο στην εκμάθηση. Θα σου πρότεινα κλάση 500 και πάνω.

Σημειωση: Βάλε πολύ καλά στον νού σου, ότι τα αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν με πολλούς τρόπους. Το ελικόπτερο πετάει ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ. Δεν "χαρίζει" τίποτα. Ειναι πολύπλοκη μηχανή που πρέπει να ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΙΑ. Ενα blade να φυγει μπορεί να σε σκοτώσει. ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΛΥ με λίγα λόγια
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    mapas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 15:38:23 »

Stelio καλώς ηρθες στον χωρο του μοντελισμού.
    Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω γρηγορα και απλά.

1. ΜΗΝ πάρεις ακόμα ελικόπτερο. Θέλει λιγότερο χώρο, αλλα είναι ΠΟΛΥ πιο δύσολο στον χειρισμό. Εκτός και αν πάρεις ενα εσωτερικού χώρου με αντιστρεφόμενα πτερύγια.
    Ξεκίνα με ενα μικρό εκπαιδευτικό αεροπλανάκι, ώστε να "μπεις" στον χώρο σιγά σιγά και να μάθεις τους βασικούς χειρισμούς.

2. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πάρε εξωμειωτή.

3. Για τ/κ "παίζουν" 3 βασικές μαρκες: Futaba, Septrum, Jr. Οποια και να διαλέξεις είναι 100% σιγουρο ότι δεν θα εχεις πρόβλημα.

4. Εαν πάλι, θές σον και καλά να αρχίσεις με ελικόπτερο, ξέχνα τα belt και τύπου belt. Ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά. Ετοιμάσου λοιπόν να "ακουμπίσεις" ενα μεγαλήτερο ποσο. Κοντα στα 800-1000 μαζί με τ/κ και μπαταρίες.

Βασικά έχε στο νου σου: ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΚΡΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. Οσο μεγαλήτερο ειναι τόσο σταθερότερο και πιο ευκολο στην εκμάθηση. Θα σου πρότεινα κλάση 500 και πάνω.

Σημειωση: Βάλε πολύ καλά στον νού σου, ότι τα αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν με πολλούς τρόπους. Το ελικόπτερο πετάει ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ. Δεν "χαρίζει" τίποτα. Ειναι πολύπλοκη μηχανή που πρέπει να ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΙΑ. Ενα blade να φυγει μπορεί να σε σκοτώσει. ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΛΥ με λίγα λόγια

1. Δεν μπορω να βρω μερος για να πεταω αεροπλανο οποτε μου καπνισει, δεν ξερω αν μετραει παντως, γενικα, ξερω να πεταω αεροπλανα και ελικοπτερα αρκετα καλα θα ελεγα καθως διαθετω το Saitek Pro Yoke Flight System και εχω λιωσει την ζωη μου σε εξομοιωτες real πτησης...

2. Συμφωνω

3. Αυτες πρεπει να ειναι ομως και ακριβες, καθως αποτι ειδα σε προτεινομενεσ μαρκες για αρχαριους υπηρχαν η E-Sky, E-Flite, Exceed-RC και Heli-Max...

4. Θελω πρωτα να εκπαιδευτω με κατι φθηνο και ας το βαρεθω ευκολα, μετα θα προχωρησω σε μεγαλυτερα σταδια!!

Στο να μην παρω μικρο ελικοπτερο, τα μεγαλα ειναι ακριβα, δεν θελω να δωσω απο την αρχη πολα λευτα, στο κατω κατω ειμαι 17 χρονων, που να τα βρω...

Εχω γνωσεις απο ελικοπτερα, αλλα οπως ειπα, δεσν εχω χωρο για το αεροπλανο!

5. Σευχαριστω παρα πολυ για τισ συμβουλες σου!!!!
    Καταγράφηκε
    mapas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 21 Απρ 2010, 15:38:55 »

Θα το έχω υποψιν Wink
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Νέος (ελικοπτερο)αερομοντελιστής to be!
    Μεταπήδηση σε: